Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за маслен радиатор.

Featured Replies

• Автор

Не, в смисъл не загрява чак толкова

• Отговори 75
  • Прегледи 15,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

В такъв случай най-добре ползвай него.

Като разход са еднакви.

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Последно, радиатора може и да се е затиснал и маслото да не може да циркулира правилно.Може да опитате да го разклатите.Но внимателно и изключен от мрежата!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Лошо е когато човек няма пари :( и аз съм изпадал в такива ситуаций и знам какво е ... Има решения ... Просто е ... пестете максимално ... Ако вие работите и не сте във вас през деня спираите всичко... дори червената лампичка не телевизора харчи повече от колкото си мислим .... Имам идией за пестене  но ще ви се сторят много налудничеви ...  

преди 1 час, Антон Шкодрев написа:

Нямам излишни пари!

Това е скъпо удоволствие.

Ремонта на този радиатор също да не говорим че ти бърка поне 5 пъти повече в джоба за изгорена ел.енергия!

• Автор

Самата истина да съм на ток е тази че давах половината си заплата за парно, нещо не върви да плащам и да ми е студено и затова на ток.

Нещо за стенни конвектори се пише и такива за по 50 лева. Конвекторът е удачен, само ако имате много добра топлоизолация на стаите, както и почти никаква загуба. Трябва изолация и на тавана. Добри са за чисто отопление, без движение на въздуха, въпреки, че колкото и да твърдят някои обратното, те изсушават малко или много въздуха, както и има някакво движение на прах. За да върши хубава работа, трябва да бъде с мощност предвидена за конкретното помещение, няма да навреди по-голяма. Иначе, ако има големи топлозагуби, нагревателите ще си работят непрекъснато, в следствие от което познайте кое дружество ще спечели сериозно от това. 

Колкото сега до радиатора, вероятно един от нагревателите (ако са повече от един) e заминал. Възможно е и в някоя кабелна връзка да е проблема. Има ли регулация на мощността на реотана? Например два ключа или нещо подобно?

Електрическо отопление евтино като цяло няма. Конвекторите, са едно от най-скъпото такова. Радиаторите, също може би. Ефективността им е към 95%. Което ще рече, че отделят толкова топлина, колкото електрическа енергия консумират. Духалките изсушават въздуха, но като цяло топлят повече. Има малки конвектори, с вентилатор. Това също са си вид духалки, но с по-голяма площ на нагревателя. Затоплят бързо като цяло. 

9395079381022.jpg 

Колкото до керамичните нагреватели, също са вариант, както и акумулиращите печки (отдавна неактуални вече). 

Като искаш ефективно - климатик. Ако на парно си давал половината заплата, то на ток ще е цялата. Като си астматик вероятно ще имаш проблем и при твърдо гориво. 

Като се обзаведеш с климатик (има и на лизинг като си с постоянни доходи), помисли и за топлоизолация. Зависи в къща или апартамент си. Има бая теми, чети. Само за един сезон духалката ще издуха пари за цял климатик, че и ще си вътре.

Духалка, конвектор и подобни са еднакви - все е реотан и от 1KW ток прави 1KW топло.  Докато климатик поради различния принцип от 1KW прави 3-4KW, че и хладно през лятото..

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

С разликата, че при климатиците винаги има течения, винаги има циркулация на въздуха и прахта, което наистина е зле за хора с дихателни проблеми, но като цяло повечето в хора в крайните квартали на София, до колкото съм наблюдавал, ако не са на парно, са с твърдо гориво, което е много по-вредно за всички хора, независимо дали имат проблеми с дихателните пътища. Искате ли топло и много удобно през зимата, плащате и много. Иначе климатик. Това е за сега положението.

• Автор

За съжаление вече не знам какво да правя!

А и имам една молба, аз исках съвет за радиатора а вие ми пишете за климатици, разберете дори и на изплащане ако взема климатик и остана без работа кой ще го плаща,опитвам се да се задоволят с наличното и да не влагам излишни разходи, ако мога да го оправя, ако не майната му, ще карам на духалка. Няма да спя от шума или ще съм на студено!

Първоначало отговорилите ти започнаха с климатиците, за това продължих с темата... Ами като цяло, лятото спестявай за някакъв друг или поне нов уред. Някой нов радиатор или конвектор. Все пак, този няма да го използваш вечно. Иначе, ако спестяваш доста месеци, може да събереш и за климатик от сорта на 300-400 лева, но ще трябват доста лишения. Според мен не си заслужава. Щом си доволен от маслените радиатори, може пак да си вземеш такъв, днешните са по-добри от старите. Въпреки че трудно си представям как радиатор ще стопли една стая примерно, освен ако не е много добре изолирана.

П.П. От колко време си с радиатора? Плащал ли си вече сметката за ток за Януари (Декември - Януари)? На кое дружество си? Би ли споделил сметката? Извинявам се, че те питам толкова лични въпроси, но ми стана интерсно. 

• Автор

Ползвам радиатора от 15 години, сметката ми е около 30-50 лева, на ЧЕЗ съм и не се притеснявайте толкова.

Може ли да ми дадете идеи за евтини радиатори или конвектори до 70-80 лева?

:)

Това със сметката леко ме шокира. Аз не се притеснявам, в крайна сметка всеки сам си плаща сметките, та никой няма право да му казва какво да прави. Просто ми беше доста интересно. Повече въпроси няма да задавам, но определено има при какви условия е тази сметка....

Иначе за конвектори, виж този тип http://www.emag.bg/podov-konvektor-heinner-2000w-3-niva-na-moshtnost-tajmer-ventilator-turbo-zashtita-ot-pregrjavane-stenno-montirane-hcp-z2000tv/pd/D10BW2BBM/ . 

Като цяло това са най-евтините, аз също имам абсолютно същия, с единствено разлика марката... Иначе дизайна, термостата и ключовете изглеждат същите. Има много такива под 40 лева, на този принцип. Имат реотан и вентилатор. Гледам този го има и разопакован за 30 лева. Не знам обаче колко ще те стоплят, зависи каква е стаята, изолацията и дограмата. Дали има кондензации в стаята, за какъв апартамент става въпрос. Но с включен вентилатор, това са си повече духалки, от колкото радиатори. Пак изсушават въздуха и създават движение. Може да се ползва и само и реотана. Малка стая, се затопля доста бързо от такива.

Друг вариант е нещо такова http://www.emag.bg/stenen-elektricheski-konvektor-aura-hpn-22-ma-2200w-zashtita-ot-pregrjavane-22118/pd/D3B962BBM/ . Преди имаше в емаг доста големи за към 70 лева с мощност към 2kW (без вентилатор). Сега не ги откривам, никога не съм ги ползвал, но определено изглеждаха добри. Има лъчисти печки, които също са си вид радиатори, някои са към 80 лева, като цяло и те са добри, но пак е относително. 

Колкото до маслените радиатори, просто потърси за такъв в google и някой магазин. https://maslen-radiator.pazaruvaj.com/midea/ny23ecf-11l-p312438127/ Сега не знам каква мощност ще ти трябва.

Ако трябва да сме честни, всяко едно отопление е конвекторно и лъчисто. Тези термини ги въвеждат умишлено търговците, за да побъркват потребителя като цяло. Много неща се изписаха на тази тема, но друго си е да схванеш материала.

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)

• Автор

Благодаря, Ви за всичко, затова че бяхте толкова изчерпателен и любезен!:)Радиатора на боклука а на негово място малкият конвектор!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.