Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за маслен радиатор.

Featured Replies

Няма проблем. Иначе с радиатора не бързай, не знаеш кое, кога ще ти потрябва. Поне пробвай новия конвектор как ще е. Ако го сложиш около теб, наистина доста топло става и като цяло ще усещаш тази топлина. Може да стои и на стената, в комплекта идват и четири дюбела, но това е за малка стая, до 3-4 квадрата. По-голяма трудно се топли с такъв.

• Отговори 75
  • Прегледи 15,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 10 минути, Антон Шкодрев написа:

Може ли някой да ми даде идея за друг вид евтино отопление

Топлофикация по принцип излиза най-евтино. (изключение се прави, ако съседите крадат)

преди 47 минути, Антон Шкодрев написа:

Може ли някой да ми даде идея за друг вид евтино отопление

Какво не му хареса на конвектора? :D 

на 16.02.2017 г. в 23:02, Антон Шкодрев написа:

Може ли да ми дадете идея за друг вид евтино отопление?

Климатик или каминаили / печка! Иначе не се лови на глупостите за конвекторите! Конвектор, духалка, печка с реотани - все едно! Горят като зверове и разликата е само начина на циркулация на въздушния поток!  Относно масления радиатор, то потър си си друг щом си свикнал с него! Има вече съвременни изпълнения с по - висока ефективност и приятна цена, но все пак и той си е вид печка на ток както и подобните изброени по - горе! Т.е. нискоефективни и лакоми за ел. енергия!

Да разяснявам ли?

- Печка с реотани!

Няколко нагревателя сложени в корпус пред рефлектор, който отразява лъчистата топлина и осигурява естествена циркулация и завихряне на въздуха! При добре замислен рефлектор, то вършат работа. Консумация окло 2000W на пълна мощност.

- Духалка!

Нагревател сложен в кожух с вентилатор! Вентилатора създава изкуствена, принудителна циркулация на въздух. 2000W пълна мощност.

Конвектор!

Нагревател сложен в метален корпус по особен начин за постигане ефект на конвекция. 2000W пълна мощност. Лошо проектираните конвектори не са ефективни или изискват принудителна циркулация на въздуха подпомогнати от вентилатор.

- Маслен, воден радиатор!

Нагревател сложен в херметичен корпус загряващи въздух, масло или вода! Пълна мощност 2000W. Тук имаме една идея повече ефективност заради ефекта - акомулация! Но да не се залъгваме!

Общо взето имаме уреди с консумация 2000 W и различен начин за осигуряване на въздушен поток! Та не схващам как духалката прогаря джобовете, а конвектора не!  За мен е абсолютна неграмотност!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Конвектора е една по голяма духалка. Предимството е че не се зтлачва толкова с прахоляк колкото духалките защото е на стената и така има по дълъг живот.
Климатика е частен случай в зависимост от района в който живееш. В северна България в такава зима каквато беше тая само лапа ток и не топли. Той е ефективен до минус няколко градуса. В тоя диапазон е най-икономичен. Като падне температурата повече започва повечето време да духа навън да се размразява.

По принцип климатици ползват южните държави. Никъде в Германия и Австрия примерно зимата не са топлят с климатик.
Най добрия вариант за пестене на ел енергия е да имаш и климатик и конвектор. Климатика при по умерен студ и като мине -5 на друг вид отоплител

За духалките които са доста евтини основен недостатък е че гълтат буклуци и след това вентилатора ства шумен а по късно изгарят

• 9 месеца по-късно...

Някой ползвал ли е радиатор Sencor, намерих един за около 90 лв от технополис, че ми трябва втори за кухнята, иначе не мога да изсуша нищо на тая влага, студ и сянка? Имал съм много електроуроди за отопление и почти всички сдават багажа, особено радиаторите. Единствено Теси работи вече 4-а година без проблем, но е голям и с остри ребра, а тоя сенкор е по-малък и с плоски ребра, и е малко по-евтин. Миналата година изхвърлих един евтин боклук, защото маслото протече след година стоене и малко употреба, друг ми се разтече преди години дни след като го купих и го зарязах при поредното местене, но баща ми го домъкна и спря да тече отгоре, явно маслото е намаляло :)

Та накратко някой ползвал ли е такава марка повече от година и тече ли? Вярно, че има гаранции, но съм се напатил вече, и с гаранциите и размотаването по сервизи не е работа, а тая марка отскоро я мяркам. Теси с подобни ребра е много по-скъп и доста голям, а мястото е малко.

• 5 седмици по-късно...
на 25.02.2017 г. в 12:00, ---------------- написа:

Климатик или каминаили / печка! Иначе не се лови на глупостите за конвекторите! Конвектор, духалка, печка с реотани - все едно! Горят като зверове и разликата е само начина на циркулация на въздушния поток!  Относно масления радиатор, то потър си си друг щом си свикнал с него! Има вече съвременни изпълнения с по - висока ефективност и приятна цена, но все пак и той си е вид печка на ток както и подобните изброени по - горе! Т.е. нискоефективни и лакоми за ел. енергия!

Да разяснявам ли?

- Печка с реотани!

Няколко нагревателя сложени в корпус пред рефлектор, който отразява лъчистата топлина и осигурява естествена циркулация и завихряне на въздуха! При добре замислен рефлектор, то вършат работа. Консумация окло 2000W на пълна мощност.

- Духалка!

Нагревател сложен в кожух с вентилатор! Вентилатора създава изкуствена, принудителна циркулация на въздух. 2000W пълна мощност.

Конвектор!

Нагревател сложен в метален корпус по особен начин за постигане ефект на конвекция. 2000W пълна мощност. Лошо проектираните конвектори не са ефективни или изискват принудителна циркулация на въздуха подпомогнати от вентилатор.

- Маслен, воден радиатор!

Нагревател сложен в херметичен корпус загряващи въздух, масло или вода! Пълна мощност 2000W. Тук имаме една идея повече ефективност заради ефекта - акомулация! Но да не се залъгваме!

Общо взето имаме уреди с консумация 2000 W и различен начин за осигуряване на въздушен поток! Та не схващам как духалката прогаря джобовете, а конвектора не!  За мен е абсолютна неграмотност!

Пълната мощност радиаторите никога не могат да я отдадат, тъй като работят със строго фиксирана температура до 80 градуса, а това е мощност не повече от 1000W, за 12 ребра. И не виждам какво акумулира радиатора, токът който ще изгори в началото за загряване на маслото е същият който после ще спести при изтиването му. Този ток няма къде другаде да отиде освен в отопляваното помещение. И това е голямата заблуда и потребителите се подвеждат от голямата мощност, а после стоят на студено, а други са си внушили че радиаторът им ги топли. Аз имам маслен радиатор и го пускам в комбина с конвектор, защото този грамаден 2500W радиатор нищо не топли, а конвектора го взех на промоция за 27лв.и него го пускам на първа степен, както и радиатора.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 10 часа, peppone1 написа:

Пълната мощност радиаторите никога не могат да я отдадат, тъй като работят със строго фиксирана температура до 80 градуса, а това е мощност не повече от 1000W, за 12 ребра.

Интересно заключение, но на база на какво го правиш?

Според теб мощността на един глидер е не повече от 1000/12=83,3W/гл.

Ако направим груба съпоставка с алуминиевите радиатори при водна система един глидер при H500 вода 80/60oC и температура в помещението 20оС топлоотдаването е около 130-140W/гл.

Грубо по твоята сметка излиза, че един глидер на електрически радиатор би трябвало да има плиблизтелно 83,3/140=0,595 - 40% по-малко топлообменна повърхност спрямо алуминиевия в което аз лично не съм убеден.

Може и да си прав, но много ме съмнява, че тези дето са го проектирали електрическия радиатор няма да си направят елемтарна сметка колко топлоотдаваща повърхност им трябва за да отдадът вложената без да брегрява глидера над 80С

На базата на термометър. Ако радиатора отдаваше пълната мощност, то алуминиевият казан щеше да се пръсне, така като бойлера ще гръмне ако отдаде пълната мощност от 3KW. И да, както казах тези които са проектирали радиатора са го проектирали неграмотно, защото за 2KW отдадена мощност са нужни поне 16 ребра.

Е ти сам си противоречиш. Нали беше 1000/12=83,3W/гл. сега го дигна на 2000/16=125W/гл. С термометър мериш енергия!!! Тези неща дето ги пишеш май ти ги говорят звездите. А това за бойлера е направо бисер.

А енергията какво е, не е ли именно пълната получена мощност плюс загубите?А термометъра не мери енергия,а темпертура, а за целта хората са създали електромер който мери всичката консумирана енергия. Премери консумацията на един бойлер и един радиатор за 1KWh и тогава говори колко мощност са отдали през този студен и дълъг час. Какво става когато на бойлер му откаже термостата, той прегрява, нали? Значи в режим на нормална работа той не отдава цялата си мощност.

Точно ти си за бисерите, като твърдиш че не зависимо колко време ще работи една печка, тя ще топли еднакво. Ти ако искаш си купувай такива скъпи и мощни радиатори и вярвай сляпо на голямата им мощност, но аз ти гарантирам че те ще топлят не повече от един 1000W конвектор.

на 10.01.2018 г. в 6:29, bobivg написа:

Е ти сам си противоречиш. Нали беше 1000/12=83,3W/гл. сега го дигна на 2000/16=125W/гл. С термометър мериш енергия!!! Тези неща дето ги пишеш май ти ги говорят звездите. А това за бойлера е направо бисер.

Казах поне 16 ребра, което означава че граничната температура може да се увеличи и над 80 градуса. А ти къде си видял радиатор с 24 ребра и да е 2KW, защото според недодяланите изчисления на Теси трябва да е точно толкова? Спрете да се лъжете и да си давате парите за боклуци, защото аз  сега съжалявам и  5 г. мръзнех с този радиатор и се топлех с електрически одеяла, които всичките изгоряха, докато накрая не си купих един 2KW конвектор на промоция и за 1 час работа стаята ми стана сауна. А сега радиатора го  включвам в комбина с конвектора, само за да не го изхвърля.

Принципът на работа на бойлера е същият както и на радиатора и превиши ли се граничната им температура, ще има експлозия. Моля по-сериозно да се отнасяте с препоръките към хората, защото мнозина не знаят как да се отопляват и аз до преди 5 г. не знаех, последвал препоръката на една кумшийка, която беше чула от някъде че радиаторите много топлили.

на 1/10/2018 в 15:15, peppone1 написа:

дълъг час

Ха, не знаех, че часът може да е дълъг или къс

на 1/10/2018 в 15:15, peppone1 написа:

Значи в режим на нормална работа той не отдава цялата си мощност.

А кога отдава цялата си мощност? И не знам да има термин ЦЯЛА мощност - знам за ПЪЛНА мощност.
Големи глупости - и с, и без термоограничителни уреди нагревателят работи с пълната си мощност на включване(освен ако регулирането на мощността не става с регулиране на тока през нагревателния елемент, което пък е неефективно, защото някой друг трябва да поеме регулирането на тока/напрежениоето на товара). Има си закони във физиката, от които няма как да се избяга. Първо водата в течното й агрегатно състояние не може да се загрява до повече от 100С(в зависимост от надморската височина). Мощност(енергия) се отдават в зависимост от к.п.д. на уреда:
к.п.д= c*V*dt/(P*T) - всички учатници без t и T са константи
Значи зависимостта е от време и температира...

На този да му обясняваш е мисия обречена.

И ще те допълня температура, време и площ(ти я приемаш за константа понеже тя не се променя за конкретен уред, но тъй като има различни уреди с различна отдаваща площ аз я посочвам и нея)

ей,
вие последните, двамцата
дън съ обаждате...ъ-ъ-ъ...тъй де, човека е научен сътрудник на БАН

преди 22 минути, M.Николов написа:

На този да му обясняваш е мисия обречена.

И ще те допълня температура, време и площ(ти я приемаш за константа понеже тя не се променя за конкретен уред, но тъй като има различни уреди с различна отдаваща площ аз я посочвам и нея)

Говорех за даден уред - т.е. в него площта е константа. Освен това тя (площта на топлообмен на нагревателя) по принцип е пренебрежимо малка.

преди 22 минути, дръндю написа:

човека е научен сътрудник

по философия или молекулярна биология?

Именно, за това и в конкретния случай се използва масло(за предаване и акумулиране на топлината) и метални ребра за получаване на по-голяма площ за топлоотдаване.

преди 5 часа, DarkEdge написа:

Ха, не знаех, че часът може да е дълъг или къс

А кога отдава цялата си мощност? И не знам да има термин ЦЯЛА мощност - знам за ПЪЛНА мощност.
Големи глупости - и с, и без термоограничителни уреди нагревателят работи с пълната си мощност на включване(освен ако регулирането на мощността не става с регулиране на тока през нагревателния елемент, което пък е неефективно, защото някой друг трябва да поеме регулирането на тока/напрежениоето на товара). Има си закони във физиката, от които няма как да се избяга. Първо водата в течното й агрегатно състояние не може да се загрява до повече от 100С(в зависимост от надморската височина). Мощност(енергия) се отдават в зависимост от к.п.д. на уреда:
к.п.д= c*V*dt/(P*T) - всички учатници без t и T са константи
Значи зависимостта е от време и температира...

Часът е изключително дълъг, когато мръзнеш на студа. Говорех за отдаваната топлинна енергия, която извършена работа се равнява на работата на една 1000W печка, плюс 10-20W отгоре заради топлообмена на маслото от нагревателя при включване на по-големите мощности, а това са 2 -3 градуса повече над граничната температура, което е нищо. Полезната получена мощност се измерва от електромера за KW/h, а бойлера тъй като е с огромен обем през първия час до загряването си, той ще е изконсумирал пълната си неоползотворена енергия , т.е. 3KW/h за същата паспортна мощност на уреда. Едва на втория час след като бойлера е загрял до определената температура, той започва да отдава полезната си енергия, която зависи от топлоизолацията на казана, началната температура на студената вода, която зимата е по-студена, нагрява се по-бавно и изстива по-бързо. Следователно и консумираната мощност през студените месеци ще е по-голяма.

Казвам тези неща защото повечето средно статистически граждани не знаят какво е киловат час, защото не знаят какво е и мощност, но благодарение на тяхното невежество, те задават правилните въпроси на които образованите хора не обръщаме внимание, така и аз се излъгах и си купих боклука. Така че вместо да се смеете, благодарете за това че ви отварям очите. Така че вместо да спорите, снабдете се  с нужните уреди за да направите реално измерване.Затова български електро уреди не бързайте да купувате преди да чуете отзиви за тях, защото в спецификациите на този радиатор пише че отоплява помещение до 57м.3, което е огромна лъжа. Но в България всичко е възможно да се направи.

Ти си роден за политик, баси. Един нищоказващ ферман си изписал. Ма, важното е да си писал, нали?

Не, просто се изказвам като един недоволен потребител, може би няма други недоволни, защото те самите не знаят че са недоволни и отдават причината някъде другаде - във времето, в старата дограма, в санирането, в отоплението на кумшията под тях и т.н., но никога в лошият продукт, защото у нас всички производители са на почит и се представят някакви спецификации, а изследвания за които никога не са правени. И докато продължава така ще имаме гръмнали и подпалени бойлери, които горят като факла и правят пожари и когато пишеш оплакване до производителя, то не ти се публикува. И за капак сега всички малки бойлери се правят пластмасови с неописуемо голяма мощност, който може да издумка само за броени минути.

А да се сещаш, че има едно нещо неречено Тема и твоите писания са леко встрани от нея и това се явява в разрез с правилата на форума? 'ма ти наистина ще дойдеш научен сътрудник по философия - няма значение какво пишеш - важното е последната дума да е твоята. Даа, а имаше дна приказка за говоренето/мълчанието и ценнте метали.

на 16.02.2017 г. в 22:18, Антон Шкодрев написа:

Имаме маслен радиатор на около 15 години, топлеше страхотно но в последните години не се загрява целият, а само първите няколко ребра.Чудя се какво мога да направя, защото той работи, но не се загрява изцяло. Някой може ли да ми даде някакви идеи за да се оправи, няма смисъл да се купува нов, като може да се поправи, дано!

Благодаря, предварително!

Марката е на Елдом Инвест и Сега, някаква комбинация.

има няколко варианта за да не загрява достатъчно:

1 повреден ключ (предполагам че е двоен) единия бутон е за едната, другия за другата, двата заедно за третата степен (разглобява се на изключен от контакта уред и с омметър се мерят омовете във вкл състояние на бутоните - трябва да са около 0 - 0,1 ома (първо се дават накъсо 2та щекера на омметъра да се види собствената му грешка), ако е повече като се вземе в предвид собствената грешка контактите са нагорели)

2 изгорял нагревател

Щом имаш познания от ел техника вземаш щепсела и мериш омовете на различните степени, на най мощната се мери най малко съпротивление, на най малката се мери най голямо, а на изключено се мери безкрайност. тоест трябва да измериш 3 съпротивления в диапазона между 16 и 50 ома 16 ома са около 3000вата, 24 ома са за 2000 и 48 ома отговарят на 1000 вата, предполагам че единия нагревател е 1000 вата, а другия 2000. в повечето маслени радиатори нагревателя е в тръба затапена от едната страна, а от другата има фланец с резба и два щекера за кабелите... просто се вади и се сменя сменя с друга (даже не би трябвало да се излива маслото - то най вероятно директен няма контакт с нагревателя, а контактива през кожух в който влиза нагревателя)... трябва да се намери подходящия размер, но предполагам че елдоминвест и сега си ги правят и се ползват за монтаж в бойлерите със сух нагревател.

Масленият радиатор е много по икономичен от духалка, и колкото по голям е радиатора, толкова по добре. примерно ако твоя радиатор е 3000 вата и е дълъг 1 метър, сега може да си купиш 3000 вата, но е половин метър или по малък, новия ще е много по неефективен (важни са масата и площта)... същото важи и за конвекторите, но там няма масло което да акумулира топлината, тоест сметката с конветор ще е по висока, но конвектора загрява по бързо, но ако проветряваш периодично ще става студено, а смисъл от малсен радиатор няма ако го пускаш за малко време, че загрява бавно......

Вентилаторна печка която се закача на стената и прилича на климатик не е ефективна, но се прави така за да си я купят глупаците и да си мислят че може да замести климатика... (за това и нямам нито един електроуред на теси - те са за глупаците) отоплителните уреди са най ефективни на ниско до пода, така може да подгряват въздуха и без вентилатор, като се разчита на това че топлия въздух е по лек и като се издигне се замества от по хладен, който да се загрява...

Печка с керамичен нагревател може да се закача на стената - там топлината е инфрачервена и не загрява въздуха, а предметите, към които е насочена...

сух тръбен нагревател:

product_large_62835.jpg

потопяем нагревател за маслен радиатор:

http://nsm-bg.com/PRODUCTS/7106/NAGREVATEL_maslen_radiator_3000W

на 17.02.2017 г. в 7:36, Blue Ray написа:

Нещо за стенни конвектори се пише и такива за по 50 лева. Конвекторът е удачен, само ако имате много добра топлоизолация на стаите, както и почти никаква загуба. Трябва изолация и на тавана. Добри са за чисто отопление, без движение на въздуха, въпреки, че колкото и да твърдят някои обратното, те изсушават малко или много въздуха, както и има някакво движение на прах. За да върши хубава работа, трябва да бъде с мощност предвидена за конкретното помещение, няма да навреди по-голяма. Иначе, ако има големи топлозагуби, нагревателите ще си работят непрекъснато, в следствие от което познайте кое дружество ще спечели сериозно от това. 

Колкото сега до радиатора, вероятно един от нагревателите (ако са повече от един) e заминал. Възможно е и в някоя кабелна връзка да е проблема. Има ли регулация на мощността на реотана? Например два ключа или нещо подобно?

Електрическо отопление евтино като цяло няма. Конвекторите, са едно от най-скъпото такова. Радиаторите, също може би. Ефективността им е към 95%. Което ще рече, че отделят толкова топлина, колкото електрическа енергия консумират. Духалките изсушават въздуха, но като цяло топлят повече. Има малки конвектори, с вентилатор. Това също са си вид духалки, но с по-голяма площ на нагревателя. Затоплят бързо като цяло. 

9395079381022.jpg 

Колкото до керамичните нагреватели, също са вариант, както и акумулиращите печки (отдавна неактуални вече). 

това е просто голяма духалка, и е боклук, конвектора вътре има алуминиев панел в който се намира нагревателя, а това е само намотан нагревател, през който минава въздуха...

преди 1 час, peppone1 написа:

Часът е изключително дълъг, когато мръзнеш на студа. Говорех за отдаваната топлинна енергия, която извършена работа се равнява на работата на една 1000W печка, плюс 10-20W отгоре заради топлообмена на маслото от нагревателя при включване на по-големите мощности, а това са 2 -3 градуса повече над граничната температура, което е нищо. Полезната получена мощност се измерва от електромера за KW/h, а бойлера тъй като е с огромен обем през първия час до загряването си, той ще е изконсумирал пълната си неоползотворена енергия , т.е. 3KW/h за същата паспортна мощност на уреда. Едва на втория час след като бойлера е загрял до определената температура, той започва да отдава полезната си енергия, която зависи от топлоизолацията на казана, началната температура на студената вода, която зимата е по-студена, нагрява се по-бавно и изстива по-бързо. Следователно и консумираната мощност през студените месеци ще е по-голяма.

Казвам тези неща защото повечето средно статистически граждани не знаят какво е киловат час, защото не знаят какво е и мощност, но благодарение на тяхното невежество, те задават правилните въпроси на които образованите хора не обръщаме внимание, така и аз се излъгах и си купих боклука. Така че вместо да се смеете, благодарете за това че ви отварям очите. Така че вместо да спорите, снабдете се  с нужните уреди за да направите реално измерване.Затова български електро уреди не бързайте да купувате преди да чуете отзиви за тях, защото в спецификациите на този радиатор пише че отоплява помещение до 57м.3, което е огромна лъжа. Но в България всичко е възможно да се направи.

когато има голяма разлика в температурата на отоплителното тяло и околната температура има големи загуби - въздуха около нагревателя става много разширен и с малко молекули, а е изолатор... затова по-добре нагревател с 10 пъти по голяма площ и 30-40 градуса над околната премпература (конвектор или маслен радиатор), от колкото да прави 350-400 градуса както духалките и никаква площ...

моят бойлер е с 2 сухи тръбни нагревателя по 1000 вата. и вместо да включвам само единия за 1000, съм сложил по един диод последователно на всеки нагревател и пак включвам 1000 вата, но площта е двойна (а температурата на нагревателите по ниска - така намаля и котления камък и парата която "изолира" нагревателя от водата) и времето е достатъчно за 80 литра, включвам през електронен тайвер от 01:00 до 05:00 и това време е достатъчно за загрее и да изключи... сутринта като започна да се къпя чувам релето как цъква като започне да пада температурата...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.