Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам диплома, но все още не съм я използвал

Featured Replies

• Автор
преди 56 минути, Yvan Sergeev написа:

абе бате

ЕВРОПЕЙСКИ ФОРМАТ НА АВТОБИОГРАФИЯ
eok_flag.gif
js_cv_photo.php?photo_sid=1210280
Лична информация  
Собствено(и) име(на) / Фамилия(и) йййййй
Телефон ййййй
E-mail ййй
Националност България
В момента живея в Перник/България
Дата на раждане ййййй
Пол Мъж
Образование и обучение  
Дати йййй
Име и вид на обучаващата или образователната организация ййййй
Населено място йййй
Ниво по националната класификация Професионално
Лични умения и компетенции  
Майчин Език: Български
Чужд (и) език (езици)
  Разбиране Говорене Писане
ййййй     ййй
Допълнителна информация  
Бих се преместил/а в

Друго населено място в България
Друга държава

Да, знам, че така трябва да изглежда и файла е при мен, но не мога да го публикувам тук.

• Отговори 82
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

е аз как мога пък не съм учил комютюрни системи и какво беше там само за ел техник и то не вишо 

• Автор
преди 3 часа, Yvan Sergeev написа:

е аз как мога пък не съм учил комютюрни системи и какво беше там само за ел техник и то не вишо 

Не знам какво и как си правил, но при мен не се получава. За въпросната грешка - относно обработването на файлове може и да нямат вина хората от kaldata.com - на това разчитам пък не знам.

Редактирано от mikrotik (преглед на промените)

и какво ще стане ако сивито където пращаш не се отваря при хората на които го пращаш :D   и чакаш някой да ти звънне да те  назначи по специалността-  " Електроника и копютърни системи и технологии "

• Автор
преди 24 минути, Yvan Sergeev написа:

и какво ще стане ако сивито където пращаш не се отваря при хората на които го пращаш :D   и чакаш някой да ти звънне да те  назначи по специалността-  " Електроника и копютърни системи и технологии "

- Не знам !

Ми нормално. Аз имам няколко дипломи и все още не съм използвал нито една... Като сменях работата (веднъж за 15 години), шефа ми рече "бе донеси там няква диплома, ако имаш"... Аз ги поразгледах и си викам " е тая нема ми треа" и му я дадох.

преди 2 часа, mikrotik написа:

- Не знам !

Гледаш обяви за работа там където се гледа - сайтове , вестници...

Харесваш си тези за които си мислиш , че ставаш .

Взамаш си всичките документи които имаш под мишница и ....

.....отиваш на мястото лично ! (обикновено "личен състав").....

Така стават работите - око за око , зъб за зъб . Иначе ще има да чакаш !

.....и бързаш да не те изпреварят , а не да се каниш 3 дена , че на четвъртия....

"...Той го мързи да дойде до офиса , аз от него работа ще чакам....!"

преди 2 минути, by_chechi написа:

Гледаш обяви за работа там където се гледа - сайтове , вестници...

Харесваш си тези за които си мислиш , че ставаш .

Взамаш си всичките документи които имаш под мишница и ....

.....отиваш на мястото лично ! (обикновено "личен състав").....

Така стават работите - око за око , зъб за зъб . Иначе ще има да чакаш !

.....и бързаш да не те изпреварят , а не да се каниш 3 дена , че на четвъртия....

"...Той го мързи да дойде до офиса , аз от него работа ще чакам....!"

не е точно така всяка фирма и шеф са различни някой пък  ще кажат този нахален дойде без да сме го канили после не можем да го изгоним ще ни се качи на главата .

аз ако пусна обява и някой дойде неканен ще го отрежа/.

Тъй че само загуба на време ще е 

преди 40 минути, Yvan Sergeev написа:

...аз ако пусна обява и някой дойде неканен ще го отрежа/.

Не неканен - нали има обява . Това ако не е покана - какво е ?

Аз пък ще съм сигурен , че човекът е с желание и инициативен , не е нафукан да чака специална покана и не е мързелив , не си преекспонира труда , че предпочита повече работа да върши , иска поне да види какво и с кого ще работи  ....но това е въпрос на психология ....на началника ....и на кандидата . Аз не бих искал този за началник.....А е много важно да си харесваш началника (и той теб) .....

Разбира се изпращането но СВ е задължително и е гаранция някаква , че кандидатът поне е грамотен (а вероятно и компютърно) ....Не говоря само за ИТ специалисти.

Що се отнася до времето , то не е загубено ! Да не би да има друга работа . Една разходка никога не пречи , включително сядане в кафене да прочете вестника....Съчетаване на полезното с приятното....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Глупости пишете.

лично отиваш дамо след лична покана. Творто СВ трябва да е убеждаващо: трябва фа е информативно, да изглежда добре и да де отличава от вдички фруги!

Редактирано от Desdinova (преглед на промените)

Периодично ходя на интервюта дори просто да не губя тренинг, а никога не се знае дали ще изскочи нещо интересно. Досегашният ми опит е, че секретарката, която изпълнява длъжността на HR, си няма никаква представа какво се изисква в позицията. Първото интервю го провежда тя, за да провери дали кандидатът случайно не е циганин и на какви пари е склонен да започне. В самата обява са написани доста изисквания, които нямат общо с позицията, но са там, за да си мислят кандидатите, че не са достатъчно квалифицирани и да искат по-малко пари. Оставам с убеждението, че масово се лъже в CV-тата, за да се стигне до интервю, а може и да се извади по-голям късмет. До втори кръг стигат хората, които искат по-малко пари, дори и да нямат необходимите знания.

Приятел!

Диплома може и да имаш. А може да имаш и две дипломи. Но! Като ти чета глупостите от другият ти раздел за момата от вашият Фейсбук, тръпки ме побиват, че си "мъж".

В една от темите, обясни и това, че имаш баня. Влез вътре, лъсни "бъстуна" и се успокой. Може ли да си с висше образование, да си на 26 години и да си толкова недодялан?

Може и да може в днешно време!

• Автор
преди 24 минути, * СТЕФАН * написа:

Приятел!

Диплома може и да имаш. А може да имаш и две дипломи. Но! Като ти чета глупостите от другият ти раздел за момата от вашият Фейсбук, тръпки ме побиват, че си "мъж".

В една от темите, обясни и това, че имаш баня. Влез вътре, лъсни "бъстуна" и се успокой. Може ли да си с висше образование, да си на 26 години и да си толкова недодялан?

Може и да може в днешно време!

- Приятел, нямаш ли по-важна работа от това да ме критикуваш ? И между другото - искам да ти кажа, че НЕ лъскам инструмента. В днешно време всичко е възможно и почти няма невъзможни неща ! 

преди 19 часа, Yvan Sergeev написа:

Аз пък имам основание да мисля, че притежавам дар-слово и моето желание е да стана радио-водещ, но без да ме гръмнат след това - както се случи с една известна и популярна личност - преди няколко години.

на 27/02/2017 в 0:24, mikrotik написа:

Здравейте ! Не мога да започна работа по специалността си вече близо 4г. от както съм завършил висшето си образование. Дайте съвет, моля !

26 - 4 = 22 години
22 - 5 = 17 години
17 - 12 = 5 години

Значи нещо яко ни пускаш по пързалката, с цел да има дейност на форума, да се отварят страници да се показват реклами и т.н.
Значи имаш интерес да пускаш теми от този ник.
А и ние имаме интерес да си чешаме клавиатурите, ако си нямаме друга работа.
Обаче ако разбере жена ти, че не можеш да лъжеш качествено, да не вземе да ти избяга.

• Автор
преди 41 минути, Белгиеца написа:

26 - 4 = 22 години
22 - 5 = 17 години
17 - 12 = 5 години

Значи нещо яко ни пускаш по пързалката, с цел да има дейност на форума, да се отварят страници да се показват реклами и т.н.
Значи имаш интерес да пускаш теми от този ник.
А и ние имаме интерес да си чешаме клавиатурите, ако си нямаме друга работа.
Обаче ако разбере жена ти, че не можеш да лъжеш качествено, да не вземе да ти избяга.

- Глупости, няма такова нещо. Дейността на форума как точно зависи от мен, ако може да ми обясниш, понеже нещо не ми стана ясно ?! И какво общо има ника с темите - пак нещо не можах да разбера много добре. Нямам жена - поне засега. За по-натам - не знам, може някой ден и да имам - живот и здраве. И не ми трябва да лъжа никого - за нищо - просто нещата стоят точно така - както съм ги описал, и не виждам защо трябва да подлагаш на съмнение и неистинност - написаното от мен, но ти си знаеш - аз съм широко-скроен човек и съм свикнал да приемам всякаква критика по различни въпроси - не ми е за първи път, явно няма и да ми е и за последен - най-важното е - човек да е жив и здрав - всичко останало - рано или късно - постепенно си идва на мястото.

Напомняш ми на един лаф който беше много актуален в X factor или там подобно риалити музикално, Криско казваше на всички, които пееха меко казано ужасно просто "Да сме живи и здрави" :D

• Автор
преди 32 минути, icekiller написа:

Напомняш ми на един лаф който беше много актуален в X factor или там подобно риалити музикално, Криско казваше на всички, които пееха меко казано ужасно просто "Да сме живи и здрави" :D

- Ами и аз все още го помня този епизод от това предаване, както и лафа на Криско-то. Искам да ти кажа, че все пак от Здравето няма нищо по-важно на този измислен Свят ! Ако човек не е здрав - не може да постигне максимално нещата, които си е планирал и предвидил - за изпълнение, осъществяване и реализация ! Много е важно човек да е в добра кондиция, за да може да е пълноценен, по-производителен, креативен и най-вече здраво мислещ и да е стъпил добре на краката си - финансово. 

преди 20 часа, Desdinova написа:

Глупости пишете.

лично отиваш дамо след лична покана. Творто СВ трябва да е убеждаващо: трябва фа е информативно, да изглежда добре и да де отличава от вдички фруги!

Успех с намирането на работата, ако чакаш покана. 

Не виждам какво толкова униклано и убеждаващо трябва да има в едно CV. Видео клип как се прави на маймуна или какви са му талантите? Хайде стига вече със заучените фрази и тъпизми. Повечето знаем какво трябва да съдържа едно CV. Включително за мен пълна глупост са и мотивационните писма. Кой трябва да мотивирам? шефа? Че по скоро шефа трябва да ме мотивира мен, и той на мен да ми пише писмо, в негов интерес е аз да съм мотивиран. 

А относно пича където не си е намерил работа, ем сори пич, ама не от всеки чеп става зеле. И аз мога да завърша 16 висшета, ама една работа като не ми се отдава, файда никаква от тия 16 дипломи. Пък и информационните технологии не са само преинсталиране на Windows. Това вече и 6 годишната ми племенница го може. Живвем във време, в което човек трябва да се научи бързо да се ориентира и да се преквалифицира, ако се налага, а в 99% от случайте се налага. Така че млад си още, можеш да се ориентираш в нещо друго. Само избягвай всичко свързано с информационните технологии, защото ми се струва, че нещо не ти се отдават. 

• Автор
преди 15 минути, Пуканчо0 написа:

Успех с намирането на работата, ако чакаш покана. 

Не виждам какво толкова униклано и убеждаващо трябва да има в едно CV. Видео клип как се прави на маймуна или какви са му талантите? Хайде стига вече със заучените фрази и тъпизми. Повечето знаем какво трябва да съдържа едно CV. Включително за мен пълна глупост са и мотивационните писма. Кой трябва да мотивирам? шефа? Че по скоро шефа трябва да ме мотивира мен, и той на мен да ми пише писмо, в негов интерес е аз да съм мотивиран. 

А относно пича където не си е намерил работа, ем сори пич, ама не от всеки чеп става зеле. И аз мога да завърша 16 висшета, ама една работа като не ми се отдава, файда никаква от тия 16 дипломи. Пък и информационните технологии не са само преинсталиране на Windows. Това вече и 6 годишната ми племенница го може. Живвем във време, в което човек трябва да се научи бързо да се ориентира и да се преквалифицира, ако се налага, а в 99% от случайте се налага. Така че млад си още, можеш да се ориентираш в нещо друго. Само избягвай всичко свързано с информационните технологии, защото ми се струва, че нещо не ти се отдават. 

- Донякъде съм съгласен с теб - по отношение на CV-то и на Cover Letter-a , но трябва да приемем, че такава е модата напоследък - изискват ги, защото системата на търсене и предлагане на работа е осъвременена N на брой пъти - особено в последните няколко години. И друго искам да ти кажа също така - не, че не ми се отдават Информационните и Интернет-Технологии, но просто се развиват адски бързо, светкавично и спонтанно, че докато се усети и докато се обърне човек - вече е измислено, сътворено, проектирано и съответно пуснато вече на пазара - ново произведение и шедъовър на тези 2 изкуства . После следва - едно блъскане на главата - какво е това и за какво служи, как точно работи, и как се използва разбира се ! :) 

Ще кажа само едно - ЯЗЪК , ЧЕ СИ СЕ ПРАВИЛ НА УМЕН ПРЕД КОЛЕГИТЕ ТИ В УНИВЕРСИТЕТА А СЛЕД 3 ГОДИНИ ДА НЕ МОЖЕШ ДА СИ НАМЕРИШ РАБОТА :D Смешно е да аз работя в застраховането не е голяма философия само трябва да имаш компютърна грамотност както и да имаш знания да работиш с принтер . Наемаш един офис , започваш преговори с брокери и вече си ти . По хубава работа в днешно време няма лесно и трудно се печалят клиенти .

То искаш да си като домашно животно на шефа.

аз винаги вътрешни сравнявам работниците с домашни животни, струват енергия, време и пари, но ти дават доста обратно, най вече пари :).

Редактирано от Desdinova (преглед на промените)

преди 3 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Добрич ми купил Playstation 3 втора ръка и ми се фали тука. И два бона не може да върне! Голям бизнесмен.

Ей гувно ти кво работиш бе цял ден си само в форума смотаняк айре чезвай и стига си ми викал ДОБРИЧ папагалин само гледаш в паницата на другия  ти можеш ли върнеш 2000 бона заем и да това ми е единственият заем  ти колко имаш 100 сигурно нали ?

ПС3 не беше втора ръка а ново както знаеш в описанията на обявата нали пише какво е ново / старо за какво да купувам ново не хакното за 600 лв и да давам още 200 да го хакнат ама ти си като простите българи дай му пари и му гледай сеира .. .

и да имам си бизнес завиждаш ли ми кво ? отделно имам и друго помещение за което плащат наем ти какво имаш едно ПС на 10 години и нет от бибаком

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.