Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ненужните Ultra HD 4K телевизори

Featured Replies

• Автор
преди 2 часа, badsector написа:

Не те знам какво не им харесваш на тези телевизори, но за мен са страхотни.

Не им харесвам това че все още няма телевизионни канали излъчващи на ( на разбираеми за мен езици) по сателитите над Европа.

Пък и що да гледам мазало разтегнато от само 720 пиксела чак до 3840 , да не съм мазохист ?

Леле ако се сети някой китаец да пусне 40 инчови 720 на 576 пиксела, с размер на екрана в пропорция 16:9 и да му тури вътре електроника с качеството на самсунляците от серията 6, как бързо ще си купя два даже, да си имам един резервен.

• Отговори 74
  • Прегледи 14,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Включвам се и аз в темата, защото сама по себе си тя е интересна.

Решил съм да купя нов телевизор и съм се насочил към 40 инчов. Впредвид мястото за гледане. Въпросът е, че съм се насочил към SAMSUNG UE-40KU6072 Ultra HD LED . Четейки темата се замислих. Абонат съм на Networx /Русе/ и съм много доволен от качеството на картината. Има доста HD канали. То, за каквото си платиш - това получаваш, ама това е друга тема. Задавам си въпроса дали ми е нужен по-скъп UHD или да се ориентирам към Full HD ?

преди 1 час, 2249 написа:

Включвам се и аз в темата, защото сама по себе си тя е интересна.

Решил съм да купя нов телевизор и съм се насочил към 40 инчов. Впредвид мястото за гледане. Въпросът е, че съм се насочил към SAMSUNG UE-40KU6072 Ultra HD LED . Четейки темата се замислих. Абонат съм на Networx /Русе/ и съм много доволен от качеството на картината. Има доста HD канали. То, за каквото си платиш - това получаваш, ама това е друга тема. Задавам си въпроса дали ми е нужен по-скъп UHD или да се ориентирам към Full HD ?

Аз също ще вземам по някое време телевизор, ама ще е с доста по-голям екран. 32 инча сега направо не го виждам като си легна в леглото. Обаче съм се насочил към по-висок клас телевизор, защото англичаните имат една поговорка - не съм толкова богат, че да купувам евтини неща. Те Нетуоркс  имат канали, ама всички са максимум 1080i. Мисля имат един 4K  експериментален, ако още работи, че отдавна не съм превъртал каналите. Според мен 4K  си заслужава, ако ще се гледа нещо отделно от телевизия на него и ако се играят игри с резолюция 4K. От друга страна, връщане назад няма, та ако няма да сменяш телевизора, може би е по-добре да си с 4К. Само че като чета коментарите в тая тема, почнах и аз да се съмнявам, дали има смисъл. Все пак ще си купя 4K,  че може да минат и над 10 години преди да сменя телевизора. 

на 8.03.2017 г. в 12:14, Белгиеца написа:

Не им харесвам това че все още няма телевизионни канали излъчващи на ...

Някои хора не гледаме телевизия и с удоволствие ще си вземем 4К телевизор.

• Автор
преди 9 часа, sennheiser написа:

Все пак ще си купя 4K,  че може да минат и над 10 години преди да сменя телевизора. 

Той няма да изкара 10 години, сега ги правят нарочно да се повреждат доста по-бързо. А кото се строши и ти кажат че ремонта струва по-скъпо от цената на нов телевизор и ще го изхвърлиш на боклука както аз направих с един Панасоник дето го платиш цели 650 евро янури 2015г. Техникът от Панасоник ми каза че екрани не сменят, ако не е струвал поне 1500 евро телевизора. За по-евтините просто не е предвидено да има резервни части - екрани.
Освен това, с тази твоя логика, след 10 години като са пуснали вече търговците 8К телевизори, ще се спукаш от яд че си се охарчил сега за по-скъп 4К телевизор.

преди 52 минути, badsector написа:

Някои хора не гледаме телевизия и с удоволствие ще си вземем 4К телевизор.

То някои хора и жени не гледат, та си взимат мъже, ама мнозинството си гледаме телевизия и се женим за жени.

преди 39 минути, Белгиеца написа:

Той няма да изкара 10 години, сега ги правят нарочно да се повреждат доста по-бързо. А кото се строши и ти кажат че ремонта струва по-скъпо от цената на нов телевизор и ще го изхвърлиш на боклука както аз направих с един Панасоник дето го платиш цели 650 евро янури 2015г. Техникът от Панасоник ми каза че екрани не сменят, ако не е струвал поне 1500 евро телевизора. За по-евтините просто не е предвидено да има резервни части - екрани.
Освен това, с тази твоя логика, след 10 години като са пуснали вече търговците 8К телевизори, ще се спукаш от яд че си се охарчил сега за по-скъп 4К телевизор.

То някои хора и жени не гледат, та си взимат мъже, ама мнозинството си гледаме телевизия и се женим за жени.

Не знам дали ще изкара 10 години, но досега телевизор, по-малко от 15 години не съм ползвал. И понеже траят толкова много, все съм си стоял със старата техника. Допреди 6 месеца все още бях с телевизор с кинескоп. А точно когато си купувах последното LG  през 1999 година, вече на хоризонта се появяваха и телевизорите с плоски екрани. Ама едно си е да имах такъв и да се счупи сега, друго е да си карам с тумбестия телевизор толкова години. Хората си гледаха "плазмите", мен ме бе срам с тоя кинескопест телевизор. А сега да вземам скапан 1080p.  телевизор, няма да стане. Най-малкото ще пропусна възможността да гледам наличното 4K  съдържание и както казах, на такъв телевизор ако си пусна някой рейсър на 4К, ще е убиец ;). Затова казвам, че ако ще е до гледането само на телевизия и нищо друго, може би не си заслужава, защото масови 4K  канали скоро на хоризонта не виждам. Но пък ако е да си начешеш крастата с нещо странично, може би е задължително 4K. Друг е въпроса, че тия евтините серии по-добре да се избягват. Най-малкото поддръжката им е занижена. И ако мислиш, че 650 евро са нещо за телевизор, грешната тема си пуснал. Това е някакъв нисък до среден клас телевизор, а това означава почти боклук. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

• Автор
преди 5 минути, sennheiser написа:

Най-малкото ще пропусна възможността да гледам наличното 4K  съдържание...

То е капка в морето това налично съдържание, сравнено с безплатните телевизионни канали от сателит.

преди 11 часа, 2249 написа:

Има доста HD канали. То, за каквото си платиш - това получаваш, ама това е друга тема. Задавам си въпроса дали ми е нужен по-скъп UHD или да се ориентирам към Full HD ?

На кабеларката НЯМА 4K съдържание. То и HD няма с тази орязана честотна лента. И през сателита, и през станцията на кабелната. Вече писах. Поне още няколко години.

преди 18 минути, Филипов написа:

На кабеларката НЯМА 4K съдържание. То и HD няма с тази орязана честотна лента. И през сателита, и през станцията на кабелната. Вече писах. Поне още няколко години.

Т.е. какво е твоето мнение ? За или против купуване на UHD телевизор към момента ? Ако ЗА - удачен ли е изборът ми ? Ако НЕ - би ли предложил телевизор в ценовия диапазон около 700 лв., който ще се ползва само за гледане на телевизия ?

преди 1 час, Филипов написа:

Всъщност има нещо, но не мога да го гледам със сегашната си щайга.

2017-03-15_122745.jpg

Само звука хващам и то накъсано. Не знам на 4К телевизор как е. То моя е едва 768 p. 

преди 1 час, Белгиеца написа:

То е капка в морето това налично съдържание, сравнено с безплатните телевизионни канали от сателит.

Да де, ама друго си е да пусна рейсъра на 4К 55 инча примерно. Капка не капка, не ти препоръчвам като мен 15 години след излизане на LCD  телевизорите, да гледаш още кинескоп, само защото това  е било модерно навремето и е последно ниво на усъвършенстван кинескоп, което от днешна гледна точка може да сравниш с едновремешните Юност спрямо ТЕМП или Електрон. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

преди 23 часа, Белгиеца написа:

...То някои хора и жени не гледат, та си взимат мъже, ама мнозинството си гледаме телевизия и се женим за жени.

Явно тези телевизори са нас, чувствайте се прее**ни. Може да сезирате комисията за защита от дискриминация.

преди 23 часа, Белгиеца написа:

Той няма да изкара 10 години

Абсолютно вярно! До гаранцията или още 2-3 години отгоре, ма едва ли! После само ядове и проблеми. Напарен съм от тия "дъски" били те супер скъпи или супер евтини - един и същи боклук! То не бяха матрици, то не бяха подсветки, то не бяха софтуерни бъгове и пр и пр. На вилата имам един кинескопен телевизор Филипс, който никога не е влизал в сервиз и е вече на почти 20 години. Работи доста прилично като за годините си.

Това последното изречение само за сравнение за качеството на новите продукти, тяхната аварийност и дълговечност!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор

Вчера се зачетох на френски кво разправят, нямало всичките им 28 канала да са на Ултра ХД, щото нямало място, та пак мнозинството ще си останат ефирно да са на Фуул ХД. От сателит може да има място, ако имат желание да поемат разходите за това. По оптика също можело, ама тя пък по селата не ходи, щото е много скъпо прокарването до там. Пък и ако ще минава сигналът по оптика, това автоматично означава плащане на абонамент, за нещо което го има безплатно от сателит или ефирно, та е доста тъпо да плащаш, като може и да не плащаш (съвсем законно).
Абе да речем че французите и англичаните ще ми пуснат след години Ултра ХД канали да зяпам безплатно.
Ама на други езици кои ще пуснат безплатно Ултра ХД канали и през кой век ще е това ?
Те още си карат на 720 по 576 пиксела сигнал от булшита например или БНТ  Свят и мнозинството от другите които може да се гледат без плащане на абонамент.
Това 4К явно ще се ползва главно за принуждаване на потребителите да плащат абонаменти, за да гледат пак индийски и турски сериали.

• 1 месец по-късно...

НЯМА ДА ИМА истинско 4K съдържание. YT или някакъв телефон с 2 мм камера без оптика не е източник. Интерполации може да се напъвате колкото искате.

За сведение само в добрите кина има истински 4K проектори.  Дори и последното, което го откриха тази година в мое село е само 2K - оборудвано е с прожектор Christie CP2220.

За любителите на класическата и дървена философия ще сложа снимка на последния върхов модел шаси на Vestel - 17MB100 който е за 4K.

d1f5f3708880t.jpg

Малък коментар какво се вижда. Това, което го няма (големият чип и четирите памети около него), както и съответния интерфейс V-by-One е Frame Rate Convertot за 200Hz панел. Така платката е бачкала с дървен панел по LVDS, но пък със шарени лепенки за много херцове и екстри. Естествено и прословутите 4K. Иначе е с 2 тунера.

Ако някой иска може да кача снимки и на орязаната версия 17MB120, както и на бюджетното 17MB110

• 2 години по-късно...

Привет,

Желая и аз да се включа към темата, но не за спор, а по-скоро с проблем с истински или не толкова 4K TV който имам от Понеделник и се опитвам да разреша проблемите с него.

Модела е Samsung UE55RU7302KXXH

Все пак да отбележа че на моята кабеларка все пак има един 4K / UHD / 2160p канал - Fashion TV.

Сега към проблема, а именно: засега само на един филм, който пробвах да го възпроизведа както от карта с памет пъхната в една камерка която е свързана към TV с USB кабел, така и с кутия за хард диск с външно захранване свързана пак с кабел.

Засича, забива, става на пиксели ,понякога прескача части, както искате го наричайте.

Пробвах с два UHD 3840x2160 релийза на Bublebee 2018 ...

Този на клипа е 58 GB, а другият с който опитах беше 44, ако има някакво значение.

Със "Shazam 2019" 75 GB релийз например няма грижи, пак се води 3840x2160 но е с изрязана височина картината, не е пълна.

Възможно ли е просто картата и харда да са бавни и да не осигуряват необходимата скорост на четене за пълната резолюция ?

Още един макар и по-малък проблем е липсата на поддръжка на DTS звук.

Пробвах без успех да конвертирам аудиото с ShanaEncoder 5.0.0.4 както и MKV2AC3 1.03.04 ... с "aften" и "eact3to" методите...

Не знам дали с Wondershare софтуера ще стане нещо, но мисля че имам лоши спомени от това име.

преди 5 минути, Freem@n написа:

Възможно ли е просто картата и харда да са бавни и да не осигуряват необходимата скорост на четене за пълната резолюция ?

Да, възможно е.

Интересна тема. От нея става ясно, че 2017 белгийчето нищо не е разбирало, 2020 - също. ;)

Freem@n, проблемите са няколко. За начало кажи USB 3.0 ли е и LAN дупката гигабитова ли е. После намери LAN кабел, стига с тия флашки!

Не мисля че са 3.0 защото са черни, а не сини.

Едното USB е 0.5A а другото се води за HDD - 1A. 

Цитат

ConnectShare™ (USB 2.0)
Da

https://www.samsung.com/ro/tvs/uhdtv-ru7302/UE55RU7302KXXH/

Колкото до LAN кабел - съгласен съм че кабела си е кабел, но засега го ползвам само на Wi-Fi (говоря за гледане на записани филми).

В другата тема до одеве обсъждахме разни проблемчета със споделянето... има, макар и платено решение за "безкабелно" предаване но май няма да излизат субтитрите.

преди 3 часа, Freem@n написа:

...на един филм, който пробвах да го възпроизведа както от карта с памет пъхната в една камерка която е свързана към TV с USB кабел, така и с кутия за хард диск с външно захранване свързана пак с кабел.                                                                               Засича, забива, става на пиксели ,понякога прескача части, както искате го наричайте.

Значи пробваш възпроизвеждане с плейъра на телевизора.Освен че от зависи от скороста на четене на картата и хард диска,също може да е от самия плеър,който едва ли подържа всички видео кодеци.От по слабия процесор на телевизора също може да е.Оня горе да не те лъже за LAN картата,защото тя няма нищо общо с възпроизвеждане на филм от флашка,карта или твърд диск.

За първи път Митко да напише нещо вярно. С изключение на края. ;)

Freem@n, говоря ти да си пуснеш видеото по

на 17.04.2020 г. в 20:08, JKirilov написа:

LAN кабел

и питам колко е скоростта?

преди 20 минути, JKirilov написа:

Freem@n, говоря ти да си пуснеш видеото по...             и питам колко е скоростта?

От кога видео се пуска по LAN кабел?Който е за свързване с интернет...

Моя тв е LG UH8507 ,не знам май беше 2016г. всичко чете и нито засича нито нищо.Качвам4к филми на хард диск по 50-60гб и си вървят.Пробвам през мрежата със ДНЛ сървър но там засчат тези големите.За ДТС звука да си гледал и чел ,кои телевизори потдържат.

Не, по принцип просто знам че по-новите SAMSUNG не го поддържат, на баща ми TV-то е някъде 2014-2015 и го има DTS-чето

преди 17 часа, JKirilov написа:

За първи път Митко да напише нещо вярно. С изключение на края. ;)

Freem@n, говоря ти да си пуснеш видеото по

и питам колко е скоростта?

Изглежда че както и да го пусна, не е ли на "флашка" / USB устройство за съхранение, TV не пуска субтитри освен ако разбира се не са вградени в самия файл/в картината му... да не говорим че може би не се предават всички аудио потоци.

Не съм сигурен, май все попадам на такива релийзи където единият поток е DTS, а другият не и естествено - познайте кой тръгва ? ;) Поне БГ Аудиото винаги е от втория тип, не че съм му фен ама е компромисен вариант, като няма накъде.

Ако питаш дали е гигабитов LAN,не знам, ето тук надолу в страницата където пише на румънски AFIȘAȚI TOATE SPECIFICAȚIILE са спецификации разни, но си пише само 

Цитат

Ethernet (LAN)
Da

Всъщност бях писал че да споделям картината на PC през Wi-Fi (WIn клавиш + P > Свързване с безжичен дисплей) е абсурд, но изглежда че не се разминават картината и звука, както очаквах но все пак не е такова качеството, сякаш малко засича възпроизвеждането.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.