Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ненужните Ultra HD 4K телевизори

Featured Replies

Ами да, ненужни са защото няма телевизионни канали излъчващи с дефиниция 3840 на 2160 пиксела. А пък да го разтягаш SD сигнала от 720 на 576 пиксела до 3840 на 2160, си е вече прекалено. То и разтягането до Full HD 1920 на 1080 пиксела дава лоша картинка, ама поне има телевизионни канали изпращащи сигнал 1920 на 1080, та те излизат добре.
Януари купих един 50 инчов за синчето, щото не искаше 40 инчов, бил му изглеждал малък. Февруари се наложи да купя втори 50 инчов, защото се счупи екрана на моя 47 инчов телевизор. За първия покупката беше лесна, случайно го видяхме намален от 650 на 400 евро. Ама за втория стана кофти положението. Оказа се че напълнили магазините с
Ultra HD 4K телевизори, а от Full HD моделите оставили повечето да са от неподходящите, на които им насича картинката при бързи движения при спорт например.
И се наложи едно дебнене около 20 дена, при условие че някои от магазините не си показват промоциите на сайтовете. Аз ги виждах по сайтовете на по-далечните магазини че на някои модели им е паднала цената, ама е по-добре да се купи от по-близък магазин, че иначе става много разкарване ако се повреди.
Значи от мен да знаете, продавачите са лъжци.
Лъжат, лъжат колкото не ги е срам. И без да им мигне окото искат да ти пробутат
Ultra HD 4K телевизор, нищо че не ти трябва такъв. А и най-лошото е че правят промоции за тях от време на време, например 55 инчов за само 600 евро и не му насича картинката. Та ако не се усетиш че ще има задължително разтягане до 3840 на 2160 пиксела, се минаваш и го купуваш. Още повече че оставили надути цените на Full HD моделите с качествена картинка. Например втория дето го купих за 500 евро, една седмица след промоцията минах да видя каква ще му е цената и те го продават вече за 700 евро, същия телевизор.
Значи, аз гледам много безплатни
Full HD канали от сателитите, ама си има все още и много SD (720 на 576) канали. Нито един продавач не иска да ми пусне SD сигнал на Ultra HD 4K телевизор, да видя какво мътно мазало ще е картинката. Нямали такъв сигнал, пък то си има ефирни канали дето се ловят с простата антена, ама те сигнал нямали. Мошеници !
Пък и се правят, че не знаели че имало безплатни ефирни SD канали за гледане.

sd-hd-ultra-hd-4k.jpg

• Отговори 74
  • Прегледи 14,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е нали знаеш, че всичко е реклама и измама. Като има кой да ги купува защо да се спират.

преди 9 минути, Белгиеца написа:

Оказа се че напълнили магазините с Ultra HD 4K телевизори, а от Full HD моделите оставили повечето да са от неподходящите, на които им насича картинката при бързи движения при спорт например.

Whaaaaaaaaaaat?

Ъ?!?

Да особенно като ти се развали TV-то... Или ако просто нямаш средтва за нов, персналния комп. с  хубав голям екран винаги върши добра работа за онлайн TV.

Редактирано от NBS 9322 (преглед на промените)

Ще се самокопирам от друг форум

Стандарт, ама на книга. Ще е дефакто като се появи търговски носител на такова съдържание. Примерно 200GB срещу досегашните 50 за BR. Някои да се бръкнат за съответните канали за връзка. Примерно на сателитен транспондер по 1-2 програми вместо 8-16 за сегашното положение. Телевизиите да се набутат за ново оборудване. Като това го има, кабеларките ще са в час. А за да стане всичко това трябва да има платежоспособно търсене. Засега не го виждам, особено у нас.

Не мисля че топва ще е качествен скок. който да измени нещата. Бих направил аналогия навремето с музиката. Преходът от моно към стерео беше качествен и се наложи като стандарт. Докато от стерео към квадро не добави почти нищо при двойни разходи и така си и умря. Повечето от съфорумците дори и не знаят че е имало нещо такова.

Имам впечатления какво гледат хората. Мога да кажа че за 70-80% от тях телевизорът е само една мърмореща радиоточка със шарена картина, която да ги зомбирва с политически глупости. Същия процент гледат и до 10-20 програми. Това, че повечето тук са сравнително добре платени специалисти и искат да похарчат пари за новости, не означава че масово е така. Разбира се, рекламата всячески ще те убеждава че трябва непременно да си купиш поредното модно нещо (не само техника, а и дрехи, мебели, кола и всичко друго) - оборот трябва да става и някои трябва да печелят. И банките, за да си заробен с кредити и примерно месец в годината да работиш за тях.

• Автор
преди 25 минути, zemonti написа:

Whaaaaaaaaaaat?

Ъ?!?

Има едно тестово клипче на Филипс, началото на филма The Hong Kong Connection, около 3 минути е. Пусни го на евтин телевизор Full HD и ще видиш кое как насича.

преди 14 минути, Белгиеца написа:

Има едно тестово клипче на Филипс, началото на филма The Hong Kong Connection, около 3 минути е. Пусни го на евтин телевизор Full HD и ще видиш кое как насича.

Ти наистина си голям будала. Пак са те направили на маймуна в опитите да ти продадат 4К ТВ. Насичането не е ит телевизора, а от източника, или грешния кабел.

Сетих се как ти бяха пробутали кола на завишената данъчна оценка с уж обективно трето лице.;)

Да! В големите фирми и там където се правят обучения на Търговски представители - ключови клиенти се набляга точно на това! Как да накараме будалите да плащат повече и повече, да купуват пак и пак и това ако може през ден! Евтини трикове с "ултра технологии", нищо не значещи думички прикачени към продукта! Важното е производителя и търговеца да са на суперпечалба, а баламурниците - е, да не са баламурници!

Ами навремето една от специализациите ми бе телевизонна техника, другата спътникови и оптични комуникационни системи. Още тогава ни учеха, че няма канали. Да, ама изведнъж се оказа, че има за 1080p. Отде се появиха, не знам. Та няма да се учудя, ако и с 4К се справят. От тая гледна точка, ако няма да си купуиваш телевизор до 5 годиони, няма смисъл от FullHD. Аз така като гледам, си купувам телевизори през 15 години, та сега да взема 1080p.  с тенденция да се вижда добре, няма да стане. Вярно, преди половин година си купих 720p.  телевизор, ама това се налагаше - първо че на промоция много евтин, второ, че стария ми телевизор правеше магарии две години, та се наложи една година да гледам още по-стар телевизор от 1990-та, който ни бе даден от познати и трето, че целта ми бе тоя телевизор да пренеса във всекидневната стая, където само да бръмчи и от време навреме при събиране, да има и малко музичка докато си пием питието. Та ей за това си взех 720p.  телевизор. Сега обаче ще си взема 4К, щото не мисля след две години пак телевизор да купувам, когато се появи нещо ново. А и 4K  телевизор може да се позлва за игри така, че изобщо не е на загуба. поне децата да се кефят ;)

• Автор
преди 5 часа, zemonti написа:

Ти наистина си голям будала. Пак са те направили на маймуна в опитите да ти продадат 4К ТВ. Насичането не е ит телевизора, а от източника, или грешния кабел.

Така ли си мислиш ти бе брате франкофоне.
В голяма заблуда си да знаеш, ето ти тука едно старичко обяснение на француски, да четеш и се образоваш.

http://www.lcd-compare.com/tv-lcd-100hz-200hz-et-plus-dossier-39.htm

А тука пък още на инглиш, да не си помислиш че франсетата нищо не разбират от зяпане на телевизори.

https://www.cnet.com/news/fake-refresh-rates-is-your-tv-really-120hz/

и с таблици по марки

http://www.rtings.com/tv/learn/fake-refresh-rates-samsung-clear-motion-rate-vs-sony-motionflow-vs-lg-trumotion

Тестовият файл го пускам от USB флашка и на добрите телевизори не насича, а на тези с 50 херцовите екрани, ефтините боклучета е кофти за гледане. Имам един 32 инчов боклук в кухнята, на който картинката не му е добра при бързи движения, ама когато го купувах едно време, не знаех че трябва да се тества на място и нямах подходящ файл даже за целта.
Човек се учи докато е жив.

И така и така съм тръгнал да те обучавам безплатно, да знаеш че LG OLED телевизорите идиотите продавачи ги пускат в повечето магазини на икономичен режим и трепери картинката като чели пияница е снимал клипа. А като му кажеш на тъпия продавач да настрои на режим СПОРТ и спира да насича. При Самсунляците трябва да са от серията 6-ца, иначе ще има кофти изненади вкъщи по време на мачовете. Като ти дойде на гости някой като мене, дето вече се е поотракал и забелязва насичането, направо ще си тръгне още след 3 минути гледане и ще си отнесе бутилката водка с него. Да не ти обяснявам как ще се чувства домакинът ако му бъде демонстрирано с тестовия клип и му бъде доказано пред свидетели, че е похарчил 1200 лв за кофти телевизор.

Преди 2 години, като обикалях да тествам телевизори, преди да взема 47 инчовия за 650 евро, в един от магазините 1 продавач се мина та пусна тестовия файл на всичките изложени телевизори едновременно. А преди това ме лъжеше че на едно кофти Сони цветовете му били по-готини. Като видя съдържанието на клипа и се скри някъде, а аз си зяпам 20 минути всичките телевизори, кой колко насича. По едно време отидох да ги питам другите къде изчезна оня, да си ми даде флашката. И шефът им иска да му дам да копира и трите тестови файлове, за да демонстрира на клиентите, що трябва да се бръкнат в джоба за по-скъп телевизор. Знаеш ли колко е готино да гледаш едновременно на 30-на телевизора един и същи клип, минаващ по едни и същи кабели и как на едни насича, а на други не насича ?

Ама то ти може и да не го разбереш никога, защото през 2014г един американец обясняваше, че някои хора не забелязвали че насича картинката. Та ако няма кой да те обучи на място как и какво и кога да гледаш, може и да не разбереш никога що не иска жена ти да гледа с тебе филм, ами гледа на друг телевизор.

преди 3 часа, sennheiser написа:

Та няма да се учудя, ако и с 4К се справят. 

Е, французите щяли да се пробват да се справят към 2020г , ама като ги знам че чак точно преди година си пуснаха всичките 30-тина канали ефирно и от сателит да са на 1080i , та нещо не ми се бърза да им вярвам предварително. Като го направят, тогава ще си купя 4К телевизор. 
А германците май още са си на 720р горките, как се гледа такова разтегнато до 4К, ха ха ха ...
Англичаните ми дават да зяпам на 1080i от сателита им и те без пари. Не ги знам кога ще минат на 4К.

преди 6 часа, Филипов написа:

Ще се самокопирам от друг форум

Стандарт, ама на книга. Ще е дефакто като се появи търговски носител на такова съдържание. Примерно 200GB срещу досегашните 50 за BR. Някои да се бръкнат за съответните канали за връзка. Примерно на сателитен транспондер по 1-2 програми вместо 8-16 за сегашното положение. Телевизиите да се набутат за ново оборудване. 

Това дето ти трябва го било имало, поне при мен така разправят и ми обясняват че могло да си плащам и да гледам, ама понеже въобще не искам да им правя реклама на тъпото им 4К, ще се направя че не знам нищо.

преди 19 минути, Белгиеца написа:

Е, французите щяли да се пробват да се справят към 2020г , ама като ги знам че чак точно преди година си пуснаха всичките 30-тина канали ефирно и от сателит да са на 1080i , та нещо не ми се бърза да им вярвам предварително. Като го направят, тогава ще си купя 4К телевизор. 
А германците май още са си на 720р горките, как се гледа такова разтегнато до 4К, ха ха ха ...
Англичаните ми дават да зяпам на 1080i от сателита им и те без пари. Не ги знам кога ще минат на 4К.

То проблемите винаги са били с честотната лента. Все пак тия канали се излъчват на определена честота, а тя си има своя капацитет за предаване на информация. По принцип единствено лазерите могат да се справят добре, ама се сещаш, че няма как от космоса да ти пуснат лазер ;)

Белгиец, 

В тези линкове не пише нищо за "насичане" (lag, chopping).

Или нещо бъркаш, или пак се правиш на утрепан.

преди 9 часа, Белгиеца написа:

на които им насича картинката

Ето това е насичаща ( choppy ) катрина:

• Автор
преди 4 часа, zemonti написа:

Белгиец, 

В тези линкове не пише нищо за "насичане" (lag, chopping).

Или нещо бъркаш, или пак се правиш на утрепан.

Нямам български линкове, за да отгатна как се го кръстили точно. Всъщност преди 2 години четох и на бълграски, ама не съм запомнил кой глагол се ползва. Защото аз съм постоянно живеещ в Белгия. Чета на 4 езика и телевизии гледам на различни езици, та не ми е особено важно точно как се е приело на български да се изрази нещо технично.
Важното е че има сериозен визуален проблем и производителите са опитват да се преборят с него.
Научили са се да се справят, само че в евтините модели нарочно не са вложили най-добрата им технология, за да си купум по-скъпите.
А най-гадното е, че и при 55 инчовите модели го има проблемът при това при различни марки.
И още по-гадното е, че незапознат татко няма как да го забележи проблемът в магазина, понеже не пускат материал позволяващ да се види очевадно че е кофти картинката. И съответно после 4 човека вкъщи ще гледат лош телевизор, нищо че е платен 800 или 1000 евро.

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Чета на 4 езика и телевизии гледам на различни езици, та не ми е особено важно точно как се е приело на български да се изрази нещо технично.

Това е адски неадекватен начин да се извиниш за използването на грешен термин, отнасящ се за съвсем различен технически проблем.

Или ти си от онези "силни харсктери" които никога не се извиняват и "отстояват мнението си"?

• Автор
преди 5 часа, zemonti написа:

Или ти си от онези "силни харсктери" които никога не се извиняват и "отстояват мнението си"?

Извинявам ти се лично на теб, заради това че съм неспособен да ти обясня на български, проблемът обяснен на страниците от линковете, които съм дал.

Извинен си.

С линковете стана ясно какво се мъчиш да кажеш.

на 4.03.2017 г. в 12:07, Белгиеца написа:

Ами да, ненужни са защото няма телевизионни канали излъчващи с дефиниция 3840 на 2160 пиксела.

Ненужни за сега са, но само за  телевизонните канали,а за всякакви други приложения са по-добри.Ако ти ще гледаш само телевизия на него,недей да правиш глупави изказвания!На Ful HD ,ако гледаш от съвсем близо се виждат пикселите на матрицата,а при 4К са толкова малки,че не се забелязват вече.Като пуснеш работния плот на компютър на 4К, веднага личи огромната разлика в качеството.Преглед на снимки с такъв телевизор,е с много по-добро качество.Качествен видео запис също е на по-високо ниво.Детски качествени игри също се виждат по добре.

на ‎4‎.‎3‎.‎2017‎ г. в 19:42, Белгиеца написа:

...и на добрите телевизори не насича, а на тези с 50 херцовите екрани, ефтините боклучета е кофти за гледане. Имам един 32 инчов боклук в кухнята, на който картинката не му е добра при бързи движения, ама когато го купувах едно време, не знаех че трябва да се тества на място и нямах подходящ файл даже за целта.
Белгиец, уважаеми, имам една молба... Съжалявам за офтопика, но... Преди няколко месеца и аз се прекарах и купих един евтин телевизор Turbo-X 42 '' с честота на опресняване на екрана 50 херца, затова при най-малкото рязко движение насича и става гадно за окото. На всичкото отгоре и ръководството му е писано от някой пършив китаец и преведено с електронен преводач на сто езика. Пише буквално глупости на развален български в книжката. Въпросът ми е какво да направя с функциите noise reduction и dynamic contrast - да ги оставя на включено и medium положение, или как? Адски се прекарах с тази турско-китайска боклучава стока, модел 2013 г., ама нали бедняците на Европа сме все по евтиното... Затова на 42-та инча вкъщи се гледа като през запотено стъкло ефирната телевизия. Благодаря на всички отзовали се на питането ми пичове! Менюто на телевизора е на Vestel, но на меката му и евтина пластмаса пише, че е произведен в братски Китай. 

tv.jpg

Редактирано от cybercrackerbg (преглед на промените)

Почти всички нови, а и някои стари филми излизат вече на 4к Блурей, така че за хора като мен, които 99% от случаите гледат филми на телевизора не е голям проблем. Проблемът идва от факта, че 4к изисква да се гледа от много близко разстояние, което предполага, че резон имат само големите телевизори от 60 инча нагоре.

Относно насичането и качеството на образ-в магазина телевизорите работят на фабричните си настройки, които са меко казано сбъркани. С включени най различни добавки, които по-скоро скапват, отколкото да подобряват нещата. За пример: при включен motionflow при сонитата, футболната топка и футболистите са като пунктирани линии- като го изключиш и някои други излишни неща-работата се оправя. Друга абсурдна екстра е спортният режим при Самсунг- направо гротескна история. Истината е, че човек да види истинските възможности на дадено тв, трябва да се потруди доста, затова е добре да се купуват модели с публикувани настройки за калибрация от някой от доказаните калибратори.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Типичния проблем при капитализма - напредък да, ама калпав напредък, който никога не става добър напредък. Вземаш си джаджа, добри идеи, ама инженерите имат максимум година да обмислят нещата. Те губят 10 месеца и последните два не могат да орпавят бъговете. Ама прогреса си е прогрес и идва следващата джаджа. Зарязват старата и новата пак тъй. Какво искате от 4К?

Колкото и да лялате това е бъдещето. Следа като Philips и Samsung се отказаха от 3D технологията ги последваха и LG и Sony (преди това направиха от Vizio, Sharp и TLC) 

Сега...дано това не поредната ''измама'' и да нe стане като с 3D-то, но това е. Вече всички производители наблягат и усъвършенстват технологиите с 4K, HDR...

Tака че свиквайте и гледайте напред. Никой не е виновен, че нашите кабеларки са със смотан сигнал.

преди 5 минути, skalata_73 написа:

Колкото и да лялате това е бъдещето. Следа като Philips и Samsung се отказаха от 3D технологията ги последваха и LG и Sony (преди това направиха от Vizio, Sharp и TLC) 

Сега...дано това не поредната ''измама'' и да нe стане като с 3D-то, но това е. Вече всички производители наблягат и усъвършенстват технологиите с 4K, HDR...

Tака че свиквайте и гледайте напред. Никой не е виновен, че нашите кабеларки са със смотан сигнал.

Ей, тъкмо 3Д исках, ама ме отказа бе :P Баси, ще си остана с 3D  от търлъта в парка на времето, когато бях в основното. Бай Тошо още не мислеше и да сдава властта...ама поне видях що е това 3D.  Голямо браво за диапозитивите. Учих и това после. 

• Автор
на 05/03/2017 в 18:15, Димитър 59 написа:

Ако ти ще гледаш само телевизия на него,недей да правиш глупави изказвания!

Законите в Белгия ми разрешават да гледам телевизия на телевизорите ми.
В Испания ако ви е забранено да ги ползвате телевизорите за гледане на телевизия, тогава може и 4К да си купите да си гледате снимките от телефоните на тях.

Специално при мен ги пуснали по 400 евро разни 4К телевизори от по 40 инча, което лишава купувачите даже от възможността да се замислят поне заради цената, преди да купуват. Ама то това да гледаш телевизия на 40 инчов екран, си иска според теб задължително 4К телевизор.
Я ми кажи булшита на новия им хамерикански сателит на 1.9 Е колко 4К канали ще ти пусне да гледаш в Мадрит, а ?
Щото аз знам че булшита пробутва доста SD канали, нищо че иска пари за абонамент.

И понеже си въобразяваш че се интересуваш от фотография, изрежи от една снимка парче от само 720 на 576 пиксела и после, така получената нова снимка ми я разтегни до размерите 3840 на 2160 пиксела и ми кажи каква мътилка ти се е получила.

От къде на къде ще гледам разтегнати кадри постоянно, само защото търговците имат стока за продаване и се чудят каква нова тъпотия да ми пробутат ?
Оня 47 инчовия телевизор, дето го изхвърлих на боклука, заради счупен екран, беше и с 3Д функци. Егати ужаса, пробвах ги очилата му два дена и повече не съм ги слагал. А па и смарт беше, ама като тръгнеше детето да гледа видео директно от Интернет на него и спираше и излизаше съобщение, че не му стигало място за памет за това видео. А и браузърите на тези смарт боклуци, нямат функцията десен бутон, да отвориш нов линк на друга страница. Тази сутрин гледах на запис от бг телевизия едно предаване. Ами като първобитен човек трябваше да отварям 20 страници, назад напред на всеки 3 минути, щото няма как да отвориш едновременно две страници.

Това 4К телевизорите ще си заслужава да бъдат купени, чак като пуснат 8К и всичката телевизия е минала задължително на Full HD без да са останали SD канали за гледане.
Ама към днешна дата, в моя район има 6
SD канала на френски и 3 на холандски и 10-ина на немски, отделно по сателитите безплатните са масово SD.

И защо ли си мисля че ако гледах филми, щях да си купя прожектор\проектор на който поне няма да му се чупи екрана, да трябва да го хвърлям на боклука.

преди 44 минути, sennheiser написа:

Типичния проблем при капитализма - напредък да, ама калпав напредък, който никога не става добър напредък. Вземаш си джаджа, добри идеи, ама инженерите имат максимум година да обмислят нещата. 

Последният smart боклук дето го купих, има някакъв софтуерен бъг, ако го пусна едновременно да тръгва с единия от сателитните ми приемници, го блокира на ниво буутване. Та трябва пусна първо или телевизора или приемника, с леко изчакване между тях. А на втория сателитен приемник, понякога няма звук. Ахааа, пускам и първия приемник , спирам втория и пак го пускам и минавам на него и тогава има звук. Пък и не се разбира телевизора с два от HDMI кабелите, при положение че на другите 3 телевизара са си работели.
И тия същите тъпи азиатци решили да ми пробутват 4К телевизори. Дано фалират всичката тая измет.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.