Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HDD/SSD (допълнителна памет на Dell Inspiron 3452

Featured Replies

Здравейте! Закупих си днес лаптоп - Dell Inspiron 3452, който до колкото разбрах е с SSD 32GB или eMMC така и не разбрах. С Windows 10 e, и мога само да сложа карта с памет (в момента примерно 64GB). Въпроса ми е има ли как да се сложи по-голям твърд диск? Било то SSD или HDD или ако няма такава опция, мога ли да си направя външен твърд диск, от HDD-то на стария ми лаптоп? (Pacard bell Easynote TJ74) благодаря предварително.

Хард диск може да се сложи, но отварянето на лаптоп-а ще наруши гаранцията му.  Стария диск може да се сложи в кутийка и с кабелче да се свързва за лаптопа, като външен диск. Нямаш оптично устройство. Само 32гб SSD диск. Можеш да си закупиш отделно външен хард диск и да закачаш за системата, когато ти трябва.

Редактирано от Eclipse2G (преглед на промените)

• Автор
преди 6 минути, Eclipse2G написа:

Хард диск може да се сложи, но отварянето на лаптоп-а ще наруши гаранцията му.  Стария диск може да се сложи в кутийка и с кабелче да се свързва за лаптопа, като външен диск.

Сигурен ли сте че може да се сложи хард диск? Как и какъв?  А колко ще ми струва удоволствието да си направя стари хард диск от стария лаптоп на преносим?

Трябвало е първо да питаш за размера на диска, преди да купуваш. Най-добре си вземи отделно външен хард диск. Цените им са паднали. Както казах, ако се опиташ да смениш SSD за хард диск, ти заминава гаранцията от 3 години. Не си заслужава риска. http://www.emag.bg/vynshni-hard-diskove/c за 100-тина лева си взимаш 1ТБ (1024 гигабайта) диск, който ще ти е предостатъчно да си държиш филмите, музиката и снимките.

• Автор
преди 3 минути, Eclipse2G написа:

Най-добре си вземи отделно външен хард диск. Цените им са паднали. Както казах, ако се опиташ да смениш SSD за хард диск, ти заминава гаранцията от 3 години. Не си заслужава риска. http://www.emag.bg/vynshni-hard-diskove/c за 100-тина лева си взимаш 1ТБ (1024 гигабайта) диск, който ще ти е предостатъчно да си държиш филмите, музиката и снимките.

Аз имам твърд диск от стария лаптоп 500ГБ, не мога ли да оползотворя него? Как мога да го направя преносим?

Можеш. Отиваш в магазин където продават компютърна техника и казваш, че имаш хард диск от лаптоп, който искаш да го направиш външен. Като цени не мога да кажа. Зависи от магазина.

преди 7 минути, velislavvasilev написа:

Кръстина, лично аз не намирам еднаква информация за лаптопа. Има такива модели с HDD/SSD, различна RAM и т.н.

Като за начало, всеки диск можеш да го направиш външен. Било то от лаптоп (физически са по-малки дисковете) или настолен компютър. Аз използвам това, но то не поддържа по-новите и по-бързи USB 3.0. Ако ти имаш такъв порта на компа, би следвало да се съобразиш и с покупката на кутийката, защото ще имаш по-висока скорост на трансфер на данните. Не знам и лаптопът ти дали има CD/DVD, ако има, то също може да се махне и на негово място да поставиш HDD/SSD използвайки caddy Като тук има значение колко ти е дебело твоето CD/DVD и трябва да търсиш кади със съответния размер. Ти сама си прецени дали да ползваш диска от стария лаптоп, дали да си купиш нов, дали да си смениш наличния в момента.

Велиславе, ето ти го лаптопа: http://www.technopolis.bg/bg/Laptops/Laptop-DELL-INSPIRON-3452-762385-BK/p/512829  Както казах, няма оптичен драйв, следователно не може да сложи харда на негово място. За кутийката за хард диск-а вече споменах,няма нужда да преповтаряш, това което съм написал!

PS: Ти хубаво си дал линк към ebay, но мацето, може да няма акаунт или никога да не е пазарувала онлайн от там.

една гаранция  ....  тя богаташка купува си  лаптопи  всеки месец .

• Автор

Ами нямам представа какви са USB-тата на лаптопа, кажете от къде да си взема кутийка и трудна ли е направата, не ми се занимава с магазини честно казано. Това е харда:  500GB, 5400rpm SATA  от Packard Bell Easynote Tj74

преди 6 минути, Кръстина Караджова написа:

Ами нямам представа какви са USB-тата на лаптопа, кажете от къде да си взема кутийка и трудна ли е направата, не ми се занимава с магазини честно казано. Това е харда:  500GB, 5400rpm SATA  от Packard Bell Easynote Tj74

Човека горе ти е дал линк към ebay. Вероятно ги има и по нашите онлайн магазини. 

PS: Тук 

си купила друг лаптоп и то преди два месеца. Хмммм....Продавам си стария лаптоп, искаш ли трети за щастие? :D

преди 7 минути, velislavvasilev написа:

Бях започнал да пиша темата.

Добре.

Нещо не й е читава работата. 

преди 1 час, Кръстина Караджова написа:

Здравейте! Закупих си днес лаптоп - Dell Inspiron 3452, който до колкото разбрах е с SSD 32GB или eMMC така и не разбрах. С Windows 10 e, и мога само да сложа карта с памет (в момента примерно 64GB). Въпроса ми е има ли как да се сложи по-голям твърд диск? Било то SSD или HDD или ако няма такава опция, мога ли да си направя външен твърд диск, от HDD-то на стария ми лаптоп? (Pacard bell Easynote TJ74) благодаря предварително.

Вземете си един ю ес би стик с 3.0 интерфейс - по практично и евтино !

А още по-практично ще е да върне лаптопа в магазина, откъдето го е взела, щото не само хард диска му е малък, а и паметта, и без дисково устройство. И нека й дадат някой  по-добър, вместо да я карат да дава излишни пари за кутии и да чупи старият си лаптоп, а после ще иска и памет да му добави и така за тези пари които ще доплати ще си вземе много по-добър лаптоп, защото паметта му е само 2GB, което означава че трябва да работи на 32-Bit ОС, а за игри и дума да не става. А и този бавен процесор го слагат на всички нови лаптопи, като Asus, Lenovo и т.н. и всичките са адски бавни, дори при 4GB Ram и най-леките игри не могат да подкарат. А сигурно и батерията му не може да се сменя.

Ако си го поръчала онлайн, се възползвай от правата си да си вземеш нещо по-добро, дори и на същата цена, вместо да свързваш външни кутии с кабели, да ти стане като настолен компютър, освен това някои лаптопи, предимно старите не могат да заредят, когато е включен външен хард диск. Недей си разваля другия лаптоп за да доизграждаш недодялания, който очевидно не ти върши работа. Няма защо да пълниш гушите на продавачите.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Идеята ми е просто да добавя хард диск и малко РАМ ако е възможно, не ми е целта да го ползвам за игри. Възможно ли е да се добави РАМ памет? И къде стоят тези лепенки за гаранцията? :D

рам не ти е нужна .  просто се прави оптимизация  за стартиране на  по-малко неща .  аз ако имах над 2  gb  банкет щях да направя .

• Автор

Снимки на лаптопа, след като го отворихме и на хард диск-а, който желаем да сложим. Отпред има някаква гумена преградка, която не позволява да се сложи харда, но ако нея я няма пава идеално, като изключим крачетата. И не виждам как може да се свърже?

• Автор
преди 2 часа, velislavvasilev написа:

Не разбрах. това е празно място предвидено за HDD, така ли? Не сте махали SSD-то? Колкото до RAM-та, имаш място само за една плочка и тя е заета. Ако искаш повече, ще трябва да махнеш тази и да сложиш нова по-яка. А старата можеш да продадеш.

Ако това е празно място за нов диск, то вероятно тази "гума" предпазва слота от попадане на прах в нея. Щото, без нея с времето ще влезе прах и след време като сложиш диск може да пари проблем. Като гледам, на мястото на тази гума би трябвало да е слота за диска. Махнете я и вижте дали ще стане.

И друго важно, Кръстина. Старият диск от картинакат не е махнат от шината. Тази шина е за стария лаптоп и май няма да стане за новия. Като я махате, гледайте да не разглобите диска! Не отвивайте винчетата на самия капак. Мисля по спомен, шината се държи за диска отстрани с болтчета или щипки.

А ако зад тази гумичка няма място където да се свърже диска?

Отляво се слага диска, трябва да имаш метална клетка за него от стария лаптоп, диска там и затваряш. Лепенките за гаранцията, ако ги е имало там някъде вече ги няма, може да няма, може да са на винтовете като покритие да не пробиеш дупката на самата лепенка. Металната клетка е точно тази шина, за която колегата говореше, ако тя не става ще трябва да го фиксираш някак, все пак не трябва да мърда изобщо иначе ще се скапе за отрицателно време. Аз не виждам къде трябва да се включи, виж в нета дали нещо не се сваля.

Редактирано от Монката (преглед на промените)

А SSD-то къде е? Под тази плочка Рам може да има и слот за втора. Може леко да стиснеш гумата да видиш дали ще се покаже слот за харддиска или ако я отлепиш, после с двойно залепващо тиксо ще я залепиш, като преди това изчистиш със спирт старото лепило.

• Автор

Току-що я махнах гумичката няма нищо :D   Отново я сложих със старото ѝ лепило. Аз  хард диска лесно ще го изкарам от "шината" му но къде ще го свържа? Няма никакъв слот никъде както се вижда и на снимките. Лаптопа е с 32GB  eMMC памет каквото и да значи това.

Това отдясно под тази гума не е ли точно мястото, където се включва HDD-то ?

• Автор
преди 2 минути, Монката написа:

Това отдясно под тази гума не е ли точно мястото, където се включва HDD-то ?

Не, празно е пластмаса.

• Автор
преди 7 минути, Монката написа:

Тук на това място виж как изглежда.

Не е същия модел, капака е по-различен, и както виждам има директно слот, където да се свърже хард-диска а при мен е празно пространство. Няма ги самите "жакове" "букси" или там както се казват. Няма място за HDD connector, ли там както го наричаха в един от клиповете.  И моя няма СД записвачка, докато  модела от клипа виждам че има, явно е от тези по-новите.

Интересно. Не знам по-каква причина, но при вас липсва кабела със интерфейсната и захранващата букса. Оградил съм в червено къде трябва да е запоена, но липсва. Затова и е сложена черната гума, която сте махнали и после сте сложили обратно. 

32GB eMMC 32Gb e размера. eMMC е тип flash памет, малко по-различна е от на SSD-тата. SD картите ползват такъв тип памет, защото е по-евтина и доста по-бавна. 

33.thumb.jpg.2f81555bda81bd88b911be2bd5188a5d.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.