Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HDD/SSD (допълнителна памет на Dell Inspiron 3452

Featured Replies

• Автор
преди 6 минути, Stoyannnov написа:

Интересно. Не знам по-каква причина, но при вас липсва кабела със интерфейсната и захранващата букса. Оградил съм в червено къде трябва да е запоена, но липсва. Затова и е сложена черната гума, която сте махнали и после сте сложили обратно. 

32GB eMMC 32Gb e размера. eMMC е тип flash памет, малко по-различна е от на SSD-тата. SD картите ползват такъв тип памет, защото е по-евтина и доста по-бавна. 

33.thumb.jpg.2f81555bda81bd88b911be2bd5188a5d.jpg

И сега как може да се оправи това? Или не може... Защото лаптопа забива ужасно много паметта е пълна, ползвам една SD карта но... как отворя 1-2 програми почва да забива. Искам да му сложа твърд диск и да се поуспокои поне малко. :D 

За да се оправи, трябва да се намери лентов кабел със интерфейсната и захранващата букса(SATA/SATA Power), за този модел лаптоп и да се запои. Може би в ebay/amazon продават, за БГ сайтове, не знам. В сервиз не знам дали ще се наемат да правят подобно нещо. 

От де е купен тоя лаптоп ?Ква е таз самоделка с липсващи елементи :(

Онуй заградено в червеното е лентов кабел, а не SSD. За харддиска най-вероятно ще има преходна букса или платка, която се свързва към дъното. Но дори и да се намери такъв, пак няма да стане, защото най-вероятно са спестили и контролера на дъното. Но добавянето на харддиск няма да ти реши проблема със забиването, а вместо да сменяш рамта, по-добре му инсталирай 32 бита Уиндоус. Най-много памет гълтат антивирусната и браузърите, затова е по-добре да се инсталират по-стари версии. А за вместо външен харддиск, по-удачно е както колегата каза да се включи мини флашка, за да не стърчи като обикновените издължени флашки и да поддържа USB3.0 интерфейс.

преди 2 часа, Иво Димов написа:

От де е купен тоя лаптоп ?Ква е таз самоделка с липсващи елементи :(

Лаптопите както и всеки един фабрично сглобен уред не се правят за да се надграждат. Нищо не му липсва на лаптопа, щом са решили да не слагат харддиск, няма смисъл да запояват и слот, а оттам и излишен контролер, а оттам и по-опростен биос. Може и SSD диска да е интегриран в дъното, така и не го видяхме къде е. Това не значи че марката е лоша, напротив, иначе някой потребител може да си помисли че в магазина са му отмъкнали харддиска, след като са му оставили болтчетата, слотовете, а в биоса му да пише неактивни портове. За да се добави такъв харддиск или дисково устройство, трябва  цялата дънна платка да се смени, да се добавят и преходници и т.н., което значи нов лаптоп.

Същото е и при дънните платки за настолен компютър, един модел дъно има 3 под-модела на които са спестени чаркалъци и конектори, за по-достъпна за потребителя цена. Иначе потребителят може и сам да си надгради тези платки, ако притежава знанията, материалите, частите и апаратурата за да ги сглоби.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 7 часа, peppone1 написа:

Онуй заградено в червеното е лентов кабел, а не SSD.

А аз какво съм казал, че е? Я пак ми прочети коментара!

Най-много памет гълтат антивирусната

С този коментар е време да напуснеш целия раздел със софтуер.

Може и SSD диска да е интегриран в дъното, така и не го видяхме къде е.

Като не си го видял, изчезвай от хардуерния раздел. И не е SSD!!!!! Толкоз и разбираш.... плямпало. 

За харддиска най-вероятно ще има преходна букса или платка, която се свързва към дъното.

Тук вместо да кажеш нещо ново, само ме повтаряш!

преди 14 часа, Кръстина Караджова написа:

А ако зад тази гумичка няма място където да се свърже диска?

На този (новия) лаптоп не може да се сложи твърд диск - не е изведен интерфейс за тяърд диск/SSD. Корпусът е унифициран и затова има гнездо за диск, но за този модел явно не е предвиден. Може на дъното да има конектор за извеждане на интерфейс за диск, но това най-добре да стане в сервиза, ангажиран с гаранцията.
Ето кутийка за външен твърд диск(SerialATA)
https://www.olx.bg/ad/kutiya-za-vanshen-hard-2-5-hdd-sata-usb3-0-ID6px4Q.html#07d3d50840

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Благодаря ви много! А мислите ли че в сервиза от гаранцията ще се наемат да ми монтират хард-диска? :)  А ако сложа външен хард тоест сегашния хард в кутийа и го свържа към лаптопа ще се пооправи ли малко да не забива? И има ли някакъв вариант уиндолса да е на преносим хард-диск? 

преди 4 минути, Кръстина Караджова написа:

А ако сложа външен хард тоест сегашния хард в кутийа и го свържа към лаптопа ще се пооправи ли малко да не забива?

По-скоро не. Забиването най-вероятно е свързано с инсталирания Windows  или с носителя, от който се стартира Windows. Можете да идете в магазина ида питате защо чисто новият ви лаптоп забива. (Някои му викат на това да се наравиш на мотика (на глупав(а)) и да си питате в магазина. 

преди 4 минути, Кръстина Караджова написа:

И има ли някакъв вариант уиндолса да е на преносим хард-диск? 

По принцип да, но в случая няма да подобри положението.

преди 5 минути, Кръстина Караджова написа:

А мислите ли че в сервиза от гаранцията ще се наемат да ми монтират хард-диска?

Ако има възможност, но сигурно ще ви се наложи да си доплатите.

преди 7 часа, Stoyannnov написа:

А аз какво съм казал, че е? Я пак ми прочети коментара!

С този коментар е време да напуснеш целия раздел със софтуер.

Като не си го видял, изчезвай от хардуерния раздел. И не е SSD!!!!! Толкоз и разбираш.... плямпало. 

Тук вместо да кажеш нещо ново, само ме повтаряш!

Я не ми се прави на модератор, че ще ми кажеш къде да одя, пишлеме, с пишлеме! Сякаш съм кандидатствал за вашето одобрение. И една поправка, това е хардуерен раздел, а в софтуерния отдавна не съм се мяркал, но за антивирусната и браузърите, стоя зад думите си.

И точно това каза, че онуй в кръгчето е за лентов кабел към Sata интерфейс за харддиска, не се отмятай.

преди 18 часа, Stoyannnov написа:

Интересно. Не знам по-каква причина, но при вас липсва кабела със интерфейсната и захранващата букса. Оградил съм в червено къде трябва да е запоена, но липсва. Затова и е сложена черната гума, която сте махнали и после сте сложили обратно. 

Никъде харддиск не се свързва с лентов кабел, използва се преходен слот. Но както казах, дори и да се добави такъв, харддиска няма да работи на това дъно, защото не само слот му липсва, а и половината контролери и чипсети, свързани със харддиска. Единственото решение е смяна на дъното.

преди 3 часа, Кръстина Караджова написа:

Благодаря ви много! А мислите ли че в сервиза от гаранцията ще се наемат да ми монтират хард-диска? :)  А ако сложа външен хард тоест сегашния хард в кутийа и го свържа към лаптопа ще се пооправи ли малко да не забива? И има ли някакъв вариант уиндолса да е на преносим хард-диск? 

По принцип има вариант външият харддиск или флашка да работи като виртуална памет за забързване на компютър, но не знам как става и дали ще свърши някаква реална работа. В сервиза също не могат да ти свършат работа поради причините, които изредих по-горе. Ако не си нарушила гаранционният стикер, поискай да ти заменят лаптопа с друг модел. Някои лаптопи работят без проблем и с 1GB памет, но с Аваст-а забива дори и на тези с 4GB. Последната версия на Аваст е много тромава и при проверка много товари системата. В настройките "Решаване на проблеми" трябва да се спрат Руут-кит проверките при старт на системата, както и модула за самозащита.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 3 часа, peppone1 написа:

Я не ми се прави на модератор, че ще ми кажеш къде да одя, пишлеме, с пишлеме! Сякаш съм кандидатствал за вашето одобрение. И една поправка, това е хардуерен раздел, а в софтуерния отдавна не съм се мяркал, но за антивирусната и браузърите, стоя зад думите си.

И точно това каза, че онуй в кръгчето е за лентов кабел към Sata интерфейс за харддиска, не се отмятай.

Никъде харддиск не се свързва с лентов кабел, използва се преходен слот. Но както казах, дори и да се добави такъв, харддиска няма да работи на това дъно, защото не само слот му липсва, а и половината контролери и чипсети, свързани със харддиска. Единственото решение е смяна на дъното.

По принцип има вариант външият харддиск или флашка да работи като виртуална памет за забързване на компютър, но не знам как става и дали ще свърши някаква реална работа. В сервиза също не могат да ти свършат работа поради причините, които изредих по-горе. Ако не си нарушила гаранционният стикер, поискай да ти заменят лаптопа с друг модел. Някои лаптопи работят без проблем и с 1GB памет, но с Аваст-а забива дори и на тези с 4GB. Последната версия на Аваст е много тромава и при проверка много товари системата. В настройките "Решаване на проблеми" трябва да се спрат Руут-кит проверките при старт на системата, както и модула за самозащита.

Хаха, за кое се отмятам я кажи. К'во забога съм написал. SATA/SATA POWER! Нещо си противоречиш и си за очен ми се струва. В Столипиново не са ли ви учили да не обиждате? И от софтуерния и от хардуерния раздел трябва да те изгонят. Да те блокират да пишеш.

По принцип има вариант външият харддиск или флашка да работи като виртуална памет за забързване на компютър, но не знам как става и дали ще свърши някаква реална работа

ReadyBoost  се нарича това и по никакъв начин няма да забърза компютъра,а напротив.Даваш ли си сметка какви са скоростите на четене/запис от рам паметта и диск/usb,та забързване ще стане ,ама някой друг път..............разликите в тези скорости не са дори в няколко пъти ,а  над 100пъти!!Ще я забързаш хубаво системата..................;)

преди 3 часа, Stoyannnov написа:

Хаха, за кое се отмятам я кажи. К'во забога съм написал. SATA/SATA POWER! Нещо си противоречиш и си за очен ми се струва. В Столипиново не са ли ви учили да не обиждате? И от софтуерния и от хардуерния раздел трябва да те изгонят. Да те блокират да пишеш.

Никого не съм обиждал. Пишлеме= малчуган. Никакъв Sata, никакъв Power не се запояват в онова място, което отбеляза.

Изгониха ме от други места, когато се държах възпитано. И сега се държа но няма да повтарям същата грешка с невежи и мързеливи хора да споря. И специално заради теб да ме изгонят, ти започна безцелните спорове, не аз.

преди 2 часа, Слави Маринов написа:

ReadyBoost  се нарича това и по никакъв начин няма да забърза компютъра,а напротив.Даваш ли си сметка какви са скоростите на четене/запис от рам паметта и диск/usb,та забързване ще стане ,ама някой друг път..............разликите в тези скорости не са дори в няколко пъти ,а  над 100пъти!!Ще я забързаш хубаво системата..................;)

Аз точно това казах, че реално работа няма да свърши. на тези лаптопи и процесорите им са слаби, така че  увлчаването на паметта няма да помогне особено.

От мене да знаеш едно. Споря само тогава, когато съм на 100% сигурен, какво говоря! А щом съм на 100% сигурен, какво говоря, значи мога да си защитя думите си с факти!  В момента ти си в грешка и ти казах и пак ще ти кажа. Запоява се лентов кабел КОЙТО едната му страна влиза в дъното, а другата е с куплунг. Сега браточка разбра ли ме или не ме разбра?

А пък аз споря само когато съм сигурен на 100% че другият греши. И в случая грешиш, на онова място нищо не се свързва, както казах харддиска се закача директно към дъното или с преходен слот, но в никакъв случай с лентови кабели, най-малкото защото не са екранирани. Има и такива с външна екранировка, но това не е достатъчно, още повече че няма нужда от кабел, както е при настолният компютър. Тук се изискват минимални загуби за да размятат излишни кабеляци като прежда, в неекранирана пластмасова кутия на лаптопа, като изключим алуминиевото фолио и капаци от вътрешната страна на кутията. 

Влез в нета, и напиши модела на лаптопа. Намери снимки разглобен и виж, че някои модели имат запоен лентов кабел с куплунг за твърдия диск. Няма да споря повече с черни станции. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.