Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

5-те маски, които ти пречат да бъдеш себе си

Featured Replies

преди 10 часа, _ramus_ написа:

И че - тя нама как да бъде скрита, няма и защо.

тя не е скрита, ама трябва да имаш взор да я видиш

нали

• Отговори 55
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 3 часа, haidukpikaso написа:

нали

Не знам, аз съм прост мъж - не ги разбирам тия работи. Но или нещо се крие... или не го криеш. А ти го криеш. И за криене вече написа. Това, че "не си длъжна да показваш" - е защото криеш. Може да съм прост невежа некъв си, но не е трудно да се усети колко много криеш. И те е страх от разкриването. Не си сама в това - навсякъде сред темите форума, другите форуми. И извън виртуала - навсякъде е същото.

Това за 'взора' е от страха. Всички имаме нещо за криене и всички знаем какво е импулса за криене. Не се ли вижда по всеки пишещ същото...

Наранените се страхуват и се бетонират с идеята никога да не допуснат да са уязвими повече, защото си внушават че няма да понесат друга рана... . А това е атавизъм, съвсем примитивна реакция. Ама като е силна, какво да й сложиш насреща, за да не те погълне в себе си. Внушавам си че това е разумно, че има смисъл, че е логично, че е смислено, че е от предпазливост - но само се лъжем с тия. Заместваме с лични приказки нещата, които искаме да изчезнат - но е също примитивно, върши работа до време, после се изчерпва, ние го поддържаме като запада, лъжем се себе си, другите, пак себе си, измисляме си и създаваме изживявания, щото в тях е по-сигурно, защото зависят от нас самите, и така имаме контрол и носи усещане за сигурност някаква - дето толкова липсва ако я няма черупката...

Няма нищо, което да го няма в другия, не се иска никакъв "взор", защото тия ги имаме всички в нас си - всеки един. Играем го на скриване и на измисляне колко е важно, нужно и че имало смисъл. Докато черупката все някога става тясна. Включително - и от самотата, на която се самообричаме в нея. И с идеята че само там имаме усещане за сигурност... дето толкова ни е нужна като ни натисне страха.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

преди 13 часа, _ramus_ написа:

Не си длъжен, на никого, но дали има какво да се "покаже"? Щото да показваш нещо - първо е нужно да го имаш. И да не си длъжен, и да не показваш - важното е какво имаш - тва е според мен.

Мислиш ли че те разбира та се пънеш?

преди 24 минути, _ramus_ написа:

Не знам, аз съм прост мъж - не ги разбирам тия работи. Но или нещо се крие... или не го криеш. А ти го криеш. И за криене вече написа. Това, че "не си длъжна да показваш" - е защото криеш. Може да съм прост невежа некъв си, но не е трудно да се усети колко много криеш. И те е страх от разкриването. Не си сама в това - навсякъде сред темите форума, другите форуми. И извън виртуала - навсякъде е същото.

Това за 'взора' е от страха. Всички имаме нещо за криене и всички знаем какво е импулса за криене. Не се ли вижда по всеки пишещ същото...

Наранените се страхуват и се бетонират с идеята никога да не допуснат да са уязвими повече, защото си внушават че няма да понесат друга рана... . А това е атавизъм, съвсем примитивна реакция. Ама като е силна, какво да й сложиш насреща, за да не те погълне в себе си. Внушавам си че това е разумно, че има смисъл, че е логично, че е смислено, че е от предпазливост - но само се лъжем с тия. Заместваме с лични приказки нещата, които искаме да изчезнат - но е също примитивно, върши работа до време, после се изчерпва, ние го поддържаме като запада, лъжем се себе си, другите, пак себе си, измисляме си и създаваме изживявания, щото в тях е по-сигурно, защото зависят от нас самите, и така имаме контрол и носи усещане за сигурност някаква - дето толкова липсва ако я няма черупката...

Няма нищо, което да го няма в другия, не се иска никакъв "взор", защото тия ги имаме всички в нас си - всеки един. Играем го на скриване и на измисляне колко е важно, нужно и че имало смисъл. Докато черупката все някога става тясна. Включително - и от самотата, на която се самообричаме в нея. И с идеята че само там имаме усещане за сигурност... дето толкова ни е нужна като ни натисне страха.

това си е твое светоусещане, не и мое

ти черупка нямаш ли - имаш нали - е тогава кви ми ги дрънкаш дърабърасточадъръ

• Автор
преди 12 часа, haidukpikaso написа:

ти черупка нямаш ли - имаш нали

нещо попита ли - или само заради "отговора".

Всички имаме черупки - горното се отнася и до мен самия.

Както и всички се страхуваме - въпроса е какво правим след като вече тия ги има и в това положение сме заварили в първите моменти на осъзнаване.

Тия тийнерджърски реакции, дето ги пишеш - също на никого не са чужди, включително и на мен. И пак - все някога им е отредено да се израснат. Дори дъщерите ми ги поизраснаха. И не става в черупка. В черупката нищо не се израства, а само се бяга и се отлага, и винаги - само от страх.

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Битието е нещо като матрьошка- излизайки от една черупка, просто влизаш в друга. По- голяма... И понеже си много малък, тя ти изглежда като вселена. И ти я наричаш "вселена", без да имаш дори бегла представа, за какво говориш. Озарен от откритията си измисляш неща, които би трябвало да те направят всемогъщ, но те те правят мъртъв. Защото нещата, които те правят жив, са измислени много отдавна... от друг! Божествения комплекс е нещото, от което най- много страда човешката раса. Благодарение на него, тя постоянно открива нови и нови начини, за собственото си унищожение. И ще го направи, вярвайки че унищожава всичко онова... създаденото от друг.

А вселената си седи тук през цялото време и чака да я видим. Малката черупка също е вселена, която има много за изследване, но ние бързаме да я напуснем без дори да я погледнем, защото обичаме голеееемите неща... Защо ги обичаме? Защото са голееееееми. :)  Tова си е дефиниция за комплекс...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.