Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Осем вида неприятни русофили у нас.

Featured Replies

Няма , те са под 10 процента от населението и обикновено не влизат в никакви форуми, имат далеч по-умни занимания. Само аз се лъжа от време на време. 

преди 18 минути, Elaine написа:

Няма , те са под 10 процента от населението и обикновено не влизат в никакви форуми, имат далеч по-умни занимания. Само аз се лъжа от време на време. 

В грешка са ти процентите. Медиината сцена на русофобите е толкова претоварена, че трябва голям талант за да пробиеш на нея. 

Елементарна логика казва, че в интернет терминът русофоб се ползва предимно от русофили, не ли? Един русофил ще седне и ще обясни в една обширна статия за заплахата от русофобите. И тук има такива теми. 

Съответно, терминът русофил се ползва предимно от русофобите. Те пък ще обяснят до какви катаклизми води русофилията. Тоест, русофоб рядко ще говори за русофобията и русофил рядко ще говори за русофилията. С това сугласна ли си?

преди 28 минути, Пaчo написа:

В грешка са ти процентите. Медиината сцена на русофобите е толкова претоварена, че трябва голям талант за да пробиеш на нея. 

Елементарна логика казва, че в интернет терминът русофоб се ползва предимно от русофили, не ли? Един русофил ще седне и ще обясни в една обширна статия за заплахата от русофобите. И тук има такива теми. 

Съответно, терминът русофил се ползва предимно от русофобите. Те пък ще обяснят до какви катаклизми води русофилията. Тоест, русофоб рядко ще говори за русофобията и русофил рядко ще говори за русофилията. С това сугласна ли си?

Медийната среда, може би, но според мен русофилите и там са повече. А в реалния живот под 10 процента са хората с високо над средното ниво на интелигентност, това е доказано от много изследвания и тестове.
Всеки, дето има -филия, независимо към коя държава, особено пък към големите, военнонастроени, агресивни държави, си е на средно или под средното ниво.
А да си държиш у вас плакат на Путин, Хитлер, Сталин, Живков, Димитров... и да си го целуваш сутрин - това е ниво, дето въобще не го хваща ни тест, ни статистика.

преди 23 минути, Elaine написа:

Медийната среда, може би, но според мен русофилите и там са повече. А в реалния живот под 10 процента са хората с високо над средното ниво на интелигентност, това е доказано от много изследвания и тестове.
Всеки, дето има -филия, независимо към коя държава, особено пък към големите, военнонастроени, агресивни държави, си е на средно или под средното ниво.
А да си държиш у вас плакат на Путин, Хитлер, Сталин, Живков, Димитров... и да си го целуваш сутрин - това е ниво, дето въобще не го хваща ни тест, ни статистика.

Тоест, филията е признак на посредственост, докато фобията на десетпроцентна изключителност? И няма атлантофоби сред тях, само русофоби, щото за да си умен трябва да си русофоб?  :D

Мдааам, при хората до 30 години, русофилите били 20 %, а при хората над 50- 80 %... Извод- дъртаците са нискоинтелигентни, а "умните и красивите" са върха. Щото повечето хора са с айкю под средното. Въх мари майко. :D    Пораснали пилци, проебали квачки... Било доказано с тестове...

Почитателите на руската кухня и руските високоволтови напитки защо не са в списъка?

Чувствам се пренебрегнат.Ще се утеша с "Руски стандарт".

на 24.04.2017 г. в 23:31, kalansuv написа:
4. Русофилите националисти
Русофилът националист е явление загадъчно и противоречиво. Понеже националистът винаги е привърженик на тоталитарни идеи (интересно не съм виждал националист либерал), той харесва ставащото днес в Русия и таи надежда, че някой ден и тук ще стане така. Русофилът националист винаги припокрива българските държавни интереси с руските и дори и през ум не му минава, че те могат да бъдат различни. Той дори не може да си представи, че Русия е способна да навреди по някакъв начин на България. За него НАТО и ЕС са вражески организации, правителството на Украйна - фашистко, а Евразийския съюз – висша форма на политическа мечта.

Всъщност, аз съм националист-либерал ;) Бях го писал преди 2-3 години в някаква тема тук. Какво имам предвид. Аз съм либерален към педали, цигани, турци и каквото се сетиш. Само че съм си и националист, щото не искам България да ичезне ей така за 2-3 поколения след мен. А русофил съм, щото езиците ни са близки и разбираеми. Това важи и за двата народа - и те ме разбират и аз тях. Е, учил съм руски, но пък руснака ме разбира по-добре, отколкото аз очаквам да ме разбере. Въпреки падежите и въпреки липсата на изучаване на български език от руснака.  Правителството на Украйна наистина си е шибано. Нека не намесваме Украйна, която си има своите особености. Опитваме се да ги сравняваме с нашите и чуждите особености, ама не става. Украинеца сметка от конфронтация с Русия няма и това бе напълно постижимо допреди 3-4 години. В Украйна се намесиха чужди сили и агенти,  та затова и от няколко години така. Само че преди това не бе така дълги години, въпреки Втората Световна война. Удавника се хваща за сламка и точно за нея се хващате вие, които грубо ви наричаме либерали, макар че и аз самият съм либерален към останалите. Нито мразя негрите, нито педалите, но пък си обичам държавата.  

на 07/07/2017 в 18:50, язе написа:

Мдааам, при хората до 30 години, русофилите били 20 %, а при хората над 50- 80 %... Извод- дъртаците са нискоинтелигентни, а "умните и красивите" са върха. Щото повечето хора са с айкю под средното. Въх мари майко. :D    Пораснали пилци, проебали квачки... Било доказано с тестове...

Поредните глупости, които чета тук. 
Сред младите под 30г. русофилите са много повече от 20%, именно защото те не знаят нищо за периода в България преди 1989г. Този период никога изобщо не е бил изучаван в училище. 
За 27 години българчетата не са разбрали нищо за Тодор Живковото време. Те само са слушали - от такива като вас - дърти русофили, че тогава е било много хубаво (явно радиацията от Чернобил си е свършила работата) и ви вярват. 
Аре чао!

Kaзва се "русофилистици"...по- чернобилско е някак.  :D

на 9.07.2017 г. в 2:00, Elaine написа:

Поредните глупости, които чета тук. 
Сред младите под 30г. русофилите са много повече от 20%, именно защото те не знаят нищо за периода в България преди 1989г. Този период никога изобщо не е бил изучаван в училище. 

Е, все ще научат нещо за соца от форума:) Ма ми се струва, че по това време и ти не си била по-голяма от чавдарче:)

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Ето една интересна извадка от Опит за биография на Христо Ботев от Захари Стоянов:

"Българинът в турско време е бил господар на себе си, какъвто френецът и русинът не са сънували. Българинът е бил само обиран, бит понякога и псуван, раб политически. Френецът е имал гола свобода, носил е пищов на гол корем, а е гладувал и живял така, както у нас малцина. Нещастният пък русин не е имал и пищов на гол корем. Той е теглил и едното, и другото, той живял по-скотски, отколкото добитъкът на българина. Ако по цяла България се е случвало, щото в годината да отвлекат турците четири-пет момичета, повечето с тяхно съгласие, то във велика Русия това се е вършело съвсем по християнски. Ние можем да наброим от нейните помешчици няколко души, които са обезчестили на своя глава по 50, дори и 80 момичета. Такъв турчин, бей, ага, паша ние не знаем в България. Но що говорим? В Русия са се продавали две момичета за една кучка!"

Image may contain: 1 person, beard and closeup

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.