Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Температура на Palit GTX 1060 3GB StormX

Featured Replies

Здравейте, наскоро си закупих нов компютър с горе споменатата видео карта. Въпросът ми е каква е максималната температура препоръчана от Palit, че нещо не можах да я намеря. Като играя Rise of Tomb Raider достига 74 градуса, но не знам дали това е нормална или висока температура. В IDLE режим е 30 градуса.

Изпратено от моят EVA-L19 с помощта на Tapatalk

Ако е с една перка   е нормално .  Сложи си 2  вентилатора   отпред и отзад на кутията  да има поток на въздуха.

преди 6 минути, AlkatrazBG написа:

Ако е с една перка   е нормално .  Сложи си 2  вентилатора   отпред и отзад на кутията  да има поток на въздуха.

Така е. От както си взех новата кутия (имам 1 140мм отзад, 2 140мм отпред и 2 140мм отгоре) забелязвам значителен спад на температурите - около 11 градуса на видеокартата.

Абе махайте ги тия компютри пс3 му е майката или пс4 няма никакви изискания игрите ако ти е хакната теглиш , качваш и играеш за няколко месеца направо се преродих с пс3 трия си качвам си нямат игрите изискания на светлинни години е от компютрите. В днешно време освен за офис работа и за четене на новини за нищо друго не стават ...

преди 4 минути, adersa написа:

Абе махайте ги тия компютри пс3 му е майката или пс4 няма никакви изискания игрите ако ти е хакната теглиш , качваш и играеш за няколко месеца направо се преродих с пс3 трия си качвам си нямат игрите изискания на светлинни години е от компютрите. В днешно време освен за офис работа и за четене на новини за нищо друго не стават ...

Така:

1. За да играеш мултиплеър на PS4 трябва да плащаш годишен абонамент. (100 лева)

2. Графиките на компютър са по-хубави.

3. Компютрите са мултифункционални.

4. Можеш да ъпгрейдваш.

5. Можеш да си слагаш различни ОС.

6. Не ти банват компютъра ако играеш пиратски игри.

7. Можеш да си играеш всички игри в Steam библиотеката дори и да си купиш нов компютър.

8. Можеш да си цъкаш емулатори.

9. По-високи резолуции. (при PS4 Pro 4K е ъпскейлнато, не нативно)

10. PCMR

преди 1 час, adersa написа:

Може би играеш игри с ниски изисквания на твоя PS3, но имай предвид, че дори и не толкова нови игри, не могат да държат стабилни дори 30 фпс. Вече при PS4  нещата са по-добре, но там както казаха по-горе, има сериозни орязвания на графиката при някои нови игри. От тая гледна точка ако орежеш по същия начин графиката на PC, ще ти излезе доста по-евтино. 

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

преди 3 минути, sennheiser написа:

Може би играеш игри с ниски изисквания на твоя PS3, но имай предвид, че дори и не толкова нови игри, не могат да държат стабилни дори 30 фпс. Вече при PS4  нещата са по-добре, но там както казаха по-горе, има сериозни орязвания на графиката при някои нови игри. От тая гледна точка ако орежеш по същия начин графиката на PC, ще ти излезе доста по-евтино. 

Точно и заради по-горните неща няма да си взема конзола. Това да си плащаш за да играеш онлайн си е чист обир.

преди 8 минути, niki292002 написа:

Точно и заради по-горните неща няма да си взема конзола. Това да си плащаш за да играеш онлайн си е чист обир.

Е то е прекалено, плащам 130 лв за GTA 5 като излезе и 100 лв на година, за да я играя онлайн, като че ли не съм изсипал една минимална заплата за игри само. Да не говорим, че за компютъра можеш да се възползваш от сайтове като G2A, HumbleBundle и прочие.... 

niki292002 всичките игри в конзолата ми са пиратски тегля ги от един сайт извън БГ .Всеки ден качват нови заглавия . Графиката е супер някой ден ще кача снимки да видите нищо общо няма с 22 инчов монитор пред 32 инчов лед тв :) нито забива , няма лагвания супер е :) най-голямата ми игра е 15 гб WWE 2k16 :) 

Да липсва ми онлайн на фифата да си правя драфт отбор но здраве да е и без онлайн пак си имам отбор на фифата . На NBA 2K17 също иска онлайн псн за да имаш отбор но дреме ми без отбор пак е по яко :) рядко я играя откакто съм я качил по 1/2 на седмица .

преди 12 часа, vladols написа:

Въпросът ми е каква е максималната температура препоръчана от Palit, че нещо не можах да я намеря.

Не знам дали си забелязал, но тук въпросът съвсем не беше "PC vs Console", та запази си конзолните съвети.

Нищо и няма по принцип. Зависи и от стайната температура, а също и въздушния поток в кутията. Но като цяло до 78-80 градуса е без опасност за каквото и да било. Може да си инсталираш MSI Afterburner - https://www.msi.com/page/afterburner - и да пускаш вентилатора на макс, както и да следиш какво става.

• Автор

Благодаря на отзовавалите се. Иначе за контрол на вентилатора и следене на температурата ползвам програмата препоръчана от Palit: Thunder Master

Струват ми се много високи тези градуси за нвидия! На 74 градуса до колко ти достига fan speed-a в проценти ?  За мониторинг можеш да ги засечеш като показания с GPU-Z или HWiNFO .

Редактирано от pepy86 (преглед на промените)

преди 5 минути, pepy86 написа:

Струват ми се много високи тези градуси за нвидия! На 74 градуса до колко ти достига fan speed-a в проценти ?  За мониторинг можеш да ги засечеш като показания с GPU-Z или HWiNFO .

Видеокартата му е с 1 вентилатор, нормално.

И така да е , при зелените това не е малко според мен. Представям си на VRM-ите какво се случва пък там.  И по скоро ме притеснява ,че лятото ще стане още по зле от към градуси .  Нека сподели все пак до какви проценти достига fan speeda при тези градуси, 

преди 21 минути, pepy86 написа:

Струват ми се много високи тези градуси за Нвидиа!

Точно при тях тези градуси са абсолютно нормални.

Това, че AMD обявиха 290X за нормално работеща карта при добре познатото ни близко до 100 число, не значи, че една nvidia карта се пържи при ~75* C. Както каза ники по-горе, ако става дума за варианта с една перка, такава температура е напълно нормална(имайки предвид и радиаторчето тип stock intel).

преди 12 минути, hudyr написа:

Това, че AMD обявиха 290X за нормално работеща карта при добре познатото ни близко до 100 число, не значи, че една nvidia карта се пържи при ~75* C. Както каза ники по-горе, ако става дума за варианта с една перка, такава температура е напълно нормална(имайки предвид и радиаторчето тип stock intel).

Хайде спрете с локумите за 1, 2, 3 перки и подобни глупости. Иде реч за среден клас графичен чип натоварен до достигане на пълните си възможности. 

• Автор

Вентилаторът е на 100% при тези градуси, но пък забелязах, че вентилаторът на кутията работи на 1800 RPM. Като се прибера ще влезна в BIOS да го настроя на максимума.

• Автор

Всички вентилатори са на 100% и температурата туко-що стигна 77 градуса. Доста притеснително изглежда.

преди 7 часа, vladols написа:

Всички вентилатори са на 100% и температурата туко-що стигна 77 градуса. Доста притеснително изглежда.

В кое приложение стана тая работа ? Какво пусна, че да загрее толкова ?

Картата издържа до 92-94 градуса. Такива температури не е добре да вдига, но 78-80 е нормално.

Освен да си снимаш кутията и да ти кажат как да си разположиш вентилаторите и евентуално къде да добавиш един-два нови.

Ами единственото ти решение май е да намаляш текстурите и ефектите при гейминг, vsync-a  да е включен задължително и това е. Иначе за мен рискуваш лятото. Ако имаш възможност щракни една смимка на кутията си и разположението на вентилаторите по нея. Да не би и самата кутия да допринася за тези високи градуси.

• Автор

Не мога да отварям кутията, защото ще ми отпадне гаранцията. Иначе пробвах да намаля текстурите с едно ниво от very high на high и температурата се намали драстично максимум вдигна 67 градуса. Интересното е, че само при Rise of Tomb Raider вдига тези високи градуси, а при Mass Effect Andromeda при максимални настройки вдига 69 градуса.

Имаш калпав радиатор с една перка върху него! С такава малка площ не очаквай <70* С в Tomb Raider! Отделно, от игра до игра може да има малка/огромна разлика.

Сега, вместо да се вайкаш излишно от незнание, ПОНЕ НИ КАЖИ КЪДЕ ПО КУТИЯТА ИМАШ ВЕНТИЛАТОРИ И НАКЪДЕ ДУХАТ - ВКАРВАТ ИЛИ ИЗКАРВАТ ВЪЗДУХ!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.