Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за нова конфигурация за игри

Featured Replies

• Автор

Както се и очакваше явно не съм сгрешила с преценката  си оказах се напълно права поне разбрах ,че и с основание съм написала нещата по-горе над 200 прегледа 4-5 свестни/полезни мнения/отговора благодаря на потребителите които ми дадоха полезен съвет, отговор ,перпоръка. А после ми се сърдите няма за какво погледнете се ! :laughing4::laughing5::laughing4::laughing5:

Редактирано от Emilia Zaharieva (преглед на промените)

• Отговори 56
  • Прегледи 3,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 19 минути, Emilia Zaharieva написа:

Както се и очакваше явно не съм сгрешила с преценката  си оказах се напълно права поне разбрах ,че и с основание съм написала нещата по-горе над 200 прегледа 4-5 свестни/полезни мнения/отговора благодаря на потребителите които ми дадоха полезен съвет, отговор ,перпоръка. А после ми се сърдите няма за какво погледнете се ! :laughing4::laughing5::laughing4::laughing5:

Ако си жена проблеме ти е нередовен и некачествен секс, ако си мъж - може и психически проблема да е. 

• Автор
преди 8 минути, П.Петров написа:

Ако си жена проблеме ти е нередовен и некачествен секс, ако си мъж - може и психически проблема да е. 

Абе не знам за мен ама вие определено имате проблем за да постнете подобен коментар при положение че не е свързано с темата и дискусията но не съм и учудена за човек без работа както и повече потреители посетили статията без коментар предполагам явно определено имате няккакъв вид отклонение за което съжалявам искрено 

преди 5 минути, Emilia Zaharieva написа:

Абе не знам за мен ама вие определено имате проблем за да постнете това нещо при положение че не е свързано с темата и дискусията явно определено имате няккакъв вид отклонение за което съжелявам искрено 

Напротив свързано е, защото такова поведение от ваша страна изглежда доста подозрително.

• Автор
преди 7 минути, П.Петров написа:

Напротив свързано е, защото такова поведение от ваша страна изглежда доста подозрително.

не мисля че съм постнала темамата за поведението ми а за помощ от страна на форум потребителите с компетенция в областа

Я първо си изясни какво си, щото във всеки следващ пост си различен пол.Ти на де пишеш изпод дъгата?

Щом искаш отговор от компетентен, спри да спориш с всеки коментирал.Изчакай някой от HAT Team да ти види темата и да ти почеше чешалката.

• Автор

Не мисля че полът ми има значение и е обвързан с темата по какъвто и да е начин просто искам компетентна помощ която мислих че ще намеря тук също и не разбирам за какво се натиска върху тема върху която нямаш намерение да помогнеш/да оставиш полезна консултация след като четеш заглавието на темата не може да си натиснал темата по погрешка след като нямаш намерение да помогнеш е излишно да натискаш подобна тема само защото си нямате друга работа

преди 8 минути, Emilia Zaharieva написа:

Не мисля че полът ми има значение и е обвързан с темата просто искам компетентна помощ която мислих че ще намеря тук също и не разбирам за какво се натиска върху тема върху която нямаш намерение да помогнеш/да оставиш полезна консултация след като четеш заглавието на темата не може да си натиснал темата по погрешка след като нямаш намерение да помогнеш е излишно да натискаш подобна тема само защото си нямате друга работа

Малко са хората тук, които са готови да хвърлят заплата за почти цяла година, че да купят кашон за 8 хилки...Другото, което е при положение, че говориш за делидвания, пълно водно едва ли си някой новобранец. А да недоволстваш, че никой не ти пише в темата е глупаво и детинско.

7 915 лв. с безплатна доставка. Ако искаш да ти го сглобят вече се плаща 40 лв. доколкото разбрах.

Не ти трябва термопаста нито вентилатори (няма и къде да ги монтираш 8 бройки).

Видеокартата (2 броя) е тази - https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1080-Ti-SEA-HAWK-X.html#hero-overview

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 15 минути, Roujin Z написа:

7 915 лв. с безплатна доставка. Ако искаш да ти го сглобят вече се плаща 40 лв. доколкото разбрах.

Не ти трябва термопаста нито вентилатори (няма и къде да ги монтираш 8 бройки).

Има ли възможност да се направи нещо да се намали цената компромис до колкото е възможно все пак всеки спестен лев е добре дошъл трудно ми е да с разделя с максималния си бюджет за това

Ами като изключим видеокартите и донякъде процесора и кутията всичко би могло да се ореже.

Дъното например трябва да е с X370 чипсет заради СЛИ не заради друго но такива има и значително по-евтини.

http://www.vario.bg/msi-x370-krait-gaming-7a33-001r

SSD-то също не е необходимо да е най-скъпото. Реално не ти помага за игрите а дали ще зарежда за части от секундата по-малко не е от особено значение.

http://www.vario.bg/sandisk-x400-1tb-sd8sn8u-1t00-1122

Ако смениш тези 2 части ще паднеш на 7 015 лв. 

• Автор
преди 7 минути, Roujin Z написа:

Ами като изключим видеокартите и донякъде процесора и кутията всичко би могло да се ореже.

Дъното например трябва да е с X370 чипсет заради СЛИ не заради друго но такива има и значително по-евтини.

http://www.vario.bg/msi-x370-krait-gaming-7a33-001r

Целта ми е без изгъзици и естетика просто да е качествено трайно и с опомената в началото на темата производителност за възможно най-малка цена 

За качествено и дълготрайно се насочваш към охлаждане на въздух, освен за видеокартата, аз така бих направил и гледаш възможно най-дългите гаранции ;) 

преди 1 час, Emilia Zaharieva написа:

а не ви ли се струват леко цинични претенциите, като че някой е длъжен да помага за кефа на някой/ някоя да си купи нещо на стойност кажи речи една средно годишна заплата за страната. 

Ако съм да помагам в тая тема ще искам първо да знам произхода на парите

Говорим за високи настройки на 4К и една видеокарта не върши работа. А дъното е скъпо понеже за СЛИ варианта е единствено X370 чипсет.

Мисълта ми е, че ако не се гонят 4к пре спокойно може да мине евтино. Ама няма как да се комбинира 4к+най-малка цена+дълготрайно...

преди 10 часа, Emilia Zaharieva написа:

Процесор : RYZEN 7 1800X

Дънна платка : ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO

Видео карти : SLI 2X AORUS GTX 1080 TI XTREME EDITION 11G

SSD дискове : RAID 0 2X 1TB SAMSUNG 960 PRO NVMe M.2

Рам памет : G.SKILL TRIDENT Z 4X8 GB (32GB) 3200 Mhz

Захранване : CORSAIR AX1200i

Охалждане : EKWB EK-KIT X360 

Вентилатори : 8X NOCTUA NF-A14 INDUSTRIAL 3000 PWM

Кутия : BE QUIET DARK BASE PRO 900

Термо паста : THERMAL GRIZZLY CONDUCTONAUT LIQUID METAL  OR COOL LABORATORY LIQUID ULTRA

Процесор RYZEN 7 1700 щом има мераци за клок. С него си стига 1800Х,който наникъде не може да се клоква повече.

Дъното е перфектно (не само защото съм с такова :D )

Картите - първо бих започнал  с една, а ако се окаже ,че не стига за целите, винаги може да се добави още една.

ССД - само едно такова. Първо RAID 0 е безидеен при скоростта само на единия диск. Второ, ако се забодат и двата на М.2 имаше някаква врътка с PCI-E линиите и ограничения. Не ми се разправя да ровя в книжката сега.

Паметта става ,но може и по-добре.

Захранването само по себе си е перфектно,но е малко овъркил за този компютър. Може и подобно качество с по-малко ватове (около 800) и за по-малко пари. @Roujin Z ти е предложил вариант.

Охлаждането също безидейно, една Ноктуа висок клас със захващане за АМ4 е перфектна. Процесора сравнен с Интелите е направо студен. Да не говорим,че това не е монтирано и де факто си е къстъм водно,което човек трябва да си сглоби сам...

Вентилаторите - никаква нужда и практическо приложение.

Кутията е перфектна ,но като всичко скъпо и хубаво има и алтернативи. Специално R5 не е алтенатива обаче, няма нищо общо при този бюджет.

Без допълнителна паста, особенно пък течен метал.

Та ето бърза корекция на вече избраните части, която пести не знам колко хиляди лева, в зависимост дали втората карта ще се окаже абсолютно необходима.

Колкото до коментарите - нормално е. Никой не вярва ,че някой може да даде толкова пари за компютър и смятат ,че си трол/тролка (дали така му е женския род)...Аз също не вярвам докато не видя снимка на чарковете,но 5 минути за бърз коментар не са кой знае колко много.

преди 1 час, Tommygun написа:

Специално R5 не е алтенатива обаче, няма нищо общо при този бюджет.

Не виждам проблем с кутията при избраните части? А тъй като се търси нещо по-евтино съм му спестил доста пари от кутията.

http://www.vario.bg/be-quiet-dark-base-pro-900-bgw10 или пък тая? http://www.vario.bg/be-quiet-dark-base-900-bg012

R5 BLACKOUT е 228 лв. Явно пак са скочили цените понеже преди беше под 200 лв.

• Автор

Част от парите са от премия за решаване на един казусен проблем в работата ми другите съм си заделял от фонд и аз съм човек и да ценя парите от доста време съм на печка когато правя нещо или ще е като хората и няма да се занимавам с никакви ъпдейти в продължение 4- до 5 години или изобщо не се захващам да правя нещо и за който не е разбарал още, никъде не съм споделил че нямам компетенция в областта просто е хубаво да се допиташ и до други мнения консултации от хора/потрелбители на форума които  са по-компетенти от мен  с завиден опит в предалагането на финансово ефективни решения може да ме открехнете да науча нещо ново може да ми предложите по-финаносво ефективен вариант като казах конфигурацията в началото на темата е само с  примерна с цел с опция да се премоделира/преконфигурира никъде не съм споделил ,че е задължително до похарча предвиденият максимален бюджет както писах и по-горе ,че всеки спестен лев е добре-дошъл .Благодаря на всички потребители които ми помогнаха и предложиха съвети и примерни конфигурации придържайки се към личните ми изсквания за за производителност и финансова ефективност до колкото е възможно !!! Всеки който желае може да остави още примерни конфигурации съвети дали да изчакам някой компонент и кога би ми било най-изгодно за покупка не бързам  до сега съм търпяла с компютър (ретро развалина) мога да потърпя и още стига крайният резултат да си заслужава.

Пълни глупости прочетох в тази тема1080ти спокойно си кара 4к на максимум детайли 50-70 фрейма.Всичко над 4000лв са пари на вятъра при положение че навлизаме в ерата на 8К а там дори 3 видео карти 1080ти не покриват 20 fps

преди 48 минути, Emilia Zaharieva написа:

другите съм си заделял от фонд и аз съм човек

преди 49 минути, Emilia Zaharieva написа:

до сега съм търпяла с компютър (ретро развалина)

сега последно какво е ретро развалина ?   

• Автор

Все пак както казах максимално ефективно решение за период 4-5 години за сега една стига  напълно съм съгласен, но по нкяое време ще ми с наложи или да си сменя с нова или да купя втора за sli 

GTX 480

овърклокнат Core 2 Extreme QX9770

сегашната ми конфигурация

Гледай си уроците в училище и не се занимавай с глупости. И ти се иска от магаре направо на Ферари . Мечтите са безплатни чедо мамино. 

Редактирано от chelsea.2012 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.