Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

20 причини защо Windows Vista ще е вашата OS

Featured Replies

Мда, M$ ако не друго то поне знаят къде да "бръкнат" в джоба и сърцето на потребителя biggrin.gif

Ми ако не си наясно в Линукс са малко нещата който са вградени...И още при самата инсталация може да си избереш кой пакети да инсталираш.Докато при Vista искаш не искаш ще си имаш Windows Media Player

Наясно съм и че пресетите на SuSe-то (които сигурно ще ги ползват 99% от новите за Linux потребители) по подразбиране слагат... И не ми казвай че 20-на мб ти тежат чак толкова много (още повече че MP не е само самия плеър но и библиотеките, които се ползват в много приложения)...

Oft. Melmak - Emm386 има лимит, но QEMM, DOS4GW и другите нямат.

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

DOS може да адресира голямо количество памет (спомни си EMM386, DOS4GW и PE екстендърите), многозадачност и многопотребителски достъп също са възможни (DESQView, дори DOShell към v6.0), и това че програмата може да си прави каквото си иска с хард/софтуера не е минус. Също и има ясно дефинирано понятие за драйвер, даже точно от там е и дошло SYS разширението wink.gif
Странно, аз вероятно подобно на много хора съм започнал да се занимавам по-сериозно с тези глупости точно под ДОС. Понеже и пъвите ми напъни за системно програмиране бяха под тази ОС бих искал да доуточня малко нещата: emm386 е един идиотски начин за адресация на паметта над 640кб през една т.нар "рамка" или там както му викаха. dos4gw е друг менаджер на паметта, който е изчисляван за 386 платформа и не е доразработван повече. Накратко позволяваше адресиране (на теория) до 4 ГБ оперативна памет (съмнява ме някой някога да го е тествал с толкова). Той не идва с МС-ДОС. И е просто един начин да превключи процесора в "защитен режим", т.е позволяващ многозадачност и адресиране на памет, съобразно 32-битовите регистри на 386 процесорите (2^32 = приблизително 4 ГБ). Не подържа суоп-ване и т.н глупости. По мое наблюдение се използваше предимно за разни игри (mortal kombat май беше първото нещо което видях да го ползва доколкото помня, еххх времена...) НО НЕ Е ЧАСТ ОТ ОПЕРАЦИОННАТА СИСТЕМА!

Многозадачност за дос никога не е имало. dosshell просто използваше разни трикове - зарежда в паметта няколко програми, после прави разни тарикатлъци с EIP, запазвайки състоянието на регистри и стекове между отделните превключвания. Но никога не е позволявало едновременното изпълнение на няколко програми. Превключването между тях - да. Уиндоус 3.1 беше първата "ОС", която го позволяваше (многозадачност, но без preemtability - тя не беше ОС дефакто а едно надграждане над 16-битовия ДОС, който го помни го помни :eek: Първата истинска ОС от майкрософт, която подържаше защитен режим и не работеше отгоре на 16-битовия реален режим на ДОС беше winnt)

За стабилност нищо не мога да говоря, защото има прекалено много сървъри на Windows които си работят също така добре и то на международно ниво. Смятам че са доста близки... а и Линукс не е Юникс !!!

Да не забравяме, че и Юникса имаше дупки и по онова време също е имало и ще има хакери на тези системи.

Уиндоус може да работи стабилно, жертвайки прекалено хардуерни ресурси, в други случаи поради недосмислици (които в момента изчистват) винаги ще има race conditions в които няма да понесе определени неща. Много, много скоро примерно в бъгтрак излезе поредния проблем с tcp/ip стека на уиндоус - IP пакети с определени RR полета предизвикват препълване на буфери, водещи в добрия случай до забиване на операционната система. Чак такива дивотии при всяка нормална ОС (включай линукс) са история. До голяма степен на такива неща се дължат митовете че уиндоус не е сигурна сървърна ОС. Аз лично вярвам че тия ще си оправят някой ден нещата - дотогава обаче много вероятно линуксите вече ще са взели много голям дял при десктоп пазара.

Линукс не е юникс - хм? Не знам какво трябваше да означава това. Уверявам те че в момента линукс е много по-стабилна и производителна ОС от много, много юникси, включай соларис, hpux и доста BSD-та. Не знам защо живее този мит - вероятно се дължи на някаква странна ненавист от страна на БСД хората към линукс - най-вече openbsd начело с оня нахуйник Тео. Това са някакви стереотипи от едно време - както уиндоусите не падат от ping of death от сума ти години насам, така и БСД отдавна не е по-сигурната и по-стабилната платформа.

Това за дупките са неща, които са прекалено сложни за да се изказвате толкова компетентни. Дупки в кое? В повечето дистрибуции има прекалено много GNU софтуер с прекалено много дупки и винаги ще бъдат повече като бройка в сравнение с уиндоус. Сравнете го с уиндоус, наблъскан със количеството софтуер, вършещ същата работа - тогава нещата се променят брутално в обратното направление.

Бъгове в софтуера винаги е имало. Въпроса опира до модела - едно е някакво привилигировано малцинство да има достъп до кода и да пуска пачове когато му скимне - друго е милиони хора да имат достъп до сорса и в момента в който се намери някакъв проблем да се пускат пачове. Комерсиалният софтуер не може да се бори с този модел, просто няма шансове.

:eek: Очаквах да намеря в тази тема повече впечатления от Windows Vista, но останах разочарован. Страхотни сме в изкуството да размиваме нещата и да говорим за всичко друго, но не и по темата. Май ставаме нация от политици. ;)

;) Статията бих нарекъл "Ода за Виста и татко Майкрософт" biggrin.gif

:) Ще поживеем и ще видим как се държи новата ОС на МС в завършен вид. Най-късно през февруари 2007 ще дойдат и първите кръпки, но ние сме свикнали, ще го преживеем.

:) Молба към следващите, които пишат в тази тема: Давайте впечатления от Vista.

ми виста според мен ще бъде много по-добра ОС от ХП! Все пак ХП е на почти 5 години! И ако си спомним преди колко на често излизаха операционни системи от МС! Лошото е че според мен някак си ми се струва изкуствено завишени изискванията на ВИСТА! Имаше по-нагоре коментар че хардуера винаги при ОС на МС бил недостатъчен! еми аз не съм съгласен! Поне с ХП вървеше и все още върви на ПК купено през навечерието на 2000 година! Паралела с линикс е неуместен поради факта че линукс не се стреми да стане като уиндолс.(както и обратното) и коментари от рода линукс има още много път докато стигне уиндолс са глупави! това е все едно да сравниш мотора с колата! А сравнението на Дос с линукс (без коментар) Виста според мен трябва да се сравнява с новата ОС на Ейпъл, която ще излезе (поне доколкото си спомням) горе долу по същото време на Виста!

Хм добре. Виста наистина ще бъде нещо ново и надявам се добро в уиндоус-света. Privillege separation нещата са нещо, което наистина е необходимо при тази ОС. Вероятно много хора ще изпищят докато се научат, но е за добро. Aero или как беше там си е тъпизъм и в момента в който ще излезе няма да е нещо особено - Xgl си го има и сега и е по-красиво.

Надявам се на добър VM management и на добра подръжка на хардуера. Надявам се на по-добра подръжка на opengl и java (мечти). Жалко че отхвърлиха winfs - вероятно щеше да бъде едно от малкото неща, които опровергават твърдението че не са иновативни. Ако може да разкарат безумната activeX технология ще е добре. Чувам че ще имат някакъв extended shell с добри скриптинг възможности - това е прекрасно, да прихванат нещо разумно и те - vbs-ите и прочее са пълен ташак. Дано да направят и по-гъвкав scheduling (имам предвид уиндоуската алтернатива на cron/at). Дано да се откажат от прекалената интеграция с MSN и разни рекламни глупости по десктопа след инсталация (сещам се за едни икони с AOL, compuserve и т.н при една от версиите).

Мисля че на ОС-а му липсват достъпни скриптинг възможности - би трябвало на уиндоус потребителите да им се даде лесен начин да си играят със ОС-а, без да купуват и инсталират някоя тромава гадост като vs.net 2005 (не че не струва майка си и баща си - asp.net/C# не е точно като за начинаещ писач на програми).

Нещо като esd вградено в ОС-а би било забавно. Повече networking възможности за routing, QoS, NAT и port redirection биха били доволно нещо за мен. Ще стане някаква приемлива система да си направиш домашен рутер с повечко възможности. RPC тъпотиите трябва да се изкоренят също така. Подръжка на някаква файлова система за shared storage би било яка идея. Ако не - дори на NFS дмем. Нещо като LVM, но лесно нагласящо се като за идиоти би било НЕНОРМАЛНО ДОБРА ИДЕЯ!!! Подръжка на ext3/reiserfs дялове - те няма да са майкрософт ако го направят, но дано не им се наложи предвид обстоятелствата..

Не съм експерт по тая ОС, отдавна не се занимавам активно с нея, вероятно някои от тези неща вече са си реализирани без да знам, но бих искал да знам че ги има и ми ги дават без допълнителни разходи заедно с ОС-а.

activeX - мда щели да го махнат! А до колкото си спомням евро съюзчето принуди МС да не включват в ОС уиндолс медиа плейър! също така май се опитаха да ги принудят да не включват и IE7 ама не стана (за това не съм много сигурен, то и за предното) За MSN съмнявам се да са направили нещо!

Хм добре. Виста наистина ще бъде нещо ново и надявам се добро в уиндоус-света. Privillege separation нещата са нещо, което наистина е необходимо при тази ОС. Вероятно много хора ще изпищят докато се научат, но е за добро. Aero или как беше там си е тъпизъм и в момента в който ще излезе няма да е нещо особено - Xgl си го има и сега и е по-красиво.

Надявам се на добър VM management и на добра подръжка на хардуера. Надявам се на по-добра подръжка на opengl и java (мечти). Жалко че отхвърлиха winfs - вероятно щеше да бъде едно от малкото неща, които опровергават твърдението че не са иновативни. Ако може да разкарат безумната activeX технология ще е добре. Чувам че ще имат някакъв extended shell с добри скриптинг възможности - това е прекрасно, да прихванат нещо разумно и те - vbs-ите и прочее са пълен ташак. Дано да направят и по-гъвкав scheduling (имам предвид уиндоуската алтернатива на cron/at). Дано да се откажат от прекалената интеграция с MSN и разни рекламни глупости по десктопа след инсталация (сещам се за едни икони с AOL, compuserve и т.н при една от версиите).

Мисля че на ОС-а му липсват достъпни скриптинг възможности - би трябвало на уиндоус потребителите да им се даде лесен начин да си играят със ОС-а, без да купуват и инсталират някоя тромава гадост като vs.net 2005 (не че не струва майка си и баща си - asp.net/C# не е точно като за начинаещ писач на програми).

Нещо като esd вградено в ОС-а би било забавно. Повече networking възможности за routing, QoS, NAT и port redirection биха били доволно нещо за мен. Ще стане някаква приемлива система да си направиш домашен рутер с повечко възможности. RPC тъпотиите трябва да се изкоренят също така. Подръжка на някаква файлова система за shared storage би било яка идея. Ако не - дори на NFS дмем. Нещо като LVM, но лесно нагласящо се като за идиоти би било НЕНОРМАЛНО ДОБРА ИДЕЯ!!! Подръжка на ext3/reiserfs дялове - те няма да са майкрософт ако го направят, но дано не им се наложи предвид обстоятелствата..

Не съм експерт по тая ОС, отдавна не се занимавам активно с нея, вероятно някои от тези неща вече са си реализирани без да знам, но бих искал да знам че ги има и ми ги дават без допълнителни разходи заедно с ОС-а.

Ами за целта си има други ОС в които ги има тези благини. MS ако ги наслагат в своята Виста ще им трябват 10 години докато ги изчистят. Пък и виж на хората колко им трябват, за болшинството е важно "ръг и брък нещо си" и шарения ди шия да има.

• Автор

Тактично ще ви предупредя да не превръщате темата в Windows vs. Linux

Странно, аз вероятно подобно на много хора съм започнал да се занимавам по-сериозно с тези глупости точно под ДОС. Понеже и пъвите ми напъни за системно програмиране бяха под тази ОС бих искал да доуточня малко нещата: emm386 е един идиотски начин за адресация на паметта над 640кб през една т.нар "рамка" или там както му викаха. dos4gw е друг менаджер на паметта, който е изчисляван за 386 платформа и не е доразработван повече. Накратко позволяваше адресиране (на теория) до 4 ГБ оперативна памет (съмнява ме някой някога да го е тествал с толкова). Той не идва с МС-ДОС. И е просто един начин да превключи процесора в "защитен режим", т.е позволяващ многозадачност и адресиране на памет, съобразно 32-битовите регистри на 386 процесорите (2^32 = приблизително 4 ГБ). Не подържа суоп-ване и т.н глупости. По мое наблюдение се използваше предимно за разни игри (mortal kombat май беше първото нещо което видях да го ползва доколкото помня, еххх времена...) НО НЕ Е ЧАСТ ОТ ОПЕРАЦИОННАТА СИСТЕМА!

Странно, щото и аз съм почнал с ДОС и понеже виждам че го удряж на заяждане - да уточним: адресирането на паметта на страници идва главно от архитектурата x86. Ако не си наясно и Windows използва страниране, но на по-ниско ниво (за програмата паметта не е сегментирана). Това че emm386 беше голяма гавра - тук съм съгласен. И някъде в поста ми да прочете, че става дума само за екстендър който върви в комплект с ДОС? Освен това DOS4GW/DOSPE се разпространяваха към езиците за програмиране, което в крайна сметка е и най-важното.

А, това как Doshell реализира многозадачния режим - това мисля че не вълнуваше толкова потребителите. Защо обаче не отговори и за DESQView?

Възможностите на Операционната Система зависят и от програмите, които работят под нея.

"многозадачност, но без preemtability - тя не беше ОС"

Оппа, значи Linux след като не е имал preemtive ядро до 2.4.17 - не е бил ОС, така ли??? И Mac OS по-старите версии? И Windows 9x???

Това за дупките са неща, които са прекалено сложни за да се изказвате толкова компетентни. Дупки в кое? В повечето дистрибуции има прекалено много GNU софтуер с прекалено много дупки и винаги ще бъдат повече като бройка в сравнение с уиндоус. Сравнете го с уиндоус, наблъскан със количеството софтуер, вършещ същата работа - тогава нещата се променят брутално в обратното направление.
Извърташ се като змия с всяко мнение... В единия случай "това не е към ОС-а", в другия случай "ама защото не е към ОС-а". Един момент - какво с какво сравняваш???

Значи, ако има към ОС-а VBS, то "той е дупка в сигурността защото е прекалено мощен" (не цитирам теб), но ако го махнат "Мисля че на ОС-а му липсват достъпни скриптинг възможности".

"Не съм експерт по тая ОС, отдавна не се занимавам активно с нея, вероятно някои от тези неща вече са си реализирани без да знам, но бих искал да знам че ги има и ми ги дават без допълнителни разходи заедно с ОС-а."

Тогава защо си правиш труда въобще да я оплюваш?

Това тема Левски/ЦСКА ли трябва да става?

Edit: fifa постнах отговора малко след теб, но не видях твоя, съжалявам sad.gif

Опааа кой каза че я оплювам?

Странно, щото и аз съм почнал с ДОС и понеже виждам че го удряж на заяждане - да уточним: адресирането на паметта на страници идва главно от архитектурата x86. Ако не си наясно и Windows използва страниране, но на по-ниско ниво (за програмата паметта не е сегментирана). Това че emm386 беше голяма гавра - тук съм съгласен.
Проблема идва в обема памет която malloc-неш/изчетеш наведнъж - понякога това се оказва доста голямо неудобство.

И някъде в поста ми да прочете, че става дума само за екстендър който върви в комплект с ДОС? Освен това DOS4GW/DOSPE се разпространяваха към езиците за програмиране, което в крайна сметка е и най-важното.

dos4gw не. Поне не знам с кой компилатор е идвало наготово - borland-ските с които се занимавах тогава нямаха такова нещо.

А, това как Doshell реализира многозадачния режим - това мисля че не вълнуваше толкова потребителите.
няма в случая многозадачен режим, има някаква имитация. Повече от една задача в running state няма. Ако едната програма (теоретично) която си пуснал е уеб сървър а другата - някаква игра, докато не си изиграеш играта няма да се обработи грам http заявка. Примерно.

Възможностите на Операционната Система зависят и от програмите, които работят под нея.

"многозадачност, но без preemtability - тя не беше ОС"

Оппа, значи Linux след като не е имал preemtive ядро до 2.4.17 - не е бил ОС, така ли??? И Mac OS по-старите версии? И Windows 9x???

А, не, зависи какво какво имаш предвид preemption - ако става въпрос за I/O preemption и scheduling примерно дори и в сегашните линукс ядра нещата не са решени 100% като хората - за уиндоус нямам идея.

това ако ще се заяждаме де ;)

P.S http://www.tectonic.co.za/view.php?id=1045

Редактирано от blablabla (преглед на промените)

:)

sad.gif М-да... Вече предложих веднъж пишещите да се придържат към темата, но гласът ми бе глас в пустиня. Е, с дребни изключения.

sad.gif Изводи за лично ползване:

1. За много хора вътрешният импулс "Трябва да се изкажа" е по-силен от здравия разум. Почти на никого не му пука, че може да загуби времето на околните със странични приказки. Главното е да се покажат знания въобще, а не нужната по темата информация.

2. Ще погледна темата след седмица-две, ако се сетя за нея и все още не съм намерил другаде достатъчно мнения за Vista.

:) Приятен ден на всички!

И да не искаме още дълго време ще трябва да се съобразяваме с M$. Linux поне за мен си остава "професорска" ОС, писана от професори и преднаначена за професори. От месец държа Ubuntu ( като най-човешка) като втора система, но за всеки и най-дребен проблем се налага да ровя с часове из нета, а там пълно със стари работи. И никъде една елементарна статия на български, предназначена за пълните аматьори като мен в тази ОС. С това си обяснявам и малкото реални и постоянни потребители на Linux. Педпочитам да си платя Windos-a, отколкото дни наред да досаждам по форумите на господа професорите.

Извинявам се за отклонението.

Да бе! Наистина Ubuntu е доста добро нещо от света на Линукс, но самите линукс потребители са големи "професори"- задавам и на тях конкретни въпроси, а те само си знаят едно:"Има си търсачка, ползвай я!"

Те трябва най-после да разберат едно: Важна е не операционната система, а програмите които работят на нея...и още нещо- след като може да ми е по-лесно, защо трябва да си усложнявам живота!

Така че за мен XP си е №1- като среда за ползване на доста добрите програми, които се правят за нея!!!

А, това как Doshell реализира многозадачния режим - това мисля че не вълнуваше толкова потребителите.
няма в случая многозадачен режим, има някаква имитация. Повече от една задача в running state няма. Ако едната програма (теоретично) която си пуснал е уеб сървър а другата - някаква игра, докато не си изиграеш играта няма да се обработи грам http заявка. Примерно.

Или още по-добре казано ,можеш или да архивираш или да слушаш музика ,но не и двете едновременно.

..и това че програмата може да си прави каквото си иска с хард/софтуера не е минус.

Всъщност това е най-добрия вариант.Но само когато работи едно единствено приложение.Сам разбираш че е малко неизгодно отделна програма да може да спре процесора.Такава една ситема разчита на коректното поведение на всички приложения за да работи стабилно.

Във всеки случай тези допълнителни наставки към DOS не могат да се сравняват една нова ситема.Това са по-скоро временни решения ,за да може еди-коя си програма да се възползва от х86.Дори тези които поддържаха такива проекти ,разбраха че след N на брой екстендъра излиза че ново ядро е далеч по-ефективно.Нещо което Майкрософт бяха разбрали отдавна.

Не знам дали се заяждаш от спортна злоба или ретромания ,но на всички които разбират нещо от програмиране е ясно че едно от големите постижение на Майкрософт е разкарването на DOS с неговите концепции и ограничения.Това започна от 3.11 където бяха равнопоставени ,мина през 9х ,където искаше рестарт в дос и се стигна до ХП ,където се емулира.

Ако грешах щеше да има красиви графични среди за дос ,конкуриращи новите Уиндоуси ,а защо не и суперкомпютри с него...

:yanim:

Пичове защо само разваляте темата?

Doshell наистина само сменя екрана и паметта, но на един DOS-овски потребител, надали ще му притрябва да прави сървър и да пуска игри и дори тогава DESQView (в защитен режим) и още една (българска но не помня името й) малка програмка позволяват това да стане.

За сравнение и дума не може да става, най-малкото защото DOS не се разработва от десетилетие, но да плюете така нагло по името на стария ветеран - това е чиста проява на неграмотност и лошо възпитание...

blablabla, DOS4GW върви към Watcom C/Fortran и недей да даваш за пример продуктите на Borland за DOS - на тях малко уважаващи себе си софтуерни фирми са писали игри.

Относно Vista - M$ обещават много и се надявам поне половината да изпълнят. Даже според мен е достатъчно да направят драйверите и регистрите по новия модел, тъй-като те са едни от основните причинители на "увисванията" и забавянията...

Ами защото всички пропускат факта че официална версия на Vista няма.Каквото и да си говорим не се знае как ще изглеждат нещата окончателно.Бетатестерите също не се обаждат ,което щеше да е интересно.Това е.Темата пак залите по ръбовете:

Тактично ще ви предупредя да не превръщате темата в Windows vs. Linux
или други общи приказки.

Относно Vista - M$ обещават много и се надявам поне половината да изпълнят. Даже според мен е достатъчно да направят драйверите и регистрите по новия модел, тъй-като те са едни от основните причинители на "увисванията" и забавянията...

Какво по-точно обещават за регистрите ?

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

http://moneycentral.msn.com/investor/chart...t=Refresh+Chart

http://moneycentral.msn.com/investor/chart...mp;D6=&D3=0

В крайна сметка дано да изкарат нещо, за което да убедят потребителите, че им трябва. Като гледам нещата не вървят особено добре за тях последните години.

Обаче доста ме съмнява, според мене с монополията им бавно и славно се приключва...

Редактирано от blablabla (преглед на промените)

Ами отчасти сами са си виновни.Ясно е Майкрософт са известни с Уиндоус ,Офис Пакета и средствата за разработка на приложения.Не знам защо им трябваше да залитат по разни отчайващи проекти ,където никой няма да ги вземе насериозно.И другото - не схващат че колкото по-съместими продукти правят толкова повече ще се ползват.Сега част от клиентите им са стресирани че с покупката на техни продукти се "заробват" .Така че изкуствения натиск е нож с две остриета.

Надявам се в бъдеще nLite да поддържа Vista, а също така да се пуснат драйвъри за по-старата периферия (принтер + скенер). Инак виста неще сложа.

Надявам се в бъдеще nLite да поддържа Vista, а също така да се пуснат драйвъри за по-старата периферия (принтер + скенер). Инак виста неще сложа.

В това отношение нещата трябва да са тип-топ.Но все пак всичко зависи от производителите на хардуера.Има ли поддръжка ,няма проблеми.Очаквам с вероятност 50% старите драйвъри ,за такава периферия да работят.

• 2 седмици по-късно...

Аз вече по темата за впечатленията ми от Виста.Записах се за бетатестер и инсталирах Вистата, така поне си легализирах за една година софтуера, и като тестер на офис 2007.По темата, Виста се инсталира при мен много гладко ,без засечки и коректно си разпозна целият наличен хардуер.Останах очарован от новият графичен дизайн и признавам си още по лесно и удобно се работи с Вистата.Инсталацията на софтуера протича гладко както при ХР.Единствено Аваст имаше малки проблеми ,че не ще ръчно да се ъпдейтва от иконата в трея а трябва да се стартира основният модул за да я накараш да се ъпдейтва ръчно.Иначе с автоматичният ъпдейт няма никакви проблеми,всеки път при стартиране си сваля новите дефиниции.Има малки промени при премахване на програми, които се зареждат с Уиндоус,например досега под ХР с Регистър клиинъра си махах програмите които не искам да се зареждат при стартъп, докато при Виста тази задача минава през вградения Уиндоус Дефендър,явно от съображения за сигурност всичики програми при начално зареждане на системата минават през него,за да не се промъкне нежелана програма.Интеграцията на офис 2007 с Виста е перфектна.Виста е стабилна е наистина почти не увисва за извесно време като при ХР.Всичко си върви добре и работи стабилно много по добре от ХР.

Единственият ми проблем е ,че при филмите не мога да пусна субтитрите.Филмовете си вървят, инсталирани са всички кодеци, но субтитрите така и не искат да тръгнат.Плеърите ми извеждат съобщение,че се нуждаят да работатя с ДХ7 или 9 предполагам ,че е заради ДХ10.Единствената програма която не иска да тръгне под Виста е МВ2 плеъра, иначе всички останали работят чудесно.Интернет експлорер работи в новия защитен режим и наистина вече с удоволствие го ползвам,тествах го на няколко опасни сайта дето принципно ИЕ6 имаше проблеми, но при ИЕ7 сигурноста наистина е подобрена. :)

В общи линии много съм доволен от новата бета :)

Редактирано от shumarov (преглед на промените)

shumarov, на каква конфигурация го изпробва?

Аз го пробвах на един по-слаб компютър (не на моя)

256 MB, 1GHz, GF4 MX

и не можах да добия кой знае какви впечатления, защото вървеше много изтормозено. Началното зареждане беше около 5 минути, а когато се опитвах да цъкам тук там много често Explorer даваше not responding и трябваше да се рестартира (explorer-а). Сигурно е от малкото рам, но затова те питам на каква машина си го тествал.

На 512 MB предполагам няма такива проблеми? :)

Редактирано от GFreeman (преглед на промените)

512 върви, но далеч не така добре както на 1 гигабайтово парче памет. Не съм имал проблеми с нот респондинг, вървеше стабилно. Много доволен останах, но драйверите ...sad.gif Дори леки игри не тръгват. Чакам финална с най-голямо нетърпение.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.