Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Колко да е стар i7-4770 ?

На такива станции не се слагат какви да е захранвания, а кутията наистина е проблем, щото няма святкащи 10 вентилатора и не прилича на шлема на Дарт Вейдър...

• Отговори 59
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ми да, к'во са 3 поколения назад, видеото също... И к'ви захранвания слагат ? К'ви шлемове, к'ви 5 лева...

Колкото и да го въртите за тези пари не може "и душата в рая, и ... . ...."

Или взима новите умрели чаркове., или рискува и получава много по-производителна машина.

И в двата случая няма да може да ъпгрейдва нищо,така че се гледа тук и сега. "4-ядрения" пентиум не го знам как е, но стария 3258 с вградената графика подкарва Диабло 3 на 1280х1024 и Wow на супер ниски настройки.Но това е далеч от понятието удоволствие при игра. Едвам го изтърпям като съм си в БГ, да мога поне нещо да разцъквам.

ССД-то да, предимство е ,но чаак пък толкова, че да е задължително, не. Както се казва бабите ни все с ССД-та са сърфирали. И като цялосно бързодействие 4770 определено се усеща по-добре от всеки Пентиум. Да не говорим като е отворен браузъра по-дълго време ,върви антивирусна програма и евентуално още 1-2 неща, какво става като пуснеш и игра с тези невероятни двуядрени процесори...

Добър вариант би бил понe Райзън 1400,но с дъно,рам и процесор и е финиш. Няма за захранване,дори и ако се вземе старата кутия и хард.Няма и за карта дори и втора ръка...

Лично аз бих предпочел по-мощната машина към днешна дата ,след като ъпгрейда така или иначе няма да е опция. Оптималния вариант е да се стиснат зъбки още 1-2 месеца и или да се увеличи бюджета през това време,или да се надяваме ,че АМД ще са изкарали новите APU-та,където и процесора ти процесор(по-добре от Пентиума) и вградената графика поне става за нещо.

В момента е нито-нито. Вярно е ,че каквото и да се вземе ще "става", но е хубаво да е казано, за да няма после разочаровани.

преди 3 часа, baikolio95 написа:

E3-1230 V3 vs G4560

GTX 760 vs Intel HD 530   в листата няма 610, но разликата е почти никаква.

Няколко пъти прочетох описанието, и абсолютно никъде не видях да пише, че това е 1230 V3. На сайта на НР за този модел излизат само дъна и процесор с. 1155. Дори като пуснеш търсене по чипсет, излиза, че C206 е с. 1155, т.е., няма нищо общо с 4770 и 1230 V3, които са на с. 1150. Или дори по описанието - 3.2-3.6 Гхц, се вижда, че е чист 1230, а не 1230 V3, който е на 3.3-3.7 Гхц.

http://www.bargainhardware.co.uk/content/specifications/z210_datasheet.pdf

Не че разликата е огромна, но 2 поколения са си 2 поколения и дори по 10% на поколение да е, се натрупва. Плюс това, което казах за умиращите вече дъна за тая платформа. Друг недостатък - няма USB3, няма PCI-E 3 и т.н., екстри, които се намират при новите чипсети. 

Ако си намери само e3-1230 V3 или 4770 (90), или даже i5 от това поколение на старо, все още може да си вземе ново дъно за него. С 3 години гаранция и стандартен (м)АТХ формат. Под 100 лв. са. Даже за 1151 се намират изгодно процесори втора ръка, а дъната са чисто нови около 100 лв.

Един процесор на старо, 8 ГБ памет също втора ръка с някое ново дъно, и за видеокартата колкото пари му останат, ще го мисли. Пак ще е втора ръка, но тя се сменя по-често и по-лесно, от колкото цялата платформа. 

По-добре да дебне и търси оферти в различни магазини или обяви, от колкото да вземе готова конфигурация или да купи всичко накуп от един магазин. Често изскачат изгодни оферти, ако се потърси и изчака. Недостатъка е, че може да минат няколко седмици, докато намери всички части. 

Редактирано от Петко К (преглед на промените)

Голямо откритие си направил, не е версия 3.... Е, и?! 

Щото разликата е "огромна".

Ето ти сравнен с i7 4770.

Слагайте си новите пентиумчета и чакайте да поевтинеят ксеоните след 7-8 години, че да ъпгрейдвате, та да се кефите както преди година на 771.

Къде видя да препоръчвам пентуим?! Аз знам колко е разлика в производителността, но разликата в цената на процесорите е над 100 лв. И проблема е в старата платформа и в това, че препоръчваш нещо, без да знаеш какво точно е и колко струва реално. Тоя компютър щеше да си заслужава, ако беше 350-400 лв. макс, ама за 550 си е набутване.  

1. е3-1231 V3 - иска му 380, но ако му предложиш 350 лв., сигурно ще се навие. Аз лично скоро си взех i7 4790 за 350 лв. (толкова беше обявен, не съм се пазарил), но сега не намирам подобна обява. В ebay 1230 v3 го има за 145 паунда, което са 330 лв. 1230 е 80-90 паунда, т.е., едно 50 паунда, или над 100 лв. разлика. Но проблема са дъната за 1155. 

2. Дъно GA-H81M-S1 - 84 лв. Ново, с 3 години гаранция. 

3. Памет 8 ГБ ДДР3 - 60-70 лв. Все едно каква, стига да е 1600 МНц с прилични тайминги. 

4. Захранване - 40 лв. (има богат избор от маркови захранвания втора ръка за тези пари)

До тук са ~550 лв., колкото предложената от теб машина. Да, ок, няма кутия и диск, но няколко пъти се спомена, че той си има такива, а и тези на НР-то наистина не стават. И това е на първо търсене, без да задълбавам в обявите. Аз лично обаче бих му препоръчал да вземе i5-ца за същия сокет (i5 4ххх) за 200-250 лв. (според модела), и спестените 100+ лв. да ги вложи в по-яка видеокарта. Или ssd. 

преди 20 часа, bildera_ написа:

Правилно, неправилно, това е положението. Старо, ново, иди ги разправяй ти на над 90% от българите, живеещи в България. Тоя колоритния потребител съм му се възхищавал много преди ти да се пръкнеш тук и да омацаш средата. Айде бегай си слушай метъла, дето на 16 всички слушахме. 

Поради недоглеждане съм пропуснал да блокирам този скапан профил(от първите ти, ако не се лъжа). Грешката е поправена и ти желая приятни мигове във форумите!

• 1 година по-късно...

Определено за 600-700 не можете да си позволите никакви нови достойни компютри.
Вместо това можете да си купите мощна работна станция, ако знаете къде да търсите и знаете достатъчно за ремонтираните работни станции и продуктите като цяло.
Те са повече от втора ръка и всеки системен администратор ще ги препоръча, както аз съм.
HP Z600 ще бъде чудесен избор за вас. Около този бюджет, през 2018 г. можете да получите 8 ядра Intel Xeon, до 32 GB RAM, 1TB HDD + Win10  и доста приличен графичен процесор.
Най-добрата част от тези ремонтирани продукти е, че те обикновено имат същата гаранция, както и нова.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.