Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

https://ardes.bg/product/dell-optiplex-990-s-core-i5-vtora-upotreba-nvidia-gtx-1050-2gb-88076

На лимита е: 699.00лв 

• Intel Core i5-2500 (3.30/3.70GHz, 6M)
  • Nvidia GTX 1050 - 2GB GDDR5
  • 8 GB DDR3

По-добро за тея пари...:no-no:

• Отговори 59
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Кико, и аз го мислех туй със ССД-то, ама ми е толкова бавен нета, че едва в гугъл влиза (пиша от приложение), та все още не съм разглеждал, иначе както казах мислещя нещо с G4560 и втора ръка видеокарта, мже би на АМД, понеже си поддържат старите неща, но ако изпадне оферта за някоя по-нова GTX 1050ti примерно, що не :D, но пак казвам, не съм разглеждал, виж нахвърляй нещо от варио и никем, аз довечера като се приберя също ще разгледам.

преди 5 часа, Любомир Ико написа:

https://ardes.bg/product/dell-optiplex-990-s-core-i5-vtora-upotreba-nvidia-gtx-1050-2gb-88076

На лимита е: 699.00лв 

• Intel Core i5-2500 (3.30/3.70GHz, 6M)
  • Nvidia GTX 1050 - 2GB GDDR5
  • 8 GB DDR3

По-добро за тея пари...:no-no:

Е, да. Това е вече друго, но пак Е3-1230 V3 + GTX 760 са с по-добра производителност.

Ксеона е точно от поколението на i7-4770, а не на Sandy. SSD винаги може да си вземе в последствие, ако не го устройва ... времето на зареждане на Windows...

С тея уъркстейшъни смятате ли към тях и пари за си смяната на кутията и захранването ?

Кико, хард диска не е толкова стар, взима се от комп., който е купуван преди 2 години.

Продукт Описание Количество Цена
x CP-9020120-EU_small.jpg

Corsair CX Series CX450 450W CP-9020120-EU

-1+
102.00
x SUV400S37-240_small.jpg

Kingston SSDNow UV400 240GB SUV400S37/240G

-1+
181.00
x CT4G4DFS824A_small.jpg

Crucial DIMM 4GB CT4G4DFS824A

-2+
2 x 65 = 130.00
x BX80677G4560_small.jpg

Intel Pentium G4560 BX80677G4560

-1+
132.00
x GA-B250M-DS3H_small.jpg

Gigabyte GA-B250M-DS3H

-1+
147.00
      Доставка:

0.00лв.

Обща сума с ДДС:

692.00лв.

Рам може и друга DDR4 2400MHz , SSD - 120GB или 240GB което ти харесва.

За браузване и стандартни домашни дейности SSD ти е най-важното. 8 рам задължително , захранването и процесора не ги пипай.

Can Oa няма ли да е по-добре да се вземе едно по-малко ССД за 120 лева и разликата да се вземе кутия, че неговата е от тези старите с горно разположение на захранването, сигурно и вентилатори няма..

преди 6 минути, Roujin Z написа:

Хубаво, ама според мен е по-добре Корсара и някоя по-евтина кутия, чудя се и за дъното дали да не се смени с някое B250, разликата е 30-тина лева :/

При положение че бюджета е ограничен едва ли ще се търси скъпо SSD (от бързите на M.2.) тоест може да спести от дъно.

По-голямата гаранция на Корсара е плюс но лично аз бих предпочел добра кутия ако нямам възможност за двете а Сиисоника не е проблем.

преди 44 минути, kyoshinn написа:

Хубаво, ама според мен е по-добре Корсара и някоя по-евтина кутия, чудя се и за дъното дали да не се смени с някое B250, разликата е 30-тина лева :/

Познаваш ли автора на темата?Виждам,че се включваш активно,за разлика от него.Към момента Варио не са най-подходящия избор за пазаруване,освен липсата на огромна част от компонентите в каталога им завишиха и цените.Има търговци с по-приемливи надценки,процесора Intel Pentium G4560 преди дни бе на стойност 115-116 лева.

Редактирано от Ross Atanasov (преглед на промените)

преди 5 минути, Ross Atanasov написа:

Познаваш ли автора на темата?Виждам,че се включваш активно,за разлика от него.Към момента Варио не са най-подходящия избор за пазарувяне,освен липсата на огромна част от компонентите в каталога им завишиха и цените.Има търговци с по-приемливи надценки,процесора Intel Pentium G4560 преди дни бе на стойност 115-116 лева.

Да, съученик ми е. Къде го тоз 4560 за 115 лева, в никем също е 130 :/ ?

преди 4 часа, baikolio95 написа:

Две страници лакардии и риене на кал, за да се асемблира този "убийствен връх" на офис компютрите... :lol6:

Ето това са изискванията:

Цитат

Търся компютър до 600-700 лв за сърфиране, леки игри и други обикновенни потребителски неща. Имам хард диск отделен горе-долу на 2 години и кутия с горно разположение на захранването..

Задължително SSD  тук. Леки игри не знам какво означава и кой как играе леките игри, но това си е разтегливо понятие, което може да се пренебрегне. Не може да се пренебрегне обаче сърфирането със стар HDD. И нов да е, все тая. Бай Кольо, рабирам непризанта ти към тоя форум отдавна, ама айде стига. Знам, че разбираш. предполагам в HBG  също знаят, че разбираш. Тук сме си по-обикновени хорица. Всеки с недосатъците си, ама това е положението. Гениите знаеш къде са. Писах ти го. 

преди 9 минути, bildera_ написа:

Ето това са изискванията:

Задължително SSD  тук. Леки игри не знам какво означава и кой как играе леките игри, но това си е разтегливо понятие, което може да се пренебрегне. Не може да се пренебрегне обаче сърфирането със стар HDD. И нов да е, все тая. Бай Кольо, рабирам непризанта ти към тоя форум отдавна, ама айде стига. Знам, че разбираш. предполагам в HBG  също знаят, че разбираш. Тук сме си по-обикновени хорица. Всеки с недосатъците си, ама това е положението. Гениите знаеш къде са. Писах ти го. 

SSD-то за игри не е от първостепенно значение, а предимно ускорява зареждането им. Възмущението ми е по следното съображение - защо когато има възможност да се вземе по-производителна машина, която е с адекватно видео и процесор за почти всички съвременни игри, се предлага нова офис машина с вградено видео ?!

Днес автора е дал тези изисквания, но когато утре се зариби с някоя по-сериозна игра, отново конфигурация ли ще събира ?!

Защото са стари частите, нямат гаранция и като цяло не се изисква толкова производителност. Реално игрите, които ще се играят са от типа на WoW TBC/WoTLK/Cata, fifa 15+ и подобни на едни средни настройки и по-ниска резолюция от 1920х1080.

Само пуснете един Valley benchmark на това вградено видео и всичко ще свърши до там. За пръв път чувам да се предлага вградено видео за игри - срам!

И има гаранция - 6м.

Може някой да ме вземе за прост, но ако имам избор между нова Дачия с врътки на джамовете и 10 годишно Ауди А8 в перфектно техническо състояние, без да мигна бих избрал аудито... щото съм прост.

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

преди 40 минути, baikolio95 написа:

SSD-то за игри не е от първостепенно значение, а предимно ускорява зареждането им.

Е ти четеш ли изобщо какво цитирах от уводния пост? Казах ти. HBG  разбират, тук сме едни чичковци, дето си чешем езиците и раздвижваме пръстите. 

Възмущението ми е по следното съображение - защо когато има възможност да се вземе по-производителна машина, която е с адекватно видео и процесор за почти всички съвременни игри, се предлага нова офис машина с вградено видео ?!

Ми не знам. Прочети пак изискванията.

Днес автора е дал тези изисквания, но когато утре се зариби с някоя по-сериозна игра, отново конфигурация ли ще събира ?!

Определено ще се поучи от опита си и ще остави SSD.

преди 17 минути, baikolio95 написа:

Може някой да ме вземе за прост, но ако имам избор между нова Дачия с врътки на джамовете и 10 годишно Ауди А8 в перфектно техническо състояние, без да мигна бих избрал аудито... щото съм прост.

За прост не те имам, а за българин. С българин няма как да спориш старо-ново. Нищо че света на обратно. 

И ако тая кола ти трябва за придвижване, пак ли ще си с 5 метрово Ауди? И ако това придвижване е в града? Да не говорим, че обсужването на една Дачия е под 200 лева, а смяната на ангренажна верига на тая A8-ца ще ти стъпи над 1000 лева. Освен това ако си с мултитроник, ще береш ядове със скоростната кутия по няклое време, която ще ти излезе два пъти по-скъпа от парите, които си дал за тая A8-ца. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 8 минути, baikolio95 написа:

Елементарно е да се диференцира ново - нисък клас, и втора ръка - висок клас в добро състояние.

Абсурд. ей затова българина е под нулата спрямо съседите си дори. Щото вземи едни румънци. Прости ли са, че тая сутрин на тумби с нови коли пресичат Дунав Мост и отиват на тиферич? Сигурно са прости. Преди две седмици ако щеш вярвай, 8 километра клолона от румънски автомобили в двете ленти. Щото прости да идват с новите си коли в България! Айде стига! Темата бе за друго. 

Е не са с нови коли. Просто не им разрешават да регистрират над 10 годишни. Затова във всички северни погранични градове в България, та чак до нашенско всеки ден пред КАТ има по над 50 автомобила с мургави шофьори, на които се плаща за да регистрират  тук техните над 10 годишни возила.

И да, темата е точно за високия и нисък клас за една сума.

Отново смесвате различни сфери(автомобили и компютри), което е неправилно. Поддръжката на един ДВГ няма нищо общо с тази на процесора при десктопите. При скоростните кутии също, каквато е RAM-та примерно.:D Но аз лично поддържам тезата на един много колоритен потребител на форума(profruit), че старото носи негативна енергия на следващия собственик.:)

преди 5 часа, baikolio95 написа:

Е не са с нови коли. Просто не им разрешават да регистрират над 10 годишни. Затова във всички северни погранични градове в България, та чак до нашенско всеки ден пред КАТ има по над 50 автомобила с мургави шофьори, на които се плаща за да регистрират  тук техните над 10 годишни возила.

И да, темата е точно за високия и нисък клас за една сума.

Мисля вече не. Броя регистрациите и вече не е така. Аз обаче ти говоря за реални автомобили, не за някакви сатистически. Все пак Букурещ е два пъти по-голям от София. И ония като решат да ходят на някъде по техните си празници ( петдесятница примерно), не може ги спреш. 

преди 5 часа, XECUTIONER написа:

Отново смесвате различни сфери(автомобили и компютри), което е неправилно. Поддръжката на един ДВГ няма нищо общо с тази на процесора при десктопите. При скоростните кутии също, каквато е RAM-та примерно.:D Но аз лично поддържам тезата на един много колоритен потребител на форума(profruit), че старото носи негативна енергия на следващия собственик.:)

Правилно, неправилно, това е положението. Старо, ново, иди ги разправяй ти на над 90% от българите, живеещи в България. Тоя колоритния потребител съм му се възхищавал много преди ти да се пръкнеш тук и да омацаш средата. Айде бегай си слушай метъла, дето на 16 всички слушахме. 

Кико, ся XEC е прав, смисъл, спорите за нещо дето няма, ама никаква връзка, моя приятел ще купува компютър, а не кола. И ся к'во се оказва най-доброто решение ? Стара антика с 6 месеца гаранция, незнайно захранване, леш кутия и без ССД, но пък с доста по-голяма производителност или ново с пълна гаранция, по-читаво захранване и кутия и ССД, но пък с доста по-слаба производителност

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.