Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Будалкат ли ме от Mtel?

Featured Replies

преди 22 минути, Емил Костов написа:

Какво значи нормално. Кажи модела на модема, защото Близу имат няколко вида. 

Емо вземи се намеси малко в темата. Настъпи тотален офтопик.

• Отговори 64
  • Прегледи 6,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 10 минути, simtech написа:

Таксата!!! Има такса и на ПОС терминалите!

В грешка си!

Има такса, но тя е за сметка на търговеца :) За теб таксата е точно 0.00

преди 2 часа, techmaniac написа:

Емо вземи се намеси малко в темата. Настъпи тотален офтопик.

Нямам права за този раздел, но я докладвай. Колкото до спам и офтопик то го има навсякъде.

Само вижте какви са им печалбите на банките  и как от година на година се увеличават ..за сметка на народа

http://www.capital.bg/biznes/finansi/2017/02/01/2910075_pechalbata_na_bankite_v_bulgariia_dostigna_126_mlrd_lv/

Ама и това им е малко, сибанк например си вдигна скоро  таксите с едно 30 %, искат да уловят всички в паяжината си и да цоцат парички като пиявици. И ще стане, защото... то е ясно защо.

преди 21 минути, lupis написа:

сибанк например

са най-големия кожодер от името на държавата...

преди 5 часа, dkmi написа:

В грешка си! Има такса, но тя е за сметка на търговеца... За теб таксата е точно 0.00

Не и когато аз имам 1000лв кеш и те не ми дават да платя, а да превеждам в банкова сметка на гише на банка, с което си спечелвам такса.
А такса - има.Събират си стотинките, ако ПОС-ът е на друга банка!

преди 1 час, ExaFlop написа:

са най-големия кожодер от името на държавата...

А другите от кое име са кожодери? Всъщност има ли значение?

СИБанк са основните "оператрори" на държавните преводи.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Моделът на модема е Cisco EPC3208, а рутера е Netgear 37. Но специално с този рутер, 5-тата лампичка на модема "Link" мига в зелено, а с другите рутери е в жълто. Телевизията си работеше нормално, а интернет нямаше само в моя апартамент. Вода попаднала в сплитера с нищо няма да попречи върху работата му, тъй като сигнала е слаб, освен да ръждяса сплитера. А и ако беше повреден сплитера нямаше да има интернет и на горните етажи.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 9 часа, peppone1 написа:

Моделът на модема е Cisco EPC3208, а рутера е Netgear 37. Но специално с този рутер, 5-тата лампичка на модема "Link" мига в зелено, а с другите рутери е в жълто. Телевизията си работеше нормално, а интернет нямаше само в моя апартамент. Вода попаднала в сплитера с нищо няма да попречи върху работата му, тъй като сигнала е слаб, освен да ръждяса сплитера. А и ако беше повреден сплитера нямаше да има интернет и на горните етажи.

Ако ти спре интернета пак виж какво се случва с индикаторите Online / US / DS. Също така ако има достъп до рутера виж на WAN настройките като ти разпадне интернета какви настройки получава.

преди 13 часа, peppone1 написа:

Пробвай да се логнеш в модема.

По подразбиране - username е admin, парола няма. Ако така не стане - пробвай да оставиш и двете полета празни.

Виж на "статус" какво изписва, и си задай някаква админска парола.

IP адресът на модема е IP адресът на Gateway-a, освен ако не е пуснат в bridge, а точно в тоя модел такава опция не намирам :) 

По подразбиране беше: или 192.168.0.1 или 192.168.1.1

Виж взима ли си IP адрес, какви са нивата на сигнала, и изобщо - има ли връзка с мрежата.

преди 19 часа, simtech написа:

Не и когато аз имам 1000лв кеш и те не ми дават да платя, а да превеждам в банкова сметка на гише на банка, с което си спечелвам такса.

Пак извън темата, но... 

Когато си внасяш пари на гише в своята банкова сметка - такса няма. А и никой не говори за внасяне на пари - всяка по-нормална фирма плаща заплати по банков път. Ако не - и това ще ги задължат.

Ако ПОС-ът е на друга банка, и ПЛАЩАШ с карта, а не теглиш пари в брой - такса няма. Провери си условията на банката, от която ти е картата.

Screen Shot 2017-06-24 at 3.31.22 PM.png

Screen Shot 2017-06-24 at 3.36.49 PM.png

Редактирано от dkmi (преглед на промените)

преди 4 часа, dkmi написа:

Пробвай да се логнеш в модема.

По подразбиране - username е admin, парола няма. Ако така не стане - пробвай да оставиш и двете полета празни.

Виж на "статус" какво изписва, и си задай някаква админска парола.

IP адресът на модема е IP адресът на Gateway-a, освен ако не е пуснат в bridge, а точно в тоя модел такава опция не намирам :) 

По подразбиране беше: или 192.168.0.1 или 192.168.1.1

Виж взима ли си IP адрес, какви са нивата на сигнала, и изобщо - има ли връзка с мрежата.

Пак извън темата, но... 

Когато си внасяш пари на гише в своята банкова сметка - такса няма. А и никой не говори за внасяне на пари - всяка по-нормална фирма плаща заплати по банков път. Ако не - и това ще ги задължат.

Ако ПОС-ът е на друга банка, и ПЛАЩАШ с карта, а не теглиш пари в брой - такса няма. Провери си условията на банката, от която ти е картата.

Screen Shot 2017-06-24 at 3.31.22 PM.png

Screen Shot 2017-06-24 at 3.36.49 PM.png

На моят модем адреса е 198.168.100.1, но парола нито една не отговаря. Опитах с "Password", "atlanta", но не мога да влезна, иначе изписва статуса, но не мога да отгърна другите страници без паролата. Обадих се по телефона да ми я кажат, но служителката ми каза че не разполагали с такава парола и можела да изпрати техник, който да влезне в настройките на модема, но аз искам сам да си ги правя, вместо да си играя по 2 часа да търся интернет има ли, няма ли. Поисках да ме свърже с техника, защото нали звъня за технически въпроси, но тя каза че не можело. Да не са го заключили този модем и само те да си правят каквото поискат?

преди 1 час, peppone1 написа:

На моят модем адреса е 198.168.100.1, но парола нито една не отговаря. Опитах с "Password", "atlanta", но не мога да влезна, иначе изписва статуса, но не мога да отгърна другите страници без паролата. Обадих се по телефона да ми я кажат, но служителката ми каза че не разполагали с такава парола и можела да изпрати техник, който да влезне в настройките на модема, но аз искам сам да си ги правя, вместо да си играя по 2 часа да търся интернет има ли, няма ли. Поисках да ме свърже с техника, защото нали звъня за технически въпроси, но тя каза че не можело. Да не са го заключили този модем и само те да си правят каквото поискат?

Модела на модема в google и default password. Оставят ги с паролите по подразбиране принципно.

Ако не е - му натисни reset бутона.

Ресетнах го, но сега изобщо не открива модема, може би защото сигнала е пада през рутера, но иначе работи. След 20 мин. търсене накрая го откри, но пак не може да се влезне. Имам интернет и в друг апартамент и с другият модем не се влиза, сигурно оператора ги е заключил да не се ползват към други мрежи.

преди 51 минути, peppone1 написа:

Ресетнах го, но сега изобщо не открива модема, може би защото сигнала е пада през рутера, но иначе работи. След 20 мин. търсене накрая го откри, но пак не може да се влезне. Имам интернет и в друг апартамент и с другият модем не се влиза, сигурно оператора ги е заключил да не се ползват към други мрежи.

Пробвай с username: admin, password: W2402

или с админ и празна парола.

Няма да имаш интернет, защото по подразбиранр модемът дава IP от 192.168.1.0/24 или 192.168.0.0/24 мрежа, а ако същата мрежа се ползва от рутера.. трябва да я смениш на едно от двете места - или в модема или в рутера.

Това може да е полезно:

http://setuprouter.com/router/cisco/epc3925/ip-address.htm

Редактирано от dkmi (преглед на промените)

Не става и с тази парола. Както казах след дълго търсене модемът го откри. А това долу е за друг модем.

преди 10 часа, peppone1 написа:

Спри да правиш глупости. Казах ти какво да гледаш, когато ти спре интернета. Не можеш да влезеш в модема с username//pass, дори да го ресетнеш, но то там няма и какво да правиш. Когато ти падне интернета самия модем те допуска  да влезеш и ти показва какво не работи. След ресета си чакал 20 минути, защото е трябвало да търси честотите с които е настроен, за да може да работи.

Казах ти какво ми е мнението за операторите на Близу или вече на МТЕЛ. А и те няма да ти предоставят достъп до модема, защото е тяхна собственост.

Лампичките по нищо не показват че няма интернет. А другите потребители как имат достъп до модема си, те към какъв оператор са?

на 25.06.2017 г. в 9:48, peppone1 написа:

Лампичките по нищо не показват че няма интернет. А другите потребители как имат достъп до модема си, те към какъв оператор са?

Нито един потребител няма достъп до устройствата на доставчиците. В модема така или иначе няма какво да правиш. Когато ти спре интернета просто като за начало виж индикаторите, които ти казах по-горе.

на 23.06.2017 г. в 19:42, simtech написа:

Аз плащам във виваком сметката си през дебитна карта автоматично на определена дата и нищо не ми взимат(дори и 20 ст),а отделно виваком правят и отстъпка за ползване на електронна сметка,как ли няма да тръгна на 40 градуса и за щело и нещело да вися из офисите им.

преди 1 час, Слави Маринов написа:

Аз плащам във виваком сметката си през дебитна карта автоматично на определена дата и нищо не ми взимат(дори и 20 ст),а отделно виваком правят и отстъпка за ползване на електронна сметка,как ли няма да тръгна на 40 градуса и за щело и нещело да вися из офисите им.

И като ти фалира банката оставаш с пръст в устата? А тая дебитна карта няма ТАКСИ за обслужване?

преди 6 часа, simtech написа:

И като ти фалира банката оставаш с пръст в устата? А тая дебитна карта няма ТАКСИ за обслужване?

Дебитните карти се издават към сметка и нямат дори стотинка такса за обслужване или каквато и да е друга такса.
Като ти фалира банката отиваш в друга банка и си правиш нова сметка с дебитна карта (отново без такса - чудо на чудесата, а?!?!).

преди 9 часа, simtech написа:

И като ти фалира банката оставаш с пръст в устата

Първо-не ползвам банки дето предлагат лихви по депозитите 8-10%,при лихвен процент 1-2 навсякъде другаде,както беше с КТБ,но не правеше впечатление на хилядите "начетени" вложители.Второ -в тая сметка има далеч по-малко пари от гарантираните със закон от държавата.........пък ти ги дръж по долапите и дюшеците ,всеки е свободен да прави каквото иска.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.