Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

УБЕЖДЕНИЯТА - същност, функции, значение и ограничения.

Featured Replies

на 2.10.2017 г. в 9:56, _ramus_ написа:

Миме... на "разбирачка" го играй пред мъжкарите (си), душице. :) На "татенцето" (цитат) тия не минават... и падаш ужасно ниско така.

Внимание ти липсва душице, съвсем по детски. Просто бъркаш къде си го търсиш и... не става. Как да ти го напиша, че да "сгрееш" - не ставааааа :)

Тия клоунади няма как да скрият празнотата, Миме. Игрите, като всичко друго, са до време. Ще стискаш докато можеш, вкопчена си, докато върви... Но пак до време. А часовника тиктака безспир и обрича игрите да имат финали... всички игри!!! 

И да напомня - когато е налице опит за диалог между двама, не се натрапвайте с глупостите си.

помолих за пояснение

- базисни убеждения - и лични убеждения - динамиката в преноса каква е?

- Лични убеждения - та "личния опит поглед и кръгозор" също се формират чрез базисните убеждения, чрез социалните инстинкти и техните проявления. В смисъл - след като се предпостави базата чрез "възпитание, учене, подражание и имитация" тя е вече "лично копие и вариант" на базовите. Едновременно с това - базовите през личните, формират основите на самото възприятие и отражение. И остава само да се награжда, но не и да се 'пипат основите'...

За "третиране" са най-трудно податливи именно "базовите", защото там не е наличен въобще инструментариум за намеса. От друга страна - в субекта са налични "ехото" от базовите, като негови "лични форми", положени като  негови опорни точки.

И най-вече - трудно са податливи към третиране, но колко да е трудно. Възможно ли е въобще, какви са възможните подходи, наличен ли е личен принос сред това - път, опит, извеждания...

"- базисни убеждения - и лични убеждения - динамиката в преноса каква е?"

Това ми заприлича на осиморон.  "Динамика в пренос"  , съчетана в този контекст ?

Всъщност желаете да ме попитате - Какво разбирам под "базисни" и какво под "лични" ?

Базисните убеждения съсредоточават контур под формата на общоприети , социални , изначални условия и понятия , с които ни запознават в крехката ни възраст и с тях формират началният ни мироглед и образ за света . В тези "условия " разполага интелекта , когато започне своето "разширение". Събуждането на интелекта от ограничителни социални "канали" дава тласък на самосъзнанието да определи нови пътища на "възприятие" , с което всъщност поставя и нова форма на абстракция , различна от общоприета и носеща вече личен анализ. Новите "изразителни форми" се структурират в "лични убеждения" и са фундаментално застроени от личен опит , усет , собствена автентичност. Това ги прави особено устойчиви , спрямо предишната обща "картина" на базовите основи. Затова и подчертах , че са по трудни към третиране. Базовите не е проблем да ги третираш. Примери много , но ако не успеете да намерите ще ви донеса следващият път.

• Отговори 51
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 1 час, Амели написа:

Това ми заприлича на осиморон.  "Динамика в пренос

Не е идеята "да прилича", а на съвсем очевиден смислов пълнеж. Демек -въпроса ми е - какви са особеностите при изменението и пренасянето от базови към лични (динамиката при преноса). Това и попитах.

Така - пояснението ти вече придобива съвсем смислов характер и връзки, за което благодаря. ОК. Нека поясня, че не задавам въпроси с цел да си играя на изпитващ, а най-после попадам на някого, който да има какво да каже по самата тема... Заради това и за целите да ми се изясни гледната ти точка задавам и следващите си въпроси:

преди 1 час, Амели написа:

Затова и подчертах , че са по трудни към третиране. Базовите не е проблем да ги третираш.

Третиране - от кого? Какво точно се има предвид под "третиране".

Думичката която си ползвала е "третираш" - аз се занимавам именно с личните си убеждения, защото това е с което разполагам. Колективните - тия, дето са дошли до мен в ранната възраст и са ми задали "опорни точки" вече няма как, няма и защо да се занимавам с тях. И не само аз - който и да е. Така че от гледна точка на 'обработващия' ги, по отношение на самостоятелна опознавателна и практическа работа - третирам именно това в личното си поле...

Спомена за "интелекта" - обаче не точно "интелекта" се занимава да "внесе личен момент" в базовите колективни убеждения. Да - по време на преноса и формирането на личната идентификация се използва колективната база запечатана в несъзнаваното. ДА - след преноса в личното поле се покриват и допълнително фиксират с това, което написа...

Обаче - защо точно "интелекта", като той играе второстепенна роля - да играе на обективизиране, да покрива с обяснителност, да предложи псевдологична покривка на вече формираните и само нагаждането да се изрисуват като рационални?

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.