Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

УБЕЖДЕНИЯТА - същност, функции, значение и ограничения.

Featured Replies

• Автор
преди 7 часа, _слънце_ написа:

Не издържа а? 

Да, точно по учебник. :)

Маниерността да се "цвъка" реактивно подбрано след всеки пост, нямащо нищо общо нито с темата, нито писаните думи... Ей така - да си пишем тук-там. Така се пишат "учебниците". С празните опити за провокации, леките уклони към ирония... толкова матрична реактивност и израз чрез същия тип маниерност, че бая никове с лекота и почти пълна достоверност могат да се съберат в един единствен. Затова дори и не влиза в учебниците - само се споменава, защото се вижда навсякъде. И това, както и редица друго, се обобщава с думичката МАТРИЦА.

Отгоре на всичкото е и смешната претенция за "индивидуалност"... Пък тя самата е само зачатък... и ще има да си "чака" още твърде дълго, и вероятно - с надеждата за "някъде,  в другите животи".

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

• Отговори 51
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

На ваше място, щех си пиша в групата и да не се занимавам с когнитивно недоразвити екземпляри. Нали за това я направихте. Колко издържахте- 1 ден? ;)

• Автор

питаш ли? :)

Нещо на отхвърлен ли го играеш... Леле колко лоши и нечестни хора имало - да не те "вземат" в групата на "развитите" (когнитивно)... :)

И между другото - това е тема пусната от мен, зададена от мен. Да не би да твърдиш че НЕ се "натискаш" да си пишеш глупостите в нея с идеята да привличаш внимание към себе си? Или смяташ че е по темата и раздела? Или пък ти изглежда че глупостите ти са "когнитивни"? И не - не са въпроси, не че ще се опазиш да не реагираш първосигнално и лично засегнато. Пък аверчетата са на "друго място" и си имат други темички и раздели... Ти точно - къв го играеш - на отцепник или на "глас народен" на обидените, прикриващи го с плоски иронии, съвсем по детски.

Братле, за човек на който съм му напълно ясен (като по учебник), задаваш твърде много и твърде селски въпроси... деа.  :)

Говори за твоите убеждения и за себе си Рамус! Направи си една дисекция а не да коментираш другите.

• 2 месеца по-късно...

Голяма част от базисните убеждения отпадат при разширяването на интелекта. Създава се основа за трансформирането им от базисни в лични , като вече се създава приемственост от личен опит , поглед и кръгозор. Личните убеждения са по-устойчиви на промяна и не следват "базова условност" . Поради тази причина и са трудно податливи към "третиране" .  

Моите комплименти към Амели за този пост. А на господина преди мен, не му давай повечко думи, че той само се лигави с тях.  :)

• Автор

:) Ти, съгражданино, имаш проблем не само с думите. Много напираш да ти обръщам внимание и вървиш след моите постове да ръсиш рецитациите си... Пък дори и това също те описва. Ако се опиташ да преразкажеш със свои думи какво въобще прочете от думичките на АМЕЛИ... и двамата се сещаме какво ще се разкрие, нали...

Аватара може и да е всякаква картинка, но заедно с ника се избира от автора си. Именно така - понеже се избира от автора си, това в обратна посока, говори кой е той. Беше слънце, после сянка, сега си просто сянка на сирени някакви си. Когато един човек няма идея кой е всичко в него се клатушка и мени - въпрос на елементарна психология през обикновени житейски наблюдения. Точно въпросната "сирена" си написа че скършените мъже за нея не са дори бройки. И ти остава да го играеш 'сянка' на "мамчето". :) А живота е пълен със скършени деца, сенки на други сенки... , непозволяващи си да пораснат, защото са вкопчени някъде в легендите за себе си и изживяното от тях (задължително драматично), застинали и треперещи да са сред детските си приказки... или пък просто заради обикновен мързел... или... (няма значение какви са другите "причини" или "обяснения" ) .

Въобще не е въпроса до лигавене, някои хора просто ако напишат повече от 3 изречения им лъсват дефицитите в това, което мислят, пишат, говорят... защото просто само го вярват. Не че това е нещо лошо, но често настава бъркотия, когато вярването се представя като "разбиране, защото знам, щото съм го видял, прочел или чул, значи само го приемам и си го повтарям... И като го повтарям, става "мое мнение". А и най-вече - "вярвам че е правилно и вярно, щото само така ми е от полза" да се изиграя на зрял и мислещ... и пораснал.

Тази бъркотия е навсякъде и при децата е заместител на същинското рационално разбиране, произхождащо от вникване и осмисляне. А това са дълговременни процеси и не стават резултатите им да се имитират с "изцвъкване" по форумчета и темички, тук или там.

преди 13 часа, _ramus_ написа:

:) Ти, съгражданино, имаш проблем не само с думите. Много напираш да ти обръщам внимание и вървиш след моите постове да ръсиш рецитациите си... Пък дори и това също те описва. Ако се опиташ да преразкажеш със свои думи какво въобще прочете от думичките на АМЕЛИ... и двамата се сещаме какво ще се разкрие, нали...

Аватара може и да е всякаква картинка, но заедно с ника се избира от автора си. Именно така - понеже се избира от автора си, това в обратна посока, говори кой е той. Беше слънце, после сянка, сега си просто сянка на сирени някакви си. Когато един човек няма идея кой е всичко в него се клатушка и мени - въпрос на елементарна психология през обикновени житейски наблюдения. Точно въпросната "сирена" си написа че скършените мъже за нея не са дори бройки. И ти остава да го играеш 'сянка' на "мамчето". :) А живота е пълен със скършени деца, сенки на други сенки... , непозволяващи си да пораснат, защото са вкопчени някъде в легендите за себе си и изживяното от тях (задължително драматично), застинали и треперещи да са сред детските си приказки... или пък просто заради обикновен мързел... или... (няма значение какви са другите "причини" или "обяснения" ) .

Въобще не е въпроса до лигавене, някои хора просто ако напишат повече от 3 изречения им лъсват дефицитите в това, което мислят, пишат, говорят... защото просто само го вярват. Не че това е нещо лошо, но често настава бъркотия, когато вярването се представя като "разбиране, защото знам, щото съм го видял, прочел или чул, значи само го приемам и си го повтарям... И като го повтарям, става "мое мнение". А и най-вече - "вярвам че е правилно и вярно, щото само така ми е от полза" да се изиграя на зрял и мислещ... и пораснал.

Тази бъркотия е навсякъде и при децата е заместител на същинското рационално разбиране, произхождащо от вникване и осмисляне. А това са дълговременни процеси и не стават резултатите им да се имитират с "изцвъкване" по форумчета и темички, тук или там.

Ех , Рам , не знам какво Сянка  е "прочел" от думичките на Амели , но за сметка на това аз чета Перфектно и мога да ти Приведа смилаемо какво е

визирала в смислов контекст потребителката Амели.    Единственото , което ме възпира да подам "образ" на запитванията ти е неуместната корелация 

на взаимоотношения , които не ме засягат , както и "схоластичната " насоченост на тематиката , която си поднесъл като тема . По принцип може да се

пише много по тази "теза " и този контекст , но мен лично не ме вълнува и поради тази причина не съм взела участие в темата ти .

Знам , че ти е скучно , Рам ! 

Този пост дори не е към Сянка , той е към мен самата  - Удобно Увита манипулация и провокация да те посетя .

Изпаднах в умиление , когато прочетох , колко труд си положил да го направиш видимо провокативен , за да видиш дали ще остана безучастна . 

Какво искаш да Узнаеш , Рам ?

В каква връзка съм със Сянка ?

Докъде сме стигнали ? 

Дали все още съм Невинна ?

Дали не съм жертва на Счупен мъж ?

Подценяваш ме , Рам .  Винаги си го правил.   С Наслада при това.

Не се Занимавам със Счупени мъже , Рам !   Не ги Допускам Изначално до себе си !  Не Виждам Смисъл да го Правя ! 

Счупените мъже имат Нужда от Лечение  ,  а моите Потребности са Други ! 

Имам нужда от съвсем други емоции и аз Избирам - Кой да ми ги Достави ! 

Всички Мъжкари , с които съм била в Емоционална Зависимост и Взаимност са Притежавали доста Силен Огън , за да бъдат до Мен !

Така , че не се Съмнявай във Способностите им !   Ако Някой Мъжкар ми е Преклонил глава , Означава само едно : Наранил ме е и го е Осъзнал ! 

Не е загубил нито Силата си , нито Блясъкът си !  

Останалото е  интимност , която не подлежи на повод за разговор !

И друго да ти споделя : Понякога в 2-3 Изречения се намират Повече Прозрения и Познания , отколкото в няколко книги !

Надявам се , задоволих любопитството ти и си удовлетворен от "труда си " .

• Автор
преди 2 часа, _sirena_ написа:

Знам , че ти е скучно , Рам ! 

Този пост дори не е към Сянка ,

Не се натискай напразно Миме. Вече съм написал - няма с какво да ме заинтригуваш в 'реалния свят'. Потънала си някъде сред сенките си. Въобще не се занимавам никъде с твоята особа, освен че я ползвам за пример в думички към съвсем друг човек. Но това дойде от негова вметка относно това какво бил аватара... Пък той за 'сянката' и "чия е" се е подписал именно в ника си.

Не ми липсват възможности да се обърна да пиша директно, ако намирам за нужно, както е в случая. А в случая -  е твърде детско и несериозно да си търсиш поводи да си разписваш "разговори", които са между два образа сред приказката на единия от тях. Споменяваш някакъв си "рам"... Ти дори си нямаш идея кой съм и по този начин напълно компрометираш самонадеяните си измислици колко си печена, досетлива, чувствителна и сензитивна. сигурно - но само сред театъра си от мъжкарски сенки...

Въобще не ме занимава въпроса за мъжкарите и женската, в приказките в които си живееш с тях, нито игрите на интимности... нямам никакъв афинитет за такива игри, още повече че са елементарни и ги намирам за признак за неизживяности и незрелост. 'Мъжкарите' които тук ти се връзват на игрите - от същия сорт, съвсем елементарни и живеещи в утробния си измислен свят. Това, че намираш начините да им познаваш еднотипните светове и да ползваш природната програма с която да ги заиграваш във вечната флиртова игра, е на "обикновена женска", колкото и да го раздуваш с 'подправки'. А имитацията на духовност дето я ползваш като десерт... направо ми е силно отблъскваща (сори за директността)

Аз с любопитство не се занимавам, а твоята персона не ми е любопитна с нищо. Любопитството произхожда от инстинкт - този на разширяването на територия и периметър за контрол. Има качествена разлика между любопитство и любопознаване. Не че те интересува, но пък и аз не съм задължен да се побирам сред потребностите и рамките ти. Всъщност... и те не ме интересуват.

преди 4 часа, _ramus_ написа:

Не се натискай напразно Миме. Вече съм написал - няма с какво да ме заинтригуваш в 'реалния свят'. Потънала си някъде сред сенките си. Въобще не се занимавам никъде с твоята особа, освен че я ползвам за пример в думички към съвсем друг човек. Но това дойде от негова вметка относно това какво бил аватара... Пък той за 'сянката' и "чия е" се е подписал именно в ника си.

Не ми липсват възможности да се обърна да пиша директно, ако намирам за нужно, както е в случая. А в случая -  е твърде детско и несериозно да си търсиш поводи да си разписваш "разговори", които са между два образа сред приказката на единия от тях. Споменяваш някакъв си "рам"... Ти дори си нямаш идея кой съм и по този начин напълно компрометираш самонадеяните си измислици колко си печена, досетлива, чувствителна и сензитивна. сигурно - но само сред театъра си от мъжкарски сенки...

Въобще не ме занимава въпроса за мъжкарите и женската, в приказките в които си живееш с тях, нито игрите на интимности... нямам никакъв афинитет за такива игри, още повече че са елементарни и ги намирам за признак за неизживяности и незрелост. 'Мъжкарите' които тук ти се връзват на игрите - от същия сорт, съвсем елементарни и живеещи в утробния си измислен свят. Това, че намираш начините да им познаваш еднотипните светове и да ползваш природната програма с която да ги заиграваш във вечната флиртова игра, е на "обикновена женска", колкото и да го раздуваш с 'подправки'. А имитацията на духовност дето я ползваш като десерт... направо ми е силно отблъскваща (сори за директността)

Аз с любопитство не се занимавам, а твоята персона не ми е любопитна с нищо. Любопитството произхожда от инстинкт - този на разширяването на територия и периметър за контрол. Има качествена разлика между любопитство и любопознаване. Не че те интересува, но пък и аз не съм задължен да се побирам сред потребностите и рамките ти. Всъщност... и те не ме интересуват.

Не се заблуждавай , Рам ! И "реалният : ти Свят е също толкова скучен , колкото и виртуалният .  Разликата е само тази , че виртуалният ти дава

Възможността да си изнесеш дефицитите и нуждите Навън !  Ползата от "компенсацията " е Храната , която утолява донякъде "глада ти ".

Шаблончетата са еднотипни и се адаптират лесно , промушвайки единствено различните "никчета" из филипиките ти . В шаблончетата ти е пълно със

"Сиренки и Сенки" ! Всички звучат еднакво и доста Удобно , за да се наместват Подходящо към "рамката ти " .Всичко било Имитация , само "приказките "

на Рамус били "Пътят и Истината и Животът " Всички са в Социалната Утроба , само Рамус е Извън Нея !   Как е в пустотата , Рам ?

Убежденията , Родени от "избрани авторитети " , Вършат ли ти работа ?   Спи си в собствената си "приказка " , защото излезеш ли навън - нямаш рефлексите да оцелееш . :)

..............................................

преди 4 часа, Yvan Sergeev написа:

сирено  какви ги разправяш женена си с дете.

Сергеев , събуди се бе . 

Ебати купона станал тука. Са... нема изненада, че темата отиде на "искрено и лично"- запазена марка на психогения Серхио Рамос. И набързо спретнатите "психопортрети", по картинка, емблемка и надписче, също са без претенции за оригиналност, но... Моята възвишена, форумна душевност, внезапно стана загрижена за обективната истина. Разбирам, че недостига на информация, води до грешни заключения и диагнози,  и смятам да увелича палитрата от симптоми с надеждата, "професора" най- накрая да уцели нещо. Та, шефче... освен Сянка и Слънце,моята скромна особа беше "язе", "Распутин", "Зайо"... и смноого разнообразни картинки и надписчета, които щи постна довечера, че сега имам работа. Както виждаш, работата е по- сериозна от некво си обикновено раздвоение на личността.  :)

Имашв реме да се подготвиш за своя Best Play. Но се придържай и към темата, че са се навъдили едни кофти модове... де не земе да секне купона.

• Автор
преди 6 часа, _sirena_ написа:

Не се заблуждавай , Рам ! И "реалният : ти Свят е също толкова скучен , колкото и виртуалният .

Миме... на "разбирачка" го играй пред мъжкарите (си), душице. :) На "татенцето" (цитат) тия не минават... и падаш ужасно ниско така.

Внимание ти липсва душице, съвсем по детски. Просто бъркаш къде си го търсиш и... не става. Как да ти го напиша, че да "сгрееш" - не ставааааа :)

Тия клоунади няма как да скрият празнотата, Миме. Игрите, като всичко друго, са до време. Ще стискаш докато можеш, вкопчена си, докато върви... Но пак до време. А часовника тиктака безспир и обрича игрите да имат финали... всички игри!!! 

И да напомня - когато е налице опит за диалог между двама, не се натрапвайте с глупостите си.

на 30.09.2017 г. в 22:05, Амели написа:

Голяма част от базисните убеждения отпадат при разширяването на интелекта. Създава се основа за трансформирането им от базисни в лични , като вече се създава приемственост от личен опит , поглед и кръгозор.

Личните убеждения са по-устойчиви на промяна и не следват "базова условност" . Поради тази причина и са трудно податливи към "третиране" .  

помолих за пояснение

- базисни убеждения - и лични убеждения - динамиката в преноса каква е?

- Лични убеждения - та "личния опит поглед и кръгозор" също се формират чрез базисните убеждения, чрез социалните инстинкти и техните проявления. В смисъл - след като се предпостави базата чрез "възпитание, учене, подражание и имитация" тя е вече "лично копие и вариант" на базовите. Едновременно с това - базовите през личните, формират основите на самото възприятие и отражение. И остава само да се награжда, но не и да се 'пипат основите'...

За "третиране" са най-трудно податливи именно "базовите", защото там не е наличен въобще инструментариум за намеса. От друга страна - в субекта са налични "ехото" от базовите, като негови "лични форми", положени като  негови опорни точки.

И най-вече - трудно са податливи към третиране, но колко да е трудно. Възможно ли е въобще, какви са възможните подходи, наличен ли е личен принос сред това - път, опит, извеждания...

преди 5 часа, _sirena_ написа:

Сергеев , събуди се бе . 

може би точната фраза е - държиш се като омъжена с 10+- гонишно   доведено момче  

на 10/2/2017 в 9:56, _ramus_ написа:

Миме...  Миме.

Тва да не е някаква въображаема приятелка бе... Рамус.  :D

Щех да напиша "Гоше", ама ай от мен да мине...

на 2.10.2017 г. в 9:56, _ramus_ написа:

Миме... на "разбирачка" го играй пред мъжкарите (си), душице. :) На "татенцето" (цитат) тия не минават... и падаш ужасно ниско така.

Внимание ти липсва душице, съвсем по детски. Просто бъркаш къде си го търсиш и... не става. Как да ти го напиша, че да "сгрееш" - не ставааааа :)

Тия клоунади няма как да скрият празнотата, Миме. Игрите, като всичко друго, са до време. Ще стискаш докато можеш, вкопчена си, докато върви... Но пак до време. А часовника тиктака безспир и обрича игрите да имат финали... всички игри!!! 

И да напомня - когато е налице опит за диалог между двама, не се натрапвайте с глупостите си.

помолих за пояснение

- базисни убеждения - и лични убеждения - динамиката в преноса каква е?

- Лични убеждения - та "личния опит поглед и кръгозор" също се формират чрез базисните убеждения, чрез социалните инстинкти и техните проявления. В смисъл - след като се предпостави базата чрез "възпитание, учене, подражание и имитация" тя е вече "лично копие и вариант" на базовите. Едновременно с това - базовите през личните, формират основите на самото възприятие и отражение. И остава само да се награжда, но не и да се 'пипат основите'...

За "третиране" са най-трудно податливи именно "базовите", защото там не е наличен въобще инструментариум за намеса. От друга страна - в субекта са налични "ехото" от базовите, като негови "лични форми", положени като  негови опорни точки.

И най-вече - трудно са податливи към третиране, но колко да е трудно. Възможно ли е въобще, какви са възможните подходи, наличен ли е личен принос сред това - път, опит, извеждания...

"Стига простотии бе , тате " .. :angry:

аАа ..значи мен ме пренебрегваш , а Амели я "молиш" ?  :(

Огорчена съм ! :mad:

на 2.10.2017 г. в 11:40, Yvan Sergeev написа:

може би точната фраза е - държиш се като омъжена с 10+- гонишно   доведено момче  

Сергеев , знаеш , че не Харесвам опити за "интриги" .  Държиш се така , сякаш знаеш нещо за мен , а всъщност едва ли знаеш дори и Името ми !

В този форум едва 4 -ма потребители знаят Реалното ми Име !  Останалите , като Рам си ме "нагласят " както си Въобразяват , че ми "отива" .:D

преди 22 часа, сянка написа:

Тва да не е някаква въображаема приятелка бе... Рамус.  :D

Щех да напиша "Гоше", ама ай от мен да мине...

Съкращава ме от Мимски , вероятно ... :D   Обаче изобщо не му идва на ум , че ми е толкова чуждо .

То ясно от какво се съкращава, ама ей на... понякога става доста смешно... После Рамус иска да го взимат насериозно и когато това не се случи, следват психопортрети на потребители, за които той няма никаква информация. Това издава интелектуална импотентност...   :)

• Автор

пет пари не давам за името, щото след като го няма, значи няма значение.

Аз името си по лична карта на крия - защото също няма значение, дори и ника си не пиша с главна буква - защото пак няма значение.

Името не е човека. Нито човека - е името. Поне за мен е така. Колкото до Този, който пише - той има значение и се разкрива достатъчно без да е нужно име някакво си.

С тоя детски спам, който вместо да си го чаткате по специалните организирани  групички за целта, си ръсите боклука  навсякъде. А опита за натрапване в диалог между други хора, доста добре характеризира игрите, играещите и играчките.

преди 11 часа, _sirena_ написа:

Сергеев , знаеш , че не Харесвам опити за "интриги" .  Държиш се така , сякаш знаеш нещо за мен , а всъщност едва ли знаеш дори и Името ми !

В този форум едва 4 -ма потребители знаят Реалното ми Име !  Останалите , като Рам си ме "нагласят " както си Въобразяват , че ми "отива" .:D

събуди се!

къде съчетаваш  интриги и сергеев  в едно изречение

мимски

залагам че се казваш Мария.

но може да се казваш и Лиляна.

или Петър.

но   няма значение

знам много повече за теб отколкото ти самата знаеш за себе си.

даже знам и че интернета ти е вивакомски единия :D   а другия забравих

излишната информация води до психични отклонения и трябва да се прочиства паметта туй да знаеш от мeн.

на 30 september 2017 в 20:05, Амели написа:

Голяма част от базисните убеждения отпадат при разширяването на интелекта. Създава се основа за трансформирането им от базисни в лични , като вече се създава приемственост от личен опит , поглед и кръгозор. Личните убеждения са по-устойчиви на промяна и не следват "базова условност" . Поради тази причина и са трудно податливи към "третиране" .  

на 2 oktober 2017 в 7:56, _ramus_ написа:

Кои са "базисни" и кои "лични" убеждения?

• Автор

Очаквам колежката да се поясни и ще напиша. Тя обаче нещо зачезна... или се отказа да коментира собствените си думи.

По начина по който тя е изразила с малкото си думички - предположително "базисни" са от колективното несъзнавано, от архетипния вид. После - приети и прекарани вече в личното поле... и послужили като опорни точки за идентификация (убеждения), се превръщат в "лични" отражение на видовите такива.

В този смисъл са и моите думи от цитата ти - защото в базисните няма начин как да се достъпят, тъй като става въпрос за извънличностното поле - в колективното такова. Докато в личното поле те стават достъпни и чрез различни психични похвати и прийоми... могат да се изведат, изследват и отработят и дори преобразуват...

Сигурно изчаква да види, как ще я кръстите (прекръстите),та да вземе и съответното, базисно... или пък лично решение. :wink12:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.