Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Закупих едно Sony Bravia 43W755 , Full HD,но сега гледам едно    Sony Bravia 43X8307C, 4K и май сбьрках и се ядосвам,гледам от 2-2.5.м.

Сбьрках ли,колеги?

Редактирано от ester77 (преглед на промените)

• Отговори 96
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 17 минути, ester77 написа:

Закупих едно Sony Bravia 43W755 , Full HD,но сега гледам едно    Sony Bravia 43X8307C, 4K и май сбьрках и се ядосвам,гледам от 2-2.5.м.

Сбьрках ли,колеги?

Цените как са? Ако въпроса е дали 4к е по добре от FHD - отговора е еднозначно и категорично ДА.

Имал си бол пари - дал си ги. Както многократно съм писал, 90% от програмите са SD 720x576. Няма и няма откъде да дойде 4K съдържание. Пиклив телефон без оптика или клипче в YT НЕ Е източник.

• Автор
преди 8 минути, eminem_vr написа:

Цените как са? Ако въпроса е дали 4к е по добре от FHD - отговора е еднозначно и категорично ДА.

Пьрвия го взех за 889лв.,а сега е кьм 1200-1300лв. след промоцията,а втория сега е на промоция за 899лв. в емаг.

преди 8 минути, Филипов написа:

Имал си бол пари - дал си ги. Както многократно съм писал, 90% от програмите са SD 720x576. Няма и няма откъде да дойде 4K съдържание. Пиклив телефон без оптика или клипче в YT НЕ Е източник.

Има вече и 4к канали и то доста. Източник може да е компютър или лаптоп, а не телефон. Има предостатъчно съдържание вече. Ако автора ще го ползва да гледа ефирна телевизия, тогава не се е прецакал. Това ако ще го ползва така и в бъдеще, когато ще има още повече 4к и ще навлезе и 8к.

преди 7 минути, ester77 написа:

Пьрвия го взех за 889лв.,а сега е кьм 1200-1300лв. след промоцията,а втория сега е на промоция за 899лв. в емаг.

С технологиите е така. Догодина ще излезе още по-ново. Така че все си прецакан с такава инвестиция, но и се радваш в момента на закупуване. Ако обаче си купил FHD и за същите пари много скоро излиза и 4к модел, тогава може да си се ядосваш основателно. Но все пак телевизора си ти върши работа нали?

• Автор
преди 12 минути, eminem_vr написа:

Има вече и 4к канали и то доста. Източник може да е компютър или лаптоп, а не телефон. Има предостатъчно съдържание вече. Ако автора ще го ползва да гледа ефирна телевизия, тогава не се е прецакал. Това ако ще го ползва така и в бъдеще, когато ще има още повече 4к и ще навлезе и 8к.

С технологиите е така. Догодина ще излезе още по-ново. Така че все си прецакан с такава инвестиция, но и се радваш в момента на закупуване. Ако обаче си купил FHD и за същите пари много скоро излиза и 4к модел, тогава може да си се ядосваш основателно. Но все пак телевизора си ти върши работа нали?

Да,винаги излиза нещо ново и ново,само не ми е ясно дали след време как ще гледам 4К с ХД ТВ,осезателна ли ще е разликата и начина на приемане на сигнала,като се има предвид ,че гледам от 2.5м.

В момента сьм качествена кабелна ТВ.

Редактирано от ester77 (преглед на промените)

преди 10 минути, ester77 написа:

Да,винаги излиза нещо ново и ново,само не ми е ясно дали след време как ще гледам 4К с ХД ТВ,осезателна ли ще разликата и начина на приемане на сигнала?

В момента сьм качествена кабелна ТВ.

Какво приемане на сигнала? Ще си гледаш 4к без проблеми със сигнала, просто матрицата ще ти показва толкова пиксели с колкото разполага. Въпреки че се усеща разлика от HD до 4k резолюция дори ако ги гледаш все на FHD панел. 

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

преди 6 минути, Без умствен капацитет написа:

както СД канал на ХД тв+

Едното е източника да е с кофти резолюция а панела с по-добра. Другото точно обратното. Но може би има някаква логика.

преди 9 минути, eminem_vr написа:

Има вече и 4к канали и то доста.

Я кажи къде са и колко струват? И колко от тях са преведени, защото български няма? Просто няма търговски носител. Ъпскейли не ми пробутвай.

Да, излизат маркетингови лайна за да приберат парите на хората. Нещо за 3D дадоха отбой, вместо него сега пробутаха 4K. А въобще няма търговски носител около 200GB, за да ти продадат на него истинско такова съдържание. 

Колко кина са с истински 4K проектор? Защото дори последното от преди 3 месеца в мое село е с 2K.

преди 13 минути, Филипов написа:

Я кажи къде са и колко струват? И колко от тях са преведени, защото български няма? Просто няма търговски носител. Ъпскейли не ми пробутвай.

Да, излизат маркетингови лайна за да приберат парите на хората. Нещо за 3D дадоха отбой, вместо него сега пробутаха 4K. А въобще няма търговски носител около 200GB, за да ти продадат на него истинско такова съдържание. 

Колко кина са с истински 4K проектор? Защото дори последното от преди 3 месеца в мое село е с 2K.

Цък   Цена - 0лв

Преведени има по другите тракери. Аз лично си гледам и без превод от английски. Всичко е и малко субективно.

Сега няма да изброявам канали, още повече че не се знае автора от къде му доставят телевизия и каква. Има такива обаче. В един 4к телевизионен канал със сигурност ще има и ъпскейлинг, но не всичкото съдържание ще е такова. Като цяло си е добра инвестиция в бъдещето към този момент ако ще се купува да се търси 4к. А не HD ready дето ги бутат из техно веригите. 

С проекторите в киното въпроса е съвсем различен. Дори няма нищо общо с темата.

преди 12 минути, AlkatrazBG написа:

Във България дори няма 1080p телевизия а вие коментирате 4К :)

Правосъдие, справедливост, възможност за нормален живот, честни политици, цигани осиновители и много други неща със сигурност няма. Но пък ти пишеш глупости :) 

преди 48 минути, Филипов написа:

Всички филми и сериали които са заснети от Нетфликс са с 4к качество.  Така, че който иска да гледа филми с 4к качество да се абонира за Нетфликс. В света има 104 милиона абоната на Нетфликс. 

преди 1 час, Филипов написа:

Именно, да не говорим че у нас няма свястни истински 1080p накали. Отделно от това - телевизор който не е 4K ще е съвместим да  възпроизвежда 4К съдържание по кабелната, поне така четох някъде. Отностно това 43 инча от 2 - 2,5метра - ми да ти кажа това е оптималното разстояние и за да имаш 4К със същите размери и искаш да гледаш 4К трябва да скъсиш разстоянието на 1.2 м - 1.5 метра максимум за да има смисъл телевизора да е 4К. ;-)

преди 1 час, ester77 написа:

Преди година взех 43W809c за 1399лв. и НЕ съжалявам. Първо ние нямаме съдържание, дори и да имаме разликата не е чак толкова осезаема ако се гледа качествено 1080p съдържание.  Можех да дам малко отгоре тогава и да взема 4К, както ме убеждаваха по Техно веригите, но това е маркетингов трик. Аз реших да взема топов FHD, пред алтернатива за 4К от по-ниска серия, отделно този е VA,  a 4K-то беше с IPS.

Всеки сам си решава, но за гледане на телевизия - НОВА ТВ и без това е на квадрати - качеството го няма никакво, та си представи съдържание с битрейт около 3Mbit/sec и 570x480p как се ъпскейла до 4К.... Крайния резултат винаги ще е в полза на FHD-то.

4К is gimmick.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

А гроздето е кисело...

преди 1 час, ester77 написа:

Промоциите са гадно нещо - ако купуваш неща само защото са на промоция ще се напълниш с куп излишни вещи - по-добре купувай каквото ти трябва когато ти трябва дори и да не е на промоция.

преди 12 минути, eminem_vr написа:

А гроздето е кисело...

Не знам кой визираш - ако е мен , явко в грешка си! Аз знам какво да взема - техника се купува на база какво може СЕГА, а не какво ще може в БЪДЕЩЕ! Като му дойде времето - ще има вече 8К телевизори. Купуваш си друг и така.  Какво като на двата телевизора имам 3D - то няма свястни филми. Отделно само човек който не е в час би твърдял обратното за смисъла на 4К.

Всеки решава за себе си.

P.S. Естествено има ли питане - ако имаше свястен поне 1080p source на всички канали предлагани от операторите, тогава нямаше да съществува темата и 4К щеше да е избора, но в момента нямаме адекватни телевизи по качество на сигнала - дори новините (репортажите) се правят се телефон , за какво иде реч ....?

Плюс това при наличие на 1Gbit/sec домашен нет - пак свалям рипове които са HDRip Webrip - много рядко FHD, защото е все тая - на 55" от 3 метра изглеждат пак добре.  Просто някои хора купуват импулсивно без да са наясно на какво иде реч а към автора - безполезна инвестиция.

Разбирам въпроса ти да беше за по-голям размер но за резолюцията....

преди 6 минути, Viiipeer написа:

Не знам кой визираш - ако е мен , явко в грешка си! Аз знам какво да взема - техника се купува на база какво може СЕГА, а не какво ще може в БЪДЕЩЕ! Като му дойде времето - ще има вече 8К телевизори. Купуваш си друг и така.  Какво като на двата телевизора имам 3D - то няма свястни филми. Отделно само човек който не е в час би твърдял обратното за смисъла на 4К.

Всеки решава за себе си.

4к може сега. 8к за после. 3D има много много филми. Има и 4к 3D. Беше gimmick когато навлезе на пазара и нямаше нищо за гледане пък цените за панел с размерите дето пита автора, бяха като за тристаен апартамент в гр.Враца. Сега, години по-късно, положението е коренно различно. Има и телевизия има и източници. Няма никаква логика да съветваш някой да взима по малка резолюция за същите пари. И това е общо взето. Иначе и на FHD се гледа и то добре си се вижда, но 4к е по-добре. А това със метрите и сантиметрите, имаше и един друг дето вадеше рулетката. От самолет ако се гледа няма никаква разлика гарантирам.

преди 15 минути, eminem_vr написа:

4к може сега. 8к за после. 3D има много много филми. Има и 4к 3D. Беше gimmick когато навлезе на пазара и нямаше нищо за гледане пък цените за панел с размерите дето пита автора, бяха като за тристаен апартамент в гр.Враца. Сега, години по-късно, положението е коренно различно. Има и телевизия има и източници. Няма никаква логика да съветваш някой да взима по малка резолюция за същите пари. И това е общо взето. Иначе и на FHD се гледа и то добре си се вижда, но 4к е по-добре. А това със метрите и сантиметрите, имаше и един друг дето вадеше рулетката. От самолет ако се гледа няма никаква разлика гарантирам.

Това е твоя гледна точка - естествено че за едни и същи пари бих взел FHD , понеже получаваш по-добър панел сравнен с този на 4K. Спирам да пиша тук има достатъчно материал в нета - който каквото иска да си купува не съм тръгнал да променям нагласите и вижданията на хората, успех на всеки който си вземе по-евтин панел 4К на фона на качествен такъв FHD. Колко са хората, които биха се абонирали за Netflix където дори не знаят какво е това Български субтитри? Отделно аз съм на Coolbox и нямат нито един 4К канал. Знаеш ли какъв интернет ти трябва за 4К по нета? Повечето домакинства са с наполовина по-бавен от изискванията.

Пак казвам всеки решава за себе си - аз имам 1000Мбит нет от Coolbox но е безсмислено да гледам 4К, защото просто няма кой знае каква разлика. При качествен 1080p с bitrate 30 000kbit/sec просто няма смисъл - а такъв ще има може би след.... кой знае колко време.

43W755 е с VA панел, докато 43X8307C  IPS.

преди 10 минути, Viiipeer написа:

Това е твоя гледна точка - естествено че за едни и същи пари бих взел FHD , понеже получаваш по-добър панел сравнен с този на 4K. Спирам да пиша тук има достатъчно материал в нета - който каквото иска да си купува не съм тръгнал да променям нагласите и вижданията на хората, успех на всеки който си вземе по-евтин панел 4К на фона на качествен такъв FHD. Колко са хората, които биха се абонирали за Netflix където дори не знаят какво е това Български субтитри? Отделно аз съм на Coolbox и нямат нито един 4К канал. Знаеш ли какъв интернет ти трябва за 4К по нета? Повечето домакинства са с наполовина по-бавен от изискванията.

Пак казвам всеки решава за себе си - аз имам 1000Мбит нет от Coolbox но е безсмислено да гледам 4К, защото просто няма кой знае каква разлика. При качествен 1080p с bitrate 30 000kbit/sec просто няма смисъл - а такъв ще има може би след.... кой знае колко време.

Кой ти говори да гледаш онлайн? Не че не се гледа. Аз с 50мбит скорост гледам, а таксата е 15лв.  И това че ти си на някакъв сакат доставчик за телевизия или такса без пари не го засяга никой. Хората си гледат 4к канали. Дали ще е по качествен панела се казва когато се сложат два модела за сравнение. А не се изказваме така общо. Има промоции, има залежала стока с надценка. Има и различни търговци и начини да се поръчва, дори международно. 

Разлика при гледане обаче има. И колкото и да си повтаряш че няма, няма да го направиш истина. Въпреки че имаше една приказка там за една лъжа повторена 100 пъти..

Дори на твоя телевизор с по-сакатата резолюция като му пуснеш 4к източник и ще видиш разлика. Какво остава ако и пикселите са си там. Но всеки гледа като се е прецакал да прецаква и другите...

Я пак сакат доставчик?

https://www.cooolbox.bg/

Ти четеш ли ? Имах възможността  да взема същия телевизор за който пита автора пред W809C - пак бих взел него. Ти явно само 4К гледаш - още малко ще кажеш че има смисъл от 4К и на телефоните, не се и съмнявам. Само в БГ слагате думи в устата на другия без да ги е изрекал. Но какво да се прави - такъв ви е манталиталитета.

Хахаха, кога съм казал, че ралика няма при възпроизвеждане на 4К на 1080p панел? Моя телефон снима 4К и качеството е очевадно по-добро, само че нашите телевизии дори не знаят какво е това 720p , ти си тръгнал да скандираш за 4К. Хайде цитирай въпросните канали които гледаш и които се предлагат в 4К ЛЕГАЛНО, защото такива гаражни кабелни които яво ползваш които нямат лиценза да излъчват това, което предлагат - посочи ми една освен пайнерската чалгаджийница може би, които първи пуснаха 1080p.

Да си видял да искам да прецакам другите? Къде го видя това?

Колко има такува като теб, които гледат да блеснат на преден фон, но уви!

В случай че НЕ си прочел аз КАЗАХ че сегашната дистанция трябва да я СМАЛИ не да гледа от самолет.

Схващаш ли? Тоест ако гледа пак от същото разстояние - файта от 4К-то.

И да забравих такса от 40лв. на месец е без пари за теб....

преди 27 минути, Viiipeer написа:

Я пак сакат доставчик?

https://www.cooolbox.bg/

Ти четеш ли ? Имах възможността  да взема същия телевизор за който пита автора пред W809C - пак бих взел него. Ти явно само 4К гледаш - още малко ще кажеш че има смисъл от 4К и на телефоните, не се и съмнявам. Само в БГ слагате думи в устата на другия без да ги е изрекал. Но какво да се прави - такъв ви е манталиталитета.

Хахаха, кога съм казал, че ралика няма при възпроизвеждане на 4К на 1080p панел? Моя телефон снима 4К и качеството е очевадно по-добро, само че нашите телевизии дори не знаят какво е това 720p , ти си тръгнал да скандираш за 4К. Хайде цитирай въпросните канали които гледаш и които се предлагат в 4К ЛЕГАЛНО, защото такива гаражни кабелни които яво ползваш които нямат лиценза да излъчват това, което предлагат - посочи ми една освен пайнерската чалгаджийница може би, които първи пуснаха 1080p.

Да си видял да искам да прецакам другите? Къде го видя това?

Разбира се че има смисъл 4к при телефоните. Сложи едни очила за VR и виж има ли разлика! А и ако се загледаш повечко и особено ако дисплея е над 5.5 инча пак се забелязва и без очилата. Ако гледаш съдържание 4к също.

Не гледам само 4к на телевизора ми, но когато гледам усещам разлика. 

Твоя телефон бил снимал 4к и в сравнение с друг дето снимал HD. Какви телефони? Кансофони мансофони... Говорим за професионална техника дето снима. А не ти с телефончето. Нещо май ти убягват нещата. 4К камерата на телефончето ти е gimmick. Ама там си лапнал въдицата нали? Нашите телевизии, вашите телевизии това онова. Казах вече че има достатъчно източници дето да се пуснат, не само телевизия. Тоя телевизор може и за друго да се ползва освен да му бучнеш стайната антена. 

Ако се скъси разстоянието ще види че качеството е по-добро. Демек с FHD панела го задължаваш да седи на 2 метра, че недай си боже да седне на 1.5 метра и ще види пикселите. Моя съвет е вземи си по-качествения панел, пък си сядай когато ти е кеф където ти е кеф. Тоя телевизор ще си го ползва живот и здраве поне още 5 години. Все на 2м задължително ли да седи? 

Еминем ти за кво подскачаш  като петел на бунище при положение,че вече е купен телевизора ? 85%  от нещата за които пишеш не си ги виждал и на клипче в нета камо ли да имаш реална представа от VR и 4K  :) Човека питаше дали се е прекарал  ама при положение ,че си е дал парите  и да е и да не е прекаран е все тая . След 2-3 години когато навлезе  високата резолюция навсякъде  и технологията за изработка на панели  стане по- добра пак  отворете дискусията за 4К и  дори 8К  ако искате .

преди 15 минути, AlkatrazBG написа:

Еминем ти за кво подскачаш  като петел на бунище при положение,че вече е купен телевизора ? 85%  от нещата за които пишеш не си ги виждал и на клипче в нета камо ли да имаш реална представа от VR и 4K  :) Човека питаше дали се е прекарал  ама при положение ,че си е дал парите  и да е и да не е прекаран е все тая . След 2-3 години когато навлезе  високата резолюция навсякъде  и технологията за изработка на панели  стане по- добра пак  отворете дискусията за 4К и  дори 8К  ако искате .

Забележи че се въздържам от епитети, въпреки огромната глупост която блика от постовете ти. Очаквам това и от отсрещната страна. В спора се ражда истината. Но трябва да умееш да спориш. А не да започваш с лични нападки. Имам много повече представа от теб и съм имал досег с такава техника много преди ти дори да си я гледал в клипчетата. Едни очила за VR са 20 и няколко лева. Не се бъркай с Oculus (понеже си доста неграмотен в областта съм сигурен че така ще стане). А 4к гледам от много отдавна. За това не се изказвай неподготвен, още повече когато не ме познаваш не лично а изобщо. Личните нападки започват когато свършат аргументите, за това те разбирам все пак. Човека питаше, ама тая тема ще я чете и друг човек може би. За това глупостите ти няма как да бъдат подминати с лека ръка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.