Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 6 минути, eminem_vr написа:

Тъкмо си викам ето един човек дето има наблюдения и не пише глупости... и ей го... почна се. 720p си гледам на моя 4к без проблем. Сега пък излезе че ако вземеш 4к телевизор не може да гледаш телевизия, щото масово каналите са SD. Има как да ти покаже по хубава картина поради простата причина че има повече физически пиксели на матрицата, дори да има ъпскейлинг. Спирам вече да пиша, купувайте си кинескопи и съветвайте другите да правят същото. Пак казвам - гроздето е кисело.

Това, че си мислиш, че виждаш нещо повече си е твое мнение и най-скъпият олед на пазара не може да се справи добре със 720p, 4 часа го тествах не става. Можеш спокойно да си гледаш телевизия, но тя ще е с брутално лошо качество. По твоята логика твоя телевизор предава-  например Нова Телевизия, по-добре от хубав CRT телевизор, което е абсурдно. Явно си не особено претенциозен потребител. И аз спирам да пиша. Всеки може да си прецени наживо, и да си хареса това което му допада.

• Отговори 96
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 9 минути, spielberg написа:

Това, че си мислиш, че виждаш нещо повече си е твое мнение и най-скъпият олед на пазара не може да се справи добре със 720p, 4 часа го тествах не става. Можеш спокойно да си гледаш телевизия, но тя ще е с брутално лошо качество. По твоята логика твоя телевизор предава-  например Нова Телевизия, по-добре от хубав CRT телевизор, което е абсурдно. Явно си не особено претенциозен потребител. И аз спирам да пиша. Всеки може да си прецени наживо, и да си хареса това което му допада.

Еееее, ама не ми слагай думи в устата. CRT телевизорите си имат своите предимства, но са вече в миналото. Иначе ъпскейлинг от 1080 до 4к е по-добре защото резолюцията е х4. С другите резолюции картината няма да е добра, но се гледа. Няма да е добра и на FHD поради същата причина. 

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

Еминем  ти можеш ли да мислиш логично ? Как резолюция разпъната  4 пъти  ще е по- добра от   такава разпъната 2 пъти ? Се едно да вземеш пясък  за 1 кв. м.  и да го разстелеш на 4 кв. м.Въпроса ми към теб е : Къде пясъка ще е с по- голяма плътност на покриване  ? От 1 на 2 квадратни метра или при 1 на 4 квадратни метра ? При еднакъв ценови диапазон  на 2 телевизора  ще си купиш 1080p телевизор  със много ама много по-качествени компоненти и вградени технологии от такъв  със 4К   екран. Телевизора не е само  пиксели на  екрана а е и процесор, платка, USB стандарти , HDMI  стандарти,набор от  кодеци вградени в  телевизора и не на последно място и опер.с-ма . По белия свят  пиратското съдържание  не се толерира  и  глобите са  зверски и в Германия и в Англия  и в Франция и тн.  Та примера ти с  торент филмите не е меродавен и уместен в случая. В крайна сметка пусналия темата не се е прекарал в избора си защото си е закупил телевизор  подходящ  за следващите 5 години. Когато 4К съдържанието стане достъпно и добие масовост  за всички слоеве на населението ще е оправдана и покупката на подобен род техника. При ъпскелинга каквото и устройство да му сложиш, не може да се възстанови информация, която я няма.Ъпскелинга, качеството на увеличаването на резолюцията, е само един от процесите по подобряване на образа. Освен него, голяма роля играе и деинтерлейсинга. Ако устройството не успее да извърши правилното преобразуване от презредов /Interlaced/ до погресивен видео сигнал, никой ъпскелинг няма да ти помогне. Реално много от телевизорите и приемниците не успяват да се справят деинтерлейсинга и реално получаваш само от половината от вече и без това ниската резолюция. Това се изразява във видимо назъбване на образа.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 30 минути, AlkatrazBG написа:

......... В крайна сметка пусналия темата не се е прекарал в избора си защото си е закупил телевизор  подходящ  за следващите 5 години. ...........

Имах предвид че е точно 4 пъти. Демек 4 пиксела стават един. Ама тоя един пак му светят 4 пиксела и може да има повече детайли. Какви пясъчници какви вятърни мелници пък сега.

Мисля че няма какво да споря повече с теб. 

преди 5 часа, AlkatrazBG написа:

Предпочитам да имам най високата възможна серия Full HD  пред най ниската възможна серия 4k  за една и съща цена. А и 4К предразполага към голям диагонал  на екрана, да речем от 55 нагоре. За сега с тия 4-8 демо канала ,които са налични по кабеларките и са 100% пиратски  аз не виждам смисъл от инвестиция в 4К техника. Хубав телевизор е  Sony Bravia 65XE9005 но той не е  евтин. Като гледате за 4к телевизори  търсете такива с  HDR (High Dynamic Range) compatiblity.

Именно и аз това му обяснявам, но нейсе. За Netflix споменах че нама БГ субтитри. 4К няма истинско. И това за по-високата серия FHD пред ниска такава 4К. Ама той тръгна с "гроздето е кисело..." Както той казва - с радио не можеш да спориш!

преди 4 часа, eminem_vr написа:

То нали каза че и 1080p телевизия няма. Да си купуваме кинескопи ли пак? Или HD ready? Те са още по-евтини. 43 инча си е добър размер за 4к. 

Хахаха, бате ти не си в час изобщо с материята - нито си виждал на живо за какво става върпос.  43 инча даже е много минимум от 14 инча нагоре се усеща....

преди 3 часа, bildera_ написа:

Първо, 6 лева? Ооо, аз плащам 4 :P

Второ, потвърждаваш ли, че HD Ready  е по-добро от FHD? Ако е така, защо ни е FHD? НИкой не ми отговори на въпроса или не иска да ми отговори. КАК Е С УПСКАЛИНГА ПРИ FHD?Само за 4К ли важи или щото сте се набутали с FHD  твърдите, че това е панацеята сега и в близките години? Айде отговорете ми, стига локуми!

Некомпетентен човек който до вчера е бил с Опера ТВ моля да не се изказва - абе аман от разбирачи и професори в тази скапана Държава!

преди 17 минути, Viiipeer написа:

Некомпетентен човек който до вчера е бил с Опера ТВ моля да не се изказва - абе аман от разбирачи и професори в тази скапана Държава!

Всъщност, аз проследих споровете и се намесих, задавайки няколко неудобни въпросчета. Ти поне ме цитира, но не отговори. Някой друг ще отговори ли или да кажа на всички, че са доста некомпетентни?  Всъщност, завършил съм висше образование със специализация и Телевизионна техника. Няма кой от вас да ми даде наклон на хуя, щото съм си го дал сам доста отдавна ;)

преди 1 час, eminem_vr написа:

Тъкмо си викам ето един човек дето има наблюдения и не пише глупости... и ей го... почна се. 720p си гледам на моя 4к без проблем. Сега пък излезе че ако вземеш 4к телевизор не може да гледаш телевизия, щото масово каналите са SD. Има как да ти покаже по хубава картина поради простата причина че има повече физически пиксели на матрицата, дори да има ъпскейлинг. Спирам вече да пиша, купувайте си кинескопи и съветвайте другите да правят същото. Пак казвам - гроздето е кисело.

Брат отиди на лекар за препоръчване на психиятър.... Грам не разбираш от материята а само межеш темата с пристрастия, разбрахме те колко супер, дупер 4К е технологията и че имаш такъ, ако искаш гледай 21К на него - на НИКОЙ не му пука , а от последното ти твърдение си станал по-слешен и от клон в цирка... На к'ъв езика да ти зе каже, че колкото ПОВЕЧЕ пикксели има, при несъществуващи такива при подаден по-нисък сигнал образа се итерплоира а от там забуба на качество, сега си представи 480p да се разпъне на 4К екран и на 1080p такъв.

Едното е 5 кратно побиране в 1080p, другото е 10-тократно...

resolutions-ultra-hd-4k-1080p-720p-dvd.p

преди 8 минути, bildera_ написа:

Всъщност, аз проследих споровете и се намесих, задавайки няколко неудобни въпросчета. Ти поне ме цитира, но не отговори. Някой друг ще отговори ли или да кажа на всички, че са доста некомпетентни?  Всъщност, завършил съм висше образование със специализация и Телевизионна техника. Няма кой от вас да ми даде наклон на хуя, щото съм си го дал сам доста отдавна ;)

Относно наклоните, явно твоя е доста по-наклонен видно от глупостите, които си писъл. То много хора са завършили Висше, ама не стават за нищо, та не е критерий така че по-полека с горделивоста.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

преди 7 минути, Viiipeer написа:

Брат отиди на лекар за препоръчване на психиятър.... Грам не разбираш от материята а само межеш темата с пристрастия, разбрахме те колко супер, дупер 4К е технологията и че имаш такъ, ако искаш гледай 21К на него - на НИКОЙ не му пука , а от последното ти твърдение си станал по-слешен и от клон в цирка... На к'ъв езика да ти зе каже, че колкото ПОВЕЧЕ пикксели има, при несъществуващи такива при подаден по-нисък сигнал образа се итерплоира а от там забуба на качество, сега си представи 480p да се разпъне на 4К екран и на 1080p такъв.

Едното е 5 кратно побиране в 1080p, другото е 20-тократно...

resolutions-ultra-hd-4k-1080p-720p-dvd.p

брат ти си абсолютен олигофрен. Олигофрен е точната дума за теб. Не ме занимавай с глупостите си. Благодаря предварително.

Едното е 5 кратно побиране в 1080p, другото е 20-тократно...

И айде сега ми отговори на въпросчето за HD Ready, така както си се разпалил. Има ли скапване на качеството при 1080p.  или няма. По-добре ли е 768p.  задето не се интерполира или не. Айде, чакам отговор. 

преди 6 минути, eminem_vr написа:

брат ти си абсолютен олигофрен. Олигофрен е точната дума за теб. Не ме занимавай с глупостите си. Благодаря предварително.

Олигофрен е точното определени и дефиниция за теб такива нищожества като теб ги срещаме всеки ден по новините.

преди 5 минути, Viiipeer написа:

Олигофрен е точното определени и дефиниция за теб такива нищожества като теб ги срещаме всеки ден по новините.

Откровен тъпанар като теб няма как да ме засегне. Казах ти вече - марш от темата малоумник. Още ли драскаш глупостите си? Разбрахме те какво искаш да кажеш, не е умно нито вярно. Айде изчезвай да си гледаш телевизия.

преди 6 минути, bildera_ написа:

И айде сега ми отговори на въпросчето за HD Ready, така както си се разпалил. Има ли скапване на качеството при 1080p.  или няма. По-добре ли е 768p.  задето не се интерполира или не. Айде, чакам отговор. 

Естествено, че има загуба но тя е драстично по-малка за сметна на 4К ъпскейлинга. Какво се правите на ударени само не мога да разбера? Добре де, вече не знам как да го перефразирам, кое е по-добре да разредиш 25 милилитра алкохол в вода във 50мл чаша, или да разредиш 25мл алкохол в чаша от 100грама? Дадох възможно най-тъпия пример за да не може на черното да казвате бяло!

преди 11 минути, Viiipeer написа:

Относно наклоните, явно твоя е доста по-наклонен видно от глупостите, които си писъл. То много хора са завършили Висше, ама не стават за нищо, та не е критерий така че по-полека с горделивоста.

А, добре. Сега ми стана ясно. Поредния нискообразован, мразещ мислещите и високообразовани. И да, аз има за какво да се гордея на 45, ама ти с какво се гордееш бе брат?

преди 9 минути, eminem_vr написа:

Откровен тъпанар като теб няма как да ме засегне. Казах ти вече - марш от темата малоумник. Още ли драскаш глупостите си? Разбрахме те какво искаш да кажеш, не е умно нито вярно. Айде изчезвай да си гледаш телевизия.

Ти на мен не си ми никъв бе паляк че да ми кажеш къде да ходя  - глупак!

преди 7 минути, bildera_ написа:

А, добре. Сега ми стана ясно. Поредния нискообразован, мразещ мислещите и високообразовани. И да, аз има за какво да се гордея на 45, ама ти с какво се гордееш бе брат?

Закачи си дипломата на тавана като заспиваш да си я гледаш. Не си ми роднина че да ти се обяснявам. Умните хора не се изтъкват по форумите, но мислех че щеше да се досетиш за това.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

И още едно допълнително въпросче, че гледам на предното никой защитник на 1080p.  не иска да ми отговори ( може би и не знае как да отговори, та затова). Ако наитина 1080p.  бе панацеята, защо някой не каза - абе другари, 1080p.  дава по-добро качество, струва по-малко, купувайте нашите телевизори, че 4К за нищо не става с многото пиксели, а и честотните ленти са големи, та няма скоро някой да се навие на 4K  канал? Имам предвид някой прозиводител. Хем няма да се тормози за големите си разходи за 4К матрици, хем ще предостави по-доброто качество и всички ще са доволни, щом гледат 60 инчовото си кино от 3 метра. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Маркетинга е голяма работа :) Като избацаш на един телевизор за 150$  надписи ,че поддържа   извънземни технологии и хората  се  лепят като  мухи :) 

преди 9 минути, Viiipeer написа:

Закачи си дипломата на тавана като заспиваш да си я гледаш. Не си ми роднина че да ти се обяснявам. Умните хора не се изтъкват по форумите, но мислех че щеше да се досетиш за това.

А, да, умните пишат, колко глупави са другите, дето учили а не работили. 

преди 6 минути, bildera_ написа:

И още едно допълнително въпросче, че гледам на предното никой защитник на 1080p.  не иска да ми отговори ( може би и не знае как да отговори, та затова). Ако наитина 1080p.  бе панацеята, защо някой не каза - абе другари, 1080p.  дава по-добро качество, струва по-малко, купувайте нашите телевизори, че 4К за нищо не става с многото пиксели, а и честотните ленти са големи, та няма скоро някой да се навие на 4K  канал?

Защото ти трябва друго образование за да го проумееш. 1080p са достигнали такъв етап че дори най-качествената матрица е много евтина за произвеждане и имат марджин дори от него, а сега когато масово овцете са се втурнали да взимат нещо, което и те не разбират защо го взимат, само защото им го рекламират - 4К , имат многократно по-големи печалби.

преди 6 минути, AlkatrazBG написа:

Маркетинга е голяма работа :) Кати избацаш на един телевизор за 150$  надписи ,че поддържа   извънземни технологии и хората  се  лепят като  мухи :) 

Изпревари ме - писахме заедно ;-)

преди 6 минути, AlkatrazBG написа:

Маркетинга е голяма работа :) Кати избацаш на един телевизор за 150$  надписи ,че поддържа   извънземни технологии и хората  се  лепят като  мухи :) 

Аз пак питам, защо? Има конкуренция. 1080p.  е по-евтино. Защо някой производител не каза - ето, ние установихме, че 1080p.  е по-добре. Хем ще му излезе евтино при производство, хем и хората ще видят, че е по-добре. 

Защото ти трябва друго образование за да го проумееш. 1080p са достигнали такъв етап че дори най-качествената матрица е много евтина за произвеждане и имат марджин дори от него, а сега когато масово овцете са се втурнали да взимат нещо, което и те не разбират защо го взимат, само защото им го рекламират - 4К , имат многократно по-големи печалби.

Другия път да си събереш достатъчно парички. Не знам какво работиш ако се намира работа за такива умствено ограничени индивиди. Когато събереш парички да се докоснеш до 4к телевизор и да видиш разликата тогава говори. Иначе диаграмите си ги чети ти да се успокояваш. 

Е да де, ама от темата разбираме, че цените са еднакви ;)  Друго обяснение? Аз пак напомням, че 4К е по-скъпа за производство. Май се оказва, че всъщност те цакат с 1080p., а? и ти натякват по форумите, колко лоши са 4К.

Билдер ако си купиш  лампов  усилвател за 3000  лева и да речем  не лампов усилвател пак за 3000  лева  кой ще  е с по качествен звук ?  Единия ще ти извади 2x50 w а другия  2x 1000w . Аз бих взел ламповия щото съм тъп и не разбирам  от техника . Но за да  избирам между тия два усилвателя трябва да имам и какво да пусна и да слушам  на тях  със съответното  качество. Когато 95% от медиите на планетата предлагат съдържание във резолюция до 1080p  ми е много интересно как ще ме  мотивирате да си купя 4К  техника . А какво щяло да стане след 5-6 или 10 години не ми се  мисли на този етап. Блу рей технологията е на няколко години вече  и не виждам хората да са се засилили да  купуват плеари и дискове :) 

преди 26 минути, AlkatrazBG написа:

Билдер ако си купиш  лампов  усилвател за 3000  лева и да речем  не лампов усилвател пак за 3000  лева  кой ще  е с по качествен звук ?  Единия ще ти извади 2x50 w а другия  2x 1000w . Аз бих взел ламповия щото съм тъп и не разбирам  от техника . Но за да  избирам между тия два усилвателя трябва да имам и какво да пусна и да слушам  на тях  със съответното  качество. Когато 95% от медиите на планетата предлагат съдържание във резолюция до 1080p  ми е много интересно как ще ме  мотивирате да си купя 4К  техника . А какво щяло да стане след 5-6 или 10 години не ми се  мисли на този етап. Блу рей технологията е на няколко години вече  и не виждам хората да са се засилили да  купуват плеари и дискове :) 

Абе не четете ли какво пишат другите? Едно си знаете, едно си баете. Има 4к съдържание предостатъчно. Тая песен е фалшива дето се пее. Не е БТВ 4к, но има какво да се гледа. А ламповия усилвател в случая трябва да е 4к телевизора в примера нали? Защото това е по-добрата технология в случая. Или и за това ще ми спориш?

Еминем пак не позна :) Ламповия е  старото Сони с кондензаторите за 2 лева а не ламповия е Сонито 4К с кондензаторите за 80ст. И двата телевизора  ще работят само ,че единия  ще изкара 10 години   а другия ще умре на 4-тата  защото е със  светодиодна лента  от 50 ст. метъра  за подсветка на панела и евтини  кондензатори. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.