Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 2 часа, eminem_vr написа:

Разбира се че има смисъл 4к при телефоните. Сложи едни очила за VR и виж има ли разлика! А и ако се загледаш повечко и особено ако дисплея е над 5.5 инча пак се забелязва и без очилата. Ако гледаш съдържание 4к също.

Не гледам само 4к на телевизора ми, но когато гледам усещам разлика. 

Твоя телефон бил снимал 4к и в сравнение с друг дето снимал HD. Какви телефони? Кансофони мансофони... Говорим за професионална техника дето снима. А не ти с телефончето. Нещо май ти убягват нещата. 4К камерата на телефончето ти е gimmick. Ама там си лапнал въдицата нали? Нашите телевизии, вашите телевизии това онова. Казах вече че има достатъчно източници дето да се пуснат, не само телевизия. Тоя телевизор може и за друго да се ползва освен да му бучнеш стайната антена. 

Ако се скъси разстоянието ще види че качеството е по-добро. Демек с FHD панела го задължаваш да седи на 2 метра, че недай си боже да седне на 1.5 метра и ще види пикселите. Моя съвет е вземи си по-качествения панел, пък си сядай когато ти е кеф където ти е кеф. Тоя телевизор ще си го ползва живот и здраве поне още 5 години. Все на 2м задължително ли да седи? 

Хахха, аз не съм бил в час - аз дадох само пример бе, зомбиран! Зомбиран е правилната дума за теб. Много наясно съм какво и защо съм дал за пример. Твоя телефон ако е за 2 лв по-може да е gimmick. Телефона G3-ката си върви с 4К дори и да не искаш и повярвай ми има разлика. За твое сведение телефоните днес се доближават до DSLR-а. Не знам кога ти е спрял часовника.  И пак отбяхваш конкретен отговор - посочи КОИ БГ телевизии и доставчици предоставят 4К сигнал? Отделно тук говорим за меинстрийма, не за Гошо и Тошо които си пускат от Netflix и пуцат игри в 4К от 1 метръ на 55-ци. Ти сигурно във вас всички дивани, маси и фотьойли за на метър от телевизора. Хайде стига се излага като кифладжия.  Ох видиш ли колко е било много разстоянието от 2 метра. Че на мен във всекидневната масата ми е от такова разстояние и повярвай ми не гледам с бинокъл че да виждам писклелите от метър разстояние, ти ако ги вждаш  - капка в морето не променя нещата.

P.S. Аз 'щото постоянно си следя фейсбука с VR-очилата на 2К резолюция., както и нормалните хора.Това показва доколко си клъвнал по gimmick  нещата!

Ето ти диаграма, че да вземеш да млъкнеш накрая.

P.S. 2-та метра дори са много за 43-ка - това е горната граница за 1080p качествен сигнал!

image.png.73eafa01abd294a9633e9c90f0655548.png

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

• Отговори 96
  • Прегледи 14k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 9 минути, Viiipeer написа:

Хахха, аз не съм бил в час - аз дадох само пример бе, зомбиран! Зомбиран е правилната дума за теб. Много наясно съм какво и защо съм дал за пример. Твоя телефон ако е за 2 лв по-може да е gimmick. Телефона G3-ката си върви с 4К дори и да не искаш и повярвай ми има разлика. За твое сведение телефоните днес се доближават до DSLR-а. Не знам кога ти е спрял часовника.  И пак отбяхваш конкретен отговор - посочи КОИ БГ телевизии и доставчици предоставят 4К сигнал? Отделно тук говорим за меинстрийма, не за Гошо и Тошо които си пускат от Netflix и пуцат игри в 4К от 1 метръ на 55-ци. Ти сигурно във вас всички дивани, маси и фотьойли за на метър от телевизора. Хайде стига се излага като кифладжия.  Ох видиш ли колко е било много разстоянието от 2 метра. Че на мен във всекидневната масата ми е от такова разстояние и повярвай ми не гледам с бинокъл че да виждам писклелите от метър разстояние, ти ако ги вждаш  - капка в морето не променя нещата.

Ето ти диаграма, че да вземеш да млъкнеш накрая.

Далече под интелектуалното ниво си ми за да се занимавам с глупостите който си изписал. Щеше да е по-добре да не замърсяваш темата с драсканиците си. Сигурен съм че телефончето ти снима по-добре от всяка една професионална камера на пазара. Дори мисля че с G3 бяха снимали последния сезон на Game Of Thrones. Абсолютен лаик, ама чак акъл раздава. Айде марш от темата.

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

преди 1 час, eminem_vr написа:

Забележи че се въздържам от епитети, въпреки огромната глупост която блика от постовете ти. Очаквам това и от отсрещната страна. В спора се ражда истината. Но трябва да умееш да спориш. А не да започваш с лични нападки. Имам много повече представа от теб и съм имал досег с такава техника много преди ти дори да си я гледал в клипчетата. Едни очила за VR са 20 и няколко лева. Не се бъркай с Oculus (понеже си доста неграмотен в областта съм сигурен че така ще стане). А 4к гледам от много отдавна. За това не се изказвай неподготвен, още повече когато не ме познаваш не лично а изобщо. Личните нападки започват когато свършат аргументите, за това те разбирам все пак. Човека питаше, ама тая тема ще я чете и друг човек може би. За това глупостите ти няма как да бъдат подминати с лека ръка.

A ти защото познаваш другите и ги квалифицираш - така ли? Бил гледал отдавна - вече втора страница те питам и чакам отговор , който явно няма да получа. Ти да не си братовчет на Simtech?

Аз съм бил "цапал" темата без да се аргументираш - сигурно и хората от CNET ще плюеш. Халхабер си, но то си личи по писаниците ти.

https://www.cnet.com/news/why-ultra-hd-4k-tvs-are-still-stupid/

преди 38 минути, Viiipeer написа:

A ти защото познаваш другите и ги квалифицираш - така ли? Бил гледал отдавна - вече втора страница те питам и чакам отговор , който явно няма да получа. Ти да не си братовчет на Simtech?

Отговарям на хора които първо заслужават внимание, второ могат да разберат какво им се говори. Ти си последния на който ще давам обяснения за каквото и да е. Каквото имаше да се каже се каза. Иначе търси в гугъл да видиш че има и 4к канали, ако у ваше село няма. 

Разликата е там че аз говоря от личен опит, а някой си нямал достатъчно пари да си купи 4К и после чете графики в нета та да се успокоява че и неговия си е добре ако се гледа от другия край на стаята. 

преди 12 минути, eminem_vr написа:

Далече под интелектуалното ниво си ми за да се занимавам с глупостите който си изписал. Щеше да е по-добре да не замърсяваш темата с драсканиците си. Сигурен съм че телефончето ти снима по-добре от всяка една професионална камера на пазара. Дори мисля че с G3 бяха снимали последния сезон на Game Of Thrones. Абсолютен лаик, ама чак акъл раздава. Айде марш от темата.

К'ъв подяволите си ти , че да ми казваш да не пиша в тема, която дори не си пуснал ти , а я оспами като не даде един свястен аргумент на питащия?

Хаха, от Враца е и ще ми вика у наше село - абе ей, я излез малко в цивилизацията да видиш хора и се успокой малко.... Мълчанието на Ангнетата е ясен показател доколко си бил гледал - само търкаш копчетата на клавиатурата.

Ама занайш колко бе е**е дали ще ми даваш обяснения или не, от човек който има претенции да е нещо в живота, а покритие никакво.

Специално за Еминем  извадка от един сайт . Не е лошо да се чете  преди да се пише. Нетфликс  не предава  истинско 4К  и Youtube също не предлага истинско 4К. И на двата сайта кодека не е  h.265 a e VP9 .

Tpябвa ли ни филм c yлтpaвиcoĸa peзoлюция, зa дa глeдaмe тeлeвизop в нeйтив 4К peзoлюция?

He. 4К тeлeвизopитe cĸaлиpaт пoдaвaния им cигнaл дo UltrаНD peзoлюция, нeзaвиcимo ĸaĸъв e тoй - тв пpoгpaмa, DVD, Вlu-rау филм. 4K eĸpaнът нe пoĸaзвa пoвeчe дeтaйли, aĸo тe липcвaт в пoдaвaния cигнaл paзбиpa ce, нo блaгoдapeниe нa знaчитeлнo пo-финaтa и нacитeнa мpeжa oт пиĸceли, ĸapтинaтa e пo-яcнa и чиcтa. Kaĸъв paзмep 4К тeлeвизop ни тpябвa и oт ĸaĸвo paзcтoяниe дa гo глeдaмe? Имaйтe пpeдвид, чe c ĸoлĸoтo пo-виcoĸa peзoлюция e тeлeвизopът ви, тoлĸoвa пo-oтблизo тpябвa дa гo глeдaтe, aĸo иcĸaтe дa виждaтe дeтaйлитe. Haпpимep, yдaчнo e дa глeдaтe 60-инчoв Full НD тeлeвизop oт oĸoлo 4 мeтpa paзcтoяниe. Ho зa 60-инчoв 4К тeлeвизop, yдaчнoтo paзcтoяниe, oт ĸoeтo щe мoжeтe дa виждaтe нeoбxoдимитe дeтaйли, e нaпoлoвинa пo-мaлĸo - 2 мeтpa! Toвa e чyдecнa нoвинa зa eвpoпeйцитe и в чacтнocт зa бългapитe c нaшитe мaлĸи aпapтaмeнти - ĸyтийĸи в cpaвнeниe c aмepиĸaнcĸитe ĸъщи. Haпълнo oбocнoвaнo e зaĸyпyвaнeтo нa 4К тeлeвизop c гoлям eĸpaн. 

Kaĸъв paзмep 4К тeлeвизop ни тpябвa и oт ĸaĸвo paзcтoяниe дa гo глeдaмe?

Имaйтe пpeдвид, чe c ĸoлĸoтo пo-виcoĸa peзoлюция e тeлeвизopът ви, тoлĸoвa пo-oтблизo тpябвa дa гo глeдaтe, aĸo иcĸaтe дa виждaтe дeтaйлитe. Haпpимep, yдaчнo e дa глeдaтe 60-инчoв Full НD тeлeвизop oт oĸoлo 4 мeтpa paзcтoяниe. Ho зa 60-инчoв 4К тeлeвизop, yдaчнoтo paзcтoяниe, oт ĸoeтo щe мoжeтe дa виждaтe нeoбxoдимитe дeтaйли, e нaпoлoвинa пo-мaлĸo - 2 мeтpa! Toвa e чyдecнa нoвинa зa eвpoпeйцитe и в чacтнocт зa бългapитe c нaшитe мaлĸи aпapтaмeнти - ĸyтийĸи в cpaвнeниe c aмepиĸaнcĸитe ĸъщи. Haпълнo oбocнoвaнo e зaĸyпyвaнeтo нa 4К тeлeвизop c гoлям eĸpaн.

Koгa мoжeм дa oчaĸвaмe тeлeвизия в 4К фopмaт?

Aми... зaвиcи ĸъдe живeeтe и ĸaĸвo тoчнo глeдaтe. Oт тaзи eceн Ѕkу пpeдaвa няĸoи мaчoвe oт Aнглийcĸaтa виcшa лигa в 4К peзoлюция. A зa бългapcĸи тeлeвизии в 4К... Haдaли в близĸитe 10 гoдини. Този текст е копиран от SetCombG.com. 

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 5 часа, eminem_vr написа:

Правосъдие, справедливост, възможност за нормален живот, честни политици, цигани осиновители и много други неща със сигурност няма. Но пък ти пишеш глупости :) 

Приятел!

Хич не пише "той" глупости, а глупостите си ги написал точно ТИ! Трябва да знаеш, че когато не разбираш от нещо, не трябва най малкото да пишеш по форумите! Кога я изучи тази телевизия, че си минал и на 4К? Аз не съм хирург и не мога да давам преценки как да се извърши някаква операция. Много от Вас са изключителни професори във всяка облас от живота! Единственото което правите е, че се излагате пред тези, които разбират материята!

Добре, чета ви споровете и имам едно въпросче. Аз съм с 768p.  телевизор и общо взето е колкото излъчваните HD  канали. Обаче не ми харесва картината. По тая логика да си взема 1366х768 ли или какво? Питам, защото ако ви попитам, кое по-добре - 768p.  или 1080p.,  ще ми кажете второто. На какво основание?

Да поясня, че по вашата логика, щом има ъпскалинг, нещата са зле. А за 1080p телевизорите не важи ли това? 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

преди 38 минути, Непознат написа:

Приятел!

Хич не пише "той" глупости, а глупостите си ги написал точно ТИ! Трябва да знаеш, че когато не разбираш от нещо, не трябва най малкото да пишеш по форумите! Кога я изучи тази телевизия, че си минал и на 4К? Аз не съм хирург и не мога да давам преценки как да се извърши някаква операция. Много от Вас са изключителни професори във всяка облас от живота! Единственото което правите е, че се излагате пред тези, които разбират материята!

Аз не изучавам телевизията а я гледам. Нищо общо с хирургията. Не мога да ти проследя мисълта. Иначе като чета този твой пост разбирам защо защитаваш предния дето се твърдеше че дори 1080p телевизия няма в България. Господ е събирач....

Дъра-бъра всеки си плещи глупостите. Има големи вериги магазини с рафтове с телевизори. Отиваш и поглеждаш като нямаш как в домашни условия да видиш. Аз имам опит от повече от година да гледам 4к имам и FHD. Мога да си ги сравнявам в домашни условия, направил съм го и съм си извадил изводите. Тук не трябва да изучаваш нищо и да четеш графики, понеже навремето не са ти стигнали парите да си купиш нещо по-добро, и да си се успокояваш себе си. Не съм тръгнал да обяснявам как се ремонтира телевизор. За друго иде реч. Айде замисли се какви ги драскаш пък ти сега.

Една подкрепа за 4К от мен. За 45 години съм си купил едва два телевизора, ако не броя някои по наследство от комунизма и малко след това. Та първия ми телевизор от 1999-та го гледах точно 15 години, преди да почне да сдава багажа, а нов си купих едва по време на някакъв черен петък миналата есен. Боклук естествено за 330 лева, щото ми трябваше нещо да гледам. Преди тия телевизори имах един малък чернобял Юност, взет от баба ми, а преди него нищо не съм имал и нищо не съм гледал, освен при познати колеги докато бях студент. Та аз за 45 години съм купил цели два телевизора и то последния преди няколко месеца!!! Ако сега си взема FullHD, колко ли време ще псувам, докато го сменя? Затова се взема 4К и това. Ама то нямало 4К, ама не се виждало...ами след години ще се вижда. Сега някой ще ми излезе с номера, че телевизорите траели колкото гаранцията. Добре, срещу това няма как да споря, щото нямам доказателства. Но един телевизор не е само 4К или FHD. Цената му зависи от други неща, не толкова от резолюцията на матрицата. Мисля, там някъде бъркате нещата, сравнявайки ябълки с круши. Та ако днес си купувам телевизор, то той още повече ще е с визия за бъдещето, а именно намаляващото зрение и развиващия се свят. Щем или нещем, 4К ще дойде в един момент. Капитализма празно не търпи, трябват печалби. Който иска като мен 15 години да си стои на тумбестия кинескоп, против нямам. Дори ако иска 15 години може да твърди, че му е добре. Пак против нямам. Както нямам и таблет или смартфон и твърдя, че не ми трябва ;)

преди 18 часа, eminem_vr написа:

Цена - 0лв

Стандартен BR. 4K версията на филма е към 200GB и нещо не я виждам. Нито пък нещо друго. Излизат няколко филма на годината, мога да ги гледам в кино.

преди 17 часа, AlkatrazBG написа:

Във България дори няма 1080p телевизия а вие коментирате 4К

Точбно това казвам че няма. Многократно съм писал  че trqbwat dosta powe`e ot 3 - 7 Mbps, с които въртят масово разни програми по кабеларки и сателити. Поне български.

преди 17 часа, sky1 написа:

заснети от Нетфликс

Няма преведено на български съдържание. Българско пък хептен.

преди 17 часа, eminem_vr написа:

4к може сега. 8к за после.

/off Тази година полупроводници, догодина цели проводници.

Няма търговски носител, няма и предвидени канали през сателитите (поне сегашните)  да пускат толкова.

А телевизорът е купен, остаряването му е планирано - дано да го ползва повече.

преди 1 час, Филипов написа:

Стандартен BR. 4K версията на филма е към 200GB и нещо не я виждам. Нито пък нещо друго. Излизат няколко филма на годината, мога да ги гледам в кино.

.......................

А телевизорът е купен, остаряването му е планирано - дано да го ползва повече.

Този линк беше само пример. Търсенето е по ключова дума и не изкарва всички резултати. Калдата е против пиратството и за това се движа по ръба с тия линкове, всички обаче знаем в България как се "купуват" филмите. Това си е друга тема. 200ГБ обаче не знам от къде ги смучеш. Я виж пък това. (RIP Chester) Има едно NFO надолу дето изкарва подробностите. Ей го и от там линка да не ровиш. (да се трият линковете ако пречат) Пък и телевизора е с андроид дето го е взел. Youtube не знам защо за теб не е източник. Аз не гледам телевизия от години, а само youtube и подобни. Пак казвам че говоря от опит и има какво да се гледа. Българско съдържание така и така няма много какво да се гледа, дори да е 1080p. В България няма холивуд, нито ще им стигнем продукцията скоро. "Баш майстора" не знам дали е излязъл 4к, но ако излезе ще е ъпскейлинг, че тогава не са снимали с такива камери. Може би са снимали с G3, де да знам.

И 5 филма да има дето може да се гледат, щом цената е същата или близка, по-добре да я има тая опция. Още повече че в бъдеще ще има повече, а телевизор не се купува всеки ден. Няма логика, пак казвам, да съветваме да се купува по-малка резолюция. Телевизор не означава че си длъжен да гледаш само телевизия. За това са му сложили и други входове, не само антената. Ама с радиоточката не се спори. Аз не съм им замервал на всички кабелни оператори как предават сигнала, обаче 1080p канали съм гледал още преди години. 

преди 15 часа, AlkatrazBG написа:

Специално за Еминем  извадка от един сайт . Не е лошо да се чете  преди да се пише. Нетфликс  не предава  истинско 4К  и Youtube също не предлага истинско 4К. И на двата сайта кодека не е  h.265 a e VP9 .

Tpябвa ли ни филм c yлтpaвиcoĸa peзoлюция, зa дa глeдaмe тeлeвизop в нeйтив 4К peзoлюция?

He. 4К тeлeвизopитe cĸaлиpaт пoдaвaния им cигнaл дo UltrаНD peзoлюция, нeзaвиcимo ĸaĸъв e тoй - тв пpoгpaмa, DVD, Вlu-rау филм. 4K eĸpaнът нe пoĸaзвa пoвeчe дeтaйли, aĸo тe липcвaт в пoдaвaния cигнaл paзбиpa ce, нo блaгoдapeниe нa знaчитeлнo пo-финaтa и нacитeнa мpeжa oт пиĸceли, ĸapтинaтa e пo-яcнa и чиcтa. Kaĸъв paзмep 4К тeлeвизop ни тpябвa и oт ĸaĸвo paзcтoяниe дa гo глeдaмe? Имaйтe пpeдвид, чe c ĸoлĸoтo пo-виcoĸa peзoлюция e тeлeвизopът ви, тoлĸoвa пo-oтблизo тpябвa дa гo глeдaтe, aĸo иcĸaтe дa виждaтe дeтaйлитe. Haпpимep, yдaчнo e дa глeдaтe 60-инчoв Full НD тeлeвизop oт oĸoлo 4 мeтpa paзcтoяниe. Ho зa 60-инчoв 4К тeлeвизop, yдaчнoтo paзcтoяниe, oт ĸoeтo щe мoжeтe дa виждaтe нeoбxoдимитe дeтaйли, e нaпoлoвинa пo-мaлĸo - 2 мeтpa! Toвa e чyдecнa нoвинa зa eвpoпeйцитe и в чacтнocт зa бългapитe c нaшитe мaлĸи aпapтaмeнти - ĸyтийĸи в cpaвнeниe c aмepиĸaнcĸитe ĸъщи. Haпълнo oбocнoвaнo e зaĸyпyвaнeтo нa 4К тeлeвизop c гoлям eĸpaн. 

Kaĸъв paзмep 4К тeлeвизop ни тpябвa и oт ĸaĸвo paзcтoяниe дa гo глeдaмe?

Имaйтe пpeдвид, чe c ĸoлĸoтo пo-виcoĸa peзoлюция e тeлeвизopът ви, тoлĸoвa пo-oтблизo тpябвa дa гo глeдaтe, aĸo иcĸaтe дa виждaтe дeтaйлитe. Haпpимep, yдaчнo e дa глeдaтe 60-инчoв Full НD тeлeвизop oт oĸoлo 4 мeтpa paзcтoяниe. Ho зa 60-инчoв 4К тeлeвизop, yдaчнoтo paзcтoяниe, oт ĸoeтo щe мoжeтe дa виждaтe нeoбxoдимитe дeтaйли, e нaпoлoвинa пo-мaлĸo - 2 мeтpa! Toвa e чyдecнa нoвинa зa eвpoпeйцитe и в чacтнocт зa бългapитe c нaшитe мaлĸи aпapтaмeнти - ĸyтийĸи в cpaвнeниe c aмepиĸaнcĸитe ĸъщи. Haпълнo oбocнoвaнo e зaĸyпyвaнeтo нa 4К тeлeвизop c гoлям eĸpaн.

Koгa мoжeм дa oчaĸвaмe тeлeвизия в 4К фopмaт?

Aми... зaвиcи ĸъдe живeeтe и ĸaĸвo тoчнo глeдaтe. Oт тaзи eceн Ѕkу пpeдaвa няĸoи мaчoвe oт Aнглийcĸaтa виcшa лигa в 4К peзoлюция. A зa бългapcĸи тeлeвизии в 4К... Haдaли в близĸитe 10 гoдини. Този текст е копиран от SetCombG.com. 

Благодаря ти че подкрепяш тезата ми. Радвам се че все пак си решил и да прочетеш.

Предпочитам да имам най високата възможна серия Full HD  пред най ниската възможна серия 4k  за една и съща цена. А и 4К предразполага към голям диагонал  на екрана, да речем от 55 нагоре. За сега с тия 4-8 демо канала ,които са налични по кабеларките и са 100% пиратски  аз не виждам смисъл от инвестиция в 4К техника. Хубав телевизор е  Sony Bravia 65XE9005 но той не е  евтин. Като гледате за 4к телевизори  търсете такива с  HDR (High Dynamic Range) compatiblity.

преди 23 минути, AlkatrazBG написа:

Предпочитам да имам най високата възможна серия Full HD  пред най ниската възможна серия 4k  за една и съща цена. А и 4К предразполага към голям диагонал  на екрана, да речем от 55 нагоре. За сега с тия 4-8 демо канала ,които са налични по кабеларките и са 100% пиратски  аз не виждам смисъл от инвестиция в 4К техника.

То нали каза че и 1080p телевизия няма. Да си купуваме кинескопи ли пак? Или HD ready? Те са още по-евтини. 43 инча си е добър размер за 4к. 

Еминем за какво 4К   настояваш  при положение,че дори  на Diema Sport  студиата се снимат в SD , а трите канала струват 6  лева ? За какво 4К говориш  при положение ,че  има 3 канала със свестен звук   в България ?  Ти колко оператора знаеш в Европа дето да излъчват 4К съдържание ? Във USA  може да има много работи ама по нашите географски ширини  телевизията е замряла на 720p  или по-лошото 1080i. 

преди 17 минути, AlkatrazBG написа:

Еминем за какво 4К   настояваш  при положение,че дори  на Diema Sport  студиата се снимат в SD , а трите канала струват 6  лева ? За какво 4К говориш  при положение ,че  има 3 канала със свестен звук   в България ? 

Телевизора идва със USB вход за външен носител, както и с HDMI вход, към който не си връзваш антената. За смарт функция дори няма да споменавам, да не почнете да ми разисквате кодаците на YT.  Това че си взел 4к телевизор не означава че ще пускаш само и единствено 4к източник или няма да гледаш нищо. От това дето ми цитираш да чета, а ти не си прочел, са ти писали хората че и FHD източник да му подадеш пак ще е по-добра картината ако панела е 4к в сравнение с FHD, нали? Обратното обаче не важи. Ако му подадеш по-малка резолюция дори от FHD, няма да ти я направи да изглежда по-зле. Сега, автора ако ще си гледа само БТВ новините и някой турски сериал, може и с по-малката резолюция да мине. Ама казах че телевизор не се купува всеки ден. Догодина може да му омръзнат турските сериали. 

Не вярно, когато подадеш 1080p на 4к телевизор има загуба на качество, колкото и добре да упскейлва, когато пуснеш 4к сигнал на 1080p загубата е по-малка. огромна роля играе и възможностите на самия телевизор-два различни телевизра с еднаква резолюция могат да имат коренно различно качество на картината. Не един или два телевизора съм тествал, в най-лошия случай десетки и евтини и от най-скъпите, като им пусна 720p сигнал и стават негледаеми, поне за мен. първата работа е да се калибрират, защото те са негледаеми в магазина и с демото, което е 4к и е правено специално за тях, в повечето случаи.

43 инча и реален 4к сигнал имат файда от около 80 см, плюс/минус 5 см(иначе детайлите се губят и само си мислиш, че виждаш нещо повече, проста физика и физиология)- и това е когато гледащият е с добро зрение.

Тъй-като се е наложил като стандарт, вече производителите все по-рядко слагат хубав панел, който да не е 4к, и почти няма да има избор за в бъдеще, особено при големите размери.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

преди 33 минути, spielberg написа:

Не вярно, когато подадеш 1080p на 4к телевизор има загуба на качество, колкото и добре да упскейлва, когато пуснеш 4к сигнал на 1080p загубата е по-малка. огромна роля играе и възможностите на самия телевизор-два различни телевизра с еднаква резолюция могат да имат коренно различно качество на картината. Не един или два телевизора съм тествал, в най-лошия случай десетки и евтини и от най-скъпите, като им пусна 720p сигнал и стават негледаеми, поне за мен. първата работа е да се калибрират, защото те са негледаеми в магазина и с демото, което е 4к и е правено специално за тях, в повечето случаи.

43 инча и реален 4к сигнал имат файда от около 80 см, плюс/минус 5 см(иначе детайлите се губят и само си мислиш, че виждаш нещо повече, проста физика и физиология)- и това е когато гледащият е с добро зрение.

Тъй-като се е наложил като стандарт, вече производителите все по-рядко слагат хубав панел, който да не е 4к, и почти няма да има избор за в бъдеще, особено при големите размери.

В най-лошия случай няма да има разлика между 4к панел и FHD такъв при FHD източник. В най-добрия, 4к панела ще ти покаже по-качествена картина при същия източник. За другото съм съгласен. Дори и за разстоянието до някъде ще се съглася, но все пак картината като е по-добра не ме интересува дали от 4м няма да видя разликата. 

преди 1 час, AlkatrazBG написа:

Еминем за какво 4К   настояваш  при положение,че дори  на Diema Sport  студиата се снимат в SD , а трите канала струват 6  лева ?

Първо, 6 лева? Ооо, аз плащам 4 :P

Второ, потвърждаваш ли, че HD Ready  е по-добро от FHD? Ако е така, защо ни е FHD? НИкой не ми отговори на въпроса или не иска да ми отговори. КАК Е С УПСКАЛИНГА ПРИ FHD?Само за 4К ли важи или щото сте се набутали с FHD  твърдите, че това е панацеята сега и в близките години? Айде отговорете ми, стига локуми!

преди 15 минути, ester77 написа:

Здравейте,пускам една статия за Full HD и 4K , като заемам неутрална позиция по вьпроса!

https://promocii365.com/full-hd-или-4k-телевизор-има-ли-смисъл-от-ultrahd-4k/

Знаеш ли каква е цената за хостинг на един WordPress сайт, при положение че може да прочетеш за 1 час и да си го направиш сам? Тая статия да не я е писал някой професор? И аз мога да си пиша такива статии ако си реша. 

• Автор
преди 7 минути, eminem_vr написа:

Знаеш ли каква е цената за хостинг на един WordPress сайт, при положение че може да прочетеш за 1 час и да си го направиш сам? Тая статия да не я е писал някой професор? И аз мога да си пиша такива статии ако си реша. 

Не,не знам,както казах сьм неутрален и не  бия нито кьм едното,нито кьм другото!А реклама още по малко правя!

Много е просто, сваляш по един качествен запис във всички резолюции 480p, 720p, 1080p и 2160p. И ги пускаш на набелязаните телевизори, който ти хареса повече взимаш него.

Що се отнася до ъпскейлинга- има телевизори които се справят по-добре, но няма как един филм с по-малка резолюция да изглежда по-добре на телевизор(равностойни като качество телевизори) с по-висока резолюция. 720p изглежда добре на Full HD, както и 1080p изглежда добре на 4к, но със сътветните загуби, съответно както 480p е почти негледаемо на Full HD, така и 720p е негледаемо на 4к. 

4к може да е оптималния избор, ако ще гледа само 1080p и нагоре.

преди 7 минути, spielberg написа:

Много е просто, сваляш по един качествен запис във всички резолюции 480p, 720p, 1080p и 2160p. И ги пускаш на набелязаните телевизори, който ти хареса повече взимаш него.

Що се отнася до ъпскейлинга- има телевизори които се справят по-добре, но няма как един филм с по-малка резолюция да изглежда по-добре на телевизор(равностойни като качество телевизори) с по-висока резолюция. 720p изглежда добре на Full HD, както и 1080p изглежда добре на 4к, но със сътветните загуби, съответно както 480p е почти негледаемо на Full HD, така и 720p е негледаемо на 4к. 

4к може да е оптималния избор, ако ще гледа само 1080p и нагоре.

Тъкмо си викам ето един човек дето има наблюдения и не пише глупости... и ей го... почна се. 720p си гледам на моя 4к без проблем. Сега пък излезе че ако вземеш 4к телевизор не може да гледаш телевизия, щото масово каналите са SD. Има как да ти покаже по хубава картина поради простата причина че има повече физически пиксели на матрицата, дори да има ъпскейлинг. Спирам вече да пиша, купувайте си кинескопи и съветвайте другите да правят същото. Пак казвам - гроздето е кисело.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.