Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете ми кола

Featured Replies

Глупаво е, щото тия цетки гният като Опел, но по вратите и багажника, и имат 1000 неща за разбиване по окачването...

За новобранци нямаше ли да вкарват някакви ограничения за кончетата?

• Отговори 63
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 47 минути, baikolio95 написа:

Глупаво е, щото тия цетки гният като Опел, но по вратите и багажника, и имат 1000 неща за разбиване по окачването...

Нали не ти ще я караш - какъв Ви е проблема не мога да разбера, все в чуждито канче гледате. Ми представи си, че човека може да е взел запазен екземпляр. Той да не се жени за нея, ще я покара - 2-3 години и ще я смени.

преди 2 часа, Viiipeer написа:

Нали не ти ще я караш - какъв Ви е проблема не мога да разбера, все в чуждито канче гледате. Ми представи си, че човека може да е взел запазен екземпляр. Той да не се жени за нея, ще я покара - 2-3 години и ще я смени.

Кой има проблем, аз ли?! Дреме ми на дедовия, кой с какво се е набутал.

преди 2 часа, baikolio95 написа:

Кой има проблем, аз ли?! Дреме ми на дедовия, кой с какво се е набутал.

Именно, затова цитирах Вас, въпросът бе защо все така с негативизъм се подхожда...

преди 9 часа, baikolio95 написа:

Много сте в час. Ти какво караш? 

Колата си е супер. Преди години много исках такава. 

преди 12 часа, ostavime написа:

Няма въпрос, а констатация. :02:

Така е, ама да му е честита. То пък кой ли в БГ не се е набутал с кола втора ръка...поне като цена, ако не друго. 

Ц 200 компресор- зимата с рейса.:giggle1:

преди 12 часа, Viiipeer написа:

Кое е глупаво? Че е взел кола, която предоставя комфорта , които много малко коли могат да предложат? Обоснови се малко, защото и за мен е глупаво да вземе Фиеста.

Айде сега. Не знам какъв Мерцдес е взел, ама като гледам очичките, ще е поне на 400 000 реални километри. А това дори за Мерцедес е много. Ако ще сравняваме с малки коли...може да сравняваме, нямам нищо против. Само ще кажа, че Фиестата, срещу която имаш против, е поне 10 години по-нов модел. А за това време минаха две поколения автомобили с фейслифта. Малките коли следват големите. За комфорта си прав, но и с Фиеста няма да му изпадат пломбите. Да, има недостатък - късо междуосие, което влияе на дългите неравности, но пък като подкараш тая кола в планината, ще забравиш за всякакви Мерцедедеси, освен ако не са A- класа ;)

Ако сравним ремонтите и разходите, просто няма място за сравнение. Няма как да сравниш Мерцедес за 25 000 и Фиеста за 25 000 от магазина, щото разходите за Мерцедес ще са неимоверно по-високи. Тоест, ако аз дам 25 бона за малка кола, ще имам и ниски разходи за поддръжкйа през годините, още пвоече, че е и нова - гаранция, по-евтини части, отдалечени във времето скъпи смени на части като ангренажен ремък, съединител и така нататък. А един съединител познай колко струва, особено ако е с маховика. Да не говорим, ако се наложи да сменяш и скапал се автомоатик. Тия 25 бона за Мерцедес ще ти излязат двойно. Аз с новата кола няма да мисля за никакви смени поне 7-8 години, понеже и по препоръка на прооизводител ангренажен ремък се сменя след около 200 000 или 7 години. Вземаш Мерцедеса и веднага почваш да се чудиш - това да сменя ли или не. Ама ако го сменя, много пари. Ако не го сменя, още повече пари. И така тия 25 бона първоначалнио за Мерцедес и Фиеста, изобщо не са еднакви. Ако караш Мерцедес, приготви си поне още толкова за 5 години, ако не включваш автокаско ( което и никой няма да ти направи). Почваш да трепериш да не я откраднат.  Аз с Фиеста си правя автокаско и не ми пука за нищо, ако ще градушка да я очука или да я откраднат. А и кой ще краде Фиеста ;) Крадат се Мерцедеси и други скъпи возила. 

Стига толкова сравнения, че мога да ти правя такива до утре сутринта. 

Кой е казал, че каско не може да се направи - може , но дали ще има смисъл - друг въпрос - ще дадат максимум пазарна оценка - 4 000 лв.

преди 18 часа, Зайо написа:

Ц 200 компресор- зимата с рейса.:giggle1:

Може и да не знае, че щеката за маслото е с двойна употреба - падне ли сняг, ако височината на снежната покривка е над максимума за нивото на маслото - бяга за метрото...

преди 3 часа, Viiipeer написа:

Кой е казал, че каско не може да се направи - може , но дали ще има смисъл - друг въпрос - ще дадат максимум пазарна оценка - 4 000 лв.

Да, има Каско за стари коли вече, но с някакви убити условия. По принцип не правят каско за автомобили над 10 години. ДЗИ примерно не ти дава право на фирмен сервиз, ако застрахователната стойност е под 9000 лева. Алианц ти дава право, но плащаш 25% отгоре. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Спорът нова-стара кола опира и до парите, а и до желанията и необходимостите. Аз пък не бих препоръчал нова кола, защото на всеки 7-10 години ще купуваш нова, старата ще я продадаеш за смешни суми, а ако е на изплащане и сложим лихвата за периода, плюс задължителното автокаско, става една бая по-друга сума. За 30 години ще смениш 3-4 коли и накрая пак ще имаш трошка - от тия малките нови, евтини коли, дет са правени за еднократна употреба. А парите дет ще ги налееш стигат за един двустаен в центъра на София. Макар че може да си я караш като първи собственик и след това :) Стига тия новите да изтраят 10 години, щот почва да ме съмнява тая работа.

А тва че била стара не е толкоз важно, нито е решаващо за здравината, нито пък километрите, има таксита на по 1-2 милиона и още вървят, а тия новите "бюджетни" дали ще изкарат толкоз... И на новите хич не са им евтини частите, а това че гаранцията им е 5-7 години, не значи, че няма да даваш пари за нищо. А когато свърши... След 10 години мерцът може още да върви, а твоята фиеста дали...

Въпросът не е само в размера, а и в идеята. Малката кола е по-евтина, а производителят няма сметка хората да карат евтини и здрави коли, затова е икономисано от де що може. Вижте например тестовете в еуронкап. На полото резултатите при камшичен удар са зле, а на голфа - супер, а колите не са чак толкоз различни като размер, но производителят си го връща, задето се опитваш да му даваш по-малко пари :) не че тия подглавници струват разликата между двете коли. 

При все че новото си е ново, малка гадна евтина количка вместо стара и проверена, истинска кола, от времето, когато не правеха продукти еднодневки във всяка област - аз не, мерси, тцъ.

Редактирано от otark (преглед на промените)

Така.....Нека напиша и аз няколко реда.Току виж някои запомнил нещо и не приказва на други места че се получават конфузни ситуации.Специално за марката Мазда моделът 6 дизел.Първата генерация излиза 2002год.Моторите са 121 и 136к изцяло Японски.Говоря за дизелите.Разлика няма ....единствено във компютъра и някои много дребни детаили по мотора.Моделът е доста красив  и предизвиква голям интерес сред почитателите на Японските автомобили.Колата заводски излиза със доста екстри за които при немските примерно се плаща допълнително.Поведението се характеризира със изключителна устоичивост при есктремно шофиране.Дори и на по остри завои колата е като залепена.Разходът е напълно приемлив а ускорението плавно и приятно.Моторът ако се обслужва със качествено масло си е чук отвсякъде.Няма никакви сериозни проблеми .Запушени дюзи или проблеми със турбина тук не важат.Като всеки дизел след 2000год и тук има двумасов маховик които си е цифра.Реално се сменя на около 200000км като е хубаво да се смени и в комплект със съединителя.Има едни дифтунги които е хубаво да се сменят защото моторът започва да похапва масло но пък цената им за смяна е повече от символична.Все пак са си консуматив.Електроника и окачване е едно от приимуществата на моделът към всички останали конкуренти.Изключително здраво окачване дори и за нашите пътища.Единствен недостатък  е че купето не е  обработено добре против ръжда и за кола над 10-12год е доста често срещано явление.Затова внимателно и обстоен преглед.Другото което е негатив според притежателите е че е леко шумна..Както писах моторът си е изцяло Японски.Бензиновите мотори на 6те обаче са си на Форд.Което не е никак лошо.Единствени проблеми е че повечето харчат масло и се налага смяна на сигменти и гумички.Не повече от 800лв струва това.

Ходи съм доста в чужбина и ми е направило  впечатление от старите коли карат много рено клио-символ дизел1,6 икономични лесна подръжка. От вънка да си го намериш.най вече от провинцията

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.