Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте. Преди няколко дни ми попадна въпросния модел netbook. eMachinies eM250.

Реших да му ъпгрейдна оперативната памет от 1 на 2 gb и съответно намерих подходяща такава  втора употреба. Продавача ме увери, че работи. 

Но се появява проблем, след като е поставих - нетбука не иска да се стартира, а в левия край на екрана се появяват хоризонтални черти.

Операционната система е Win 7 starter.

Оригналната памет е Transcend 1 GB DDR2 667 SO-DIMM CL5,  а на снимката е купената.

В BIOS-a се появява ,че има налично 2048 МВ памет, но нямам представа защо машината не иска да се стартира?

 

IMG_20170828_135452.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Възможно е паметта да работи, но старият нетбук, да не разчита плочки по големи от 1 GB за слот или не се "разбира" с този модел памет.

Ако има два слота опитайте се да е поставите на другият слот и тествайте.

Поставянето на плочката RAM става при изключен компютър (захранването о щепсела), и извадена батерия и "разредени" кондензатори (при задържането на бутона за включване за 5-10 секунди)

П.П. Много стара машинка според мен не си струва ъпгрейта.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е, да, ясно е, че машината е стара. Но ми е функционална. Слота е един. 

Не е болка за умиране, исках да "извлека" максимума ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Правила за ползване на форумите

 

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.

 

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва максимално съдържанието на самата тема. Теми със заглавия от една дума или от рода на "Помощ!", "Имам проблем", "Спешно" и т.н. се изтриват без предупреждение.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Зареди настройки на BIOS по подразбиране(default) и рестартирай. Влез отново в BIOS и задай твърдия диск за 1. зареждащо истройство.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не се получава. При стартиране на ОС - в лввия ъгъл започват да излизат хоризонтелно черти.

Инсталирах Ubuntu Mate 17.04 x32 с оригиналната памет, смених с двугигабайтовата и пак зацепи. 

Предполагам, че или BIOS-a e твърде архаичен (версия от 11.2009) или самата  платка е калпава, макар и без някакви видими щети по нея.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Паметта ти е дефектна, така наречените от теб "черти" говорят за дефектна памет. Смени я с друга, ако можеш, ако не, другия път взимай с лаптопа и пробвай на място.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Но пък в BIOS-a , като я поставя си я намира ,пише 2048 мв

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

При стартиране минава ли POST на BIOS?
Ако минава POST след него започни да "помпиш" F8 и избери Safe mode with networking. Влизаш ли там?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

какво показва cpu-z за модел на чипсета (това колко рам се поддържа и в каква конфигурация (брой чипове/едностранно/двустранно) зависи от чипсета, а не от биос), и какво показва за слотовете за ram?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Машината  по документи има един слот, за който пише, чче поддържа 1/2GB модул. И не зарежда ОС.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 17 минути, ExaFlop написа:

Машината  по документи има един слот, за който пише, чче поддържа 1/2GB модул. И не зарежда ОС.

ако чипсета поддържа 2 гб рам и има само 1 слот, няма как да му сложиш 2 гб и те да се употребят. ако поддържа 2 гб модули (реално чипсета ще поддържа 4гб рам) най вероятно това е варианта: двустранна памет с 16 чипа (по 8 чипа от всяка страна) и никакви други комбинации няма да работят... това че биос вижда колко е рамта  - просто чете информацията от spd-то, но не значи че ще я ползва. в случая най вероятно щом запалва и в биос рамта се вижда принципно такава се поддържа, но твърде вероятно платката да е пипана с потни пръсти и не прави добър контакт...

 

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Оригиналната памет,която идва нетбука е Transcend 1 GB DDR2 667 SO-DIMM CL5

смених я със същата , като параметри но 2 GB .

Продавача е 100% сигурен,че работи.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, ExaFlop написа:

При стартиране минава ли POST на BIOS?
Ако минава POST след него започни да "помпиш" F8 и избери Safe mode with networking. Влизаш ли там?

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Помпам F8, стартирам мемори теста и на около 5% се появява това

IMG_20170904_151728.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 13 часа, vassetz написа:

Но пък в BIOS-a , като я поставя си я намира ,пише 2048 мв

Toва не означава, че паметта е ок, а просто, че я разпознава.

преди 6 часа, vassetz написа:

Помпам F8, стартирам мемори теста и на около 5% се появява това

IMG_20170904_151728.jpg

Не би следвало да е несъвместимост, а дефект в паметта, пускай от флашка тест с Memtest86, остави я да тества поне 2 часа, ако можеш и повече време.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Метин Шабан
      Здравейте , моля да ми помогнете да реша проблема с драйвера на видео картата. Когато пуснах днес да играя dota2 играта ми крашна и проблема беше свързан с Vulkan, също така от известно време някой елементи в играта както и сянката на някой обекти (най-вече на героите) бяха като "пулсиращ" квадрат. Днес след като влязох в Radeon setings забелязах ,че има нов ъпдейт и реших да актуализирам. За жалост като вляза и дам ъпдейт чек не отчита , че съм с новите драйвери. 
      Да отбележа, че в играта ползвам Vulcan а не Dx11. След като актуализирах проблема с Vulcan не се появи до 3-4 пускане, но после ми го даде отново, плюс това в играта има значителна разлика (накъсва)





    • от Тошко2001
      Здравейте! Извинявам се, че публикувам тук, но не мога да намеря темата по математика. Имам следния проблем- равнобедрен трапец с основи 6см и 8см  и БЕДРО 5см му търсят лицето. А кажете ми аджаба колко му е височината и лицето, че ми взе здравето таз задача. Аз получавам 4 см височина и 28 см квадратни лице. Отговорите са дадени с корени
      а- 14V6 cm
      b- 28V6 cm
      в- 56V6 cm
      г - 7V26 cm
      д- 2V42 cm
    • от Велико Русанов
      Здравейте банда.Имам проблем с усилвател Onkyo A-8015.Ползвам го от дълго време и съм доста доволен от работата понеже не ми е даваш дефекти но уви днес като го включих не пработи.....когато го включа в контакта и натисна Power бутона си светнат копчетата но преди се чуваше едно реле дето щтрака а сега не се чува и незнам какъв ми е проблема.Само да вмъкна че до посшвдното изключване на усилвателя всичко си беше ок просто сега като го включих се яви проблема(не се е чувал никакъв шум или изпукало нещо)просто релето не превключва.Та ако може да ми помогнете!!!БЛАГОДАРЯ :)
    • от SStevenSS
      Здравейте на всички.Имам волан за компютъра.Преди време съм го купувал и не съм имал досега проблеми с него.Бачка без грешка.Докато днес ми направи сериозен проблем.Включвам го и всичко си е на 6 бачка си.Обаче по време на игра изведнъж се бъгяса и неможе да завива.Реснах си компа не става.Инсталирах наново драйверите му и пак не иска.Интересното е , че всички копчето по него си бачкат само където не иска да завива.Някой знае ли какво става.Благодаря ви.
    • от Landser77
      Здравейте, искам да сваля един pdf фаил от сайт, когато кликна в дясно на прозорчето зарежда и след това ми дава грешка! 
      Моля ако някой може да го свали и да ми го прати това е сайта:
      https://parallelworlds-bg.blogspot.com/2014/01/blog-post_5.html?m=1
      Файла е най-отдолу преди коментара, ще съм адски благодарен ако някой го свали, трябва ми спешно! 
      Благодаря! 
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.