Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Windows не е моя операционна система.

Featured Replies

То скоро след 3 години.

Тогава за Windows 11 ще трябва нов компютър.

• Отговори 175
  • Прегледи 14,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 1 час, Белгиеца написа:

Кога съм те лъгал ?

Питам ... не заради друго ... любопитство ...

Примерно намерих си флопи което тук в БГ е 12 лева, а същото в Амазон е 25$ ...

Някъде бе казано, че там може да купиш лицензен код. за приблизително 9$

...

Както и да е ... на моя Dell си има код на 7 Pro ... мога да премина на 10Pro - примерно ...

преди 3 минути, **Alex&Vanko** написа:

Тогава за Windows 11 ще трябва нов компютър.

Едва ли, освен ако не станат 128 битови машините ...

преди 5 минути, ДИоNД написа:

Едва ли, освен ако не станат 128 битови машините ...

Битове шина има видеото и рама.Не те разбирам.

Трябва да хвърля работещ скенер и принтер и звукова външна карта щото без драйвер не работят.

• Автор
преди 2 минути, **Alex&Vanko** написа:

Битове шина има видеото и рама.Не те разбирам.

Един процесор работи с 32 битови операнди или 64 битови. По стар стил се казваше, че процесора е 8,16, 32 или 64 битов.  Спря се разработката на 128 битовите, но пък започнаха брой ядра в процесора, т.е. де факто имаш няколко процесора в един корпус ... за повече информация виж архитектурата на процесорите ...

В момента колко производители на процесори имаме, а??? И до колко един затворен код на единия процесор тръгва на друг, а?! Сега виж колко производители на дънни платки има и т.н. включително видео-картата (която де факто си е компютър...)

Аз ви се чудя как ви се занимава с глупости ................Ако в тези теми влезе някой случаен нов потребител ще получи психично разстройство  :)

• Автор
преди 4 минути, Ивайло Димов написа:

Ако в тези теми влезе някой случаен нов потребител

Дефинирай случайност???

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Да, разбира се че е сериозно !
Кога съм те лъгал ?
Ето ти истинската цена днес на тяхния сайт:
https://www.microsoft.com/fr-fr/p/windows-10-famille/d76qx4bznwk4?activetab=pivot%3aoverviewtab

Windows 10 Famille  = 145,00 €

А наиш какво е яко да искаш да си закачиш компа към NFS сървъра, оказва се ще трябва да си платиш за Windows 10 Pro, но ти не искаш. После (след месец-два) , като се бъгяса, влизаш тука да искаш помощ, казват ти да отвориш gpedit - то няма. Вече е крайно време да си купиш Pro. С  тези 145 евро няма как да станат нещата. Трябва да добавиш и едни 259 евро.

преди 24 минути, ZeroTol написа:

влизаш тука да искаш помощ, казват ти да отвориш gpedit - то няма. 

И ако не си пълен дебил - пишеш в Гугъл "gpedit Windows 10 home", четеш малко или гледаш някое клипче, и си решаваш проблема. 

Или пък си спомняш, че си с Windows, а не с Linux :) , и не е нужно да пишеш заклинания в конзолата, и да ровиш за пакети в разни репозитории :D . Сваляш си алтернативен софтуер, който върши съшата работа.

преди 56 минути, Ивайло Димов написа:

Аз ви се чудя как ви се занимава с глупости ................Ако в тези теми влезе някой случаен нов потребител ще получи психично разстройство  :)

Аз все си мисля,че хардуера за десктоп и лаптоп се разработва и усъвършенства като ляга на уиндоус а не на линукс.Ми да го правят за линукс барабар с драйверите.

преди 5 минути, RudeBoy написа:

И ако не си пълен дебил - пишеш в Гугъл "gpedit Windows 10 home", четеш малко или гледаш някое клипче, и си решаваш проблема. 

Или пък си спомняш, че си с Windows, а не с Linux :) , и не е нужно да пишеш заклинания в конзолата, и да ровиш за пакети в разни репозитории :D . Сваляш си алтернативен софтуер, който върши съшата работа.

Е, точно така. Не стига че съм дал 145 евро, ми gpedit  да очаквам. Щом пиша във форумите на Kaldata, според теб дали съм "пълен дебил"?

Или пък си спомням, че съм Linux, не е нужно да ровя gpedit, да ровя по файлове, регистри, да се занимавам със сканирания, сини екрани. Могло да работи безплатно, а не да не работи платено.

Като се инсталира уиндоуса си слагаш необходимите програми включително и антивирусна и си караш така и не се омазва.Един CCleaner само.

преди 1 час, Ивайло Димов написа:

Така си почиват от раздел "Политика". :)

преди 4 минути, ZeroTol написа:

Или пък си спомням, че съм Linux, не е нужно да ровя gpedit, да ровя по файлове, регистри, да се занимавам със сканирания, сини екрани. 

И на нас, ползващите Windows, не ни е нужно. Правим го за кеф :cool: 

току-що, **Alex&Vanko** написа:

Като се инсталира уиндоуса си слагаш необходимите програми включително и антивирусна и си караш така и не се омазва.

И ти "спускат ъпдейт", после любимия син екран. После чоплиш в нета какво да правиш: да преинсталираш ли, ако да как да спреш същия ъпдейт да не ти убие машината отново. Има светлина в тунела, Microsoft ще пуснат ъпдейт да поправи ъпдейта. Чудиш се после за него ще трябва ли още един ъпдейт. Нагледен забавен пример Avast..

преди 10 часа, ZeroTol написа:

Е, точно така. Не стига че съм дал 145 евро, ми gpedit  да очаквам. Щом пиша във форумите на Kaldata, според теб дали съм "пълен дебил"?

Или пък си спомням, че съм Linux, не е нужно да ровя gpedit, да ровя по файлове, регистри, да се занимавам със сканирания, сини екрани. Могло да работи безплатно, а не да не работи платено.

Пич, ти за 1 седмица регистрира над 10 профила, тъй като според теб ако пишеш само от 1 профил, щели да те шпионират и проследят. Кои са "те", така и не стана ясно.

Как мислиш, дали не си дебил???

преди 14 минути, **Alex&Vanko** написа:

От ъпдейт не съм имал син екран.

И аз ;)

Уиндоуса не е ли по-сложно направен съставен от линукса. Един и същ ъпдейт при един може да има синт екран но при друг да няма при една и съща версия на уиндоус.

преди 24 минути, ZeroTol написа:

И ти "спускат ъпдейт", после любимия син екран. После чоплиш в нета какво да правиш: да преинсталираш ли, ако да как да спреш същия ъпдейт да не ти убие машината отново. Има светлина в тунела, Microsoft ще пуснат ъпдейт да поправи ъпдейта. Чудиш се после за него ще трябва ли още един ъпдейт. Нагледен забавен пример Avast..

Глупости на търкалета. Ако ще нареждаш срещу Windows, измислѝ нещо по-добро. 

Или поне нещо по-забавно, че това ми е скучно, и губя интерес :getout:

Не ни дават да знаем как е направен. Пускат по малко информация. Май започнаха да "спускат" ъпдейти "на вълни", че да не мигрират насила всичките си потребители към linux/mac . Пускат към определени от тях ъпдейти, по малко, по малко - няблюдават. Ако пререве някой, започват да търсят решение. Ако не пререве никой, продължават да търкалят ъпдейтите до всички. Проблемът е, че няма как да знаеш дали няма да си сред първите и да изгориш.

преди 1 минута, ZeroTol написа:

Не ни дават да знаем как е направен. Пускат по малко информация. Май започнаха да "спускат" ъпдейти "на вълни", че да не мигрират насила всичките си потребители към linux/mac . Пускат към определени от тях ъпдейти, по малко, по малко - няблюдават. Ако пререве някой, започват да търсят решение. Ако не пререве никой, продължават да търкалят ъпдейтите до всички.

Уф, ти пак същите тъпотии ... Ъпдейти, та ъпдейти. Аз нямам такива неща на компютъра си, освен ако не ги инсталирам ръчно. А това го правя, ако реша, че са ми нужни.

Дай нещо по-интересно.

ПП. В интерес на истината - преди две седмици ми излезе син екран. Беше вълнуващо, от много време не ми се беше случвало :) . Отне ми около цели 3 минути да разбера причината, и да я отстраня - някаква помощна програма на Intel, дето не съм сигурен за какво точно служи, и дали изобщо трябва да я инсталирам. Досега не ми беше правила проблеми, но и без нея компа ми си работи нормално.

преди 3 минути, RudeBoy написа:

Уф, ти пак същите тъпотии ...

@ДИоNД ме държи под око. Трябва да го впечатля.

преди 4 минути, ZeroTol написа:

@ДИоNД ме държи под око. Трябва да го впечатля.

Можеш да се надупиш.

Кви ъпдейти кви 5 лева при положение ,че сигурно 90 % от компютрите са със пиратски Уиндоус :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.