Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо Windows не е моя операционна система.

Featured Replies

Ами, който знае да инсталира драйвери само с некст-некст-некст, може и драиверите за ХП да не му тръгват на 7! Драйвери се инсталират през дивайс менажера и не ствата само за 64 битовите версии, защото 64 битова версия на ХП доста късно излезе и голяма част от стария хардуер няма драйвери за 64 битова ОС. На 32 битова 7-ца не съм имал проблеми да и инсталирам драйвери за ХП през дивайс менажера! Драйвери, които с инсталатора за ХП не се инсталират. 

• Отговори 175
  • Прегледи 14,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 часа, RED ZONE 64 написа:

Не пишете глупости! "ИЕ11" не е програмиран да работи под ХП, и 7-мица .... 

Явно пак опираме до заклавиатурни устройства.

9f5cbc0d0.jpg

Screenshot_003.png

преди 1 час, backinblack написа:

Ами, който знае да инсталира драйвери само с некст-некст-некст, може и драиверите за ХП да не му тръгват на 7! Драйвери се инсталират през дивайс менажера

И съм съгласен, и не съм. Това си зависи от драйвера и по-точно от разработчика му. Драйверите за монитори се инсталират през дивайс мениджъра ("менажер" е друго), докато всички нормални драйвери - от драйверите за дъното, през аудиото и видеото, се инсталират с обикновено Setup.exe, което си идва заедно с драйвера. Даже и драйверите за някои по-стари блутуут устройства си имат изпълнителен файл.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, rado84 написа:

И съм съгласен, и не съм. Това си зависи от драйвера и по-точно от разработчика му. Драйверите за монитори се инсталират през дивайс мениджъра ("менажер" е друго), докато всички нормални драйвери - от драйверите за дъното, през аудиото и видеото, се инсталират с обикновено Setup.exe, което си идва заедно с драйвера. Даже и драйверите за някои по-стари блутуут устройства си имат изпълнителен файл

В по-ново срещам драйвери, които са пакетирани така, че освен сетъп и нещо друго, друго нямат. В по-стария софтуер от времето на ХП, в папката освен сетъп.есзе-то има и папка с драйвера вътре. Понякога е и в самата папка в която е сетъпа! Не съм сервиз, но не съм срещал драйвери от старото време на ХП, които да са пакетирани така, както по някога ги срещам сега, един сетъп и самия драйвер е пакетиран вътре в него. Иначе, не знам да може да се инсталира драйвер за 32 битова система на 64 битова, а ми е трябвало. 

Редактирано от backinblack (преглед на промените)

преди 8 минути, backinblack написа:

не знам да може да се инсталира драйвер за 32 битова система на 64 битова, а ми е трябвало. 

32 на 64 можеш да инсталираш, като той ще отиде в C:\Program Files (x86). Обаче обратното (64-битов драйвер на 32-битова система) не може.

преди 8 минути, rado84 написа:

32 на 64 можеш да инсталираш, като той ще отиде в C:\Program Files (x86). Обаче обратното (64-битов драйвер на 32-битова система) не може.

В C:\Program Files (x86) ще отиде програмата, която управлява драйвера, но не и самия драйвер на устройството, а от програмата без драйвера полза няма. Уиндоус си ги управлява устройствата и без външен софтуер, когато има кой да му каже кое какво е!

преди 8 минути, rado84 написа:

За драйвъри ли говориш или за програми? Защото драйвърите изобщо не се инсталират в някоя от папките за програми.

преди 11 минути, ExaFlop написа:

За драйвъри ли говориш или за програми? Защото драйвърите изобщо не се инсталират в някоя от папките за програми.

Ти така си мислиш! Единственото, което НЕ отива там са драйверите за дъното и ДХ. Драйверите за видеото и за звука (realtek) отиват точно там. PhysX също отива в тези директории. Интелските драйвери вероятно отиват в систем32, защото в C:\Intel има само логове.

Screenshot_001.png

Screenshot_002.png

Ама явнои ти не си в час - в папките с програмите се насипват кешове на пакетите за инсталиране на драйвърите и модулите за управлеени на драйвърите. НИКОЙ ДРАЙВЪР не се инсталира извън \system32\drivers \system32\inf

• Автор

Принципно много ми е интересно как "затворен" драйвер за 32-битова машина ще тръгне на 64-битова или обратното, може би с някой емулатор ли?!

Ще взема да пробвам с някоя виртуална машина. Хм, ама там всичко е виртуално.... :wink12:

Ай, през файловия мейнъджър (и прочие как звучи на английски) ще "присадим" от било то 98-ца :)  или XP и ще се разпознае, ама като почнеш да се обръщаш към съответния - хоп (понякога) се получава "син екран" ... Та, аз да не работя за МС, за да чета какво пише на този "син" екран, та да знам къде в затворениям им код е сгаффено - то това е синия екран - хардуерна несъвместимост или неправилен драйвер... Едно време си играех да предизвиквам такива :) Да, за екпериментаторите, е весело да си човъркат в "затворения" код, ама за обикновенния потребител - не. Принципно аз съм зад това с next, next... Макар, че не е необходимо да ги информираш какво става по време на инсталацията на съответния драйвер, а що се касае за приложението което ще се обръща към него, е, все пак идеята за типично и експертно инсталиране отдавна е измислена...

преди 11 часа, rado84 написа:

Допуснал съм грешка в изречението си... Това което исках да напиша Е ЧЕ НЯМА КАК "ИЕ 11" ДА работи под Уиндоус ХП.

преди 10 часа, backinblack написа:

Иначе, не знам да може да се инсталира драйвер за 32 битова система на 64 битова, а ми е трябвало. 

От къде ги измисляте тези глупости ми е чудно? :D. Това няма как да стане, защото това са 2 различни АРХИТЕКТУРИ! които сами по себе си не са съвместими една с друга.

Редактирано от RED ZONE 64 (преглед на промените)

Чувал съм, че най-гениалните неща били измислени от хора, които не са знаели, че са невъзможни :D 

Защо разводнявате ненужно темата с неща, нямащи нищо общо с нея?

преди 5 часа, Диман Дюминич написа:

Ай, през файловия мейнъджър (и прочие как звучи на английски) ще "присадим" от било то 98-ца :)  или XP и ще се разпознае, ама като почнеш да се обръщаш към съответния - хоп (понякога) се получава "син екран" ... Та, аз да не работя за МС, за да чета какво пише на този "син" екран, та да знам къде в затворениям им код е сгаффено - то това е синия екран - хардуерна несъвместимост или неправилен драйвер... Едно време си играех да предизвиквам такива :) Да, за екпериментаторите, е весело да си човъркат в "затворения" код, ама за обикновенния потребител - не. Принципно аз съм зад това с next, next... Макар, че не е необходимо да ги информираш какво става по време на инсталацията на съответния драйвер, а що се касае за приложението което ще се обръща към него, е, все пак идеята за типично и експертно инсталиране отдавна е измислена...

Програмите за управление на съответното хардуерно устройство писани от времето на 98 си работят дори и на 64 битов 7, но тази програма си иска драйвера. Като и успееш да инсталираш драйвера без значение по какъв начин и няма проблем да си работи устройството нормално. В случая, с 32 битовия 7 няма никакъв проблем с драйверите за стари устройства, които официално не се поддържат в новата ОС. Проблема е с 64 битовите системи, че нямат написан драйвер за 64 битова ОС.

Редактирано от backinblack (преглед на промените)

Както и в другите подобни теми, мрънкащите имат не дотам вярна представа за нещата.

Лошо няма, само не им се връзвайте на твърденията. :)

преди 26 минути, Melmak ® написа:

не им се връзвайте на твърденията

Лошото е, че имат огромната възможност от тук да подведат четящи ги и да ги ги въведат в едни преживявания...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

И... за пореден път. Нова версия на ядрото, някакви по-дребни обновления. Браузвам си слушам си музика. Няма грижи. Не ме ръчка да рестартирам. Няма зацепване при брауз, няма чакане. Всичко за 3-4 минути.

Редактирано от Мальчик Бананан (преглед на промените)

на 9/13/2017 в 23:28, rado84 написа:

9f5cbc0d0.jpg

Screenshot_003.png

И съм съгласен, и не съм. Това си зависи от драйвера и по-точно от разработчика му. Драйверите за монитори се инсталират през дивайс мениджъра ("менажер" е друго), докато всички нормални драйвери - от драйверите за дъното, през аудиото и видеото, се инсталират с обикновено Setup.exe, което си идва заедно с драйвера. Даже и драйверите за някои по-стари блутуут устройства си имат изпълнителен файл.

Баа..... много добре си спомням следната случка....на старата и последна настолна щайга имах Ati radeon 2600 HD. Тъпите копеленца от Ати, бяха пречукали драйвера. Не ставаше с инсталирането на Ати каталиста. Даваше грешка, че не е намерил видеото. Та.... какво правех аз..... отварях device manager-a и от там маркирам видеото и посочвам един файл(в папка inf мисля беше), за да се инсталира тъпия драйвер. Нямаше друг начин. Слагах тоя драйвери и нито по-нов, нито по-стар тръгваха. Записах го тъпия драйвер на диск и го пазех наред с win-a. От тогава съм намразил Ати/амд.

преди 5 часа, Eclipse2G написа:

Баа..... много добре си спомням следната случка....на старата и последна настолна щайга имах Ati radeon 2600 HD. Тъпите копеленца от Ати, бяха пречукали драйвера. Не ставаше с инсталирането на Ати каталиста. Даваше грешка, че не е намерил видеото. Та.... какво правех аз..... отварях device manager-a и от там маркирам видеото и посочвам един файл(в папка inf мисля беше), за да се инсталира тъпия драйвер. Нямаше друг начин. Слагах тоя драйвери и нито по-нов, нито по-стар тръгваха. Записах го тъпия драйвер на диск и го пазех наред с win-a. От тогава съм намразил Ати/амд.

Странна случка си имал. Първата ми АМД карта беше 9550, после се появиха HD-тата и си взех нова чак на HD 3450 и нямах такива проблеми с драйверите. Чак до R-серията, където бъгави и неработещи драйвери бяха ежедневие. Та аз АМД-тата ги намразих именно заради мързела на тъпаците да си тестват боклучивите драйвери за R-сериите (отделно от фактора, че и до ден днешен си останаха готварски печки). И затова сега в подписа ми се мъдри друга марка видеокарта... :D

• 2 години по-късно...
на 1.09.2017 г. в 11:05, ДИоNД написа:

Тя е за обикновенните потребители които са притиснати да стават модерни.

Няма представа, докъде е стигнала Windows (както тези, влизащи в другата секция по отношение на Linux), понеже съм я ползвал до XP, но, модерните неща ме притесняват. Напоследък, всичко модерно е или срамно, или болезнено. Често и двете. А, на всичко отгоре ти го сервират, като уж пожелателно, но да се разбира, като задължително.

• Автор
преди 8 минути, cybercop написа:

А, на всичко отгоре ти го сервират, като уж пожелателно, но да се разбира, като задължително.

Нека се ограничим до интернет браузера ... Просто ми е интересно до кога ще мога през ie 11 да отварям определени "страници". Дали ще се скапва, ако стъпвам някъде на криво, то ... лесно е ... трия нещо и прочие ...

Да, кофти е, че ти го сервират, а дали ще ги последват е друга терца и да не забравяме ... говорим за ОС насочена към персоналните компютри, а не сървъри .. там вече не знам (не съм се интересувал) как стоят нещата ... вече не се занимавам с машини които са настроени да дават определен вид услуга/и ...

Мисля, че дълго време след XP, то сървър подобието продължи да се поддържа ... това по спомен ...

Как дистанционно се поддържа дадена машина за даване на вид услуга/и от нея е толкова специфично и т.н. нещо, че изобщо не смятам да го коментирам...

Кратко: Искам да карам последен модел лекотоварен мерцедес, но разходите по поддръжката да са все едно това е VW костенурка от миналия век. Няма как да стане!

Личния ми компютър е с Windows или e "цепнат", но де факто видимо от вън е само определено пространство което е видимо за Windows или конфигурирано някъде... ;) 

Има други, които работят изцяло с виртуални машини ... ;) Просто правиш така, че от там където се зарежда дадена ОС да не се вижда от другите ОС-ми ... ;) Да случва се понякога да се счупи нещо, но ... ;) 

Искат 145€ за лиценз за всеки отделен компютър вкъщи. Значи 4 работещи и ползвани компютри по 145 = 580 €.
Ееееее, много бе !
Аз за по 180 € сменям дъно процесор и памет и става чисто нова стара щайга, ама микромеките бозаджии искат цели 145 пари за Боза 10.
Нещо има огромно несъответствие между хардуерна цена и софтуерна.
Като го разбереш някой че е клептоман, по-добре не си прави илюзии, че щял да си поправи поведението в бъдеще.
Пиша от компютър купен 2010 г двуядрен с 8 ГБ РАМ и външна видеокарта.
Значи като го даваха безплатно минаването от 7 към 10 през 2015-16г. копмютърът ми работеше за видео с Уин 10. Сега обаче с последната версия на Боза 10 насича на всеки 4 секунди и звука.
Е, как така с по-стара версия на Боза 10 работи моя компютър, а с последната не може да работи ?
А сега де ?!
Добре че след една седмица проба го върнах тогава към 7, щото после щеше са стане голям смях, изведнъж при апдейт и компютърът да почне да насича звук и картина.
Те микромеките са в заговор с Ацер да принуждават хората които са се минали да инсталират Боза 10 вече уж безплатно, да си купят нов компютър за още 500 € като им набутат хамериканците по-нова версия на вкисналата им Боза принудително чрез автоматичните апдейти. Това е клептоманията при капитализма, да ти вадят парите от джоба насила, защото са монополисти.
Апдейтите за 7 ги спряха чак 2020г. а за работещата 10 на моя компютър, още 2017г. са ги спрели. Значи викат ти "на ти сега една безплатна отрова" глътния и ще разбереш после колко си се минал, ама ще е вече късно.

• Автор
преди 3 минути, Белгиеца написа:

Искат 145€ за лиценз за всеки отделен компютър вкъщи.

Сериозно ли??? Значи в Амазон е менте ... пак съм се прекарал ...

Да, разбира се че е сериозно !
Кога съм те лъгал ?
Ето ти истинската цена днес на тяхния сайт:
https://www.microsoft.com/fr-fr/p/windows-10-famille/d76qx4bznwk4?activetab=pivot%3aoverviewtab

Windows 10 Famille  = 145,00 €

преди 2 минути, **Alex&Vanko** написа:

Докога е поддръжката на 8.1?

Client operating systems End of mainstream support End of extended support
Windows 8.1 January 9, 2018 January 10, 2023

https://support.microsoft.com/en-us/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.