Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква Кола Да Си Купя?

Featured Replies

• Автор
преди 10 минути, Питоня написа:

Да грабва един Ford Focus-бокус. И това е.

Ами точно форд няма да си купя.Още повече фокус.

Не знам точно за мазда,но оставам с впечатление че японки като Нисан и Тойота са страхотни коли и за това се насочих към Мазда,защото виждам че японските коли са много качествени.А мерцедеса ми го похвалиха и затова се чудя коя е по-добрата.

• Отговори 110
  • Прегледи 12,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 часа, Rosoman написа:

Вече бях на тест драйв на една друга Мазда,но аз как мога да знам какво по нея тропа като не разбирам.

Не можеш. Вземи МЪЖ с теб, препоръчително да е майстор, в краен случай някой с голям шофьорски стаж.
Най-добре намери майстор и му плати някой лев, ще си спестиш бъдещи пари за ремонти така.
Втора ръка от къщи често са гробници.

• Автор

Колата която ще купя ще бъде видяна първо в сервиз,естествено,защото не разбирам.Не съм тръгнала сама на своя глава да купувам.Но го казах,защото ме посъветваха  да взема тази,която повече ми харесва.И двете много ми харесват.Но питам тук за мнение-точно по въпроса коя от тези ДВЕ е по-качествената.Не мисля,че форд може да се сравни с която и да е японска кола.Тези ми допаднаха и въпроса е коя от двете ще излезе по-добра.

преди 19 минути, Rosoman написа:

Ами точно форд няма да си купя.Още повече фокус.

До 2015 година Ford и Mazda са партньори. Споделяли са технологии и двигатели. Т.е тая Мазда е равна на Форд, която си я мислиш.
Освен това гният..повече от Форд.
Взимаш Форд Фокус, Смърт, Опел Корса, защото иначе колата ще остане без брони. Знам ви как паркирате и обирате редовете с огледала на паркинга.
В C180 няма нищо особено, това не е особено висока класа.
В интерес на истината Форд и копието на Форд - мазда..Най-малко проблеми с двигатели имат след 2002. VW от тия години не препоръчвам, прословути са с проблеми.
Така че взимай..Мазда-та..вижда ми се малко по-достъпна от мерцедеса за поддръжка. Ама да се гледа за ръжда, че много ги яде. Мерцедеса Ц180 не се знае каква циганска радост е бил преди автокъщата.
Аз наоколо не знам българин да има Ц160, Ц180. Само цигани ги карат.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Така.Първо трябва и да ми харесва.Не харесвам нито един форд,да не говорим за трошки като опел.И не всяка жена е лош шофьор...пълни глупости.Щом не ги харесваш и двете-ОК.Разбрах твоето мнение.Ще опитам да чуя други също.Засега познати ми хвалят мерцедеса,защото си бил мерцедес,а маздата,защото е японка.Друго не знам.Засега чух вот за Маздата и за Мерцедеса не.

преди 12 минути, Rosoman написа:

Така.Първо трябва и да ми харесва.Не харесвам нито един форд,да не говорим за трошки като опел.И не всяка жена е лош шофьор...пълни глупости.Щом не ги харесваш и двете-ОК.Разбрах твоето мнение.Ще опитам да чуя други също.Засега познати ми хвалят мерцедеса,защото си бил мерцедес,а маздата,защото е японка.Друго не знам.Засега чух вот за Маздата и за Мерцедеса не.

Всяка жена е лош шофьор, а Форд-овете и Хлопелите за парите си не са лоши. От тези двете аз бих взел Мазда-та, ако не е изгнила.
Маздата не е японка, каквото има във Форд - това слагат в Мазда. Дори по външен вид си приличаха по едно време :D
А мерцедеса е мерцедес, ама евтиния мерцедес не е много мерцедес. Не изглупявай и не се повеждай от чужди думи на лаици.
Най-важното е състоянието. И да му направят компютърна диагностика.
п.п Помня като бях на изпита по кормуване...След мен едно момиче се беше качило. Обра ред огледала, щеше да направи 2 катастрофи и вкарва скорости без съединител. :laughing5: И се явяваше за 6-ти път!! Кажи колко добри шофьори!
Аз ако бях, щях да забраня на жените да карат със закон. :laughing5:

• Автор

Съгласна съм,че има лоши шофьорки,но не всяка е такава.И двете коли са без ръжда,и в отлично състояние,защото държа на тези неща.Не бих си купила боклук.На мен много ми допада маздата,защото освен всичко е и голяма,побира багаж и деца,Не като двувратката.Но пък Мерцедеса е компактен и също ми харесва.Аз държа колата ми да е икономична и не прекалено мощна,както и да няма ръжди и други забележки.Но рядко си харесвам коли,а за опел,форд,фиат и тн.дума да не става.Освен като качество,са и грознички

преди 8 минути, Rosoman написа:

Това, което е написал Питона Симо в последния си пост е вярно на 100%. Карам конкретно. Ако маздата не е брутално изгнила (гледайте я отдолу, на канал или подемник) е за предпочитане пред мерцедеса. Даже и на външен вид е  много по- привлекателна. Ама я гледайте отдолу- отвън не им личи. Ако е пръскана с разни антикорища, също значи че е изгнила. Маздите гният повече и от Опел, а тази гледам е бая възрастна.

Мнението ви за Форд и Опел е много лаишко, но това е друга тема. :)

Избирането и купуването на кола е най-лесната част.След това обаче........само през първата година ще ти трябват около 30-35% от стойноста на колата за облужване и други разходи по нея ( без да броя горивото) Мазда са красиви коли но имат изключително слаби ламарини( гният повече и от старите опели).Ако искаш японска кола се насочи към тойота.

• Автор

Ще се огледам.3-0 за Маздата засега.Да,по-ръждиви са от очакванията ми,но дано и тази не е.Ами може,но преди искахме опел и категорично се отказахме.Категорично не.И форд също не са качество според мен.Мое мнение.

Опа,тамън го похвалих и Симо реши да се изяви "стабилно".  :D

Ръждата се маскира. C180 гние повече от старите. Жиците в коша гният и се налага да се подмени цялата инсталация, като почнат едни грешки. Имат проблеми с дебитомера, с купето, с мотора на климатичната инсталация, с носачите
Маздата гние. Повече от Мерцедеса. Малко по-достъпни са частите. Инсталацията пак не е от най-качествената. Но ако е запазена ми се вижда по-добре от C180.

• Автор

Ами знам че колата си иска поддържане.Затова и търся от частно лице.Не ми се занимава с регистрации и така нататък.Гледам само поддържани коли.Пък затова й търся по-качествената-по-надеждна дето няма да се чупи всеки месец като фиат.

преди 7 минути, Rosoman написа:

Ще се огледам.3-0 за Маздата засега.Да,по-ръждиви са от очакванията ми,но дано и тази не е.Ами може,но преди искахме опел и категорично се отказахме.Категорично не.И форд също не са качество според мен.Мое мнение.

Дори да не е тръгнала да гние, точно след една зима в родните условия и ще се чудиш как е възможно толкова да ръждяса.Мнението ти за Форд ( особено по-новите) е...меко казано лаишко.

преди 15 минути, Питоня написа:

Аз карам и нови коли.

Вярно че спомена веднъж май че колата на която си карал за категория В е била май по нова от пасата ти!

преди 15 минути, Питоня написа:

Маздите като конструктивно решение имат недоразумения. Още не мога да проумея как бушонът на запалката е една жица между 2 пластини на самата запалка, така че като изгори един път, да я хвърлиш.

Бушонът !!! Изказ от речника на новозалюпен "инженер" и самопровъзгласил се "поет" !!! Как от Мазда още не са разбрали за съществуването на такъв мозък по нашите ширини че да те поканят на скъпоплатена работа при тях!

преди 20 минути, Питоня написа:

Но и знам, че големите коли не са подходящи за жени или за постоянно градско каране.

Аууу, ама вас са забравили да ви попитат! Той знаел ха ха.
Ти може и закон да прекараш със забрана жени да управляват коли с по големи габарити понеже ти влияят на самочувствието.

преди 25 минути, Питоня написа:

п.п Голтак и мизерник е бил баща ти. За това такъв сбъркан си станал.

На човека с пасата ми се струва му е още рано да коментира инженер от времената на соца където дипломите не ги раздаваха за бог да прости.
А със сина му нямаш дори теоритичен шанс да се мериш просто.  Кога още 25 годишния ти пасат не е бил произведен аз имах ново wv korado. Беше ме страх да си отворя прозореца че почваше да се пълни с дългокраки другарки и нямаше къде да ги събирам.
Точно така сбъркан  искам да съм. Моля се и благодаря на Господ всеки ден че нямам и да нямам нищо общо с такъв като теб.

И по темата да кажа нещо  че то с Питоня винаги се почва със сексизъм и офтопици.
Най хубавата кола е новата кола.

преди 7 минути, Kamen Zhelyazkov написа:

Дори да не е тръгнала да гние, точно след една зима в родните условия и ще се чудиш как е възможно толкова да ръждяса.Мнението ти за Форд ( особено по-новите) е...меко казано лаишко.

Но за Хлопел не е толкова грешно. Има прословутата Зафира с компютър, сложен на двигателя, който се скапва от топлината. И инсталация, която изгаря. Всичко е малко до модел.

• Автор

Ох,добре,това е мое мнение да му се невиди.Спирам да коментирам.Питала съм и чух доста мнения от приятели със сервизи относно опел и форд.Спирам да коментирам.Ами добре,Има защита срещу ръждата,ще я опитам.

преди 9 минути, Rosoman написа:

Ох,добре,това е мое мнение да му се невиди.Спирам да коментирам.Питала съм и чух доста мнения от приятели със сервизи относно опел и форд.Спирам да коментирам.Ами добре,Има защита срещу ръждата,ще я опитам.

Не разбираш, че кола на тези години не се гледа толкова по външен вид, колкото по състояние. И някои модели като Golf4, особено 1.6,  Passat B5, Mercedes C180 трябва да се избягват. За мазда негативни мнения нямам, но са гнилочи. Но като надеждност са един Форд с емблема на дръпнатите очи.

преди 8 минути, BMW Маниак написа:

Кога още 25 годишния ти пасат не е бил произведен аз имах ново wv korado. Беше ме страх да си отворя прозореца че почваше да се пълни с дългокраки другарки и нямаше къде да ги събирам.

Имал си, защото си бил финансов спекулант. Такива като теб 90-те разориха България. А после вместо да си чистите лайната си събрахте багажа и отидохте другаде.

• Автор

Напротив.Това гледам.Но никой не може да ме обеди,че е по-добре форд или опел.Но както и да е.Мисля,че всички клонят към Маздата.

преди 10 минути, Rosoman написа:

Напротив.Това гледам.Но никой не може да ме обеди,че е по-добре форд или опел.Но както и да е.Мисля,че всички клонят към Маздата.

Ами ако ще е мазда..т.е форд... или мерцедес ц180 с всичките му проблеми и бъкан с електроника..
Форд имат много безпроблемни бензинови двигатели, които са слагани и в тия мазди.
Взимай маздата, ама то си купуваш Форд с друга емблема.
И гледайте за ръжда. Още като го купите го закарайте да му се направи антикорозионно покритие отдолу.
Там им е проблема.

• Автор

Да,добре.Явно ще да е Мазда.Дизелова.Някой друг има ли мнение по въпроса?

преди 13 минути, Rosoman написа:

Да,добре.Явно ще да е Мазда.Дизелова.Някой друг има ли мнение по въпроса?

Ъъъъ. Дизел СТРОГО НЕ!! Дизел на тия години = гарантирано главоболие!!

• Автор
преди 9 минути, =Ivan= написа:

ако искаш кола без ръжда Ауди е твоята кола

Да,харесвам аудитата,но не старите,пък и са със скъпа поддръжка.

преди 8 минути, Питоня написа:

Ъъъъ. Дизел СТРОГО НЕ!! Дизел на тия години = гарантирано главоболие!!

Хаха..Имам дизел на тея години и тая кола е просто чудо.Невероятна.Пък й аз го казах още в началото.Дизела е икономичен,аз това искам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.