Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква Кола Да Си Купя?

Featured Replies

преди 13 минути, Rosoman написа:

Хаха..Имам дизел на тея години и тая кола е просто чудо.Невероятна.Пък й аз го казах още в началото.Дизела е икономичен,аз това искам.

Дай да те светна, понеже не ги разбираш.
дюзи = една торба пари
бензинова помпа = 100лв, ремонт на дизелова помпа 500лв, нова дизелова помпа 1500лв.
бензинка без турбо = 0лв за турбо. Ремонт на дизелово турбо - рециклиране..500лв. Ново турбо - 1500лв.
Зимата като не пали и ти замръзне нафтата, какво правиш? Палиш огън под резервоара?
А като свърши нафтата или глътне въздух - 2 часа не можеш да запалиш. Бензинката - пали и тръгва.
По-скъпи акумулатори, ако трябва нещо да се ремонтира - цените са пъти по-високи от бензина.
Като е такова чудо, изчакай зимата и направи видео как палиш на -20 дизеловата мазда.
Аз ще ти покажа как пали бензинова кола с 10 години по-стара.
За дизел най-добре носи резервен акумулатор в багажника!!!
И една туба бензин да го запалиш покрай пътя като ти писне от него!!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 110
  • Прегледи 12,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Ами обяснявай колкото искаш.Имам живо доказателство пред себе си колко по-добър ми е дизела,в сравнение с предишната ни фиат бензин.Да,по-скъпа поддръжка,ама са здрави.От сервизи ме посъветваха винаги дизел,само на Маздата бил по-калпав двигателя,но както ми казаха по-горе,се оправя филтъра и готово.

Редактирано от Rosoman (преглед на промените)

преди 58 минути, Rosoman написа:

...колко по-добър ми е дизела

Но това е само докато работи! По-здрави..друг път!

преди 17 минути, Rosoman написа:

Хаха добре мерси,ама не за първи път карам дизел

Не караш, въртиш геврека. Да караш, означава и да разбираш.

преди 10 минути, Питоня написа:

Не караш, въртиш геврека. Да караш, означава и да разбираш.

А теб кой те излъга че разбираш от коли ? Имаш ли поне един път в живота си до сега разглобен до последната гайка и сглобен мотор ? Или поне имаш ли една сменена гарнитура на глава че почна да се правиш на специалист по автомобили ?
Или само теории от нета ?
Това че си рециклирал два спирачни диска и си си оправил копчетата за вдигане за предните стъкла понеже отзад си на ръчни и едното ти е заклинено с отверката не те прави разбирач на автомобили.
Също ако имаш и VAG версия от 2008 година инсталирана на 15 годишния ти лаптоп с XP и с китайски кабел от eBay за 6 долара и може да чистиш някои грешки в паметта също не те прави специалист по автомобили.
Ти един глупав динамометричен ключ нямаш а си тръгнал да се тупаш в гърдите че си специалист по автомобили. Разликата ти със жена шофьор е точно нулева. И двамата може да си закарате колите при специалисти да ви ги ремонтират. Ама за теб не е сигурно как ще покриеш сметката. Инак си тръгнал съвети на килограм да раздаваш. Разбери го че всеки се простира според кесията си и няма за цел в живота да кара кола която му е набор или е на годините на баща му.

преди 12 минути, BMW Маниак написа:

И двамата може да си закарате колите при специалисти да ви ги ремонтират.

Грешка. Аз ремонтирам сам. А ако дойде да разглобявам до последното болтче, сменям двигателя направо. По-евтино е.

А ако дойде да разглобявам до последното болтче, сменям двигателя направо. По-евтино е.

Дали е по евтино не съм сигурен защото няма гаранция че след седмица пак може да го смениш. Докато един собственоръчно или сервизно отремонтиран мотор трябва да ти изкара без проблем поне 80% от живота на кога е излязъл от фабриката.

преди 48 минути, BMW Маниак написа:

Дали е по евтино не съм сигурен защото няма гаранция че след седмица пак може да го смениш. Докато един собственоръчно или сервизно отремонтиран мотор трябва да ти изкара без проблем поне 80% от живота на кога е излязъл от фабриката.

Само че един сервизиран двигател означава да подмениш всичко вътре с друго. Което не е с качеството на това, което е било едно време. Сменяш сегменти, бутала, лагери, валове ако са износени. Ама "произведено в германия" вече нищо не значи. По-скоро произведено в китай с немски надписи.
И се оказва, че набутваш пари, а утре може и блока да се сцепи. Над 1000лв ремонт на двигател не е икономически изгодно, като мога да го купя за 100лв работещ от кола и да го прехвърля.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Над 1000лв ремонт на двигател не е икономически изгодно, като мога да го купя за 100лв работещ от кола и да го прехвърля.

Ти си в съвсем различно измерение щом купуваш "работещи двигатели за коли" по 100 лева.
От тук на сетне аз повече не мога да водя конструктивен диалог или спор с "експерт" като теб.

Ако решиш да е Мазда 6 дизел, трябва да знаеш,че дизеловите двигатели са на Пежо (монтират се на Форд,Пежо,Ситроен,Мазда и Волво).Избягвай 1.6D защото до 2007г имат конструктивен дефект, и ако турбото не е сменяно,ти ще го смениш( а цифрата не е малка).Двулитровия мотор ( 136к.с.)  е добър но щом ще го взимаш от човек ,а не от автокъща,задължително питай дали ( и кога) е сменял подгревни свещи ( за смяна вземат повече ,отколкото стуват самите свещи)

Редактирано от Kamen Zhelyazkov (преглед на промените)

преди 29 минути, BMW Маниак написа:

Ти си в съвсем различно измерение щом купуваш "работещи двигатели за коли" по 100 лева.

Така е. Пали го. Надува ли.Не надува. Хвърля ли масло от щеката - не хвърля. Значи се слага. Аз ремонт за 1000лв на кола, която струва 1500-2000лв не правя. Трябва да съм тъп или болен. Двигатели от ударени коли за по-старите модели бол. Отиваш и купуваш. Най-разпространените са по 100-150лв.

преди 16 минути, Rosoman написа:

Модела е дизелов двигател 121 кс,200000км,2003г

Личното ми мнение, е че точно този двигател е най-ненадеждния. За парите ,които ще дадеш може да вземеш 136к.с. ,който и е по-икономичен и няма проблеми ( както при 120к.с. прогаря медното уплътнение под дюзите)

Тука голямо чешене на пръстите става по клавиатурата.Първо авторката си е набила в главата тези два модела,второ не е посочила колко и е бюджета ,че да и се предложи и друга алтернатива на тези автомобили.Колко км. върти на година за видим дали ще е на далавера подръжката на тези стари дизели или си е по добре да вземе бензин и да сложи газов инжекцион в последствие.Нонда са добри двигателите бензиновите.И след изреденото от мен чак тогава се почва да се търси марка и модел.

• Автор

Така....Да,тези двата съм харесала.След гледане 3 месеца.До 4000 хил.лева,но аз не харесвам всяка кола.Не искам препоръки от сорта на Опел Корса и Форт Фокус.Не карам повече от 2000 км годишно...Това ли е информацията.И аз не искам да карам кола на газов инжекцион.

За 2000км годишно само бензин... А зависи от града и климата - градски транспорт или колело. Ще излезе по-евтино. Няма разумна полза от поддържане на автомобил за 2000км годишно. Това разбира се ако 2000км не е просто печатна грешка и пропусната нула. Ако обаче 2000км е реално разстоянието, което ще изминавате с кола, то по-добре тия пари ги инвестирайте в нещо, в което ще се върнат след някоя друга година и ще станат повече. Съжалявам, ако тона ми звучи по-остър, но просто изразява моето мнение :)

Успешен избор!

• Автор

Ох,не всеки човек обикаля света с колата си.Не 2000,но повече от 5000 не изминавам.И кво,значи трябва да ходя с трамвай...Защо...Всеки ден ми трябва кола.А аз пак казвам че не питам за мнение дали ще ходя на работа с колело или с трамвай,а коя от двете коли е по-хубава...и евентуално за съвет за кола,която е подобна.А това колко изминавам,не ме критикувайте вие,а нека ме критикува сервиза,като колата ми минава преглед.

Автора е харесъл точно две коли, и от всички тук се иска да хвърляме боб за да кажем коя да вземе......И двете марки си имат форуми където са обсъдени надълго и нашироко предимствата и недостатъците и на двете.

преди 2 часа, Rosoman написа:

Модела е с дизелов двигател 121 кс,200000км,2003г

Мисля..че не ме чу за ремонтите на дизелите. Проблем е..когато кола се избира повече по външен вид и марка, отколкото..с главата на раменете...

• Автор

Да,благодаря Ви за компетентността на всички,като само един човек се изказа по въпроса.Ще имам предвид да не искам помощ оттук тогава.Когато вас Ви питат между две неща,е редно да се обосновете по въпроса.А не да се подхвърлят обиди.Очаквах да чуя мнения от собственици на подобни автомобили и хора,които имат опит с тях.Не изказвания от хора,дет не са се качвали на Мазда и коментират какво са чули и чели.Все пак благодаря,щом си има други форуми,да така е,там ще чета,поне там отношението е различно и е точно по темата.А колкото до ремонта на дизелите,аз казах че не споря по тази тема,защото имам дизел и съм доволна,а оттам нататък вашето мнение си е за вас.Желая ви всичко хубаво.

Много правилно са написали преди мен хората,че за 2000-5000км такъв дърт дизел не ти трябва.Да не излезе накрая че на всеки 100км да пестиш примерно 4лв от нафта и после да дадеш 1000 лв най малко за ремонт.Аз съм с пасат В5.5 101к.с. и в града гори сега 8 на сто нафта ,а зимата повече.Да не мислиш че маздата ще ти гори по малко от 10 на сто нафта в града.Не знам колко си мислиш че ще гори и маздата и мерцедеса и че ще спестиш нещо от гориво.Пък за 4000лв не ми се мисли изобщо какво  ще вземеш ,колко е въртян тука в България на колко изобщо км е просто.Колегата правилно ти предлага  форд.Ще го намериш по млада година и по хубаво състояние и има фордове бензинови до 100к.с и по малко даже горят от дизела в града..

Редактирано от SIMO70 (преглед на промените)

• Автор

Аз приключих тук.Знам колко харчи дизел градско.Говоря за голяма семейна кола.Малко по-икономична е от твоя Пасат.

преди 12 минути, Rosoman написа:

Аз приключих тук.Знам колко харчи дизел градско.Говоря за голяма семейна кола.Малко по-икономична е от твоя Пасат.

не ме разсмивай много те моля.Почети малко из форумите и тогава приказвай небивалици.Пасата наистина е голяма семейна кола.Качи се първо на пасат и тогава приказвай.

Редактирано от SIMO70 (преглед на промените)

• Автор

Аз ли да чета?Вземи ти се образовай!Няма да споря тук.Нисан дизелка харчи 5/100 извънградско и 7/100 в града!..Късмет с икономичния пасат..Аз свърших с това което имах да казвам.

blob.png.6ef5b0a0136847cafc0573c14b330133.pngАко не ми вярваш..Хаха сравняваш пасат с ван?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.