Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква Кола Да Си Купя?

Featured Replies

Аз спирам да споря.Просто с жена не се спори.Но за коли да ми се дървиш изобщо не смятам повече да пиша даже още повече  на жена.Нали мазда ще купуваш,къде отиде сега на нисан не знам.как смяташ 1500кг кола да гори 7 на сто .Недей гледа какво дават производителите.То и на моя му дават 4.5 мисля че на сто извън града и 7 на сто в града ама ела да ти го дам да караш и го направи този разход.Както си мисля какво е твойто каране предимно градско със тръгни и спри в по голямата си част и като се има в предвид че си жена не ми разправяй ,че ще изгориш 7 на сто и 5 на сто.Както казах спирам да пиша защото няма смисъл просто да споря с човек ,който не е на 5% на "ти"  със всичко свързано с автомобилите.То хората ти пишат горе долу какво да вземеш ,ама ти си като кон с капаци.Наумила си нещо и това е .Защо питаш изобщо вземай кошницата и после  си бери гайлето .Кво ни занимаваш с простотии.

Редактирано от SIMO70 (преглед на промените)

• Отговори 110
  • Прегледи 12,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, Rosoman написа:

Аз ли да чета?Вземи ти се образовай!Няма да споря тук.Нисан дизелка харчи 5/100 извънградско и 7/100 в града!.

Тези разходи са синтетични и не са истина. Разходите, които дава производител са на тестово трасе с точно определени особености. Не да ги подкарат из града и да видят колко горят.

преди 2 часа, Rosoman написа:

колкото до ремонта на дизелите,аз казах че не споря по тази тема,защото имам дизел и съм доволна,а оттам нататък вашето мнение си е за вас.Желая ви всичко хубаво.

Аз съм се качвал в Мазда. И в Мерцедес също. И не само, ами съм правил и по електрическите инсталации разни неща.
Ти не спориш по темата за дизелите, защото не разбираш. Ти си доволна, защото още не си ремонтирала. Когато дойде време за ремонти, ще ти се реве. Защото на бензиновите коли абсолютно всичко им е по-евтино  като поддръжка.
Слушай малко какво ти се говори. Аз съм карал и дизели и им знам проблемите. Казвам ти - икономията не си заслужава главоболието.
Слагаш на един бензин газ и се возиш по-евтино отколкото на дизел.
Купуваш си дизелова кошница на 15 години - голяма грешка. Дизел се купува само нов.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

"...Не изказвания от хора,дет не са се качвали на Мазда и коментират какво са чули и чели."

Ето какво съм Ви написал аз на 1-ва страница:

"...Попитай Ники Лауда и ще получиш най добра препоръка. Между другото, правилно си се насочил. Първото е оригиналното изпълнение на Мерцедес, а второто е неговият еквивалент по японски. Аз съм имал две Мазди (и двете нови). Никога не съм имал проблеми с тях!"

В постовете има много добри решения които са ви предложени. Направи ми впечатление пробега Ви на километри за година! 2000?! Че то ако е така, за 100 тина лева си купете един чифт обувки, който ще Ви свърши същата работа, но ще спестите 3900 лева.

Често във форума жените се правят на "мъже" и обратно та не знам как да се обърна към Вас. Но ето!!!! Автомобил се купува НОВ, а не от боклука на Западна Европа! С него ще си возите семейството и ще отговаряте  като пряк участник в движението по улиците и пътищата за здравето на хората.

И аз си дърпам мнението назад, щото не знаех, че бюджета е 4 бона. За тия пари не смятам, че маздата ще е читава. За мерца нямам наблюдения.

преди 2 часа, SIMO70 написа:

не знам.как смяташ 1500кг кола да гори 7 на сто

Многократно предната ми преди да я чипoсам даваше 9.1-9.3 разход. 4х4 2,3тона. (беемве х5 3.0)

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 13 часа, Silvering написа:

И аз си дърпам мнението назад, щото не знаех, че бюджета е 4 бона. За тия пари не смятам, че маздата ще е читава. За мерца нямам наблюдения.

За тия пари може да се вземе читава кола от тия години. Някоя Шкодичка Октавия, Форд Фокус-бокус. Аз не бих се хвърлял на нещо много по-скъпо и бих взел бензин. Икономия от дизел за малко километри няма - само проблеми.

преди 13 часа, *LZ4JW* написа:

Автомобил се купува НОВ...

Ти да не би нова кола да си купи?

преди 12 часа, BMW Маниак написа:

Многократно предната ми преди да я чипoсам даваше 9.1-9.3 разход. 4х4 2,3тона. (беемве х5 3.0)

Ти да не се обаждаш, защото все още ще се кефя ако те пресрещне някой ТИР. Малко бинт на устата да ти сложат, да не дрънкаш простотии по темите.

преди 1 час, Питоня написа:

Ти да не се обаждаш, защото все още ще се кефя ако те пресрещне някой ТИР.

Това с тия клетви и пожелания си го прихванал от една баш идиотка де скоро ще ти остане като спирка последна надежда кога проумееш че не може да се огледа жена в теб.

преди 1 час, Питоня написа:

Малко бинт на устата да ти сложат, да не дрънкаш простотии по темите.

Простотиите ги дрънкаш ти. Бушони, кабели, изправни двигатели за съвременни коли по 100 лева, коли на по 25 години в перфектно техническо състояние за 1000 лева  и подобни още бисери от "инженерския" ти речник.

преди 19 минути, BMW Маниак написа:

Бушони, кабели, изправни двигатели за съвременни коли по 100 лева, коли на по 25 години в перфектно техническо състояние за 1000 лева  и подобни още бисери от "инженерския" ти речник.

Кой е казал, че за 100лв е съвременен двигател? Писах за кола за 2000лв, ремонт за 1000лв на двигател е неразумно да се прави.
Трябваше да ти светне ламБата, че за 2000лв купуваш кола до 1997г максимум.

преди 13 минути, Питоня написа:

Трябваше да ти светне ламБата, че за 2000лв купуваш кола до 1997г максимум.

На мен лампата че ти  почна да харчиш повече масло от старо жигули на 600 хил. км. ми е светнала отдавна.
За какви коли ми говориш изобщо от 1997 година? Подвижни гробници или ретро парка ?
п.п. Я да ти дам да си долееш малко че да не окотим мотора
castrol-magnatek-5w-40.jpg

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 7 минути, BMW Маниак написа:

За какви коли ми говориш изобщо от 1997 година? Подвижни гробници или ретро парка ?

Не са гробници. Аз поне не си пробивам и заварявам задните мостове.

преди 8 минути, Питоня написа:

Не са гробници. Аз поне не си пробивам и заварявам задните мостове.

Ти не си и квалифициран за подобен род дейности.

Ти не си и квалифициран за подобен род дейности.

Нито пък ти. Дай да ти видим инженерната диплома по машиностроене!!!

преди 7 минути, Питоня написа:

Нито пък ти. Дай да ти видим инженерната диплома по машиностроене!!!

На вземи си долей ти казах. Че ще останеш на сухо.
castrol-magnatek-5w-40.jpg

преди 38 минути, BMW Маниак написа:

На вземи си долей ти казах. Че ще останеш на сухо.

Ти да не си македонец, който бутилирал фалшиво масло навремето? Аз не доливам, не гори масло моята кола.
Ама виж как знаеш...Сложи един бидон М10Д на твоята и мушни маркуч в картера с едно кранче - да капе.. :D

преди 7 минути, Питоня написа:

Аз не доливам, не гори масло моята кола.

Не за колата ве. За теб е Ти гориш масло. Тост заминал си вече ...плачеш за смяна.

преди 13 минути, BMW Маниак написа:

Не за колата ве. За теб е Ти гориш масло. Тост заминал си вече ...плачеш за смяна.

На никого няма да липсваш, ако теб те сменят. Отивай викай Аллах Акбар с бомба-колан. :D

на 3.09.2017 г. в 21:46, Rosoman написа:

Здравейте,харесах си две колички между които се чудя....Mercedes-Benz C180 2002 Хечбек с 2 врати...Или Mazda 6 2003..Моля помогнете ми за избора....

Тая Мазда много гние иначе е симпатична. Принципно много харесвам Бенц ,но точно това купе ми се виждат доста грозни. Пробега изобщо не го гледайте под формата на цифричките, които показва ,защото в повечето случаи е манипулиран. 

За дизелът съм съгласен с вас ,по-добър вариант е от бензин с газ.

За японските ,че са надеждни това е относително. Ако собствениците на даден автомобил преди вас не са я поддържали правилно ще ви умре в ръцете. 

Аз пък бих ви предложил Alfa Romeo 166 фейслифтова, но обезателно дизел. Бензиновите Twin Spark са капризни и с малък ресурс. 1.9jtd и 2.4jtd са много здрави двигатели ,със скоростите също проблеми нямат и не гният. 

В момента вървят по 3500-5000лв. ,което е отлично за автомобил в този клас. Голям ,комфортен ,красив и евтин за поддръжка. 

a1491c68b8d3c0924b0b3c4dcc89c66d.jpg
786404alfa_romeo_166_2003_hdwallpapers6.

• Автор

Благодаря за единсвеното мнение по въпроса :) Ами аз понеже имам една японска,те са уникални коли.И да,според мен дизела е за предпочитане,вече 5 години карам дизел Нисан.Алфа Ромео са много готини,но са италиански и им се носи лоша слава..вече имах и един фиат,направо ужас.Бях абонат на сервиза всяка седмица.Иначе са хубави,но не мисля,че са качествени.

преди 8 минути, Rosoman написа:

Благодаря за единсвеното мнение по въпроса :) Ами аз понеже имам една японска,те са уникални коли.И да,според мен дизела е за предпочитане,вече 5 години карам дизел Нисан.Алфа Ромео са много готини,но са италиански и им се носи лоша слава..вече имах и един фиат,направо ужас.Бях абонат на сервиза всяка седмица.Иначе са хубави,но не мисля,че са качествени.

И на маздите не им се носи много добра слава. И те имат доста чупливи модели ,като RX-8. Има случаи дето още в гаранционен срок двигателя е заменян ,защото е съсипан и не подлежи на ремонт. При Alfa Romeo бензиновите слагани на 147 ,156 ,166 Twin Spark пък са доста чувствителни към маслото и с малък ресурс ,докато дизелите ги слагат ,дори в бусове и са много сполучливи и икономични. При Алфа 159 вече и бензиновите са много здрави ,с верига ,голям ресурс ,но те са и по-скъпички. Не е до марка ,а просто трябва да знаете какво купувате. Ще ви дам пример с VW Golf 4 имат славата на много надеждни автомобили ,но и те имат несполучливи двигатели ,примерно 1.6 бензин ,в тая комплектация и двигателя е скапан ,и скоростите също. Мой приятел си взе преди 2 години направо като нов ,но двигателя почти веднага мина основен ремонт ,а скоростите още са му развалени и тръгва от 2-ра защото 1-ва не включва. 

• Автор

Ужас...ами не знам,алфите много ме привличат,лично аз преди година,още преди да видя и този мерцедес и маздата,бях загледала Алфа 156 от по-новите...уникална кола...но къде ли не питах,навсякъде я оплюха..нямало по-голям боклук..като всяка италианска кола била..и ме отказаха понеже ми споменаха,че ще съм абонат на сервиза всяка седмица отново.. :D  и се отказах набързо :)

Редактирано от Rosoman (преглед на промените)

преди 9 минути, Soviet Soldier написа:

И те имат доста чупливи модели ,като RX-8. Има случаи дето още в гаранционен срок двигателя е заменян ,защото е съсипан и не подлежи на ремонт.

Защо сравняваш роторен мотор с класически ДВГ?
Верно трябва да си идиот за да съсипеш роторен мотор.
И защо да не подлежи на ремонт ? Комплект апекси за роторите са около 300 долара. Няма какво друго да му стане.
Но не е кола за всеки.

В България много хора чули недочули и ръсят глупави клишета от сорта на това ,че поддръжката на алфа е скъпа ,или че италианските са некачествени. Също така ,че автоматичните скорости са боклук ,че дизелите са боклук. Наслушал съм се и съм се начел на много простотии ,а не всичко е черно и бяло. Италианските машини не са за подценяване ,особено Алфа Ромео. Новата Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio за разработката са ударили рамо от Ферари и фактически от 2,9 литров V6 вадят 510кс. Работата по този двигател е много проста ,взимат един V8 на Ферари ,съкращават го с 2 цилиндъра ,и поставят 2 турбини. Получава се страшно сполучлива машина с много жилав мотор ,на ниска цена в класа си. 

• Автор

Това,че всеки ръси квото му падне,разбрал неразбрал,съм на същото мнение..ей нагоре се вижда..Това за италианките,че не са добри не мога да потвърдя на 100%,защото имам опит само с фиат.Беше страшно трошлив.Непрекъснато се чупеше.Сегашната ни японка  е на 5 години от както я имаме..и за щастие  е безпроблемна.Уникална.Вярно,че фиата беше бензин.Но беше ужасен :D А не знам,аз питах все по сервизи на познати.Никъде не ми я похвалиха,но не знам все пак.

Редактирано от Rosoman (преглед на промените)

Защо сравняваш роторен мотор с класически ДВГ?
Верно трябва да си идиот за да съсипеш роторен мотор.
И защо да не подлежи на ремонт ? Комплект апекси за роторите са около 300 долара. Няма какво друго да му стане.
Но не е кола за всеки.

Аз не сравнявам мотори ,а казвам ,че всяка марка създава и ненадеждни модели понякога. Не е така прост ремонта ,колкото си мислиш. Често се получават дълбоки бразди в самия мотор и в самия ротор. Като се надере тънкия блок и стане на бразди иди го шлайфай . . . успех! 

165860d1291733455-nrs-ceramic-apex-seals

Дадох за пример и 1.6 на голф 4 ,него може да го сравним с Twin Spark-а на Алфа. От всяка марка се намират и несполучливи ,при БМВ Е39 525tds също е с доста лоша слава. 

преди 10 минути, Rosoman написа:

Това,че всеки ръси квото му падне,разбрал неразбрал,съм на същото мнение..ей нагоре се вижда..Това за италианките не мога да потвърдя,защото имам опит само с фиат.Беше страшно трошлив.Непрекъснато се чупеше.Сегашната ни японка  е на 5 години от както я имаме..и за щастие  е безпроблемна.Уникална.Вярно,че фиата беше бензин.Но беше ужасен :D А не знам,аз питах все по сервизи на познати.Никъде не ми я похвалиха,но не знам все пак.

Може и самия двигател да е бил несполучлив ,пък може и собственикът преди вас да не го е поддържал правилно и да го е убил тотално. Годинките също си казват думата. Миналата година мой приятел си взе за 1700лв Мерцедес 124 ,кара я 2-3 месеца и двигателя блокира. Това са едни от най-надеждните автомобили правени някога ,но всичко е до време. Няма как кола да служи вечно ,идва си време, в което умира и най-надеждната. Гледайте да е по-новичка ,по запазена на вид ,защото често износването на салона говори и за пробегът. Друго ,консултирате се в форум на дадената марка със собственици и те от опит биха могли да ви кажат ,кои двигатели и скорости са надеждни при дадения модел ,и кои не са. Човек все пак трябва добре да се информира ,за какво ще си даде парите. 

преди 11 минути, Soviet Soldier написа:

Работата по този двигател е много проста ,взимат един V8 на Ферари ,съкращават го с 2 цилиндъра ,и поставят 2 турбини.

Ей за това най вече е точно първото изречение от поста ти.

преди 12 минути, Soviet Soldier написа:

В България много хора чули недочули и ръсят глупави клишета от сорта на това

Няма как някой да вземе за база V8 и от него да направи V6. Два напълно различно балансирани мотора всеки със своите различни резонанси и различни баланси при работата си.

преди 12 минути, Soviet Soldier написа:

Често се получават дълбоки бразди в самия мотор и в самия ротор.

Всъщност това на снимката е хаузинг и струва нов 600 щатски директно в онлайн магазина на мазда. Такова нещо аз дори в мотори които се ползват за състезания не съм виждал. Определено е било в ръцете на идиот. Но не си мисли че така изоран цилиндър ще го хване шлайф.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.