Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

току-що, инж. Велев написа:

Ако знаеш какво ги чака скоро хАмериканците. Наздак, маздак... А те обикновено се самоубиват при срив на борсата. Така че следи самоубийствата в САЩ тия дни.

Да, знаем. И бият негрите там. Това по някакъв начин опровергали казаното и ФАКТА  от борсата ? :)

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 620,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

преди 2 часа, miro20 написа:

Нова мода и при руските милиардери.

Незнайно защо не ги терзаят патриотични чувства, а дават мило и драго да си "изчистят" и забършат от биографиите си руския произход и връзки .

Това ли е опорката за днес :lol6:

Естествено че ако им е по-изгодно ще си сменят националността. Знаеш ли колко спортисти намират примерно някоя прабаба или стринка от друга националност и изведнъж стават с нова родина, само защото така им е по-изгодно? 

Издишате в тая Централа, Лоботомиран, издишатеееее...

Но пък си забавен :popcorn2:

преди 45 минути, ivottoshev написа:

Знаеш ли колко спортисти намират примерно някоя прабаба или стринка от друга националност и изведнъж стават с нова родина, само защото така им е по-изгодно? 

Ами я да видим....

Цитат

За последние два года 67 российских спортсменов сменили спортивное гражданство. Об этом говорится в заявлении министерства спорта России, которое цитирует «Интерфакс».

«В 2022 и 2023 годах количество спортсменов, включенных в спортивные сборные команды, которые решили сменить спортивное гражданство, составило 67 человек», — сообщили в министерстве. Из них 47 спортсменов — представители летних олимпийских дисциплин, 8 — зимних олимпийских видов спорта и 12 — неолимпийских видов спорта.

Ранее издание «Холод» сообщало, что с начала российского вторжения в Украину спортивное гражданство сменили как минимум 204 российских спортсмена, включая 141 шахматиста и 11 фигуристов. Новые паспорта получили пять представителей художественной гимнастики и тенниса, а также спортсмены из автоспорта, футбола и других дисциплин.

от рашисткото нахлуване 2014 г  рускитепашапорти са хвърлили 204 , а сега за две години , още 67 спортисти.

Нещо не са много патриотично настроени и те както милиардерите :) 

преди 18 минути, M.Николов написа:

Не само, че не е забавен, а е изключително досаден.

Знам , знам че ви бъркам директно в здравето с тези неща за любимата ви "матушка" :) 

Нормално е, вие сте националнокастрирани комунета интернационалисти вЕрващи още в ССсР и разбира се , вечноблагодарни роби на Рашистан.

Ми не съм ви виновен аз че сте такива... ревете си там тихичко като не ви изнася :) :) :)

преди 10 минути, miro20 написа:

Ами я да видим....

Ми не, не минава. Виж примерно Пол Погба. Родители от Гвинея, братята му са национали на Гвинея... а той е част от Френският национален отбор.

Братята Боатенг даже играха един срещу друг на световно първенство за различни държави...

Примерите са още хиляди. Знаеш ли на времето, когато имаше квота за чужденци в отборите, колко футболисти намираха далеееечни роднини и се пишеха с нова националност за да не запълват тази квота в отборите си?

Опорката ти е калпава. Днес са оставили на работа в централата някой особено некадърен отговорник :D

ПП: А бре, да не би поради липса на кадри в Централата, вчера и днес да действаш на своя глава? Не бих се учудил. Последните два дни ръсиш бисер след бисер, и всичките ти са по-забавни от предишните :wub:

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Ми не, не минава. Виж примерно Пол Погба. Родители от Гвинея, братята му са национали на Гвинея... а той е част от Френският национален отбор.

Ама ти верно си много кух :) :) :)

Как може да сравняваш смяна на гражданство заради това че държавата ти е  световно призната терористична , с доброволни подобни примери ???

преди 2 часа, ivottoshev написа:

ПП: А бре, да не би поради липса на кадри в Централата, вчера и днес да действаш на своя глава? Не бих се учудил. Последните два дни ръсиш бисер след бисер, и всичките ти са по-забавни от предишните :wub:

Какви кадри какви опорки те гонят. Ти отвори темата със спортистите, аз само ти помогнах и показах  :)  А  бисери си ръсиш ти с подобни неадекватни сравнения  :) 

Пак се осра тошефффф пак ... :) 

преди 1 час, miro20 написа:

Как може да сравняваш смяна на гражданство заради това че държавата ти е  световно призната терористична , с доброволни подобни примери ???

И в двата случая смяната на гражданство е заради изгода и облаги, а патриотизмът остава на заден план. Това че този факт не се вързва с опорката ти е само защото аФторчето на тази опорка не е особено умно парче. За това заподозрях че ти лично си я измислил. Прав ли съм :)

преди 40 минути, ivottoshev написа:

И в двата случая смяната на гражданство е заради изгода и облаги, а патриотизмът остава на заден план. Това че този факт не се вързва с опорката ти е само защото аФторчето на тази опорка не е особено умно парче. За това заподозрях че ти лично си я измислил. Прав ли съм :)

Ти тотално ли изкуфя ??? Ти спомена за гражданство при спортистите, и аз ти помогнах с информация.

Сега се оказва че това ми било някаква опорка. Аз да не съм Кашпировски или Джуна че да мога да внушавам на някого "мои опорки" , които той / в случая ти/ да ми подаваш :giggle1:

Ехоооо ??? балоните ... ??? Пак си на принципа "Кой ми сра в гащите"  ?   :laughing4:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Сега се оказва че това ми било някаква опорка. 

Да, опита се да изкараш че руснаците са незнамсикаквиси, а се оказа че такива като тях има мнооооого други по света, и то главно са представители на "цивилизованият свят". Така ли е г-н Насраний?

Дъглас Макгрегър: Глоблистите искат да сменят Путин, защото управлява последната голяма сила в Европа – Русия, с национална идентичност, език и култура, която се крепи на основата на православието

https://pik.bg/дъглас-макгрегър-глоблистите-искат-да-сменят-путин-защото-управлява-последната-голяма-сила-news1189114.html 

Уж американец, бивш съветник на Тръмп и настоящ на Пентагона, пък какви "врели-некипели" ги плещи?!

преди 17 часа, ivottoshev написа:
преди 18 часа, miro20 написа:

Сега се оказва че това ми било някаква опорка. 

Да, опита се да изкараш че руснаците са незнамсикаквиси, а се оказа че такива като тях има мнооооого други по света, и то главно са представители на "цивилизованият свят". Така ли е г-н Насраний?

Това са си твои измишльотини  с неудачните сравнения които принципно нямат нищо общо със ситуацията която са поставени руските спортисти   :)

И милиардери .

Провал на рашистан и с изнноса към Китай.

Туркменистан отказва да присъедини  рашистите към своята тръба към Китай.

Освен това да синтезирам някои интересни цифрички покрай тази нерадостна ситуация

- Рашистан миналата година са експортирали минимално количество газ от брежневските времена , а за сега се очаква да е още по зле - двойно по малко  и от този рекорд-минимум - 50 млрд кубометра.

- След изключването на газа за европейските страни , загубите за второто полугодие за Рашистан са 1.3 трилиона руб.

- За тази година Китай ще купи газ, който като обем е 7 пъти по малко от колкото рашистите са изнасяли в ЕС .  / видно е колко "компенсират" загубата на пазара /

- Няма и развитие /а Путлю се хвалеше/  по строителството на газопровода "Силата на Сибир 2" към Китай, което ясно очертава приоритетите /и отказа / на Китай.

- Въпреки че газта от Туркменистан излиза 30% по скъпо от руската  , китайците са одобрили проекта "Линия Д" откъдето ще внасят 30 млрд кубометра.

За миналата година са купили 35 млрд кубометра от Туркменистан на цена 10.3 млрд$ , което е 2.5 пъти по висока цена  от руската / 16 млрд кбм за 4 млрд$/

Колко са глупави китайците а ?

Или далновидни ?

https://www.moscowtimes.ru/2023/08/13/turkmenistan-otkazalsya-kachat-rossiiskii-gaz-v-kitai-a51834

Цитат

Туркменистан не планирует подключать Россию к трубопроводу, по которому газ поставляется в КНР, заявил МИД страны.

Утверждения Москвы о расширении «газового союза», в который Кремль пригласил Казахстан и Узбекистан, вызывают вопросы и напрямую затрагивают интересы Туркменистана, подчеркивается в релизе министерства.

Туркменистан, Казахстан и Узбекистан уже вместе снабжают КНР газом — по трубопроводу, который построили государственный «Туркменгаз» и китайская CNPC. Из 55 млрд кубометров в год на туркменский газ приоходится 40 млрд кубов, а остаток поставляют Узбекистан и Казахстан.

«В существующую схему распределения объемов газа, поставляемого в Китай, планы по расширению состава участников проекта газопровода „Туркменистан — Китай“ не входят», — подчеркивает МИД. Ведомство добавляет, что любые изменения в схемах и объемах поставок должны быть согласованы с Ашхабадом, но таких переговоров не проводилось.

План России заключался в том, чтобы поставлять больше газа в Казахстан и Узбекистан, а лишние объемы, возникающие в этих страна, отправить в КНР.

Китайский рынок отчаянно нужен «Газпрому», который в прошлом году продал за рубеж минимальный объем газа с последних лет СССР (100 млрд кубометров), а в этом, согласно прогнозу Госсовета РФ, экспортирует еще вдвое меньше. 50 млрд кубометров годового экспорта станут для Росси антирекордом со времен Леонида Брежнева.

После отключения газа европейским странам во втором полугодии 2022 года «Газпром» получил 1,3 трлн рублей убытка, а чтобы расплатиться с бюджетом по налогам, был вынужден потратить половину запасов наличных на счетах — 1 трлн из 2 трлн рублей.

Китай в этом году закупит 22 млрд кубометров российского газа — в 7 раз меньше, чем до войны импортировал Евросоюз. Попытка договориться об увеличении поставок до 100 млрд кубов в год и строительстве газпровода «Сила Сибири-2» результата не принесла.  На переговорах в Москве с Владимиром Путиным в марте председатель КНР Си Цзиньпин не утвердил долгожданный газовый контракт, который, как утверждал российский президент, практически согласован.

Спустя два месяца Пекин дал добро на строительство нового газопровода из Туркмении. Хотя туркменский газ стоит Китаю на 30% дороже российского, а переговоры о скидке с Ашхабадом не принесли результата, Китай утвердил проект Линия D, по которому из Туркменистана будет импортироваться 30 млрд кубометров ежегодно.

В 2022 году по трем действующим трубопровода Китай импортировал из Туркмении 35 млрд кубометров газа, заплатив за него $10,3 млрд. Российские поставки по запущенной в 2019 году «Силе Сибири» составили 16 млрд кубов, а их стоимость оказалась в 2,5 раза ниже — около $4 млрд.

току-що, miro20 написа:

Това са си твои измишльотини  с неудачните сравнения които принципно нямат нищо общо със ситуацията която са поставени руските спортисти   :)

И милиардери .

И западните спортисти и руските милиардери сменят своята националност по една и съща причина - лична изгода. Ако не го направят може да останат без приходи. 

Не ти изнася този факт? Ми сърди се на аФторчето, което измисли тази пробита опорка :)

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Ми сърди се на аФторчето, което измисли тази пробита опорка :)

Както казах по горе :

Ти тотално ли изкуфя ??? Ти спомена за гражданство при спортистите, и аз ти помогнах с информация.

Сега се оказва че това ми било някаква опорка. Аз да не съм Кашпировски или Джуна че да мога да внушавам на някого "мои опорки" , които той / в случая ти/ да ми подаваш :giggle1:

Ехоооо ??? балоните ... ??? Пак си на принципа "Кой ми сра в гащите"  ?   :laughing4:

Аха-а-а сега те разбрах. Когато руските милионери сменят гражданството си заради облаги - това е нещо лошо, но когато същото правят западни спортисти - това е нещо съвсем различно :giggle1:

Така ли е, г-н Насраний?

:popcorn2:

Не. Ти спомена спортистите, аз ти добавих инфо и незнайно как твоето споменаване на спортистите  стана моя "опорка"

Насрания пак се оказа ти :) 

преди 16 минути, miro20 написа:

Не. Ти спомена спортистите, аз ти добавих инфо и незнайно как твоето споменаване на спортистите  стана моя "опорка"

Гъъъъърч, г-н Насраний, гъъъъърч :laughing4:

Руски милиардери и западни спортисти правят едно и също, но според нефелната ти опорка лоши са само руснаците. 

Така се получава като импровизираш и през почивните дни сам си пишеш опорките, вместо да изчакаш до понеделник да дойде някой по-умен от теб в Тролската ви централа :wub:

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Гъъъъърч, г-н Насраний, гъъъъърч :laughing4:

Руски милиардери и западни спортисти правят едно и също, но според нефелната ти опорка лоши са само руснаците. 

Така се получава като импровизираш и през почивните дни сам си пишеш опорките, вместо да изчакаш до понеделник да дойде някой по-умен от теб в Тролската ви централа :wub:

Та, чия е опорката фейкомет ?

:)

Кой спомена спортистите , и после се осра че било моя опорка ?

гъъъърч.... :) 

И след като сравняваш, ще ми покажеш ли колко западни спортисти са сменили гражданството си заради санкции и заради това че НЕ МОГАТ дори  ДА ИСКАТ да се състезават за дадена държава ?

Даваш ми примери на ДОБРОВОЛНА смяна или двойно гражданство при някои , което няма НИЩО общо със избора който трябва да правят рашистките спортисти .

А имаш ли обяснение защо милиадерите сменят и паспорти и си трият руските корени и връзки ?

преди 10 минути, miro20 написа:

А имаш ли обяснение защо милиадерите сменят и паспорти и си трият руските корени и връзки ?

По същата причина, поради която го правят и западните спортисти - за лична облага.

А ти имаш ли обяснение защо повече няма да ти позволяват да импровизираш и да си измисляш сам опорките? Аз имам :D

тошеффффф опорката :) :) :)

Осра се сам дето ми измисли "опорки" , сега се гърчи с измишльотините си как да се оттърве :) 

Ама насраното си седи тошеффффф.. седи си ... :) 

преди 16 минути, miro20 написа:

Осра се сам дето ми измисли "опорки" , сега се гърчи с измишльотините си как да се оттърве :) 

На подигравките ти относно смяната на националността на руските милионери, показах че това е честа практика и сред западни спортисти. 

Аз тук моя опорка не виждам. Виждам само един осран Лоботомир, дето сигурно днес като са дошли на работа шефовете му са му дърпали ушите и са му забранили през почивните дни да импровизира и да съчинява собствени опорки :wink12:

на 13.08.2023 г. в 18:16, ivottoshev написа:

На подигравките ти относно смяната на националността на руските милионери, показах че това е честа практика и сред западни спортисти. 

Аз тук моя опорка не виждам.

...и аз ти извадих конкретни цифри, и ти вместо да ми благодариш , си измисли че това твоето било моя опорка :giggle1::laughing4:

Относно руските милиардери ситуацията няма абсолютно нищо общо с примерите от другите държави.

Тези рашистки милионери просто искат да изтрият , да заличат своето рашистко минало . Не съм видял някой друг западен милиардер да се притеснява от своето предишно  гражданство .  Или ако има двойно такова.

Същото е и със спортистите - когато западни спортисти имат двойно или си сменят гражданството, това не е защото им се забранява да играят за предишната държава.

А защото ДОБРОВОЛНО са си решили така, и за тях НЯМА ДИЛЕМА - СПОРТ ИЛИ ГРАЖДАНСТВО .

т.е. забеляза ли как и за милиардерите и при "опорката ти за спортистите"  накрая пак се оказа насран и затапен :) 

Много се стараеш да се заяждаш с абсолютни глупости и неадекватни сравнения, но .. накрая резултатът е винаги един и същ от тези  твои спекулации и заяжданици .

А ето още по темата колко обичат "русский мир" местните от окупираните територии

Откровения на пристигнали от Рашистан руснаци , да работят в окупираните територии :

Не 50 , а над 70%  от местните не искат въобще да виждат рашистките окупатори , нито искат техния "русский мир" .

И че не през две, та в трета бензиностанция могат да заредят колата ... защото им отказват с напътствия да вървят при Пултер да зареждат :) :)

Нито смеят да замръкнат, защото просто ги е страх за живота им , и може " да не се събудят" ....

Ето това е истината за Донбас, а не каквото рашистките окупатори лъжат.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.