Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Путин - обсъждане.

Featured Replies

Китайските рафинерии започнаха да ограничават покупките на руски петрол след санкциите на САЩ срещу Роснефт и Лукойл, според Bloomberg.

Държавните гиганти Sinopec и PetroChina вече са отменили редица планирани доставки. Дори частните рафинерии временно спират покупките, опасявайки се от вторични санкции.

Според анализатори от Rystad Energy AS, съкращенията възлизат на приблизително 400 000 барела петрол на ден, което представлява почти 45% от руския износ за Китай. Най-засегнат е популярният сорт ESPO, чиито цени паднаха рязко.

• Отговори 15,3k
  • Прегледи 620k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ангела Меркел и тя избута 4 мандата като канцлер от ноември 2005 до декември 2021 г. Чудно ми е, защо нямаше подобно възмущение, че се беше заседяла дълго време като лидер на Германия?! А за

• Жив и здрав да е! Без него, Русия нямаше да се вдигне на крака, след разпадата на СССР.

• По-голямата част от тези, които мразят Русия, дори не знаят защо я мразят. Те просто обичат да мразят. Като цяло, тези, които я мразят, я наричат агресор, защото била нападнала Украйна. Добре, тогав

Публикувани изображения

преди 12 часа, БаалБек написа:

Китайските рафинерии започнаха да ограничават покупките на руски петрол след санкциите на САЩ срещу Роснефт и Лукойл, според Bloomberg.

Държавните гиганти Sinopec и PetroChina вече са отменили редица планирани доставки. Дори частните рафинерии временно спират покупките, опасявайки се от вторични санкции.

Според анализатори от Rystad Energy AS, съкращенията възлизат на приблизително 400 000 барела петрол на ден, което представлява почти 45% от руския износ за Китай. Най-засегнат е популярният сорт ESPO, чиито цени паднаха рязко.

Китай "спира" поръчки за нефт от Русия, а те на свой ред странно са започнали да доставят до unknouwn direction. Да знаеш в Папуа Нова Гвинея рязко са вдигнали производство на нефт. 

преди 34 минути, maxthon написа:

Китай "спира" поръчки за нефт от Русия, а те на свой ред странно са започнали да доставят до unknouwn direction. Да знаеш в Папуа Нова Гвинея рязко са вдигнали производство на нефт. 

Всичко е по план! Така казва вожда от Кремъл! Например: 

Цитат

Руските износители, които трябваше да приемат плащания в неконвертируеми юани (и рупии), са натрупали много безполезни юани, които Кремъл сега се опитва да им придаде стойност, като издава държавни облигации, деноминирани в юани.  Част от тези безполезни пари, трябва да се представят на пропагандаторите, като ги превърнат в "инвестиция". Този ход идва, след като петролните гиганти, наскоро засегнати от новини за предстоящи санкции, репатрират приходите от юани преди влизането в сила на санкциите.

Кремъл може също така да използва юана, който заема от корпоративните печалби, за да купува повече военни доставки от Китай, укрепвайки нарастващия си дефицит във военното финансиране. Русия се спуска все повече в статута си на китайска провинция, като сега официално признава, че част от националната й финансова система зависи от китайското монетарно влияние. И със съдбата си, тясно свързана със стабилността на юана.

Exclusive: Russia plans to issue debut sovereign yuan-denominated bonds, sources say | Reuters

:popcorn2:

преди 14 минути, БаалБек написа:

Всичко е по план! Така казва вожда от Кремъл!

Е то плана е санкциите да имат ефект. И най-вече да се получи един конкретен резултат от тях. Как е има ли го конкретния резултат?

Наследството на Сталин в Русия

/ Теодора Димова /... И до днес в Русия не е решен проблемът с наследството на Сталин. Болшевизмът до такава степен е култивирал своята зараза в съветското общество, че това, което наблюдаваме в днешното руско общество, е реколтата от семената, посети през годините на партийната сеитба, на строителството на новото безкласово общество, на враговете на народа, осъждани и разстрелвани по доноси на съседи и приятели.

Тази система не е променена и до днес. Днес арестуват на улицата, ако кажеш „Не на войната!“

преди 10 часа, maxthon написа:

Е то плана е санкциите да имат ефект. И най-вече да се получи един конкретен резултат от тях. Как е има ли го конкретния резултат?

Липса на клоуни в руZкия цирк. Кога успяха да му наложат санкции и на него, бре бъди? Вноса на велосипеди сигурно е било, нали ;) Няма ли да престанеш да бъдеш най-жалката и отчаяна тролка тук, най-после ?

Владимир Путин е велик и никога не е започнал нито една война, а всеки път само се защитава. На чужда територия. Владимир Путин е много по-велик от Петър Велики. Щото той… какво е направил? Успял да модернизира Русия по западен образец. Чудо голямо.

Путин успя да направи обратното, което е по-трудно. И като му казаха за Украйна, че не е хубаво така да напада чужди държави, той отговори, че няма такава държава (малко като „Абербайджан“), а после уточни, че и да има, не е чужда – негова си е, затова има право да си я напада. Ти, ако не можеш да нападнеш това, дето си го смяташ за свое, какво правиш изобщо, живот ли е това? Утре така някой ще каже, че и жена си не можеш да биеш. 

Без съмнение, Путин прави Русия велика отново, защото всеки момент ще разгроми гнилия Запад, който от векове насам всеки момент ще се разпадне, ама буквално ей ся. Русия се разпадна три пъти през XX в.

С изключение на войните, които е загубила, Русия никога не е губила война – уникална статистика, с която другите велики сили не могат да се похвалят. 

/ Иван Ланджев /

Косе 

изявата ти в тая тема е като свински т@шак на операционна маса. това с търсачка не става готин. Трябва файл с линкове :)

пп

балбучка, откъде ги копаш тия лумпени

преди 24 минути, kiro 2025 написа:

Косе 

изявата ти в тая тема е като свински т@шак на операционна маса. това с търсачка не става готин. Трябва файл с линкове :)

пп

балбучка, откъде ги копаш тия лумпени

Имаш ли да кажеш нещо по темата за липсата на клоуни или викаш не можеш да помогнеш? Не знам защо но мисля че с бъдито имате заложби- защо да се губи този потенциал нахалост?

С огромен кеф ти съобщавам че руснаците току що обявиха че ще думнат атомна бомба.

Тръмпара трябва да вдигне телефона. Ако иска.

С определено закъснение нещата почнаха да се наместват.

И едно меме приятел. Иди в яплакал  да ти го обяснят.

5215654696691895583.jpg

РуZкото кино минава в 4D!

Над 30 човека получили изгаряне на очите след прожекция. Забравили да изключат някакви антибактериални лампи... Сигурно са давали "Изпепелени от слънцето"

https://lenta.ru/news/2025/11/05/poluchivshie-ozhogi-glaz-zriteli-rossiyskogo-kinoteatra-raskryli-podrobnosti-seansa/

Но поне са имали ток за разлика от някакви строители на космодрума "Восточной" дето им го спрели че дължали пари

https://prim.rbc.ru/prim/06/11/2025/690bd3039a7947a1f3086f0e

Сега ще работят без ток :)

Защото санкциите нямат значение и "Gunvor" обяви, че оттегля предложението си за придобиване на чуждестранните активи на "Лукойл! 🤡

И? Кремъл ще загуби контрол върху голяма част, ако не всички, от активите на "Лукойл" в чужбина. България ще назначи - по модела, ползван в Германия - особен управител на рафиненията в Бургас. С това ще бъдат спрени приходите от тези активи за Русия, а има и вариант особеният управител да получи и право на разпореждане с активите. 🤡

Междувременно Лавров беше разжалван, а БРИКС - изтласкан в периферията и без активно учстие в световните процеси. 🤡

Всичко е по план. Путин го е предвидил с математическа точност. 😆😆😆😆😆

преди 1 час, БаалБек написа:

Междувременно Лавров беше разжалван

Мдааа... и не само той и не само веднъж... А колко пъти умираха с Путин, загубих им бройката... :getout:

преди 2 часа, БаалБек написа:

Защото санкциите нямат значение и "Gunvor" обяви, че оттегля предложението си за придобиване на чуждестранните активи на "Лукойл! 🤡

И? Кремъл ще загуби контрол върху голяма част, ако не всички, от активите на "Лукойл" в чужбина. България ще назначи - по модела, ползван в Германия - особен управител на рафиненията в Бургас. С това ще бъдат спрени приходите от тези активи за Русия, а има и вариант особеният управител да получи и право на разпореждане с активите. 🤡

Междувременно Лавров беше разжалван, а БРИКС - изтласкан в периферията и без активно учстие в световните процеси. 🤡

Всичко е по план. Путин го е предвидил с математическа точност. 😆😆😆😆😆

Боже, колко си проста! 

И дори не ти минава през кухата кратуна, че е много вероятно в някакъв бъдещ момент България ще бъде осъдена да плати за грабежа на Лукойл, както се случи с АЕЦ "Белене".

Русия непрекъснато пропада в дупка във времето. Целият свят се движи напред, една епоха на развитие сменя друга – Ренесансът, Просвещението, опитите да се построи демократично общество.

Когато се опитва да се измъкне от миналото, Русия винаги се плъзга в една и съща дупка.

Между Русия и съвременния свят има историческа пропаст.

Това е психическа, психологическа бездна – между племенното съзнание и индивида.

По-голямата част от населението на Русия се идентифицира със своето племе, което по дефиниция е носител на доброто, а другите народи са носител на злото – врагове, които искат да ни унищожат.

Племето винаги е в състояние на война с целия свят.

И никаква отговорност никой от обикновените хора не може да носи,

всички решения се вземат от вожда, царя, президента.

Този цивилизационен разрив може да бъде преодолян само чрез образование. Единственият инструмент е културата.

Но всеки режим в Русия прави образованието невъзможно.

Режимът няма нужда от „умници“.

Критическото мислене е непознато за племенното съзнание – то трябва да се възпитава, но всъщност се възпитава точно обратното: трябва да мислиш в строй.

Не можеш да мислиш в крак – ще те научим, не искаш – ще те принудим.

И ето че отново живеем в Златната орда.

Имаме хан, а всички останали са негови роби. Няма нито конституция, нито закони.

Съществува само волята на върховното началство.

Който е недоволен, трябва или да мълчи и да се подчинява, или да бяга от страната. Няма никаква частна собственост. Нещо ти принадлежи дотогава, докато си лоялен към началниците си. Щом загубиш лоялност, губиш и всичко, което не си успял да скриеш на Запад.

Михаил Шишкин

Журналист , Дмитрий Иванович :
Г-н президент , какво мислите относно това , че България е членка на НАТО ЕС , това заплашва ли сигурността на Русия по някакъв начин , защото тази страна е доста близка страна до нас и в момента се строят в България нови бази на НАТО и то доста огромни , въоръжават България . Това до колко представлява опасност за нашата сигурност и бихме ли предприели някакви мерки ?
Владимир Путин :
Имате ли други въпроси?
Дмитрий Иванович :
Мисля , че ви зададох важен въпрос , на който трябва да се отговори според мен от ваша страна за да разберем какво мислите като държавен глава относно въоръжаването на България , а тази страна е доста близка до нас. Знаете ли , че в момента се строят бази на НАТО в България , нови бази , изцяло въоръжени и готови за нападение ? Възможен ли е конфликт в България , и подготвят ли България за война срещу Русия . Моля ви да ми отговорите , защото доста хора биха искали да чуят Вашият отговор по въпроса . Днес България приема и еврото , от 2026г . Доколко България може да бъде заплаха за нас?
Владимир Путин :
Други въпроси ?
Дмитрий Иванович :
Не разбирам защо отбягвате темите за България ?! Нека да не забравим , че България също може да представлява заплаха за нас , защото е членка на НАТО . България може да бъде въоръжена и с ядрени оръжия . Длъжен съм да питам за България , защото много хора очакват отговори лично от вас . Доста често отбягвате , а и никога не коментирате България , защо ?
Владимир Путин :
Добре , благодаря за въпросите . Два пъти задавате въпрос за България. И какво по точно очаквате да чуете от мен за България ? Да, българските политици неведнъж тръгват срещу Русия и мен. Неведнъж изпращат оръжия в Украйна срещу нас дори и доброволци , унищожиха нашите паметници . Колкото и като страна Русия , да сме помогнали на България в нашата история , това никога не се оцени от управляващите на България . Вие знаете , че те постоянно говорят за мен, но аз държа да не коментирам български управляващи , а и не ги познавам в интерес на истината . Те знаят кой съм аз , но аз не познавам тези политици, и не говоря за политици , които не познавам . това са много политици за една малка страна. Това е първото . Второ , не се притеснявайте , аз като държавен глава следя , наблюдавам и знам всичко , което се случва по света и покрай нас . Обиден съм на българските политици заради това , че изпратиха оръжия срещу нас , обиден съм за това , че унищожиха наши паметници , обиден съм и за южен поток , защото те бяха обещали , че това е техен национален интерес и , че ще реализират този проект и няма да бъдат пречка . Но виждаме , че това не стана така . Русия винаги е помогнала на България и винаги можехме да помогнем на тази страна , но те не искат да работят с нас , защото явно имат някакви зависимости . Но това не е наша работа, това е работа на българските ни колеги . И какво очаквате да ви кажа ? Да , знам . НАТО строи нови бази в България , въоръжава ги . Но не виждам България като заплаха за нас , а ако видим , че България представлява заплаха за нас , просто ще унищожим заплахата - оръжията , базите на НАТО в България . Не , няма да има конфликт в България , ако България нападне Русия с натовски оръжия , ние ще унищожим базите на НАТО , оръжейните заводи в България , оръжията , без да пострада страната и народа . Българският народ в огромен процент е приятел на Русия знам , българския народ и страната няма да пострадат . В момента протестират срещу еврото , надявам се , че ще имат възможност за референдум относно еврото . Но разбира се , с приемането на еврото България , не представлява опасност за нас .
Дмитрий Иванович :
Защо когато ви зададох въпроси за България никога не ме погледнахте , а когато вие решихте да отговорите , чак тогава решихте да ме погледнете . Това неуважение към мен ли е или омраза към България ?
Владимир Путин :
Уважавам всички независими журналисти!
Просто съм обиден на управлението в България и не виждам смисъл да говоря за българските политици , за България , а и погрешно могат да ме разберат , защото винаги така правят . Няма защо да мразя България , но не мога да уважавам български политици когато единствената им основна работа е да говорят против Русия и мен , да развиват политика само и единствено против Русия . Не мога да кажа , че българските управляващи нямат никаква вина , колкото и да бъдат членове на ЕС НАТО и да действат заедно с организациите , ако желаеха българските ни колеги можеха да предотвратят много неща , но са против Русия , и печелят когато са против нас .
Ако управляващите в България искаха съюз с Русия , ние щяхме да ги приемем , ако искаха да останат с Русия и след разпада на СССР , те имаха такава възможност , но не пожелаха . И сега те щяха да бъдат независима страна , а не колония , която изпълнява чужди нареждания и работи за чужди интереси .
преди 6 часа, БаалБек написа:

Русия непрекъснато пропада в дупка във времето. Целият свят се движи напред, една епоха на развитие сменя друга – Ренесансът, Просвещението, опитите да се построи демократично общество.

Когато се опитва да се измъкне от миналото, Русия винаги се плъзга в една и съща дупка.

Между Русия и съвременния свят има историческа пропаст.

Това е психическа, психологическа бездна – между племенното съзнание и индивида.

По-голямата част от населението на Русия се идентифицира със своето племе, което по дефиниция е носител на доброто, а другите народи са носител на злото – врагове, които искат да ни унищожат.

Племето винаги е в състояние на война с целия свят.

И никаква отговорност никой от обикновените хора не може да носи,

всички решения се вземат от вожда, царя, президента.

Този цивилизационен разрив може да бъде преодолян само чрез образование. Единственият инструмент е културата.

Но всеки режим в Русия прави образованието невъзможно.

Режимът няма нужда от „умници“.

Критическото мислене е непознато за племенното съзнание – то трябва да се възпитава, но всъщност се възпитава точно обратното: трябва да мислиш в строй.

Не можеш да мислиш в крак – ще те научим, не искаш – ще те принудим.

И ето че отново живеем в Златната орда.

Имаме хан, а всички останали са негови роби. Няма нито конституция, нито закони.

Съществува само волята на върховното началство.

Който е недоволен, трябва или да мълчи и да се подчинява, или да бяга от страната. Няма никаква частна собственост. Нещо ти принадлежи дотогава, докато си лоялен към началниците си. Щом загубиш лоялност, губиш и всичко, което не си успял да скриеш на Запад.

Михаил Шишкин

Аз бих синтезирал простичко ... 

- рашистан е обезьяна с гранатой. 

Това си беше направо като анимационен сериал. 

G5P1I6iWIAA8dI_?format=png&name=small

Ама това не са истинските проблеми.

Самая болшая окончателно в загубила делото за ЮКОС

https://apnews.com/article/yukos-netherlands-russia-oil-putin-9253e71f4949785cdaf53a8be80a6e92

И това към перемогата ли ще го пишеш Некрофилеску ?

пп

Да дам линк към разбилия се самолет на ups ?

преди 5 часа, kiro 2025 написа:

И това към перемогата ли ще го пишеш Некрофилеску ?

пп

Да дам линк към разбилия се самолет на ups ?

3% от БВП на Русия за 2024 г.... Нищо работа е това ;). Кире, знаеш че не струваш , а ми се струва че в после време и издишаш.

Петрушев е потресен от състоянието на Русия в момента. Петербург бил толкова чист, че можел да оближе улицата с език. Говори и за "цензурата" в Русия и естествено нищо общо с това, което прочитаме от "капацитетите" тук. Костовиста ще излезе прав накрая. Той е много наясно с нещата...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.