Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

счупих си буксата за слушалки и работи само едната слушалка

Featured Replies

Счупих си буксата за слушалки и работи само едната слушалка пробвах с други слушалки същия резултат един приятел си я счупи също и ми каза че са му сменяли някакав блок

а той е от комп а аз от лаптоп и незнам какво да правя.Счупи се като паднах от стола засурнах слушалките и като ги включих не работеше едната

Едно такова и си ти:

http://www.computermarket.bg/sound-card-de-17009.html

Води се външна звукова карта на USB. Тази е само за пример.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

• Автор

да струва ми се че ще е добре но мога ли да сложа нова букса

Да, може - в сервиз.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Ами носиш на сервиз за да се види какво си счупил и да се смени ако може.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Еми няма да е както цената на звукова карта USB, така че е по-добре да си купиш Звукова карта USB, защото ще ти вземат някъде към 20-30лв

Ето някакъв рандом сайт http://correct-pc.com/price където може да видиш колко струва смяната на звукова карта

Редактирано от NewbieBeard (преглед на промените)

• Автор

добре мерси за отговорите най скоро време ще си поръчам една

Ако картата е AC97 на Реалтек, можеш да размениш местата, да я настроиш да изкарва line out през микрофонният порт.  Следващата генерация на I2C /HD Audio/Azalia не могат.

Съветите с външна звукова карта на USB не ги слушай. Това нещо ще е милиард пъти по-зле от вграденият на дъното ти чип. Ако ще се купува външна звукова карта, поне да има смисъл.

Редактирано от Staseka7777 (преглед на промените)

Какъв е лаптопа? Ако буксата е изнесена на отделна платка, като някои HP Probook - става лесно.
Ако не е..то това си е гърч..Всичко се разглобява, дъното пада..И това за една букса...
Никой не му се занимава с такива неблагодарни ремонти..
Че и буксите са различни като разположение на изводите при различните лаптопи..
Трябва да се намери точно определена букса и...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 15 минути, simtech написа:

Какъв е лаптопа? Ако буксата е изнесена на отделна платка, като някои HP Probook - става лесно.
Ако не е..то това си е гърч..Всичко се разглобява, дъното пада..И това за една букса...
Никой не му се занимава с такива неблагодарни ремонти..

Таман като за тебе работа. И без това по цял ден нищо не правиш. Приеми поръчката само гледай да не прецакаш заради една букса цял лаптоп но да не сме черногледи чак толкова.

преди 6 часа, BMW Маниак написа:

...

С такива неблагодарни ремонти почти никой не се занимава. Защото не можеш да вземеш пари.

преди 22 минути, simtech написа:

С такива неблагодарни ремонти почти никой не се занимава. Защото не можеш да вземеш пари.

Така е ама име не се прави само търсейки лесната и високоплатена работа.
Трябва да караш наред а не да подбираш коя е неблагодарна и коя високоплатена. Тя високоплатената ще дойде после а не първо да е тя.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

По изключение този път simtech е прав :) .

Тук е България. Име не се прави никак. Хората търсят само евтиното. Така че по-добре да си отбираш само високоплатените ремонти (ако можеш да си го позволиш, разбира се), и да правиш пари. 

Хайде стига бе... Буксата за звукова карта ще му излезе около $2 до $5 с доставката от AliExpress. От там нататък какво му трябва на човека? Да изгледа едно клипче в YouTube, за да види как се разглобява конкретният модел лаптоп и един поялник плюс една помпа за калай, за да свали стария куплунг и да сложи новия. Ако не е сигурен в способностите си, да вземе една стара дънна платка и да се упражнява час-два, докато се научи да запоява и разпоява. 

преди 8 часа, Win_user написа:

Хайде стига бе... Буксата за звукова карта ще му излезе около $2 до $5 с доставката от AliExpress. От там нататък какво му трябва на човека?

Аз бих взел примерно поне 60лв. Лаптопът ще стои, ще се занимавам с доставки... След това най-вероятно се разглобява до последното винтче. Вадиш дъното. Ама нееее, с поялника безоловен припой малко трудно ще смениш. И понеже там дирите са тънки, а не като при захранващата букса не можеш да грееш много.
Като им се развали микрофона, буксата за микрофон или слушалки на лаптопа им препоръчвам да си вземат усб слушалки и толкова.
Аз лично шетам по дъната само ако е заминало нещо има 2 опции - ремонт или кофа. А не да го разглобиш за смяна на букса, той да е бил прегряван примерно и само като му развиеш винтчетата да му се разлепи чипа на видеото.

преди 8 часа, RudeBoy написа:

По изключение този път simtech е прав

За всичко свързано с хардуера на компотите симтех винаги е прав.

преди 10 часа, BMW Маниак написа:

Така е ама име не се прави само търсейки лесната и високоплатена работа.

Хората правят пари именно когато подбират добре платените и лесни работи. Тези, които избират по-неблагодарните и ниско платени после обикновено ги одумват.. "Той ми взе малко, пари, ама нищо не направи" и прочие... Все някой трябва да е виновен, че са решили да минат тънко. Защото минаването прекалено тънко си има съответното отражение в качеството.

преди 14 минути, simtech написа:

За всичко свързано с хардуера на компонтите симтех винаги е прав.

Кои са тези компонти !!! Ти нали уж грамотен висшист беше по едно време ?
И както винаги си и скромен.

преди 16 минути, simtech написа:

Хората правят пари именно когато подбират добре платените и лесни работи.

Те ако ще са лесни работи за какво ми е да ходя при специалист? Лесните и аз мога да си правя.

преди 9 минути, BMW Маниак написа:

Те ако ще са лесни работи за какво ми е да ходя при специалист? Лесните и аз мога да си правя.

Като не искате да плащате за скъпите, купувайте си ново. По-евтино ще ви излезе. Исках да напиша компотите, допуснал съм типо...

преди 10 минути, simtech написа:

Като не искате да плащате за скъпите, купувайте си ново.

Това е вече масово.

преди 9 минути, BMW Маниак написа:

Това е вече масово.

С трици маймуни не се ловят!

преди 7 часа, simtech написа:

Аз бих взел примерно поне 60лв. Лаптопът ще стои, ще се занимавам с доставки... След това най-вероятно се разглобява до последното винтче. Вадиш дъното. Ама нееее, с поялника безоловен припой малко трудно ще смениш. И понеже там дирите са тънки, а не като при захранващата букса не можеш да грееш много.

Говорим за букса от този тип. Развинтване на 20-тина винтчета, сваляне на дъното, разпояване на 6 крачета, запояване на новите и сглобяване. Работа за около един час. Поялникът ми е с цифрово управление на температурата, максимално до 520°, но за подобна работа го настройвам на 380°-400°. Въпреки че използвам най-скъпия безоловен тинол с 3% сребърно съдържание, за подобен ремонт ще ме е срам да взема повече от 25 лева. В държава с 650 лева средна заплата да искаш 60 лева за един час не особено квалифициран труд при стойност на вложените консумативи (припой и ел.ток) под 1 лев ми се струва меко казано нагло!

преди 1 час, Win_user написа:

..за подобен ремонт ще ме е срам да взема повече от 25 лева. В държава с 650 лева средна заплата да искаш 60 лева за един час не особено квалифициран труд при стойност на вложените консумативи (припой и ел.ток) под 1 лев ми се струва меко казано нагло!

Ами като е нагло, да вземе да го разглоби..без опит ще му отнеме няколко часа и счупени пластмаси..да ми докара дъното..аз ще му го запоя за 25лв, ще му го дам и да отиде да си сглобява лаптопа. Да видим дали тоя лаптоп след разглабяне от аматьор и сглобяване от такъв какъв е шансът да тръгне.
Бате ти бойко каза, че средната заплата е 900лв, а докато разглобявам някой лаптоп и си губя времето, мога да свърша повече неща, които са по-лесни..еднакво добре платени и да приключа деня с повече пари.
Винтчетата не са 20, а щипки и пластмаси има голям шанс да се счупят. А в гадните пластмаси на повечето лаптопи превърта.
Ето за това не го правя. Вземи му малко пари, после да те одумва..Направил си  буксата, а се разпаднал лаптопа.
Аз няма да си губя времето да се гърча да разглобявам пластмасите на някоя евтина кочина без да ги счупя и одера..за 25лв, че и букса да сменям.
Без това хората които се занимават с хардуер са най-зле платени..Ми ще си патите тогава. Програмист може да взима 3000лв, а сервизните инженери ще работят за 700лв, че и работа искате да вършат??
А това е само един от десетките видове букси, които се слагат в лаптопите.

преди 1 час, Win_user написа:

В държава с 650 лева средна заплата да искаш 60 лева за един час не особено квалифициран

Аз като отидох в автосервиза дадох 100лв да ми завият 5 болта. Това е още по-малко квалифициран труд и аз бях беден студент с доходи от почасова работа, ама никой не се смили над мен. И нямаше цигански пазарлъци.
Аз как да платя на ония хубавци, когато на мен ми плащат с жълти стотинки?

на 10/30/2017 в 21:20, simtech написа:

Без това хората които се занимават с хардуер са най-зле платени..Ми ще си патите тогава. Програмист може да взима 3000лв, а сервизните инженери ще работят за 700лв, че и работа искате да вършат??

Ако работиш по 8 часа на ден, в 4 от които пиеш кафе и си клатиш краката, а в другите 4 вземаш по 25 лева на час, месечният ти доход ще е 3000 лева. А ако искаш да се правиш на тарикат и за един час работа да вземаш 60 лева - ще имаш работа за по един час на три дни и ще ревеш по форумите, че не ти стигали парите.

Аз като отидох в автосервиза дадох 100лв да ми завият 5 болта.

Ами да беше си ги завил сам. Или да се беше заинтересувал предварително за цените и да отидеш при нормален майстор, а не при някакъв измекяр-кожодер. Аз където ходя, за 25 лева ми сменят маслото, масления филтър и ми доливат течност в хидравликата до необходимото ниво.

Това е още по-малко квалифициран труд и аз бях беден студент с доходи от почасова работа, ама никой не се смили над мен.

Ах, милият той! Беден студент със собствена кола! Това ми звучи като съчинението по литература на митничарското дете:

Цитат

Имало едно време един беден митничар. Жена му също била много бедна, както и шофьорът и готвачката им. Но най-бедна била прислужницата им.

:D 

Редактирано от Win_user (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.