Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Приказки за Лека Нощ

Featured Replies

при теб така ли се получава ?

да не можеш ?

самолета не излита ?

:clown:

• Отговори 3,4k
  • Прегледи 189,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Финансов директор на форума

• кристализация като шише мастика   в хладилника  спирт и анасон туй то по кристлизацията на съзнанието  едното такова замръзнало ....

• по интуиция     да речем че си набор 80 https://sebepoznanie.com/psihologiq/samopomosht/zavisimost/

Публикувани изображения

Пробвай пак. Няма такава дето да даде писта на неизлитащ самолет. :)

e  сирeна ще даде писта

иска да си запази девствеността....

Не намесвай трети лица, които даже не присъстват в момента. Признак за селяндурщина е.

не присъстват но ще дойдат.

На твое място не бих разчитал на това. Но, ти си знаеш... ти си детектива- сигурно имаш некви улики.  :)

преди 10 часа, _Слънце_ написа:

Казвал ли съм ти, че механизмите много ги разбирам? Без напасване просто не работят и се чупят. Колкото и да са уникални в същността си, непретворени практически си остават само възможност.А механизма никога не е съставен само от 2 части. Повечето механизми са сложни и съдържат в себе си дори паразитни елементи. Които също трябва да вършат полезна работа. Иначе механизма пак се чупи. На теория не би трябвало, но се чупи. Защото някой не е взел под внимание външните фактори- околна среда, температура... наличие на гризачи в помещението.

Идеята е, че ние създаваме механизма, а не той нас. Ако искаме да работи,трябва да се постараем, а не да си викаме "аз съм над тези неща". Сетивна си, мисля че ще хванеш.

Практичен дедов реализъм. 

Но младостта има други… невинни, идеалистични механизми и в това е нейното очарование.

Иначе за механизмите - първоначално механизмите управляват нас, с течение на времето и опита се учим да ги управляваме. Като се поомърляш в калта на човечеството, започваш да разбираш, че между теб и "зверове", като Хитлер, няма съществена разлика. Този механизъм го има във всеки човек. Да не си над Хитлер е начин да не бъдеш Хитлер.

човечеството разбира само от тояга

когато няма тояга  вълците ядът ягнетата.

преди 16 часа, _Слънце_ написа:

Aбе аз  ти вярвам, ама така без доказателства... снимай нещо там, квото имаш. Диплома,миплома, стройна снага,луканка дето не е под кашкавала, мобифон...нещо бе. Пасат поне, че и там тръгнаха съмнения. 

Извинявай, ма да не би да се женя за сестра ти случайно..че ще ти снимам квото и да е било?

преди 9 часа, Xtreme_design написа:

Но младостта има други… невинни, идеалистични механизми и в това е нейното очарование.
...започваш да разбираш, че между теб и "зверове", като Хитлер, няма съществена разлика.

Идеализмът е състояние на духа, не е въпрос на възраст :)
А между Хитлер и всеки друг няма разлика. Освен в идеалите. Като същества всичките сме по един физически модел.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 9 часа, Xtreme_design написа:

Практичен дедов реализъм.

Мо, разпространяваш лъжливи слухове.

преди 4 минути, Johnny B написа:

Извинявай, ма да не би да се женя за сестра ти случайно..че ще ти снимам квото и да е било?

Ми много самохвалство, никви диказателства брат. Аз пък съм Джон Ленън тогава.

напомняш ми за един хахо , дето киснеше постоянно в едно барче и на висок глас все разправяше за мерцедеса си... естествено с цел да привлече вниманието на некоя по- неопитна мома. Един ден съдбата му се усмихна и една му вика: "аре карай мерцедеса да ходим някъде другаде". Хайвана веднага обърна плочата- " Абе заеби, тая седмица мерцедеса ми е на ремонт и съм с москвича на баща ми."  :)

преди 7 минути, _Слънце_ написа:

Ми много самохвалство, никви диказателства брат.

Като идваш на морето, може и да изпием по една бира. И ще видиш и мен и пасата..и бррадата
Тук нямам нищо намерение да доказвам, така че всеки непознат от гуглето да може да се възползва от това.

преди 21 минути, Johnny B написа:

Идеализмът е състояние на духа, не е въпрос на възраст :)
А между Хитлер и всеки друг няма разлика. Освен в идеалите. Като същества всичките сме по един физически модел.

Идеализмът е просто друга форма на отрицание.

Хитлер е бил идеалист. 

преди 1 минута, Johnny B написа:

Като идваш на морето, може и да изпием по една бира. И ще видиш и мен и пасата..и бррадата
Тук нямам нищо намерение да доказвам, така че всеки непознат от гуглето да може да се възползва от това.

На нащо море не ходя пич. Мисля че е разбираемо...

преди 3 минути, Xtreme_design написа:

Идеализмът е просто друга форма на отрицание....Хитлер е бил идеалист. 

Идеализмът е вярата, че човек може да надрасне първичната си същност и да бъде нещо повече от елементарна биологична машина.
Въпросът не е дали човек има идеали, а какви по-точно идеали има човек. А идеал и идеализъм са 2 различни неща.

преди 2 минути, _Слънце_ написа:

На нащо море не ходя пич. Мисля че е разбираемо...

Ако си мислиш, че ще дойда в Пловдив да те диря - няма да стане. Поне да беше русо, синеоко и женско, да си струва разходката... :lol6:

преди 2 минути, Johnny B написа:

Ако си мислиш, че ще дойда в Пловдив да те диря - няма да стане. Поне да беше русо, синеоко и женско, да си струва разходката... :lol6:

Живея точно до декатлона, ако размислиш. Ама не отговарям на нито едно от условията.  :)

преди 1 минута, _Слънце_ написа:

Ама не отговарям на нито едно от условията.  :)

То и на трите условия да отговаряше, пак беше 50/50..А така...става 0% шанс... :D
И аз на море не ходя. Гледам го през прозореца и ми се гади вече от море.

Oффф, добре че не съм русо, синеоко и женско, че щех си остана с надеждите само.

преди 1 минута, _Слънце_ написа:

Oффф, добре че не съм русо, синеоко и женско, че щех си остана с надеждите само.

Ами съжалявай..Ако беше, нямаше да работиш, ми за теб щяха да работят... :D
п.п Ай стига глупости, че....темата е за по-различни неща :)

Ми сори, ама само глупости са ми в главата... акъла май замина безвъзвратно.

току-що, _Слънце_ написа:

Ми сори...

Не ми викай на мене сори... :)

преди 25 минути, Johnny B написа:

Идеализмът е вярата, че човек може да надрасне първичната си същност и да бъде нещо повече от елементарна биологична машина.
Въпросът не е дали човек има идеали, а какви по-точно идеали има човек. А идеал и идеализъм са 2 различни неща.

Хм…не бъркаш ли идеализъм и визионерство?

преди 8 минути, Xtreme_design написа:

Хм…не бъркаш ли идеализъм и визионерство?

Не. Просто идеализъм е дума с толкова широк смисъл в момента... :)
Идеализъм..Дуализъм..Материализъм... А нещо има ли го, ако няма кой да го определи? Кой ще докаже, че го има тогава?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.