Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преинсталация на Windows 7

Featured Replies

Здравейте. Имам един стар лаптоп, за който се сетих (Dell Latitude D430) та реших да го включа, но стигна до там, че зарежда логото на Windows 7, и се рестартира. Реших да го преинаталирам, качих Windows 7 на флашката (понеже лаптопа няма място за CD/DVD) и започвам да го преинсталирам, но за съжаление ми излиза Fatal! Inconsistent data read from (0x80).. Ако някой помогне ще съм много благодарен! ☺ Ето и какво точно ми излиза 

Редактирано от MaDCoW (преглед на промените)

Колко стар ? Понеже не всеки комп./лаптоп от старите имат функция от буут менюто . Стигаш ли до там или проблемът е по време на преинсталацията ? В биоса виш за някаква информация за у-вото ! 

Редактирано от Hold em (преглед на промените)

• Автор
преди 42 минути, Hold em написа:

Колко стар ? Понеже не всеки комп./лаптоп от старите имат функция от буут менюто . Стигаш ли до там или проблемът е по време на преинсталацията ? В биоса виш за някаква информация за у-вото ! 

Грешка лаптопа е Dell Latitude D430, иначе като вкарам флашката ми излиза Internal HDD, USB Storage Device (аз това избирам,), Cardbus NIC и Onboard NIC

Рестартирате компа и постоянно припомпвайте бутона F12 за да влезе в зареждащо меню и да му дадете да зареди от флашката (юсбито)

Пробвайте да форматирате хард диска ако няма ценна информация ако има пак форматирайте , но преди това я съхранете на сигурно място.Явно проблема е във вас ,защото не викате бутващото меню, което се вика с F12

Поне така ме ориентира гугъл.

Справка :

image.png

• Автор
преди 22 минути, Gangosa написа:

Рестартирате компа и постоянно припомпвайте бутона F12 за да влезе в зареждащо меню и да му дадете да зареди от флашката (юсбито)

Пробвайте да форматирате хард диска ако няма ценна информация ако има пак форматирайте , но преди това я съхранете на сигурно място.Явно проблема е във вас ,защото не викате бутващото меню, което се вика с F12

Поне така ме ориентира гугъл.

Справка :

image.png

Всичко си го правя по абсолютно същия начин и като си избера буутващото устройство в случая флашката и ми излиза това 

IMG_20171105_184844.jpg

Редактирано от MaDCoW (преглед на промените)

• Автор
преди 11 минути, Gangosa написа:

Явно трябва да запишете както трябва флашката за да бутне. С каква програма направихте флашката?

Със YUMI, със същата програма качих Windows-а преди време преинсталирах един лаптоп MSI

Това не значи ,че ще се хареса на всеки лаптоп. Тоя в случая не я харесва и иска да пробвате да я запишете с друга програма  според мен.

преди 43 минути, Радослав Матев написа:

Или флашката е проблемна, или хард диска - пробвай с друго USB устройство.

Или на друг usb порт.

Пробвай , както казаха на друг USB port , но мисля , че проблемът ще излезе от флашката или може би Windows-а на нея :/

Проблемът е по-скоро във форматирането на флашката.
Използвай описания метод.
http://www.utilizewindows.com/create-a-windows-7-usb-installation-source/

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 11 часа, Stoyannnov написа:

Запиши Windows-а на флашката с RUFUS.

Пробвах с RUFUS и не стана, вероятно е от флашката ще опитам с друга

на 5.11.2017 г. в 20:51, Gangosa написа:

Това не значи ,че ще се хареса на всеки лаптоп. Тоя в случая не я харесва и иска да пробвате да я запишете с друга програма  според мен.

YUMI e по-добра от Rufus,според моята практика.С YUMI можеш да създадеш мултибуут флашка,на която можеш да имаш Hiren,s boot и т.н...

Редактирано от G.I.Ganev (преглед на промените)

https://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/

безплатна

Редактирано от G.I.Ganev (преглед на промените)

преди 2 часа, G.I.Ganev написа:

YUMI e по-добра от Rufus

Не особено коректно сравнение.
Yumi работи с iso файлове
Rufus работи със съдържанието на iso файловете

преди 1 час, ExaFlop написа:

Не особено коректно сравнение.
Yumi работи с iso файлове
Rufus работи със съдържанието на iso файловете

YUMI - Your Universal Multiboot Installer - написана за създаване на multiboot носители
Rufus никога не е бил предназначен да създава multiboot носители

Така по-бива.

Не бих казал:
1. Едно е да организираш зареждане на/от iso файл. Друго е да го организираш от съдържанието му. Точно тази е основната разлика между двата инструмента.
2. Да, вярно е, че Rufus не може да създава многозаряден носител.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.