Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бойлера не загрява водата

Featured Replies

преди 10 минути, Relic_hunter написа:

Не издържах и тази сутрин свалих капака на бойлера където е електрическата част. Всичко вътре изглеждаше чисто ново и лъскаво, нямаше откачени/нагорели обувки и кабели. Нямаше миризма на нагоряло. Значи решението е само едно - нов бойлер (щом е нагревателя). Но се колебая дали да не си взема някой по-малък от тези, които загряват моментално водата. 

Има два варианта:
1- да е сработила защитата.
2- реално нагревателя да е изгорял.

Проточните бойлери консумират много електроенергия и инсталацията, не във всяко жилище е способна да издържи такова натоварване. 

Не правете неща на своя глава, защото е опасно. По-добре извикайте познат, който разбира от такива неща. 

Викай си гаранционния сервиз. И те хляб ядат. Хората като видят че няма некомпетентна намеса ще отчетат гаранционен ремонт и ще си получат парите. Стига някакви некомпетентни са ръсили глупости. 

Много ми е чудно и автомобилите ли сменяте при всяка повреда.

според гаранционната карта на моя бойлер:

Гаранционни условия
 т.2:

"Свързването към водопроводната и електрическата инсталации и функционална проба са извършени от компетентни и правоспособни лица, които са попълнили гаранционния талон.
Услугата за монтаж не е предмет на гаранционно обслужване и се извършва срещу заплащане"

Ти между нов нагревател за 20 лв. и бойлер за 200 лв. избра бойлера:)

преди 2 часа, Relic_hunter написа:

Не издържах и тази сутрин свалих капака на бойлера където е електрическата част. Всичко вътре изглеждаше чисто ново и лъскаво, нямаше откачени/нагорели обувки и кабели. Нямаше миризма на нагоряло. Значи решението е само едно - нов бойлер (щом е нагревателя). Но се колебая дали да не си взема някой по-малък от тези, които загряват моментално водата. 

преди 5 часа, Relic_hunter написа:

ИЗМЕРИ скапания нагревател. Спираш тока и на изводите на нагревателя слагаш сондите на мултицет в режим за мерене на съпротивление до 200Ома.Нагревателят трябва да е приблизително 25ома за 2000W и около 17ома за 3000W. По-малко означава, че е повреден. Липсата на стойност означава, че е повреден. Нагревателят може да се смени и е на цена под 20лв. Може да се наложи да се подмени анодната защита, в краен случай - фланец. За до 30лв ще работи отново. Другото измерване е при пуснат ток и включен терморегулатор дали отиват 230V до нагревателя.
Проточните бойлери искат сериозна електрическа инсталация. Такъв, който става за баня е повече от 7kW.
Най-много да запалиш електрическата инсталация.

преди 9 часа, Ma_ri написа:

Спри тока към бойлера. Развий капака и виж на термозащитата, дали не е изскочила пъпката. Натисни я, ако е изскочила.

Браво. Намери се кой да дава акъл! Аз тези бойлери за 15 минути ги свалям, разглобявам, изчиствам и сглобявам.
Седнала бившата мома да обяснява от къде иде топлото!

преди 8 часа, дръндю написа:

знам, че разбираш техниката, но не съм съгласен с това отношение към потребители на форума, а при теб е често явление

То е на място, при условие че се напълни с философи като теб!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 5 часа, Филипов написа:

Викай си гаранционния сервиз. И те хляб ядат. Хората като видят че няма некомпетентна намеса ще отчетат гаранционен ремонт и ще си получат парите. Стига някакви некомпетентни са ръсили глупости. 

Много ми е чудно и автомобилите ли сменяте при всяка повреда.

Точно.Ако викне хората от сервиз ,те ще му сменят нагревателя и ще дадат и гаранция.

Преди 15-тина години, когато си купих бойлера, ми изгоря нагревателя и викам, хайде да не се мъча, в гаранция е, ще ги викам сервизаджиите да го оправят. А те ми викат- днес не можем, най- рано след 3 дни.. Е , познайте дали ги чаках 3 дни. Сега може и да са станали по- бързи:D

Редактирано от lupis (преглед на промените)

на 9.12.2017 г. в 1:34, Soviet Soldier написа:

Изгорял е нагревателя , или както става често при "Елдом", се е стопил проводник и кабелна обувка. Щом е на година и нещо, викнете техник за гаранционен ремонт. Стария ми бе "Елдом" ,правили са го по гаранция и идват на място да го правят. Няма да се наложи, да го демонтирате. Възползвайте се от гаранцията. 

Не позна - ако не е монтиран от тях - не признават гаранция.

на 9.12.2017 г. в 7:18, дръндю написа:

гаранцията в случая не се признава
монтажът и свързването на бойлер е елементарно, но ако го направя аз, гаранционната карта няма кой да я попълни и съответно гаранцията отпада

точно

гаранцията вече не важи

бе така е като се правите на тарикати да спестите некой лев от цялостното обслужване и да си ползвате и гаранцията ако ви се наложи

хитрата сврака с двата крака

преди 20 минути, haidukpikaso написа:

Не позна - ако не е монтиран от тях - не признават гаранция.

Аз за разлика от теб не гадая. Дойдоха и оправиха стария ми бойлер, който лично аз монтирах. Ако не е монтиран правилно, може и да откажат гаранция, но ако всичко е направен отлично, на каква основа ще отказват? Поне да пробва човека, да си търси правата. Аз лично нямах проблем. 

преди 15 минути, Soviet Soldier написа:

Аз за разлика от теб не гадая. Дойдоха и оправиха стария ми бойлер, който лично аз монтирах. Ако не е монтиран правилно, може и да откажат гаранция, но ако всичко е направен отлично, на каква основа ще отказват? Поне да пробва човека, да си търси правата. Аз лично нямах проблем. 

Аз не гадая. Това са ми казали от Елдом.

Но щом са ти дали аванта - жив и здрав.

и кво пише в гаранционната ти карта - кой е извършил монтажа...

да ги питам де

щото то кво излиза - за едни може за други не може така ли

ей ся ще им драсна едно писъмце с линк

преди 1 час, haidukpikaso написа:

Аз не гадая. Това са ми казали от Елдом.

Но щом са ти дали аванта - жив и здрав.

и кво пише в гаранционната ти карта - кой е извършил монтажа...

да ги питам де

щото то кво излиза - за едни може за други не може така ли

ей ся ще им драсна едно писъмце с линк

Никаква представа нямам, какво пише. От 2015 съм с "Аристон". Точно една година, след като му изтече гаранцията, протече и отиде на боклука. Не съм я и чел въпросната гаранция. Обадих се и ми пратиха техник. 

Ето я и темата ми преди да купя нов бойлер от 2015:

Разгледай я, и снимки съм приложил да се види, какви боклуци са "Елдом". 

на 9.12.2017 г. в 1:34, Soviet Soldier написа:

Стария ми бе "Елдом" ,правили са го по гаранция и идват на място да го правят.

За Елдом говорим в случая. Не ми прави реклама на новото си бойлер.

току-що, haidukpikaso написа:

За Елдом говорим в случая. Не ми прави реклама на новото си бойлер.

Ем аз точно за стария ми "Елдом" съм писал, и съм показал снимки, какъв боклук е. Извини ме ,ама май ти се спи? 

преди 9 минути, Soviet Soldier написа:

Разгледай я, и снимки съм приложил да се види, какви боклуци са "Елдом". 

ъхъм, иначе са пичове нали - изпълнили ти гаранцията и сега ги плюеш

преди 1 минута, Soviet Soldier написа:

Ем аз точно за стария ми "Елдом" съм писал, и съм показал снимки, какъв боклук е. Извини ме ,ама май ти се спи? 

не си пробутвай новия боклук ти казах - автора на темата изрично е написал че иде реч за Елдом

ти спиш

преди 1 минута, haidukpikaso написа:

ъхъм, иначе са пичове нали - изпълнили ти гаранцията и сега ги плюеш

Предлагат боклуци, за това ги плюя. По тоя бойлер нямаше абсолютно нещо читаво, дори "ремонта", който извършиха не бе читав.

По време на гаранцията просто спря да грее водата. Не съм го отварял ,не съм го пипал ,просто им се обадих ,дойде техник и го стегна. Чак след като изтече гаранцията и протече го демонтирах и видях, за какво иде реч. 1-во проводникът до нагревателя от прегряване се е откъснал заедно с пластината, където се нахлузва кабелната обувка. То това е термална защита, като се прегрее, да прекъсне захранването. Вместо да смени нагревателя и проводникът с практически овъглен и ронещ се шлаух, той взел и го съединил с една лустер клема. Като си тръгва каза, че проблемът бил "луфт в кабелната обувка", обаче това не е така. Терморегулаторът бе поставен на 70% ,пък водата вътре се чуваше, как ври. Просто нагревателят се е изпържил буквално. Друго, че водата не се запазваше топла поради факта че повече от една педя от изолацията просто липсваше. "Елдом" за мен са най-големите боклуци. Нямаше 1 читав компонент по бойлерът, който получих. Имаше някакъв термометър ли е кво е, уж показва, колко е топла водата ,той си стоеше на няма и половината от скалата ,а вътре водата ври. 

преди 14 часа, Soviet Soldier написа:

Предлагат боклуци, за това ги плюя. По тоя бойлер нямаше абсолютно нещо читаво, дори "ремонта", който извършиха не бе читав.

Аз ползвам Елдом и съм нямал никой от посочените проблеми. Разбирам, че си недоволен, обаче имай предвид, че проблемът не е в дефектната бройка на бойлера, а в гаранционното обслужване в региона ви. Ако  техникът имаше съвест, щеше да смени нагреватателя и терморегулатора и нямаше да има проблеми.

преди 1 час, Johnny B написа:

Аз ползвам Елдом и съм нямал никой от посочените проблеми. Разбирам, че си недоволен, обаче имай предвид, че проблемът не е в дефектната бройка на бойлера, а в гаранционното обслужване в региона ви. Ако  техникът имаше съвест, щеше да смени нагреватателя и терморегулатора и нямаше да има проблеми.

И да беше сменил нагревателя и терморегулатора, бойлера пак нямаше да изкара дълго. По него нямаше 1 читав компонент. Както написах по-горе ,от термоизолацията липсваше над педя, водосъдържателя бе поставен на криво ,а в емайла имаше шупли:

Половината от емайлът се бе сринал от корозия. Дори по самия фланец имаше шупли в емайла:
7DgNoL9.jpg

Самия водосъдържател лежеше криво и явно за това не се е запълнил добре с термоизолиращата пяна: 
bNI3Odj.jpg

Не знам какъв късмет съм имал да попадна на продукт, по който 1 читав компонент няма. Само знам, че в тази фирма "излишни процедури", като контрол на качеството едва ли има. 

преди 5 часа, Soviet Soldier написа:

И да беше сменил нагревателя и терморегулатора, бойлера пак нямаше да изкара дълго.

Корозия има при грешно свързване, ако анодната защита не работи. Важно е и корпусът да е правилно заземен/занулен.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 27 минути, Johnny B написа:

Корозия има при грешно свързване, ако анодната защита не работи.

Това си е желязо, анодът може да намали, но не и да предотврати корозията. Няма как да не корозира при положение, че емайлът е на шупли. Ако този анод защитаваше толкова ,нямаше да ги емайлират. Преди това още от соц-а бе останал един стар "ЕлПром", изхвърлих го само защото беше пожълтял и не се вписваше в обновената баня . При него анод изобщо отсъстваше. Водосъдържателя беше железен ,но те май са подцинковани ,а не емайлирани. Дебелината на листа на водосъдържателя бе по-голяма. Може и самото желязо, от което са правени старите, да е по-читаво. Друга съществена разлика е, че термоизолацията бе от стъклена вата, а не от пяна. 

Съседите горе-долу по същото време правиха ремонт на банята ,но те взеха "Теси", и той протече малко след нашия, но по ел. компонентите проблеми не са имали, за разлика от мен. 

• 2 седмици по-късно...

И аз

на 13.12.2017 г. в 16:33, Soviet Soldier написа:

И да беше сменил нагревателя и терморегулатора, бойлера пак нямаше да изкара дълго. По него нямаше 1 читав компонент. Както написах по-горе ,от термоизолацията липсваше над педя, водосъдържателя бе поставен на криво ,а в емайла имаше шупли:

Половината от емайлът се бе сринал от корозия. Дори по самия фланец имаше шупли в емайла:
7DgNoL9.jpg

Самия водосъдържател лежеше криво и явно за това не се е запълнил добре с термоизолиращата пяна: 
bNI3Odj.jpg

Не знам какъв късмет съм имал да попадна на продукт, по който 1 читав компонент няма. Само знам, че в тази фирма "излишни процедури", като контрол на качеството едва ли има. 

Абсолютно няма никакъв контрол на качеството. Аз имах кухненски бойлер Дипломат с пластмасов горен капак, който се запали и направи пожар, а бойлера вътре беше изгорял като факла. А сега целите ги правят пластмасови, представете си за какъв контрол говорим, а ти имаш късмет че в бойлера ти е нямало пяна, защото тя най-много гори.

Имах един български разклонител с пластмасов щепсел, който се стопи и като дръпнах кабела, клемите изпопадаха. Много са опасни и пластмасовите духалки, имаше една на която вентилатора спираше по някое време и термостата я изключваше, но аз реших да проверя термозащитат й като усиля термостата докрай и познайте какво се случи - когато спрях вентилатора нагревателя изведнъж прегря и рамката която го държеше се подпали, а защитата така и не изключи, а дори и да изключи по-нататък, той вече се беше запалил.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.