Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разполагам с 4/6 идеални части от имот, но заради инатливи наследници не мога да ги продам

Featured Replies

Здравейте!
Знае ли някой дали човек с умствена изостаналост може самостоятелно да извършва правни сделки и те да са валидни?

И другият въпрос - по чл. 26 ал. 1 ЗЗД -  какво е нарушаване на добрите нрави и морални норми в гражданския процес,

например - за нищожност на договор  за покупко-продажба на имот, в който имам наследствена запазена част.

Предложих на сънаследниците да им заплатя за целия имот (не само за тяхната част) двойната цена на тази, която те определят като продажна цена. 
Обещаха и веднага продадоха имота на друг човек на цена под данъчната оценка на имота.

Това за мен е измама и неморално, целящо непременно да ме лишат от неследство, което, ако другите не го искат, трябва да остане у пряк законен наследник, в това е и смисълът на делбата на наследството.

Така ли е?

Мога ли да се позова на чл. 26 ал. 1 ЗЗД?

Белгиеца продал една маза в Обеля и половин декар нива в Македония, па станал експетт. :)

преди 1 час, Елена Асенова написа:

Здравейте!
Знае ли някой дали човек с умствена изостаналост може самостоятелно да извършва правни сделки и те да са валидни?

И другият въпрос - по чл. 26 ал. 1 ЗЗД -  какво е нарушаване на добрите нрави и морални норми в гражданския процес,

например - за нищожност на договор  за покупко-продажба на имот, в който имам наследствена запазена част.

Предложих на сънаследниците да им заплатя за целия имот (не само за тяхната част) двойната цена на тази, която те определят като продажна цена. 
Обещаха и веднага продадоха имота на друг човек на цена под данъчната оценка на имота.

Това за мен е измама и неморално, целящо непременно да ме лишат от неследство, което, ако другите не го искат, трябва да остане у пряк законен наследник, в това е и смисълът на делбата на наследството.

Така ли е?

може  самостоятелно  ако не е освидетелстван   бавноразвиващ в БГ може и кола да кара.....  дори и шизофреник на лекарства ....

в бг само с бухалки се оправят нещата.

мутренските години се връщат.

преди 2 часа, Silvering написа:

Белгиеца продал една маза в Обеля и половин декар нива в Македония, па станал експетт. :)

Сто декара равна земя по поречието на река Огоста ма госпожо, моят дял беше 25%.

А чак експерт не съм, но съм се справил така както съм бил на 2000 км, съм проучил всичко успешно. 
Едно време като учех маркетинга, имахме и задължителни лекции по разни видове право. Даскалът ни разправяше разни хватки как стават и аз прихващах като попивателна хартия мастило. Българското право е лико копирано от френското, по отношение на основни принципи. Та ми е лесно да се ориентирам дори на бг форума на юристите.

преди 3 часа, Елена Асенова написа:

Здравейте!

Така ли е?

Ами възрастните хора често са толкова оглупяли, че нищо не загряват как се прекарват, но ако са се подписали пред нотариус, после край.
Поради тази причина се налага предварително децата да ги освидетелстват че не са със всичкия си, иначе после става страшно. 

А за това че са те прекарали е виновен нотариусът им, който ги е научил как да стане работата.
Другият човек само по документи е платил ниска цена, на масата е дал пари колкото си струва по пазарна цена.
Така се случва при нотариусите.
Ти като не си правиш труда да цитираш целия текст на някакъв си член, аз няма да тръгна да го търся, само за да те успокоявам колко ти си морална. Разпечатай си го на лист мека хартия този текст и го окачи в тоалетната, да зи го имаш за резерва, като свършат парчетата вестници.
Ще ти кажа само да не се ловиш на въдицата на адвокатите, щото ще загубиш пари с 99% сигурност.
По-неморални хора от адвокати, трудно ще намериш.

Не съм прецакана... все още

А чл. 26 ал. 1 от Закона за задълженията и договорите е това:

ЗАКОН ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ДОГОВОРИТЕ

В) НЕДЕЙСТВИТЕЛНОСТ НА ДОГОВОРИТЕ

Чл. 26. (Ал. 1 изм. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) Нищожни са договорите, които противоречат на закона или го заобикалят, както и договорите, които накърняват добрите нрави, включително и договорите върху неоткрити наследства.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.