Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за тонколони за компютър до 180 евро

Featured Replies

Мога да я купя и да я преслушам, и ако не съм доволен в 14 дневен срок да я върна.Четох за нея ревюта в немските сайтове и всички казват, че вадела много чист звук.Както и, че са и прекалено късо кабелите към колоните, но смятам , че това са бели кахъри и все някак си ще се нагоди.То и аз търсих параметри колко херца е басът и не можах да открия,но рядко слушам музика, която се нуждае от дълбок бас,повечето слушам хард рок и оркестърна музика, където според мен са по важни средите.Най-добрия звук ,който съм чувал бяха от слушалки, които имах преди време Monster Jamz за 100 и кусур евро.Звукът беше доста детайлен и бяха наситени най-вече средите и високите.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 55
  • Прегледи 7,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

И аз често се замислям, дали да не си купя колонки за до екрана на компютъра и едно усилвателче. Ама като знам колко съм капризен и все отлагам, не знам какво чакам.
А тия четвъртитите кутии бас, суб и т.н имат едно много лошо отражение свързано с качеството на музиката. Заради тяхното наличие, по малките стреоколонки почват от по-високо херцовете, което е кофти за слушане на мъжки гласове, трябва да слушаш само жени на тях.

преди 5 часа, franchesko написа:

Мога да я купя и да я преслушам, и ако не съм доволен в 14 дневен срок да я върна.Четох за нея ревюта в немските сайтове и всички казват, че вадела много чист звук.Както и, че са и прекалено късо кабелите към колоните, но смятам , че това са бели кахъри и все някак си ще се нагоди.То и аз търсих параметри колко херца е басът и не можах да открия,но рядко слушам музика, която се нуждае от дълбок бас,повечето слушам хард рок и оркестърна музика, където според мен са по важни средите.Най-добрия звук ,който съм чувал бяха от слушалки, които имах преди време Monster Jamz за 100 и кусур евро.Звукът беше доста детайлен и бяха наситени най-вече средите и високите.

Сигурно си нямаш и представа в какви филми ще се вкараш при връщане на даден продукт.

Четенето на ревюта е в повечето случаи вредна информация написана от малчугани, които преди това са слушали на 3-4 см. говорителчета и сега изпадат в несвяст от радост.

За четенето и сравняването по параметрите и надписите говорих вече. Всеки производител който не го е срам може да напише 20Hz - 20kHz.

Е чак филми...преди години, когато си избирах видеокарта върнах около 15 бройки в различни интернет магазини нямаше ядове.Нали си има закон закон за пазаруването от интернет магазини, и това му е идеята.Както в случея клато не мога да ги преслушам как да си дам парите.Единственото кофти, е че не винаги връщането е гратис и се набутваш еди 7,50 евро за твоя сметка.За това на база технически характеристики и отзиви се ограничих до три модела, които ще преслушам,все един се надявам да ми хареса.Иначе за 3-4см говорителчетата,размерът отдавна не е важен:wink12: Ей тия два малки компютърни сателита,слагат в малкия си джоб всички реномирани сватбарски тупани:wink12: Не случайно и бяха на цена между 800 и 1000 евро в магазина.И естествено след няколко месеца ги махнаха от рафтовете защото, кой ,,балама,, ще набрули за два 10 ватови компютърни сателита 1000 евро:wink12:

monster-clarity-hd-model-one-review-yellow-front-rear-800x533-c.jpg

Вчера поръчах r2600,утре ще ми ги докарат и ще напиша отзиви.И до края на годината ще поръчам и другите два модела.И вече каквото сабя покаже.

r2600 е апсолютен жмел.Язък, че изглежда толкова масивно и качествено,но само изглежда...Особенно рок звучи отврат на тях.Пробвах и с оригинални дискове обаче звучи като едно време тия касетофи, където ги продаваха по битаците.Очаквах дълбок и разстърсващ бас, ясни среди и кристално чисто високи обаче йок. Отказах се да поръчвам и по-горния клас от този модел r2730db. Със сигурност ще е същата стока.Остава Панасоника и е това мисля да пробвам https://www.thonet-vander.com/us/products/speakers/bluetooth-speaker-kugel.php нещо не чак толкова популярно сред масовия потребител, но доста прочетох за тази фирма и продукти и, и смятам че може да им се обърне внимание.

на ‎12‎/‎26‎/‎2017 в 17:20, franchesko написа:

Е чак филми...преди години, когато си избирах видеокарта върнах около 15 бройки в различни интернет магазини нямаше ядове.Нали си има закон закон за пазаруването от интернет магазини, и това му е идеята.Както в случея клато не мога да ги преслушам как да си дам парите.Единственото кофти, е че не винаги връщането е гратис и се набутваш еди 7,50 евро за твоя сметка.За това на база технически характеристики и отзиви се ограничих до три модела, които ще преслушам,все един се надявам да ми хареса.Иначе за 3-4см говорителчетата,размерът отдавна не е важен:wink12: Ей тия два малки компютърни сателита,слагат в малкия си джоб всички реномирани сватбарски тупани:wink12: Не случайно и бяха на цена между 800 и 1000 евро в магазина.И естествено след няколко месеца ги махнаха от рафтовете защото, кой ,,балама,, ще набрули за два 10 ватови компютърни сателита 1000 евро:wink12:

monster-clarity-hd-model-one-review-yellow-front-rear-800x533-c.jpg

Тука вече не знам дали не ни мяташ по върбите "15 бройки по 7,50 евро" = 112.5 евро. Едва ли има и 10 годишни да ти повярват.

Пък тези куци компютърни колонки не знам какви сватбарски тупани ще надсвирят. Просто пълен смях. Цената им е за рибенца дето много четат параметрите и не са чували колонки с по-големи от 3-4 см. говорителчета. 

И намали малко емотиконките, че издават какъв си малчуган.

преди 2 минути, AGD написа:

И намали малко емотиконките, че издават какъв си малчуган.

А в случея дали просто не издават компютърната ти неграмотност, спрямо останалите във форума ? Публикувано изображение 

преди 4 минути, Atanas Pachov написа:

А в случея дали просто не издават компютърната ти неграмотност, спрямо останалите във форума ? Публикувано изображение 

Я разясни малко да се ограмотя компютърно....

преди 7 часа, AGD написа:

Тука вече не знам дали не ни мяташ по върбите "15 бройки по 7,50 евро" = 112.5 евро. Едва ли има и 10 годишни да ти повярват.

Нали се сещаш колко ми ,,дреми,, кой колко ми вярва..

преди 7 часа, AGD написа:

Пък тези куци компютърни колонки не знам какви сватбарски тупани ще надсвирят. Просто пълен смях. Цената им е за рибенца дето много четат параметрите и не са чували колонки с по-големи от 3-4 см. говорителчета. 

Имах предвит , че ще ги ,,надсивирят по качество,,  притежавах първите им слушалки на тази марка, които бяха на цена от 120 евро,който за мен си остава най- кристално чистия звук, който съм чувал до сега, а въпросните тонколони съм ги чувал в магазина и имам лични впечатления от тях.Марката е предназначена предимно за американския пазар,че в европа нема толко богати ора да извадят 750 ,,гущера,, за две компютърни тонколони по 10 вата.Еле пък за такива като теб това е далечна химера.Ма ,квоо ти обаснявам...като при теб  качеството на звук се изрязява в големината на говоритела...Ай със здраве!

Цитат

преди 16 часа, franchesko написа:

Нали се сещаш колко ми ,,дреми,, кой колко ми вярва..

Имах предвит , че ще ги ,,надсивирят по качество,,  притежавах първите им слушалки на тази марка, които бяха на цена от 120 евро,който за мен си остава най- кристално чистия звук, който съм чувал до сега, а въпросните тонколони съм ги чувал в магазина и имам лични впечатления от тях.Марката е предназначена предимно за американския пазар,че в европа нема толко богати ора да извадят 750 ,,гущера,, за две компютърни тонколони по 10 вата.Еле пък за такива като теб това е далечна химера.Ма ,квоо ти обаснявам...като при теб  качеството на звук се изрязява в големината на говоритела...Ай със здраве!

Сватбарските колони никога не са били критерий за качествен звук, виж за мощност съм съгласен. Така, че сравнението ти е супер абсурдно. 

Някакви слушалки дето страшно те впечатляват с цена в долната граница на средния клас може само да каже, че нямаш представа къде се крие добрият звук. 

на 1-1-2018 в 12:32, AGD написа:

Честито! 

Сподели за проблеми при връщавнето.

Никакви ядове за връщането, уебмагазина от , който ги закупих  разполага и с физически магазин в града в ,който на момента ми върнаха парите.За немска верига иде реч.. Made in Germany.Наздраве :drunk:

Вече поръчах тези https://www.thonet-vander.com/us/products/speakers/bluetooth-speaker-kugel.php   До вчера бяха 245 евро днес на голяма оферта ги намерих в същия уебмагазин само 176 евро.В други ден ще ми ги докарат.Поръчал съм и Соло 7, но те чак в петък ще дойдат, и ако на  Thonet&Vander ми хареса звукът, ще се обадя да анулирам солото.Нямам време да сравнявам.А и немските  водят руските не с една а поне с пет обиколки напред по спесификации.Както и немеца е с 3 години гаранция.

Днес ми докараха Thonet &Vander. Ее бате друго си е Джърмън Инжинеринг, нищо че е сделано в Китай:) Те вече и Порше ги сглабят в Словакия, ама си е порш:) А сега малко по сериозно и обзор на продукта.С идеята на изработка на несвирещата част малко  са се одрискали.Настройките на басите и високите от страни на активната колона са едни малки копчета, които се натискат и трябва да настройваш по слух.Идея си нямаш точно какви настройки си направил.По малки и по леки са от r2600 Edifier.Предпазната решетка от пред ми изглежда малко кекава и доста тънка, като за 2.50 от битака.За щастие до тук свършват техните недостатъци.Жаковете са от най-висок клас.Има си опция за дигитално свързване,  но трябва да си набавиш отделно кабел за нея.Звукът е в пъти по детайлен от r2600.Но пак е сякаш доста неутрален.Явно аз не си падам по неутрания звук, за това не мога да кажа, че съм припаднал от кеф като ги преслушах.Но в тях ми харесва, че звукът е мек и нентрапваш се.Засилих ги над 70% няма грам изкривяване.За тия мангизи един чудесен избор.Ще изчакам все пак и в петък да дойтат соло7, много съм впечатлен от дизайна им.Най-красивите колони които съм виждал.Ще седят чудесно в хола ми.Искам да им дам шанс като звучене.Пък може и да ми харесат.И вече трабва да си избера един от тия двата модела,Тонет или Соло7.Нямам време да разпечатвам и тествам всичките  тонколони,които са на холандския пазар:)

Днес ми докараха соло7.Уникална дървения! И в буквален и в преносен смисъл:) По ужасен звук не бях чувал.Тя точката на село свири по хубаво:) Не мога да повярвам, че тонколони тежащи 25кг свирят толкова ужасно.Какви 175 евро, на мен да ми дават 175 евро да ги взема, не бих си тормозил ушите с това ,,чудо на аудиотехниката,,:) Наистина не оправдат дори половината си цена.Засилих ги до край,това няма 110 вата посмъртно.Най-много 25 вата реални им давам.Може ли такива слаби говорители в такива масивни и големи сандъци да ги сложиш.Най-голямото инжинерно недорузумение, което някога бях виждал.За същите пари човек може да си вземе Едифаиер r2600, които разликата между тях и соло7 е магаре и космос.Сигурно соло9 е същия жмел само, че с два hdmi изхода отзад:)

Ало манджията ти за 300 лева какво очакваш да си купиш ? Ти осъзнаваш ли ,че бюджетат ти не стига  и за 2 говоритела качествени камо ли за  2  колони с вграден усливател ?  Разполагаш ли с качествена звукова карта или разчиташ на вградената в дъното 5 $ карта  и mp3 -ки  за да си правиш изводите за колоните. За тези колони е писано още през  2008  година http://sega.ludost.net/boards/viewtopic.php?t=5442 . От писаното в интернет  става ясно ,че това са колони  за не претенциони потребители  и ценовата им категория го  показва.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 2 часа, AlkatrazBG написа:

Ало манджията ти за 300 лева какво очакваш да си купиш ? Ти осъзнаваш ли ,че бюджетат ти не стига  и за 2 говоритела качествени камо ли за  2  колони с вграден усливател ?  Разполагаш ли с качествена звукова карта или разчиташ на вградената в дъното 5 $ карта  и mp3 -ки  за да си правиш изводите за колоните. За тези колони е писано още през  2008  година http://sega.ludost.net/boards/viewtopic.php?t=5442 . От писаното в интернет  става ясно ,че това са колони  за не претенциони потребители  и ценовата им категория го  показва.

Алоо я ела да ти пусна Джърман инжинеринг Thonet&Vander също за 300лв., които апсолютно заслужават парите, които струват, че и малко от горе.Edifier r2600  за същите пари също свирят в пъти по-чисто от соло7.И то на вградената звукова.Да мисля да си закупя и отделна качествена звкува карта, но не e проблема в картата.

Дали ти стана ясно ,че след като ти предложих Ямахата всичко под техния ценови диапазон за мен са  кратуни  с дупка за говорител ? За да чуеш каквото и да е  като звук е нужно да   имаш 1. Източник със съответното качество 2. Усилвател  със съответното качество 3. Колони със съответното качество. Ти пич  на твоите колони  ще гледаш рипнати  и смачкани филми  от торентите   и ще слушаш телевизия със 128 битрейт на звука и компресирана музика със максимум 192  битрейт.  Та в тоя ред на мисли и колонки за 80 евро ще ти вършат работа.  Като искаш вече да  чуеш наистина звук  вадиш едни 800  евро  и ще чуеш наистина добре балансиран  звук. Там вече  има и среда и ниски и високи   и изработката е на едно друго ниво. И е много важно да  правиш разлика  кое помещение с каква акустика е  и така да си избираш и  колони.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

преди 1 час, AlkatrazBG написа:

Пич аз сравнявам три модела тонколони в един и същи ценови диапазон,около 350лв.А не от 0 до 800 евро.От които два много популярни сред масовия потребител и един по малко популярен.Които преслушах обстойно от един и същи източник на звук.И в тоя ред на мисли не иде реч за ,,вършене на работа,, ,имам едно сетче в мазата за 30 евро върши чудесна работа, няма да давам 80.Както и съм далеч от мисълта че за 180 евро ще имам най-доброто в световен мащаб.Тука идеята е да се види продукт,който отговаря на цената си като вложен труд и качество.А не да се пробутват ,,свирки,, за 180 евро с един чудесен дизаин, с един силно напомпен маркетинг,фалшиви ревюта, които всъщност можеш да си купиш за 12.50 от битака.

преди 12 часа, franchesko написа:

Алоо я ела да ти пусна Джърман инжинеринг Thonet&Vander също за 300лв., които апсолютно заслужават парите, които струват, че и малко от горе.Edifier r2600  за същите пари също свирят в пъти по-чисто от соло7.И то на вградената звукова.Да мисля да си закупя и отделна качествена звкува карта, но не e проблема в картата.

Живееш в Холандия и имаш много добра възможност за добри компютърни колони по твой избор, но явно хептен не чуваш петлите а само пишеш глупости , младеж. Но по горе из постовете си написал, че ти вдигаш само гирултия и те гони полицията. За какво качество говориш бре синко? Като ти трябва колона за компютър, с която да претендираш,  ще се насочиш към  Адам А7X или най малкото към това, което ти е посочил AlkatrazBG. Ако пък ще пишеш глупости, то това не е твоя раздел!

преди 7 часа, AlkatrazBG написа:

Ти пич  на твоите колони  ще гледаш рипнати  и смачкани филми  от торентите   и ще слушаш телевизия със 128 битрейт на звука и компресирана музика със максимум 192  битрейт.  Та в тоя ред на мисли и колонки за 80 евро ще ти вършат работа. 

Опаааа, Илиян се изложи яко тука !
Ама лошото е, че читателите нямат почти никаква възможност да си представят що се е изложил.

на 26.12.2017 г. в 16:34, AGD написа:

Сигурно си нямаш и представа в какви филми ще се вкараш при връщане на даден продукт.

Четенето на ревюта е в повечето случаи вредна информация написана от малчугани, които преди това са слушали на 3-4 см. говорителчета и сега изпадат в несвяст от радост.

За четенето и сравняването по параметрите и надписите говорих вече. Всеки производител който не го е срам може да напише 20Hz - 20kHz.

Аз вече 4 пъти връщам продукти и винаги чета ревютата, като едно от тях ме отказа от грешна покупка. Цената не винаги е решаваща, а марката.

преди 12 часа, AlkatrazBG написа:

Дали ти стана ясно ,че след като ти предложих Ямахата всичко под техния ценови диапазон за мен са  кратуни  с дупка за говорител ? За да чуеш каквото и да е  като звук е нужно да   имаш 1. Източник със съответното качество 2. Усилвател  със съответното качество 3. Колони със съответното качество. Ти пич  на твоите колони  ще гледаш рипнати  и смачкани филми  от торентите   и ще слушаш телевизия със 128 битрейт на звука и компресирана музика със максимум 192  битрейт.  Та в тоя ред на мисли и колонки за 80 евро ще ти вършат работа.  Като искаш вече да  чуеш наистина звук  вадиш едни 800  евро  и ще чуеш наистина добре балансиран  звук. Там вече  има и среда и ниски и високи   и изработката е на едно друго ниво. И е много важно да  правиш разлика  кое помещение с каква акустика е  и така да си избираш и  колони.

Абсолютно вярно, само подредбата трябва да е на обратно - 3, 2, 1....Колоните са първият най-важен компонент, те са посредника между слуха и техниката!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.