Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вредно ли е за мозъка използването на безжичен интернет?

Featured Replies

преди 9 часа, Gregory House написа:

Нямаме сетива с които да усетим тези честоти !

Химичния баланс на човешкия мозък е сложна тематика  -  но тя е определящия фактор !

Аз не ги усещам, вероятно и ти не ги усещаш, но това не доказва че някой друг не ги усеща.
Като гледам The Voice, Гласът на България, Голос, Голос краини, Х-фактор и подобни, там наставниците дават съвети и се изказват относно точно пеене и разни други не разбриаеми за мен неща, поради простичкия факт че не съм чувствителен към малката разлика в честотите на две ноти. 
Но в същото време, мога да позная кой кабел си сменил между усилвател и колони на сляпо, демек зад перде ми ги сменяш и аз познавам. Аз усещам разлики в звученето което най-вероятно ти не усещаш. 
Време е сега да ме обявиш за луд, поради "лошият" късмет който имам да съм аудиофил.
Като бях тръгнал да си купувам цигулка и обикалях при разни продавачи и правачи на цигулки в Белгия, Люксембург и Франция, един от тях не повярва на това което му се случва. Човекът не беше виждал клиент , който хем не може да свири на цигулка, хем говори за звуковата им естетика и на всичкото отгоре разпознава коя свири както той го е описал че му трябва. Оказа се че цигулките които свирят така както исках, бяха най-скъпите. Пък аз нито съм ходил на концерти на живо да слушам цигулки преди това, нито имам музикално образование.
Дай диагноза ако обичаш сега.

• Отговори 55
  • Прегледи 4,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Един домашен рутер е нищо в сравенение с много други източници, които облъчват постоянно. Темата е пресилена ми се струва. Паник атаките са ти ментален проблем, на база на внушения които си правиш сам. Не е зле да се прегледаш при психолог. 

преди 6 часа, techmaniac написа:

Един домашен рутер е нищо в сравенение с много други източници, които облъчват постоянно. Темата е пресилена ми се струва. Паник атаките са ти ментален проблем, на база на внушения които си правиш сам. Не е зле да се прегледаш при психолог. 

Вредното въздействие на дисплеите е далеч по голяма отколкото на безжичните мрежи заради навиците ни да злоупотребвяме със всякакви устройства .С часове вперени дали ще е лаптоп, смартфон,телевизор, компютър , таблет и т . н.

Хубаво е поне на 30 минути да се правят почивки

преди 16 часа, Gregory House написа:

Заболяването на този мъж е параноя !

Хората от хилядолетия си внушават глупости

1 Богове

2 Духове

3 Религия

4 Рай  Ад

5 Астрология

6 Добро  Зло

7 НЛО

8 Демони   Ангели

9 Магия   Пророчества

10 Любов    Омраза

Това са инструменти за манипулиране на хората !

Много  малко хора имат необременено съзнание !

Химичния баланс на човешкия мозък е сложна тематика  -  но тя е определящия фактор !

на 22.12.2017 г. в 21:25, Без умствен капацитет написа:
Тип:   Рутер

Честота:   2.4 GHz

За загряване на храната в микровълнова фурна се използват електромагнитни вълни с честота от микровълновия диапазон (за битовите фурни това е 2,45 GHz, но има индустриални модели с работна честота 915 MHz)

преди 51 минути, Gregory House написа:

това са техническите данни

преди 17 часа, Белгиеца написа:

Сега се сетих, че един път пътувах в самолета до една нашенка, на която съпругът и фламендец си е обзавел специална стая за спане, изолирана отвсякъде с метал. Даже и на прозореца слагал нещо, когато не проветрява.
Да не ти идва до главата такъв проблем, че и тъпите доктори ще те взимат за леко луд, понеже няма лекарства за този проблем.

на 22.12.2017 г. в 21:10, Без умствен капацитет написа:

защо ве може да е с балатум и под него да има готварско фолио, окачен таван и ПВС ламперия и на прозорците мреза за комари то телена

• Автор
преди 22 часа, Gregory House написа:

Заболяването на този мъж е параноя !

Хората от хилядолетия си внушават глупости

1 Богове

2 Духове

3 Религия

4 Рай  Ад

5 Астрология

6 Добро  Зло

7 НЛО

8 Демони   Ангели

9 Магия   Пророчества

10 Любов    Омраза

Това са инструменти за манипулиране на хората !

Много  малко хора имат необременено съзнание !

Не съм съгласен, че повечето изброени са глупости. Аз съм се уверил, че съществуват. А относно другия въпрос-електромагнитните вълните, защо на някои изпити(например IQ-тест)те карат да си изключваш телефона с обяснението, че мисълта е по-добра? Аз мисля, че невроните в мозъка са доста чувствителни клетки, особено увредените.

преди 9 минути, respekt86 написа:

защо на някои изпити(например IQ-тест)те карат да си изключваш телефона с обяснението, че мисълта е по-добра?

за да не те разсейва
 същата причина е като идеш за консултация при адвокат, лекар, агроном, зъболекар и т.н., е необходимо условие, телефона да е изключен
за да не се разсейваш и да не пречиш на консултиращия

• Автор
преди 13 часа, techmaniac написа:

Не си внушавам нищо, това е нещо необяснимо и идва изневиделица. Представлява нарушаване на биохимията в мозъка и увредени неврони, реагиращи по изострено към случващото се около теб. Причини: безсъние, дълго висене пред компа, телефона и т.н, както и силна уплаха. Но пак си е до индивида,  някои хора са по-податливи от други, това че ти не си получил ПР(паническо разатройство) не означава, че друг няма да го получи при излагане на тези фактори. Факт е, че психическите и неврологични заболявания се увеличиха драстично при появата на новите тегнологии.

преди 17 минути, дръндю написа:

за да не те разсейва
 същата причина е като идеш за консултация при адвокат, лекар, агроном, зъболекар и т.н., е необходимо условие, телефона да е изключен
за да не се разсейваш и да не пречиш на консултиращия

Не ти казват да спреш звука, а да го изключиш напълно и обясняват, че е заради вълните.

Редактирано от respekt86 (преглед на промените)

при адвокат е заради тайната между клиента същото е и заради лекарската тайна  - също действат и на чувствителна техника

преди 12 часа, respekt86 написа:

Не си внушавам нищо, това е нещо необяснимо и идва изневиделица. Представлява нарушаване на биохимията в мозъка и увредени неврони, реагиращи по изострено към случващото се около теб. Причини: безсъние, дълго висене пред компа, телефона и т.н, както и силна уплаха. Но пак си е до индивида,  някои хора са по-податливи от други, това че ти не си получил ПР(паническо разатройство) не означава, че друг няма да го получи при излагане на тези фактори. Факт е, че психическите и неврологични заболявания се увеличиха драстично при появата на новите тегнологии.

Внезапното изпадане в паника по принцип може да се направи опит да се отървеш от него.
Разни невролози, психиатри и психолози биха могли да ти дадат акъл как да стане. Ама трябва да попаднеш на такъв, който има желание да ти помогне. Което си е трудничко, може и цяла година да ходиш при разни печелбари и пак никакъв резултат да няма.
Трябва някой да успее да изкара наяве първопричината породила започването на изпаденето в паника. Ти трябва да му сътрудничиш на този някой, ама ако нямаш доверие в него, най-вероятно ще го заблуждаваш, даже без да осъзнаваш че го правиш.
Сложна работа е, ама опитай ако искаш.

• Автор
преди 23 минути, Белгиеца написа:

Внезапното изпадане в паника по принцип може да се направи опит да се отървеш от него.
Разни невролози, психиатри и психолози биха могли да ти дадат акъл как да стане. Ама трябва да попаднеш на такъв, който има желание да ти помогне. Което си е трудничко, може и цяла година да ходиш при разни печелбари и пак никакъв резултат да няма.
Трябва някой да успее да изкара наяве първопричината породила започването на изпаденето в паника. Ти трябва да му сътрудничиш на този някой, ама ако нямаш доверие в него, най-вероятно ще го заблуждаваш, даже без да осъзнаваш че го правиш.
Сложна работа е, ама опитай ако искаш.

Ходил съм при психиатри, тъпчат те с лекарства, от които ефекта го има само докато ги пиеш. Ще пробвам с психолог, но си мисля, че природните продукти ще дадат най-добър ефект. Благодаря!

Честито Рождество Христово на всички, бъдете здрави!

Редактирано от respekt86 (преглед на промените)

преди 3 часа, respekt86 написа:

Ходил съм при психиатри, тъпчат те с лекарства, от които ефекта го има само докато ги пиеш. Ще пробвам с психолог, но си мисля, че природните продукти ще дадат най-добър ефект. 

Природните продукти сами няма да дадат траен ефект, за жалост трябва терапия при психолог.
По време на терапията може пак да пиеш някакви лекраства изписани от друг психиатър, с цел улесняване на терапията.
Терапиите са поведенчески, ама къде ще го намериш подходящия психолог или психоложка, това не го знам, в чужбина съм. Ако проработи терапията, после няма да ти трябват лекарства, но не трябва да ги спираш рязко, ами постепенно. 
В процеса на спирането на лекарствата можеш да си позволиш да му вярваш на психиатъра, даже и да те размотава по-продължително време. Няма да загубиш много, като се правиш че му вярваш.

Ако можеш, ползвай си предимно стария вид мрежа с кабели у дома.

Въздействие от излъчвания на рутери и wireless лаптопи има, има и изследвания и предупреждения на специалисти за това, но не са популярни по разбираеми причини.

Просто отиди на лекар. Нерви и паник атаки не се получават от безжичен интернет. Направо изтръпвам как стигате до подобни изводи и заключения.

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Просто отиди на лекар. Нерви и паник атаки не се получават от безжичен интернет. Направо изтръпвам как стигате до подобни изводи и заключения.

аз изключвам рутера като лягам - просто го чувам (писка и то на не много висока честота), също така и кондензаторите в техниките

преди 13 минути, Без умствен капацитет написа:

аз изключвам рутера като лягам - просто го чувам (писка и то на не много висока честота), също така и кондензаторите в техниките

Рутера ти е повреден. Смени го с нов. Това, което чуваш не е безжичен сигнал. Просто има елемент, който си заминава.

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Рутера ти е повреден. Смени го с нов. Това, което чуваш не е безжичен сигнал. Просто има елемент, който си заминава.

не е така и другия писка - приеми го, просто има хора които са по чувствителни

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

не е така и другия писка - приеми го, просто има хора които са по чувствителни

Нищо няма да приема. Чувствителността е нещо съвсем различно. Имаш повреда в рутера и това е. Разбирай го както искаш.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Нищо няма да приема. Чувствителността е нещо съвсем различно. Имаш повреда в рутера и това е. Разбирай го както искаш.

и в двата, откакто са купени - явко съм голям карък

само че вече 4 години не са гръмнали

преди 6 часа, Емил Костов написа:

Хайде вместо на лекар да го пратиш на невролог, ако обичаш.
Паник атака може да се получи и от свирка на линейка или пожарна, ако са минали оттам секунди след като ти е отнесъл влака колата на неохраняемия жп прелез например.
Мозъкът ще асоциира пищенето на пожарната със смъртната опастност на която си бил изложен и после, здрав прав след 2 години например чуваш случайно камион на пожарната, даже и без да го виждаш и все едно са те стиснали за гърлото и не можеш да дишаш, силно сърцебиене и подобни симптоми. Да бе, идва ти също като гръм от ясно небе. Даже може сам и да не си спомниш че си чул пожарната и да се чудиш кво ти става.
Та неговите паник атаки трябва да ги открие някой психолог как са се породили и да търси нещо което го има преди да започнат. А това нещо като нищо може и да въздействие на някаква електроника работеща с магнитни електровълни, ако е чувствителен към тях.

преди 35 минути, Белгиеца написа:

ти кога ще заживееш в сейф, все пак предпазва и от слънчеви изригвания

преди 3 часа, Белгиеца написа:

Хайде вместо на лекар да го пратиш на невролог, ако обичаш.
Паник атака може да се получи и от свирка на линейка или пожарна, ако са минали оттам секунди след като ти е отнесъл влака колата на неохраняемия жп прелез например.
Мозъкът ще асоциира пищенето на пожарната със смъртната опастност на която си бил изложен и после, здрав прав след 2 години например чуваш случайно камион на пожарната, даже и без да го виждаш и все едно са те стиснали за гърлото и не можеш да дишаш, силно сърцебиене и подобни симптоми. Да бе, идва ти също като гръм от ясно небе. Даже може сам и да не си спомниш че си чул пожарната и да се чудиш кво ти става.
Та неговите паник атаки трябва да ги открие някой психолог как са се породили и да търси нещо което го има преди да започнат. А това нещо като нищо може и да въздействие на някаква електроника работеща с магнитни електровълни, ако е чувствителен към тях.

Ами нека си стои, паникьосва и плаши докато наистина стане сериозен проблема. Имам двама познати с подобен проблем, единия му лекаря му помогна, но за другия няма спасение.

• Автор

Знам само, че откакто започнах да използвам смартфон започнаха и паник атаките. И колкото повече го използвам, толкова по-изнервен се чувствам. Дали от мобилния интернет, дали от дисплея?! Не знам. 

преди 3 часа, respekt86 написа:

Знам само, че откакто започнах да използвам смартфон започнаха и паник атаките. И колкото повече го използвам, толкова по-изнервен се чувствам. Дали от мобилния интернет, дали от дисплея?! Не знам. 

Еми не знаеш, ама трябва да разбереш от къде идва влиянието предизвикващо изнервяне.
Трябва да правиш опитни постановки и тестове, по научен метод, а не по народно лечителски с билки или разваляне на магии.
Трябва да установиш дали самият предмет смартфон те изнервя или електромагнитните вълни по WiFi.
Аз например имам едно лаптопче с 11 инчов екран и може да му се свърже LAN кабел и да работи и без  WiFi.
Пробвай с нещо което може да работи и със и без  WiFi , да видиш дали има разлика някаква, но при същите условия.
Което ще рече, да си пускаш  WiFi от сегашния ти рутер, а ако няма едно ново евтино за около 50 лв ще има.

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.