Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Климатици Star light на еМаg

Featured Replies

Купих си от промоция на еМаг инверторен климатик от горната марка и още не е монтиран. При ваденето му от кашоните не открих никъде захранващ шнур, нито към вътрешното нито към външното тяло. Промоцията е с включен монтажен комплект. В придружаващите го упътвания (които изненадващо бяха и със съдържание на български) не е указано от къде следва да се захрани цялата машина. По подразбиране следва да е от вътрешното тяло, но разпитвайки "майстори" на климатици твърдят, че следва да е от външното. Разглеждайки схемите залепени от вътрешната страна на капачките отвън и вътре не намирам логика да е отвън след като клемите за L и N се свързват с приложения монтажен кабел в паралел.

Ще съм благодарен ако някой ми отговори възможно скоро след празника, че ще дойдат монтажниците към 4.1.18 и искам да съм наясно.

Желая на всички съфорумници весело посрещане довечера на НГ!

IMG_1957.JPG

IMG_1953.JPG

Виж първо в коплекта дали всички части и елементи са доставени и ако не са прави рекламацията. Няма как климатик да ти се достави без захранващи кабели.

преди 31 минути, izashev написа:

ще дойдат монтажниците

емаг ли ги насочват към адреса ти или ти се обаждаш за монтаж? Да не би да е направено нарочно така - те да си носят монтажните кабели/скоби/планки с цел да няма "Направи си сам".
А хай-добре - звъни и питай:
https://www.emag.bg/info/za-vrazka-s-nas

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Монтажен комплект означава 3 метра тръбен път. Нищо повече. Захранващи кабели, както и другите неща са отделно, както и ако при теб разстоянията са по-големи. При климатиците гаранцията се поема от фирмата, извършила монтажа. Те си оправят нещата, монтират и вакуумират. Не е предвидено да има ТНТМ, ако искаш гаранция.

Цитат

Разглеждайки схемите залепени от вътрешната страна на капачките отвън и вътре не намирам логика да е отвън след като клемите за L и N се свързват с приложения монтажен кабел в паралел.

Логиката е от вътрешното тяло да не ти стърчат разни кабели - в къщи климатика точно от външното тяло е захранен, но ако не ти е удобно (примерно заради мястото на монтаж) го вържи на вътрешното тяло - те са си в паралел и пак ще захранва и двете части.

преди 9 минути, Филипов написа:

Не е предвидено да има ТНТМ

Да, де, ма няма и ДКМС за да има ТНТМ...:ph34r:

На първата снимка горе в дясно пише POWER SUPPLY. Там се свързва захранващият кабел L - фаза, N - нула и Y/G - заземяване.

• Автор
преди 3 часа, ined написа:

Логиката е от вътрешното тяло да не ти стърчат разни кабели - в къщи климатика точно от външното тяло е захранен, но ако не ти е удобно (примерно заради мястото на монтаж) го вържи на вътрешното тяло - те са си в паралел и пак ще захранва и двете части.

Така и бях премислил. Все пак съм енергетик с 45 години стаж. За стърчането на жици нямам проблем. То и сегашния, дето ще го сменям се захранва по същия начин, а и там съм си прокарал нарочен контакт и няма да ми пречи.

преди 43 минути, andreygg написа:

На първата снимка горе в дясно пише POWER SUPPLY. Там се свързва захранващият кабел L - фаза, N - нула и Y/G - заземяване.

Да, така е по схемата дадена на капачката на външното тяло. Но това чрез захранване с кабел и щепсел Шуко не гарантира, че непременно фазата ще дойде на L и нулата на  N. Затова си има и зануляващо жило. Пуснах темата тук за собствено успокоение и за доказване пред монтажниците, защото знам, че обичат да се правят на важни и не приемащи чужди мнения.

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Виж първо в коплекта дали всички части и елементи са доставени и ако не са прави рекламацията. Няма как климатик да ти се достави без захранващи кабели.

Това е втория за тази есен климатик който купувам от еМаг. Първия беше Daewoo  пак с приложен монтажен комплект, който съдържаше 3 метров тръбен път с двете сечения, комуникационен кабел между двете тела и монтиран захранващ кабел на вътрешното тяло. При сегашния, както вече писах в началото има същите неща без монтиран и не наличен захранващ кабел. Кабела е лесен. Имам си заводски с пресован щепсел. Ще го използвам него.

Пак на всички тук благодаря и пожелавам весело посрещане на НГ! Живи, здрави до година!

• 1 година по-късно...
  • Автор

Здравейте, отново,

Отнася се за същия климатик от началото на темата. Работи прилично, даже много добре до 19.01 т.г. и СПРЯ! Изписва Е1  6 мин. след пускането му. Опити около 10 на брой. Понеже все още е в гаранция веднага подадох заявка към Емаг за гаранционен ремонт. Приеха поръчката ми, писаха ми, че е подадена на Пан сервиз, те ми казаха, че са я подали към техник от Кюстендил )климатика е в Дупница) и се оказа, че това е същият техник който ми го монтира. С разговор с него се уточнихме, че след като получи резервната част (а тя по неговите думи за този отказ е платка във външното тяло) ще дойде да ми извърши ремонта. Обаче днес ми се обаждат от Емаг и с хиляди увъртания ми обясняват, че такава платка не можели да намерят и да съм върнал климатика и те да ми върнат парите. Най-малко 2 месеца чакане. Готов съм да си поправя за моя сметка платката ако някой от вас тук ми укаже къде. Или за повече подробности около това какво аз съм открил за проблема да пише и пита. Ще чакам с надежда всякакви коментари. Това е етикета на външното тяло.

20190207_183943.jpg

• Автор
преди 7 минути, DarkEdge написа:

Питай тук

Нямат за Стар лайт

Климатикът е китайски, във външното тяло е инвертора. Колкото изкарат, не са осигурени с резервни части. Търговецът постъпва коректно по закона и след като не може да се ремонтира с нова част предлага връщане на парите.

Може и нещо по-просто да е. Отиди в сервиза на Сашо Фишев и го питай.  https://fishev.bg/Default.asp?m=textpage&pid=3 На личния му телефон за извънработно време, колегата е от твое село.

преди 22 часа, izashev написа:

Отнася се за същия климатик от началото на темата. Работи прилично, даже много добре до 19.01 т.г. и СПРЯ! Изписва Е1  6 мин. след пускането му. Опити около 10 на брой.

Интересува ме какво се случва с консумацията през тези 6м.Не ми изглежда убедителна тази диагностика.Липсват обаче кодовете за грешка.

Ако можеш премери двата датчика на вътрешното тяло.Обикновено са с равни стойности.  

• Автор
преди 51 минути, badr написа:

Интересува ме какво се случва с консумацията през тези 6м.Не ми изглежда убедителна тази диагностика.Липсват обаче кодовете за грешка.

Ако можеш премери двата датчика на вътрешното тяло.Обикновено са с равни стойности.  

Консумацията през цялото време от задействането на климатика до изписването на грешката Е1 и след това си е 26 W. Вътрешното и външното тяло не издават никакъв, ама абсолютно никакъв звук. През капачето на клемната кутия на външното тяло на тъмно се вижда мигане на червен свето диод с честота 2 Hz непрекъснато. Двата датчика на вътрешното тяло дават х 12кОм.

преди 25 минути, izashev написа:

През капачето на клемната кутия на външното тяло на тъмно се вижда мигане на червен свето диод с честота 2/сек. непрекъснато.

Кога започва да мига, веднага след включване на захранването в контакта, след включването от дистанционното или след тия 6м.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.