Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малка Приказка от Моя Свят

Featured Replies

аз  си мислех, че съм обществено непотребен

пък те даже и пари взимали от мен.

това може е да някъде другаде където е разрешено да се защитаваш с оръжие.

• Отговори 98
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, Yvan Sergeev написа:

аз  си мислех, че съм обществено непотребен

пък те даже и пари взимали от мен.

това може е да някъде другаде където е разрешено да се защитаваш с оръжие.

Всички сме потребни, според мен!

на 2-2-2018 в 19:18, Весс написа:

питам се възможен ли е такъв свят и такива отношения. 

Не, не е възможен,защото от както свят светува той се е делял,дели се и ще се дели на лидери и последователи.Тоест във всeки вид взаимотношение трябва да има водеща страна и да има йерархия.Иначе става анархия.

преди 4 минути, franchesko написа:

Не, не е възможен,защото от както свят светува той се е делял,дели се и ще се дели на лидери и последователи.Тоест във всяки вид взаимотношение трябва да има водеща страна и да има йерархия.Иначе става анархия.

Това е така, но защо е нужно да има агресия, аз това не приемам. Нека има йерархия, но да е градивна, а не деструктивна...

Цивилизацията е започнала в мига, в който е бил хвърлен първия камък по бенгалски тигър. Сега е модерно да сме толерасти, да си пазим мършата и да говорим за равенство за всички, между които няма и двама еднакви.

А йерархия значи тъкмо това - ред базиран на агресия, угрозата от наказание и болка. Наличието на йерархия вече нарушава принципа на равенство и е сам по себе си лишаване на част от свободата и насилие, най-малкото психическо.

преди 2 минути, аm-аm написа:

Цивилизацията е започнала в мига, в който е бил хвърлен първия камък по бенгалски тигър. Сега е модерно да сме толерасти, да си пазим мършата и да говорим за равенство за всички, между които няма и двама еднакви.

Смятам, че убийството е първият проблем на човечеството. Оттам всичко тръгва наопаки. Вярвам, че за всеки има място под слънцето и агресията не решава проблемите, а ги увеличава.

Нещо ти убягва. Няма място за всички. За всеки вид са измрели хиляди предходни, които не са били годни. Ние самите сме един клон на разклонилото се разнообразие. Способността да се защитаваме от други хищници ни е предпазило от изчезване. Онези, които са били меки китки и толерантни с еко опазването на бенгалските тигри са послужили за тяхна храна. Откак пък човекът е открил начин да захранва своята пещ за енергия, наречена мозък, това му позволило да го развие и качествено и количествено. Ние сме това, което е било нужно за да постигнем това, което сме постигнали. Нелепо е да критикуваме същността си.

току-що, Весс написа:

Това е така, но защо е нужно да има агресия, аз това не приемам. Нека има йерархия, но да е градивна, а не деструктивна...

По принцип да,в цивилизованите държави агресията е крайна мярка.Въпрос на възпитание.Като има проблем сяда и се говори на масата и винаги се намира разрешение.Обаче при нас на балканите всичко се решава силово...и всеки действа на принципа ,,Разделяй и владей,, ,което е пагубно и след време ще се затрием като народ.За това и в България има само индивидуални успели спортисти, но не и отбори.

Фройд определя агресията като инстинкт. Това е движеща сила в човечеството. Дори войните са най-силният тласък за прогресът. Ако живеем доволни и презадоволени, това ще ни направи по-слаб вид. И за съжаление достигнахме този охолен период от развитието си, в който вече се грижим за мършата си, толерираме отглеждането на деца от педерасти, даваме повече права на негодните и мързеливите, спрямо онези, които са работоспособни, инвестирали са в образованието си и работят.

преди 2 минути, аm-аm написа:

Нещо ти убягва. Няма място за всички. За всеки вид са измрели хиляди предходни, които не са били годни. Ние самите сме един клон на разклонилото се разнообразие. Способността да се защитаваме от други хищници ни е предпазило от изчезване. Онези, които са били меки китки и толерантни с еко опазването на бенгалските тигри са послужили за тяхна храна. Откак пък човекът е открил начин да захранва своята пещ за енергия, наречена мозък, това му позволило да го развие и качествено и количествено. Ние сме това, което е било нужно за да постигнем това, което сме постигнали. Нелепо е да критикуваме същността си.

А аз смятам, че човечеството, поемайки по пътя на войната, само руши собствения си свят.

преди 2 минути, franchesko написа:

По принцип да,в цивилизованите държави агресията е крайна мярка.Въпрос на възпитание.Като има проблем сяда и се говори на масата и винаги се намира разрешение.Обаче при нас на балканите всичко се решава силово...и всеки действа на принципа ,,Разделяй и владей,, ,което е пагубно и след време ще се затрием като народ.За това и в България има само индивидуални успели спортисти, но не и отбори.

А извън България и извън Балканите не се бият, не пият, не се дрогират и не се убиват. Айде моля ти се...

току-що, Весс написа:

А аз смятам, че човечеството, поемайки по пътя на войната, само руши собствения си свят.

Естественият подбор не отслабва вида си. То е ситото през което негодните умират, за да може да се запази генофонда, който ще го спаси в критични периоди.

преди 4 минути, аm-аm написа:

А извън България и извън Балканите не се бият, не пият, не се дрогират и не се убиват. Айде моля ти се...

Дрога и наркомани винаги ще има.Дори в държавите където това се наказва със смъртна присъда.Радвам се, че в Холандия това легализирано и установено със някакъв ред къде и как ще се случва.А не като в България или други държави където уж било много неморално уж незаконно па те там друсат повече от холандците.А и 53% процента данък върху дрогата направи Холандия да е в топ 5 най-добрите държави за живеене в света.

преди 5 минути, аm-аm написа:

преди 4 минути, franchesko написа:

Да, Франческо, това и аз се опитвам да кажа, че винаги има начин проблемите да се решат по мирен начин, а не чрез агресия. Стига хората да искат...

Ам-ам, естествено, че извращенията не бива да се случват, ала веднъж тръгвайки по погрешен път, човечеството обърква изцяло съществуването си. Затова се стига до всякакви аномалии.

преди 1 минута, Весс написа:

Да, Франческо, това и аз се опитвам да кажа, че винаги има начин проблемите да се решат по мирен начин, а не чрез агресия. Стига хората да искат...

Да ама ако не искат тогава какво правим...?  ,,Една птичка пролет на прави..,,

преди 1 минута, Весс написа:

Хората са аномалии. Мозък, който критикува условията заради които е станал мозък - ей това е модерната вълна днес. Хора стават вегетарианци, критикуват агресията, толерират паразитите, ползват компютри с Интернет за да критикуват науката. Това е съвременната чума - в начина на мислене, а не в разлагащото се месо.

преди 7 минути, аm-аm написа:

Естественият подбор не отслабва вида си. То е ситото през което негодните умират, за да може да се запази генофонда, който ще го спаси в критични периоди.

преди 7 минути, аm-аm написа:

А питал ли си се защо се е стигнало дотук, и не е ли това следствие от лошия избор на човечеството. Примерно, някога не е имало смъртоносни болести, както в днешно време, питаш ли се защо и как хората са стигнали до такова състояние...

преди 6 минути, franchesko написа:

Да ама ако не искат тогава какво правим...?  ,,Една птичка пролет на прави..,,

Именно.

преди 6 минути, аm-аm написа:

Хората са аномалии. Мозък, който критикува условията заради които е станал мозък - ей това е модерната вълна днес. Хора стават вегетарианци, критикуват агресията, толерират паразитите, ползват компютри с Интернет за да критикуват науката. Това е съвременната чума - в начина на мислене, а не в разлагащото се месо.

Може би не съм се изразила правилно. Лично аз се противопоставям на нещата, с които хората си вредят един на друг. Прогресът и добрата страна на цивилизацията не се оспорва.

преди 2 минути, Весс написа:

някога не е имало смъртоносни болести, както в днешно време, питаш ли се защо и как хората са стигнали до такова състояние...

Не се питам, знам. Населението е наброявало няколко хиляди единици. Живеело е на самостоятелни и изолирани групи. Липсата на контакт не е позволявала разпространението на масови епидемии. Обаче се притеснявам, че си си наумила някаква по-"дълбока" причина, а аз се уморих последната седмица да ограмотявам хора, които нямат елементарна обща култура, и ще пасувам.

преди 13 минути, аm-аm написа:

Не се питам, знам. Населението е наброявало няколко хиляди единици. Живеело е на самостоятелни и изолирани групи. Липсата на контакт не е позволявала разпространението на масови епидемии. Обаче се притеснявам, че си си наумила някаква по-"дълбока" причина, а аз се уморих последната седмица да ограмотявам хора, които нямат елементарна обща култура, и ще пасувам.

В действителност има по-дълбока причина, и то не една. Знаеш ли откога датира болестта рак, например? Далеч не става дума за времето, когато населението е наброявало няколко хиляди единици...

Ок, не се натоварвай, почивай си, лека нощ!

преди 34 минути, Весс написа:

Между другото това е част от естествения подбор за да се прочисти света от негодния материял.Задавалиси си въпроса защо към днешна дата войните са предимно по разни африкански и арабски държави? Защото тези хора само хабят ресурсите на майката земя без да искат да бъдат полезни с нищо за възстановаването му.Аз не съм расист но най-големия процент на престъпност е от тъмнокожи.

преди 2 минути, franchesko написа:

Между другото това е част от естествения подбро за да се прочисти света от негодния материял.Задавалиси си въпроса защо към днешна дата войните са предимно по разни африкански и арабски държави? Защото тези хора само хабят ресурсите на майката земя без да искат да бъдат полезни с нищо за възстановаването му.Аз не съм расист но най-големия процент на престъпност е от тъмнокожи.

Според мен войните целят по-скоро придобиване на власт и ресурси. Било природни ресурси, било човешки, било икономически...

Хора, мааамустара! Жената ви пусна тук нещо красиво, а вие почнахте да обсъждате войни, смърт, естествен подбор и престъпници!
@Весс недей се връзва тук на провокатори и тролове! :) Виждам те, че си една душица. :)

"

преди 37 минути, Никой написа:

Хора, мааамустара! Жената ви пусна тук нещо красиво, а вие почнахте да обсъждате войни, смърт, естествен подбор и престъпници!
@Весс недей се връзва тук на провокатори и тролове! :) Виждам те, че си една душица. :)

"

Във връзка с разговора, който се заформи, искам да ви поздравя с един клип на любима група, символиката е много точна, противовес между "двата свята"......Лека нощ на всички и благодаря за вниманието!  

преди 1 час, Никой написа:

А ти започна да се ,,мазниш,, ми се струва...:D

преди 9 часа, Весс написа:

Смятам, че убийството е първият проблем на човечеството. Оттам всичко тръгва наопаки. Вярвам, че за всеки има място под слънцето и агресията не решава проблемите, а ги увеличава.

Първият и най- голям проблем е лъжата. От него произтичат всички останали. Ако можехме да четем мислите си, всичко щеше да е напълно различно. Всъщност, твърди се че ние го можем- заложено ни е като програма, но упорито отказваме да се научим да я използваме.

В действителност има по-дълбока причина, и то не една. Знаеш ли откога датира болестта рак, например?

Аха. На гатанки ще си играем. Знаеш ли откога не съществува детски паралич и бубонна чума?

преди 8 часа, Никой написа:

"

Красота - "за". Наивинитет - "против, освен ако е до 7 годишна".

Според мен войните целят по-скоро придобиване на власт и ресурси. Било природни ресурси, било човешки, било икономически...

Това са целите, но средствата са качествата, които са селектирали жените у мъжете, а ти вече ги изброи - власт и притежание на ресурси.

преди 26 минути, Unnamed_ написа:

Първият и най- голям проблем е лъжата.

Първият, и най-голям, проблем е доверието.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.