Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малка Приказка от Моя Свят

Featured Replies

преди 4 минути, аm-аm написа:

Първият, и най-голям, проблем е доверието.

Ако я нямаше лъжата, тази дума "доверие" нямаше да съществува.

• Отговори 98
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, аm-аm написа:

Аха. На гатанки ще си играем. Знаеш ли откога не съществува детски паралич и бубонна чума?

Красота - "за". Наивинитет - "против, освен ако е до 7 годишна".

Това са целите, но средствата са качествата, които са селектирали жените у мъжете, а ти вече ги изброи - власт и притежание на ресурси.

Първият, и най-голям, проблем е доверието.

Не са гатанки, но ти не вдяваш какво искам да ти кажа, защото си решил, че знаеш всичко ;)  Приятна неделя от мен!

преди 1 час, Unnamed_ написа:

Първият и най- голям проблем е лъжата. От него произтичат всички останали. Ако можехме да четем мислите си, всичко щеше да е напълно различно. Всъщност, твърди се че ние го можем- заложено ни е като програма, но упорито отказваме да се научим да я използваме.

Така е. можем много, но аз мисля, че е забравено и изгубено, именно защото човечеството е избрало погрешен път, който отдалечава хората от Първоизточника на Познанието. Хубав да е денят ти!

преди 32 минути, Весс написа:

Не са гатанки, но ти не вдяваш какво искам да ти кажа, защото си решил, че знаеш всичко ;)

За недомлъвки едва ли някой те е разбрал, освен самата ти себе си.

Бактериите и вирусите, както и самите хора, търпят еволюция. Естествен процес е да има нови болести, а за старите болести вече има антитела предавани още с кърмата и пъпната връв. Непригодните да устоят на дадена болест вече не са част от човешкия генофонд. Когато мине една чума и избие 90% от населението, остава тази част от населението, която е устойчива на съответния вирус/бактерия и нейното поколение приема тази защита (гени, антитела) наследствено. Много обичам някой, за който не си личи да е ходил на училище, да ме обвини, че не съм му вдянал измишльотините.

преди 33 минути, Весс написа:

... погрешен път, който отдалечава хората от Първоизточника на Познанието.

Аха, поредният просветен, който си въобразява, че знае повече от другите, защото пише думите с главни букви.

преди 1 час, Unnamed_ написа:

Ако я нямаше лъжата, тази дума "доверие" нямаше да съществува.

Всъщност грешиш. Ако го нямаше доверието, тогава нямаше да я има лъжата. Редът е обратен. Прост пример:

На едни шимпанзета се предлагат три купички. Под едната има плод. Човекът показва правилната купичка, но изборът на маймуната не се ръководи от подсказката. Шимпанзетата се конкурират в храненето и концепцията за доверие не им е позната, съответно и не могат да разберат какво е лъжа.

преди 8 минути, аm-аm написа:

За недомлъвки едва ли някой те е разбрал, освен самата ти себе си.

Бактериите и вирусите, както и самите хора, търпят еволюция. Естествен процес е да има нови болести, а за старите болести вече има антитела предавани още с кърмата и пъпната връв. Непригодните да устоят на дадена болест вече не са част от човешкия генофонд. Когато мине една чума и избие 90% от населението, остава тази част от населението, която е устойчива на съответния вирус/бактерия и нейното поколение приема тази защита (гени, антитела) наследствено. Много обичам някой, за който не си личи да е ходил на училище, да ме обвини, че не съм му вдянал измишльотините.

Не се връзвай толкова, де, не те обвинявам в нищо, просто говорим на различни езици!  А за появата на болестите има и други и причини, освен бактерии и вируси. Бактериите са само едната страна на монетата. Но тъй като не си настроен за конструктивен диалог, и проявяваш агресивно поведение, аз повече няма да ти отговарям.

преди 1 минута, Весс написа:

Бактериите са само едната страна на монетата. Но тъй като не си настроен за конструктивен диалог, и проявяваш агресивно поведение, аз повече няма да ти отговарям.

Как да водя диалог с някой, който нищо не казва? Продължаваш с недомлъвките - имало друга страна на монетата. Каква е тази монета? Каква е тази страна?

преди 7 минути, аm-аm написа:

Прост пример:

На едни шимпанзета се предлагат три купички. Под едната има плод. Човекът показва правилната купичка, но изборът на маймуната не се ръководи от подсказката. Шимпанзетата се конкурират в храненето и концепцията за доверие не им е позната, съответно и не могат да разберат какво е лъжа.

Дори примера който си дал, потвърждава думите ми. Няма лъжа, няма концепция за доверие. Само не знам, защо излъга че маймуната няма да се ръководи от подсказката?

преди 6 минути, Unnamed_ написа:

Няма лъжа, няма концепция за доверие.

Лъжата е измамено доверие. Как ще имаш лъжа без първо да имаш доверие?

преди 6 минути, Unnamed_ написа:

Само не знам, защо излъга че маймуната няма да се ръководи от подсказката?

Ако съм излъгал, значи от NG са ме излъгали.

преди 8 минути, Весс написа:

Не се връзвай толкова, де, не те обвинявам в нищо

Връзвам се. И недей ми отговаря, ако не искаш, няма да се засегна. Просто позицията на вярващия, която срещам редовно, е все една слаба и неаргументирана и неосъзната позиция. А ми се иска да срещна някой, който знае защо вярва и това да не е просто перпето мобиле на неговата надменност, утеха на съвестта или компенсационен рефлекс на чувството за малоценност.

току-що, аm-аm написа:

Лъжата е измамено доверие. Как ще имаш лъжа без първо да имаш доверие?

Ако съм излъгал, значи от NG са ме излъгали.

Че те тия нямат никакви спирачки! За някой друг долар, ще твърдят че България е на северния полюс. Но ти (те) в опита си за манипулация не казваш нещо съществено, а именно- посочва се само купичката, или се посочва и храната под нея? Ефтинни трикове, за доказване на щуротии...

преди 1 минута, Unnamed_ написа:

Че те тия нямат никакви спирачки! За някой друг долар, ще твърдят че България е на северния полюс.

В очакване съм да им пратиш "някой и друг долар". Когато видя по телевизията, че "България е на северния полюс" ще ти удвоя вложените пари многократно.

преди 12 минути, аm-аm написа:

.

Връзвам се. И недей ми отговаря, ако не искаш, няма да се засегна. Просто позицията на вярващия, която срещам ледовно е все една слаба и неаргументирана и неосъзната позиция. А ми се иска да срещна някой, който знае защо вярва и това да не е просто перпето мобиле на неговата надменност, утеха на съвестта и компенсационен рефлекс на чувството за малоценност.

Още преди да изложа позицията си, ти я класифицира като "измишльотини", без още да си чул какво исках да ти кажа. Ето защо такъв "диалог" се обезсмисля, тъй като ти вече предварително си си изградил представа, която освен всичко друго е и неточна. Апропо, пише се перпетуум мобиле,  ;) Имай приятен ден!

преди 1 минута, аm-аm написа:

В очакване съм да им пратиш "някой и друг долар". Когато видя по телевизията, че "България е на северния полюс" ще ти удвоя вложените пари многократно.

Избирателното вадене на думи от контекста се нарича маниулация ам- ам. Манипулацията е вид лъжа. Нешънъл Джиографик се издържа от платени, рекламни продукции, за които е достатъчно да са що годе правдоподобни. Отричаш ли това?

преди 5 минути, Unnamed_ написа:

Избирателното вадене на думи от контекста се нарича маниулация ам- ам.

Твоята теза е, че "За някой друг долар, ще твърдят че България е на северния полюс." Коя част от контекста съм пропуснал, която променя смисъла ѝ?

ти вече предварително си си изградил представа, която освен всичко друго е и неточна.

А ти предварително си си изградила представа, че моята представа е неточна, а твоята е точна. С теб не може да се дискутира, ти си предубедена.

преди 2 минути, аm-аm написа:

А ти предварително си си изградила представа, че моята представа е неточна, а твоята е точна. С теб не може да се дискутира, ти си предубедена.

Имаше един филм "Аз знам, че ти знаеш, че аз знам"... Та и нашата работа е такава :))

Голям си сладуран!

Неточна е представата ти за мен и моята теза, това имах предвид, защото:

1. се изказваш за нещо, което още дори не си чул (ето това е предубеденост)

2. поставяш всички "вярващи" под общ знаменател (различните вярващи вярват в различни неща, а ти не знаеш в какво точно се изразява моята вяра)

3. Не оборвам твоята теза и изказвания за болестите, исках да добавя още някои причини за появяването им, но в следствие на твоето пренебрежение, се отказах.  ;)

4. Предлагам ти да изпуснеш парата малко (ето ти жица :)))

преди 10 минути, аm-аm написа:

Твоята теза е, че "За някой друг долар, ще твърдят че България е на северния полюс." Коя част от контекста съм пропуснал, която променя смисъла ѝ?

Моята теза е метафорична. "За некой друг долар'- може да са 5 долара, може да са и 5 милиона. Ти, знаейки че аз нямам 5 милиона, търсиш да ме вкараш в словесен капан, удобно пропускайки допълнението ми за начина, по който се издържа въпросната телевизия.  :)

Сега отивам в темата за вицовете, защото тези които разказваш тука изобщо не са забавни.

поставяш всички "вярващи" под общ знаменател

Не ги. Затова писах, че ми се иска да срещна от другата категория, а не от мнозинството (поне такива са пишещите по форумите) притежатели на "надменност, утеха на съвестта или компенсационен рефлекс на чувството за малоценност".

Аз не съм против вярата, а против вярващите си, че вярват, но без да вярват, които носят и лошата слава на вярата.

Не съм и против де. Просто са лесни за изобличаване.

преди 10 минути, Unnamed_ написа:

Моята теза е метафорична.

Иска ти се да беше. Когато споменаваш конкретно кой, конкретно какво и конкретно при какви условия, това се нарича заявление.

Не ги. Затова писах, че ми се иска да срещна от другата категория, а не от мнозинството (поне такива са пишещите по форумите) притежатели на "надменност, утеха на съвестта или компенсационен рефлекс на чувството за малоценност".

Жалко....изпусна шанса да опознаеш и една вярваща от другата категория...но...рано или късно ще срещнеш :).

Знаеш, казано е: Търсете и ще намерите, искайте и ще ви се даде, хлопайте и ще ви се отвори. Светът е шарен и пълен с най-различни хора, с най-различни вери и тези, пожелавам ти да попадаш на такива, на каквито се надяваш да срещнеш. Успехи!

преди 13 минути, Весс написа:

исках да добавя още някои причини за появяването им, но в следствие на твоето пренебрежение, се отказах.  ;)

Не знам съвпадение ли е, но когато вярващ срещне някой, който не просто си бърбори, а привежда аргументи, изведнъж вярващия смята, че е пренебрегнат, обижда се, замълчава си, започва да си пести силите и времето да се обяснява, което иначе прахосва, когато има поддръжници. На мен ми прилича на осъзнаване на слабостта. Една слаба теза не може да се изобличи единствено, ако не е подложена на проверка. А един истински вярващ не следва да се плаши кой има насреща си.

току-що, Весс написа:

Жалко....изпусна шанса да опознаеш и една вярваща от другата категория...

Их, значии... изпуснах... Няма да влезна в лоното на просветените.

преди 1 минута, Весс написа:

... пожелавам ти да попадаш на такива, на каквито се надяваш да срещнеш.

Точно те май не ползват интернет. А не знам къде да ги търся. Освен да стана един от тях. Така ще открия поне един.

преди 14 минути, аm-аm написа:

Добре де , но ти не си ли един от мнозинството , който гледа NG и декларира чужди Интерпретации и обявява другомислещите за "несъстоятелни" ?

За какви "компенсации и рефлекси " говориш , като на теб "акцента" ти Фокусира Емоционалният елемент от комуникацията , а не Тезата ?

Не знам съвпадение ли е, но когато вярващ срещне някой, който не просто си бърбори, а привежда аргументи, изведнъж вярващия смята, че е пренебрегнат, обижда се, замълчава си, започва да си пести силите и времето да се обяснява, което иначе прахосва, когато има поддръжници. На мен ми прилича на осъзнаване на слабостта. Една слаба теза не може да се изобличи единствено, ако не е подложена на проверка. А един истински вярващ не следва да се плаши кой има насреща си.

Их, значии... изпуснах... Няма да влезна в лоното на просветените.

Ами не, ти явно не си даваш сметка за поведението си, а именно, че се държиш агресивно, с което отблъскваш. Затова предпочитам да не продължавам "разговора" с теб.

Просто някои вярващи сме по-чувствителни ;) ако искаш, приеми, че е слабост, мен не ме бърка как го приемаш.

Далеч съм от идеята да просветлявам когото и да било, защото смятам, че всеки има право на своя избор в какво да вярва и какъв да бъде. Търся хора, с които да можем да комуникираме добронамерено, без агресия.

преди 15 минути, аm-аm написа:

Иска ти се да беше. Когато споменаваш конкретно кой, конкретно какво и конкретно при какви условия, това се нарича заявление.

Значи почваме като в детската градина- аз ти викам "дебел", ти отговаряш "ти си дебел".  :)

преди 15 минути, аm-аm написа:

Точно те май не ползват интернет. А не знам къде да ги търся. Освен да стана един от тях. Така ще открия поне един.

Ако си достатъчно упорит в търсенето, ще намериш каквото искаш, убедена съм!

току-що, аm-аm написа:

Струва ми се по-лесно да стана, отколкото да намеря.

Ами, както прецениш!

преди 1 минута, _sirena_ написа:

Душичка ... :)

Леле, каква Красота! Как обичам нощем да седя на поляната пред вкъщи и да гледам звездите...направо се разтопявам! Колко малък е човешкият ни свят пред този Безкрай!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.