Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разлика между буфер субуфер и уредба усилвател

Featured Replies

27847818_564255637271356_1932959968_n.jpg.255460e6fc39dda86acdc179d31f5e76.jpg

• 1 година по-късно...
на 4.02.2018 г. в 23:57, Филипов написа:

Младеж, не си хвърляй парите за китайска пластмаса. Тези 3000W как да станат в този обем и за се захранват от акумулатор 3,6Ah? В училище на елементарна физика не ви ли учат? Закон за запазване не енергията? Реално тази пръдня е 3W.

Ето това: https://bazar.bg/обява-18841654/мощна-активна-тонколона-с-радио-безжичен-микрофон-usb-sd-card-акумулаторна-батерия

Вижда се че няма нито марка, нито модел за да прочете човек повече.

Спирам да обяснявам, останах с грешното впечатление че желаеш да научиш нещо . .  . Дано да е от полза на някой друг . .  .

Случайно попаднах на темата ,но доста от отговорите ми станаха интересни , да не кажа смешни :). Аз като човек правещ разлика между туба , щайга и subwoofer искам да ви попитам г-н Филипов , правите ли разлика между измислената маркетингова единица P.M.P.O watt и RMS watt ,и реален ват ел .енергия . Понеже също така искам да науча нещо и да опресня позамрелите си знания , от електро техникума и от двете години в специалност "Инженерна Физика " в СУ , искам нагледно да ми представите , как би изглеждала формулата на така гръмко споменатия "Закон за запазване на енергията " , в която включвате 3000-те w , на както вече казах измислената маркетингова единица P.M.P.O , и 3,6Ah на незнайно какъв акумулатор (като въобще забравим за неизвестните други параметри на системата) , та да се получи накрая , че това е невъзможно . Благодаря за вниманието , предварително.

п.п.: За "пръднята" сте прав , но кому бяха нужни другите безсмислени излияния 

ас не съм инджинерин
имам незавършен четвърти клас
ама туй RMS watt съ отнася за максимална "неизкривена"  синусоидална мощност с максимални изкривявания до един процент
а туй,  маркетинговатъ единица P.M.P.O watt" съ отнася за вложени компоненти, които биха издържали на такъв моментен напън
което не значи, че свири с таквас мощност, а че чарковете дето са използвани са таквис  да дръжат и да не горят
та твай общо казано от един незавършил четвъртокласник
и мога да кажа, че госин Филипов е прав, като ги казва тес нешта, ама вие не сте вникнали в съштноста, госин @gmosb

пп

имаше един съфорумник Peppone1, дето не можеше да вникне в същността на написаното и си мисля, дали...ъ-ъ-ъ...тъй де, сещай се

преди 8 часа, gmosb написа:

правите ли разлика между измислената маркетингова единица P.M.P.O watt и RMS watt ,и реален ват ел .енергия . 

В аудиото се говори за музикална мощност която е далеч от "реален ват" за ел. енергия. 

преди 4 часа, дръндю написа:

ас не съм инджинерин
имам незавършен четвърти клас
ама туй RMS watt съ отнася за максимална "неизкривена"  синусоидална мощност с максимални изкривявания до един процент

Повечето сме така кой с 3- ти, кой с 4- ти клас 

Като уточнение всичко се случва при 1kHz сигнал. 

Понеже също така искам да науча нещо и да опресня позамрелите си знания , от електро техникума и от двете години в специалност "Инженерна Физика " в СУ , 

Похабили сте си времето за това "учене" щом не знаете разликите между RMS и P. M. P. O. 

Просто са 

преди 11 часа, gmosb написа:

измислената маркетингова единица

И нямащи нищо общо с реалните, които са физични. Та тези както вече съм писал са приблизително, реалните, умножени по странни коефициенти между 100 и 1000 в зависимост от наглостта на китаеца.

Синусоидална мощност - на една честота, примерно 1KHz. Ограничена е от захранващото напрежение, спада на напрежение върху крайните транзистори и товарния импеданс. Това при някакъв процент изкривявания, примерно 1%.

Музикална мощност, същото, но на сигнал от много хармонични (музикален). При стабилизирано захранване (което не "кляка" под товар) са еднакви. В общия случай спада на захранването под такъв сигнал е по-малък и заради малко по-високото захранване  музикалната мощност е малко по-висока.

Другото са измислици с големи цифри да кълват балъците. Като вица за кръчмаря, дето му докарали 300 литра пелин, продал 800 и му останали 500. Или примерно автомобилна свирка с 10A предпазител - при 12V за максимум 120W за бялото устройство. Няма как да е 4X50W по надписа, защото за тях ще му трябват 300W консумация, а при 120W (10A) е максимум 4X15W.

преди 9 часа, Филипов написа:

Адмирации към г-н Филипов за добрия тон и смисленият отговор , така поднесени нещата вече ще станат ясни и на най-незапознатия с материята ,  и ще разбере за какво става на въпрос , и да не се лъже по рекламни трикове. Въпреки , че питащият ,никъде не видях да споменава , че вярва ,че с тази "пищялка" може да озвучава , целия квартал, заради написаните на нея 3000w P.M.P.O..

преди 13 часа, AAUUXX написа:

Вас даже няма да си направя труда да ви коментирам много, защото или вярно нямате "3-ти клас" или страдате от дислексия ,или нещо подобно щом не успяхте да прочетете и разберете правилно какво написах.

преди 17 часа, дръндю написа:

А на "госин" дръндю искам да кажа ,че и той е напълно прав за уточненията , въпреки че към него не съм имал въпроси . Но явно и той с неговия завършен "4-ти клас" не е прочел и разбрал правилно , какво исках да кажа. Както казах , г-н Филипов е напълно прав за китайския боклук , но не беше нужно ,а още повече уместно ,да се споменава ЗЗЕ, в контекста на единствено рекламираните P.M.P.O и дали някой е учил нещо или не е и т.н..Като повтарям , питащият никъде не е споменал ,че вярва ,че ще купи нещо свръх мощно. Това ,че някой не е запознат с някаква тема , не го прави необразован или глупав , все пак никой не е всеможещ и всезнаещ. Ако човека задал въпроса беше наясно с всички физични закони имащи отношение към темата и още повече тяхното практическо приложение ,и имаше излишни 5, 10 или 20 бона , въобще нямаше да се допитва до разбирачите като теб от форума . Ако все още не си ме разбрал,  исках да кажа ,че просто се потвърждава правилото :

- в английския форум : задaваш въпрос и ти отговарят
- в руския : задaваш въпрос, отговарят ти и на свой ред те питат нещо
- в българския форум: като зададеш въпрос , всички започват да ти обясняват колко си прост.

Дано съм станал ясен , след толкова писане . За мен темата се изчерпа и не мисля да спамя повече , просто не "въздържах" като видях споменати ЗЗЕ , P.M.P.O.  и  Ah , по начина, по който бяха споменати . 

п.п.: да те успокоя , аз съм си аз и  влизам във форума за коментар за първи път ,а и за последен ,и повече нямам намерения да дебатирам с "разбирачи " и дислексици .

п.п.2: а ,като оставим сериозността на страна и аз се забавлявах с коментарите за буфери , вагони , щайги и туби :)

п.п.: да те успокоя , аз съм си аз и  влизам във форума за коментар за първи път ,а и за последен ,и повече нямам намерения да дебатирам с "разбирачи " и дислексици .

извинявай, но по начина на зададения въпрос, се заблудих за един бивш съфорумник-гений
още един път се извинявам за причиненото неудобство
добре дошъл си във форума, в който и аз съм гост
приятно е когато има знаещи и могат да те насочат в правилната посока
не бих искал да се отказваш от форума, заради един дрислю като мен

преди 13 часа, gmosb написа:

Вас даже няма да си направя труда да ви коментирам много, защото или вярно нямате "3-ти клас" или страдате от дислексия ,или нещо подобно щом не успяхте да прочетете и разберете правилно какво написах.

:offtopic_s:

Виждам имате и медицински познания щом ми поставяте диагноза дистанционно. 

преди 4 часа, bulljo написа:

Ба... на държавен изпит ли бяхме...?

А, събрахме се да поспамим малко . Умирах от скука на работа онзи ден и реших да поначеша екранната клавиатура :) . Ако искаш викни още хора , да обсъдим въпроса с щайгите ( с зарзавати ) и тубите ( с домашарка) .

До държавния изпит има още много време , за сега се учим да четем , после може да преминем на преразказ с елементи на разсъждения , много бързаш . Виж с теб ако искаш  може да обсъдим ЗЗИ , не че има нещо общо с темата , ама просто ей така за спорта . 

Facebook media - 10157083775469889.jpg

По-зле е от пипона, тоя е с мания за величие и с менторския си тон и иронични забележки мисли че ще блесне пред простолюдието, но предизвиква само насмешка също като Shiyanu Neko(великия веган/плоскоземец)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.