Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няколко въпроса за CentOS 6

Featured Replies

Днес инсталирах CentOS 6,искам да тествам нещо.Срещам проблем например,че след инсталиране на Desktop Platform Development и рестарт на системата,не мога да се логна в нея.Оставам на мигащ курсор в ляво, след като видя логото .

Идеята е,че не искам да отивам към по-горна версия от 6.0.Може ли малко насока за инстал на обновления само за CentOS 6 или добавяне на подходящи хранилища за 64 bit версия.Пробвах инсталация върху logical и primary partition.

Сега тегля http://vault.centos.org/6.0/isos/x86_64/ и ще пробвам с VMWARE дали ще работи при мен. Как точно инсталираш, на какъв хардуер? Сигурен ли си, че е съвместим? Пробва ли на виртуална машина?

преди 26 минути, nick_dimitrov написа:

Днес инсталирах CentOS 6,искам да тествам нещо.Срещам проблем например,че след инсталиране на Desktop Platform Development и рестарт на системата,не мога да се логна в нея.Оставам на мигащ курсор в ляво, след като видя логото .

Идеята е,че не искам да отивам към по-горна версия от 6.0.Може ли малко насока за инстал на обновления само за CentOS 6 или добавяне на подходящи хранилища за 64 bit версия.Пробвах инсталация върху logical и primary partition.

преди 3 минути, Raze написа:

Сега тегля http://vault.centos.org/6.0/isos/x86_64/ и ще пробвам с VMWARE дали ще работи при мен. Как точно инсталираш, на какъв хардуер? Сигурен ли си, че е съвместим? Пробва ли на виртуална машина?

Според моето скромно мнение.

1. Избор на външен вид на разположението на менюто. За мен съм избрал МАТЕ 1.12.

2. Проверка в Distrowatch дали е с Графичен или текстов инсталатор. Дали е платена или не. Например: Slackware - USA.

3. Избор на масова дистрибуция. Сваляне от официалният сайт. Избягвайте торент сваляне на Линукс. Защо Масова дистрибуция? Защото Телеметрията и вируси KEY LOGGER  стават с добавяне на ред или копиране на команди в терминала. Моят избор от личен опит е Убунту МАТЕ х64.

4) Линукса да поддържа без допълнителни настройки и без допълнителни драйвери: Видео Карта, Звукова Карта, Принтер, Скенер и др. Моят избор от личен опит е Убунту МАТЕ х64.

5) Правилна инсталация върху Хард диска - постоянната памет. Задължително Ръчно.

• Автор

Благодаря за коментарите.CentOS 6 работи и след рестарт при определени условия.Инсталирам -  yum groupinstall Additional Development.Рестарт ,всичко е ОК.Но ако инсталирам Desktop Platform Development след рестарт се получава ситуацията от първия пост,не мога да се логна в системата.Не съм правил никакви обновявания.Видео - GeForce GTS 250 - настолна машина.Инсталирам върху хард диск.

Инсталирах го това на виртуална машина, тръгна си от раз, точно с Desktop Platform Development, като само съм цъкал "next" и въведох пароли и потребители като искаше. За процесор съм му дал 2 ядра/2 трийда. 2 ГБ памет, 20 ГБ диск. Включих и хардуерното ускорение на графиката, въпреки че не съм го подкарвал  - не съм инсталирвал драйвера на VMWare. Оразмеряването на дисковете го оставих на автоматично - да изтрие всичко. Сигурен ли си, че с хардуера ти всичко е наред? Правилно ли си оразмерил/форматирал дисковете? Защо не тестваш с виртуална машина?

• Автор

Върху харда има 5-6 опер.системи и те работят.Закачих още един диск,инсталирах върху него и пак същата баница.Инсталация на grub върху mbr,а не върху начален сектор ,например на /dev/sda7 логически дял.

Но няма промяна.

Ако приема  предлаганите update и отида до версия 6.9 всичко работи.В този ред на мисли днес инсталирах Debian 6.0 squeeze и там всичко е ОК.Едва не се разплаках носталгично,добрия стар Debian:ph34r:.Продължавам с него.

преди 1 час, nick_dimitrov написа:

Върху харда има 5-6 опер.системи и те работят.Закачих още един диск,инсталирах върху него и пак същата баница.Инсталация на grub върху mbr,а не върху начален сектор ,например на /dev/sda7 логически дял.

Но няма промяна.

Ако приема  предлаганите update и отида до версия 6.9 всичко работи.В този ред на мисли днес инсталирах Debian 6.0 squeeze и там всичко е ОК.Едва не се разплаках носталгично,добрия стар Debian:ph34r:.Продължавам с него.

Debian 6 е със стария GRUB, ако не се лъжа, както и CENTOS6. Предполагам, че знаеш как да зададеш хранилищата за да са активни, докато съществуват сървърите, поддържащи Debian.

• Автор

Ползвам това хранилище deb http://archive.debian.org/debian squeeze main.Мога ли да добавя други?

преди 23 минути, nick_dimitrov написа:

Ползвам това хранилище deb http://archive.debian.org/debian squeeze main.Мога ли да добавя други?

Задължително добавяш едно contrib non-free

Същото хранилище съм си запазил и аз на файл във флашката. Би трябвало да съществува, докато съществуват и сървърите, поддържащи Debian. Няма да имаш обновления, но ще можеш свободно да инсталираш приложения. Firefox можеш да инсталираш и от официалния сайт.

deb http://archive.debian.org/debian squeeze main contrib non-free

• 3 седмици по-късно...

Понеже вече има тема за CENTOS6 я ползвам да задам следния въпрос.

Какво е сбъркано в настройките на графичната среда, че се получава такова разтягане на елементите в панела и увеличено разстояние между елементите? Вероятно, поради същата причина, когато поставиш знаменца за индикатора на клавиатурата, те се виждат прекалено малки и направо неизползваеми.

Предполагам, че трябва да се пипне нещо в gconf-editor, но не съм го ползвал активно от години и помня само няколко настройки.

За да видите това за което пиша, погледнете горния панел и разстоянията между часовника, зоната за уведомяване и индикатора на КП. Както и между менюто и стартера на лисицата. Не съм ги задал умишлено, а това са най- малките възможни.

https://s25.postimg.org/ki00wphz3/CENTOS6_9.png

• 1 месец по-късно...

Отговарям си сам на въпроса с разстоянията между елементите, да стои за информация :

Изпълняват се следните команди с потребителски права.

1. За горния панел 

gconftool-2 --type int --set /apps/panel/toplevels/top_panel/padding 0

2. За долния панел

gconftool-2 --type int --set /apps/panel/toplevels/bottom_panel/padding 0

3. За елементите в системната табла

gconftool-2 --type int --set /apps/panel/applets/systray/prefs/padding 0

Вече, всичко и наред. Ако искате разделечени елементи, може да коригирате стойностите с единица.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.