Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за два процесора

Featured Replies

преди 6 минути, Кристиян Кръстев написа:

Не ве аз не съм казал че ще купувам а се чудя а за картата когато я купих преди 1 година нямаше 1030 :(  и тази 730 беше достатъчна и в цсго дори ама направиха страшно много ъпдейти на играта и fps ми падна доста което ме съмнява че ако преинсталирам компа ще се покачи поне с 40 кадъра а за това аз мога и се чудя дали да не си взема след 2-3 месеца комп с последно поколение i7 и 1050ti :) 

А защо не се пробваш с преинсталацията и да почистиш и машинката от прахоляци. Може да излезе в крайна сметка, че нещо софтуерно се е омазало, или напичат и тротват  я процесора, я картата заради замърсяванията. Тъкмо ще излезе без пари, а със спестеното от това че няма да купуваш нищо + спестени още пари идните няколко месеца, ще може да направиш наистина по-добър ъпгрейд.

Не възприемаш правилно какво ти се казва. Нахвърляш неща, които я са неверни, я нямат нищо общо с изначалната ти идея.

преди 10 минути, Кристиян Кръстев написа:

Не ве(не сме на село, на битака)аз не съм казал че ще купувам а се чудя а за картата когато я купих преди 1 година нямаше 1030

Никой не те опреква, че не си купил несъществуваща карта, когато си купувал компютъра.

730 беше достатъчна и в цсго

Тя и сега ти е достатъчна с адекватен процесор.

ако преинсталирам компа ще се покачи поне с 40 кадъра

Това ще ти се получи, когато пръдне гущерът и пресъхне световния океан.

и се чудя дали да не си взема след 2-3 месеца комп с последно поколение i7 и 1050ti

Чудиш се дали да комбинираш безсмислено скъп процесор с прекалено слаба за него карта. Процесора никога няма да го уползотвориш пълноценно, ако само играеш esports игри с 1050TI. С други думи, немалка част от парите, които ще дадеш за тоя процесор, ще са дадени просто да можеш да кажеш "имам i7".

Та след като "обмисляш" да си купиш нов компютър, въобще не се занимавай с FX-и и разни пентиуми. Отговор на изначалния ти въпрос в едно елементарно изречение.

преди 1 минута, sliderum написа:

или напичат и тротват  я процесора

Ако 5200+ напича и тротва, пиши го заминаващ - такава антика вече не знаеш в какво състояние е межу капачката и отливката. Пример за "състояние" - капачка: 99-100 *С; ядра: 120 *С - файда от чистене и паста.

• Автор
току-що, hudyr написа:

Не възприемаш правилно какво ти се казва. Нахвърляш неща, които я са неверни, я нямат нищо общо с изначалната ти идея.

Никой не те опреква, че не си купил несъществуваща карта, когато си купувал компютъра.

Тя и сега ти е достатъчна с адекватен процесор.

Това ще ти се получи, когато пръдне гущерът и пресъхне световния океан.

Чудиш се дали да комбинираш безсмислено скъп процесор с прекалено слаба за него карта. Процесора никога няма да го уползотвориш пълноценно, ако само играеш esports игри с 1050TI. С други думи, немалка част от парите, които ще дадеш за тоя процесор, ще са дадени просто да можеш да кажеш "имам i7".

Та след като "обмисляш" да си купиш нов компютър, въобще не се занимавай с FX-и и разни пентиуми. Отговор на изначалния ти въпрос в едно елементарно изречение.

Исках просто да купя fx4300 просто да играя csgo докато си купя нов комп след 2-3-4месеца дори и да не е чак с i7 ама мен ще ми трябва доста силен процесор не само за игри :P 

преди 1 минута, Кристиян Кръстев написа:

Исках просто да купя fx4300 просто да играя csgo

"120 лева" за антика, с която да играеш CS GO, е лоша инвестиция. Това ти го редим вече втора страница.

преди 1 минута, Кристиян Кръстев написа:

ама мен ще ми трябва доста силен процесор не само за игри

Ама с тия неща се започва. Не се подхвърлят "между другото", насред сеира.

преди 18 минути, Кристиян Кръстев написа:

Не ве аз не съм казал че ще купувам а се чудя а за картата когато я купих преди 1 година нямаше 1030 :(  и тази 730 беше достатъчна и в цсго дори ама направиха страшно много ъпдейти на играта и fps ми падна доста което ме съмнява че ако преинсталирам компа ще се покачи поне с 40 кадъра а за това аз мога и се чудя дали да не си взема след 2-3 месеца комп с последно поколение i7 и 1050ti :) 

Прав си за ъпдейтите. Играта като излезе определено беше доста по-лека от към процесор.Да отговоря на въпроса ти - 4560 определено е доста по-добрия вариант, заради доста по-високата еднонишкова производителност.Не че FX-a няма да е голям ъпгрейд, но пентиума ще е значително по-добрия ъпгрейд.Дали обаче си заслужава в предвид силно ограничения ти бюджет и безумните цени на DDR4 паметта и факта че бъдещите нисък клас и сегашния среден/висок клас (i5/i7) процесори няма да са съвместими със дъното - не. Ако си останеш със тази машина нищо няма да си заслужава докато не си смениш захранването.Ако цялостния ти бюджет е около 300 лева няма по-добър вариант от реновирана офис машина.Вярно е че i3 2100/i5 2400 имат по-ниска еднонишкова, но мисля, че ще са достатъчни за играта.

• Автор
току-що, hudyr написа:

"120 лева" за антика, с която да играеш CS GO, е лоша инвестиция. Това ти го редим вече втора страница.

Ама с тия неща се започва. Не се подхвърлят "между другото", насред сеира.

Ама вие какво си мислите че дори и да купа нов комп ще изхвърля тоя на боклука ли ? аз просто може да вложа малко пари и да го направя малко по бърз ай ако става на въпрос и с тоя процесор си е добър и за някой игри

току-що, Кристиян Кръстев написа:

Ама вие какво си мислите

Мислим, каквото ти подаваш - нищо.

Аз съм до тук. Не практикувам телепатия.

• Автор
току-що, Inno написа:

Прав си за ъпдейтите. Играта като излезе определено беше доста по-лека от към процесор.Да отговоря на въпроса ти - 4560 определено е доста по-добрия вариант, заради доста по-високата еднонишкова производителност.Не че FX-a няма да е голям ъпгрейд, но пентиума ще е значително по-добрия ъпгрейд.Дали обаче си заслужава в предвид силно ограничения ти бюджет и безумните цени на DDR4 паметта и факта че бъдещите нисък клас и сегашния среден/висок клас (i5/i7) процесори няма да са съвместими със дъното - не. Ако си останеш със тази машина нищо няма да си заслужава докато не си смениш захранването.Ако цялостния ти бюджет е около 300 лева няма по-добър вариант от реновирана офис машина.Вярно е че i3 2100/i5 2400 имат по-ниска еднонишкова, но мисля, че ще са достатъчни за играта.

Ох стига с това захранване не ми пука за него ако гърми да гърми какво да направя :(  предишното изкара 5-6години 

Ай да взема дъно,интел,рам, ще взема и захранване най вероятно за да си работи още този комп само ще взема видеото за др комп

преди 3 минути, Кристиян Кръстев написа:

Ох стига с това захранване не ми пука за него ако гърми да гърми какво да направя :(  предишното изкара 5-6години 

Ще видиш как ще ти запука като като замине и ти завлече твърдия диск със всичката информация на него и дънната платка.После искаш, не искаш ще си принуден да си купиш нов компютър, било то нов или втора ръка.Захранването е компонент от който никога  не трябва да се пести ! Както написах по-рано в темата едно що-годе качествено бюджетно захранване със защити е 60-80 лева.

• Автор
току-що, Inno написа:

Ще видиш как ще ти запука като като замине и ти завлече твърдия диск със всичката информация на него и дънната платка.После искаш, не искаш ще си принуден да си купиш нов компютър, било то нов или втора ръка.

Това вече си е до късмет един приятел си взе сглобен комп преди 10-11години а те готовите компютри знаеш че слагат калпави захранвания в целия му живот е чистен 1 път и още продължава да си го ползва това е до късмет :( знам че е бомба щото сменях вече захранване ама те пак слагат боклук :( 1 съвет даже и кабел не си купувай от jar computers защото си взех 1 мишка от там и то не евтина а за 120лева която беше връщана и беше ремонтирана :( 

• Автор
преди 9 часа, Inno написа:

Ще видиш как ще ти запука като като замине и ти завлече твърдия диск със всичката информация на него и дънната платка.После искаш, не искаш ще си принуден да си купиш нов компютър, било то нов или втора ръка.Захранването е компонент от който никога  не трябва да се пести ! Както написах по-рано в темата едно що-годе качествено бюджетно захранване със защити е 60-80 лева.

Заслужава ли си парите https://www.olx.bg/ad/nastolen-kompyutar-fujitsu-esprimointel-core-i5-2500-4gb-ram-s-gara-ID79dMj.html#ef8044a893 и да му сложа gt 730 1gb???

• Автор
преди 12 минути, ncl написа:

Добро компромисно решение е. Хубаво е да се добавят още 4ГБ памет. И да се чакат вече по-добри времена.

Проблема е че на тия компютри хем калпави захранвания слагат хем слаби :D не знам :( 

Калпави захранвания слагат на гаражните сглобки. При марковите компютри е малко по-различно. Много вероятно е подобно захранване от 300 вата да е по-силно от твоето сегашно 500 ватово.

• Автор
току-що, ncl написа:

Калпави захранвания слагат на гаражните сглобки. При марковите компютри е малко по-различно. Много вероятно е подобно захранване от 300 вата да е по-силно от твоето сегашно 500 ватово.

Дали ще тръгне gt 730 на това дънно :)

преди 1 минута, ncl написа:

А защо повечето такива машини са със не оригиналното охлаждане на процесора :D 

• Автор
преди 56 минути, ncl написа:

Добро компромисно решение е. Хубаво е да се добавят още 4ГБ памет. И да се чакат вече по-добри времена.

Дали ще мога да му сложа моя хард диск и видеото щото 250gb са малко :)

това е охладителя но капачката отгоре е махната при твоята снимка. Перката е посредата на 2те кули.

s-l640.jpg

Страхотен охладител и компютър но цената е ниска - има нещо съмнително.

• Автор
преди 37 минути, Can Oa написа:

това е охладителя но капачката отгоре е махната при твоята снимка. Перката е посредата на 2те кули.

s-l640.jpg

Страхотен охладител и компютър но цената е ниска - има нещо съмнително.

Еми не знам и на мен това ми стана странно иначе има и други с i5 2400 и i5 2500 за по 250-260-300лева ама тоя па 200 :)

• Автор
на 21.02.2018 г. в 23:20, Кристиян Кръстев написа:

А не става ли да купя тази машина дето предлагаш и да сложа gt 730-ka и пак предполагам ще вадя над 120fps 

Има ли вероятност това да не работи http://alphacom-bg.com/product/877/hp-elite-8200-tower-i5-2400-4gb-500gb.html щото като дойде няма и windows да се тества 

Ами има вероятност и утре като излезеш от вас да те удари метеорит...

Машините са тествани има и година гаранция тоест проблеми нямаш. 

Между другото няколко пъти съм поръчвал от там и бяха с Windows 10 (не е плащано за такъв).

Само че в момента не виждам да са налични изгодни оферти.

п.с. I3-6100 може да е 2 ядрен но е по-добрия избор сравнение с античното Санди (I5-2400).

На твое място не бих гледал процесори по-стари от Хасуел (започващите с цифрата 4).

А при онази оферта имаше по-добра видеокарта както и двойно повече рам тоест резултата ще е по-добър.

Да няма хард но ти си имаш само захранването ти е проблемно но на старата GT730 може да и вземеш 60 лв. и да си купиш ново FSP350-60APN.

преди 6 часа, Roujin Z написа:

Ами има вероятност и утре като излезеш от вас да те удари метеорит...

Машините са тествани има и година гаранция тоест проблеми нямаш. 

Между другото няколко пъти съм поръчвал от там и бяха с Windows 10 (не е плащано за такъв).

Само че в момента не виждам да са налични изгодни оферти.

п.с. I3-6100 може да е 2 ядрен но е по-добрия избор сравнение с античното Санди (I5-2400).

На твое място не бих гледал процесори по-стари от Хасуел (започващите с цифрата 4).

А при онази оферта имаше по-добра видеокарта както и двойно повече рам тоест резултата ще е по-добър.

Да няма хард но ти си имаш само захранването ти е проблемно но на старата GT730 може да и вземеш 60 лв. и да си купиш ново FSP350-60APN.

Може да е малко по-добър във CS:GO, специално, във почти всяка съвременна игра i5 2400/3470 ще е доста по-добрия вариант, особено в предвид факта, че със това дъно, не може да се сложи по-бързата DDR4 2133mhz памет, която i3 6100 поддържа.Ти видя ли ''офертата'' от OLX, заради която направи трета поредна тема ? Става въпрос за i3 6100, който е G4560 със AVX инструкции, и Z170 дъно, което не поддържа DDR4 памет, но продавача предлага комплекта със DDR3, а не DDR3L.За 360 лева може да си намери цяла система със едногодишна гаранция включваща: i5 3470/8gb рам във двуканален режим/500gb твърд диск и всичко това във tower кутия -  Цък .Няма USB 3.0, но би трябвало да има Сата 3 контролери, за да не си спъва SSD-то, ако все още няма такова, ако се окаже че първия вариант няма, този има - цък .Четири гигабайта рам не стигат изобщо във днешно време, да не говорим ако ще използва машината под Win10.Не мисля, че може да вземе 60 лева за GT730, освен ако няма остатъчна гаранция, е може и да мине номера, но само във OLX.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.