Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра се рестартира след преинсталация..

Featured Replies

преди 3 минути, Raze написа:

Потребителя ползва Windows 7, който не се знае изобщо дали му е включен update, а и не вярвам Microsoft да пуснат такъв за тази OS изобщо.

https://www.computerworld.com/article/3247676/microsoft-windows/microsofts-mystifying-meltdownspectre-patches-for-amd-processors.html

https://support.microsoft.com/en-us/help/4073578/unbootable-state-for-amd-devices-in-windows-7-sp1-windows-server-2008

Windows 7 все още си се обновява нормално до 2020-та.

• Отговори 99
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 11 минути, Raze написа:

Потребителя ползва Windows 7, който не се знае изобщо дали му е включен update, а и не вярвам Microsoft да пуснат такъв за тази OS изобщо. Процесора му е от 2010 година, моя от подписа се води 3 серия интел (2012г.), все още няма никакъв ъпдейт, с лицензиран Windows 10 Pro съм, последния ми ъпдейт е от 10.01.2018 за Adobe flash player.

10-15 минути е достатъчно, дано да издържи толкова. Тествай и RAM паметта, по-горе съм ти дал линк как става - пише се в run или cmd тази команда и ще ти изкара прозорец с опция за рестарт. Следи и температурите на процесора по време на теста.

xbzKGOS.png Пуснах го на 10 минути ,издържа максималните температури 59 градуса ,дал съм снимка за да се ориентирате и вие ,сега ще пусна за рам паметта ,що годе колко време трябва да трае този тест за рамта ?

И така да е, дори да има пач за толкова стар процесор, пише, че уж са отстранили проблема от проблемния пач за АМД с друг пач, а и проблема е бил в нестартиране на windows.

• Автор

Изключил съм windows update защото ползвам пиратска версия ппц ,както казах по-назад в темата...,изключил съм го от гледна точка ,че не знам дали ще има драйвери за тези ъпдейти дето дава например за 8.1 ,8 ,за windows 10 и тн ..

преди 2 минути, l33tx написа:

Пуснах го на 10 минути ,издържа максималните температури 59 градуса ,дал съм снимка за да се ориентирате и вие ,сега ще пусна за рам паметта ,що годе колко време трябва да трае този тест за рамта ?

Теста за паметта си трае, докато тества цялата памет, зависи от това дали ще има грешки, колко памет имаш налична и за колко време ще успее да я провери цялата. Предполагам 10-20 минути, но не се знае.

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Теста за паметта си трае, докато тества цялата памет, зависи от това дали ще има грешки, колко памет имаш налична и за колко време ще успее да я провери цялата. Предполагам 10-20 минути, но не се знае.

Добре сега ще видя какво си дал и го пускам и теста за паметта ,та начи ако и там не изкара нищо да търся няква видеокарта ,този път ЧИСТО НОВА ,така ли?

Няма гаранция, че ще се оправи проблема. При такава стара машина може да е от много неща. Такива общи проблеми са най-трудни за диагностика. Може и проблем да се окаже в процесора, може и в дъното. Не си дал инфо за дъното, но от горната снимка виждам, че е това: ms-7713 на MSi. Лошото е, че няма вградено видео, да тестваш с него. Ако можеш да намериш от някой познат някаква видеокарта или да му дадеш твоята и да тестваш с негова за известно време, ще е най-добре. Друг вариант е, ако купиш нова карта и отново се проявява проблема, да помислиш за нова конфигурация. Пробвай и да си инсталираш чист Windows 7, изтеглен от Microsoft. Чрез този сайт може да изтеглиш такъв и да тестваш с него:

https://tb.rg-adguard.net/public.php

Избери Windows 7 ultimate, че другите не дава да се теглят.

• Автор
преди 10 минути, Raze написа:

Няма гаранция, че ще се оправи проблема. При такава стара машина може да е от много неща. Такива общи проблеми са най-трудни за диагностика. Може и проблем да се окаже в процесора, може и в дъното. Не си дал инфо за дъното, но от горната снимка виждам, че е това: ms-7713 на MSi. Лошото е, че няма вградено видео, да тестваш с него. Ако можеш да намериш от някой познат някаква видеокарта или да му дадеш твоята и да тестваш с негова за известно време, ще е най-добре. Друг вариант е, ако купиш нова карта и отново се проявява проблема, да помислиш за нова конфигурация. Пробвай и да си инсталираш чист Windows 7, изтеглен от Microsoft. Чрез този сайт може да изтеглиш такъв и да тестваш с него:

https://tb.rg-adguard.net/public.php

Избери Windows 7 ultimate, че другите не дава да се теглят.

Сега ми излезна някакво балонче ... сещате се за какво ви говоря,и изписа не са открити грешки в паметта ..,значи изключваме рамта ,ще пробвам пак с преинсталация ,на мен не ми пречи ,драйвера за нета го имам в D:-то както и тоя за видеото не ме бърка ппц дали ще го оставя да се преинсталира ..Да пробвам с това копие дето вие ми дадохте и да видя дали ще има проблем..Иначе по принцип пробвах и със друга видео карта човека дето ми прави компютъра ми даде да пробвам с друга и компютъра пак се рескаше ,не знам вече ..

И трябва да изтегля финалната версия на windows 7 ultimate 64bit ?

Какво балонче къде излезе? Паметта се тества както ти показах по-горе с тази команда компютъра се рестартирва теста започва седиш и чакаш, като приключи ако има грешки се виждат още там, след това си зарежда нормално windows.

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Какво балонче къде излезе? Паметта се тества както ти показах по-горе с тази команда компютъра се рестартирва теста започва седиш и чакаш, като приключи ако има грешки се виждат още там, след това си зарежда нормално windows.

Излезна от ония pop-up съобщения ли как бяха и това каза ,че няма грешки в паметта и докато теста се правеше не изкара никакви грешки .Сега тегля този уин който ми каза и ще го инсталирам набързо и ще пиша в темата пак ,то той се е рестартирал и днес докато ме е нямало на компютъра така ,че днес трябва да го направи.А и ппц все пиратски версий съм ползвал на уин и никога не съм имал такива проблеми ,не знам може би пък точно тая да е проблемна знам ли...

А аз съм прочел, че е имало грешки. Ами това е добре, остава да тестваш и с оригинален уиндоус. Недей го активира, имаш 1 месец да го тестваш, да видим дали ще има проблеми.

• Автор
преди 1 час, Raze написа:

А аз съм прочел, че е имало грешки. Ами това е добре, остава да тестваш и с оригинален уиндоус. Недей го активира, имаш 1 месец да го тестваш, да видим дали ще има проблеми.

Точно в момента инсталирам драйвер на видеото и като погледнах пак имаше грешки другото което е, че флашката не е била влезнала като хората, но си дава контакт вътре което би следвало, че няма проблем, нямах проблеми, прекъсвания по време на инсталацията, сега ще кача снимка само да приключи инсталацията на драйвера за видео. 

ab222eN.png ето я снимката .

Оставям снимка и от hard disk santinel:

cMND89W.png

+ още ерори

X0rvMIK.png

Много общи грешки, по принцип не трябва да ги има. Може да са и заради повреден хардуер и от там да не обработва правилно данните и да дава такива грешки (процесор, дъно памет и т.н.). Остана само да дадеш и SMART статуса на диска да видим какъв е. Също тествай с по 1 плочка памет известно време, ако продължават грешките сменяй паметите и местата им по слота - съответно пак само с по 1 плочка, която въртиш по слотовете, докато евентуално изчезнат грешките.

Стартирай cmd като администратор и постави в черния прозорец:
За ID 36888:
reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL" /f /v "EventLogging" /t REG_DWORD /d 0

За CAPI2:
certutil -urlcache *delete

За ID 3006:
lodctr /r
- Ако върне грешка 5:
cd /d sysww64
lodctr /r
cd /d system32

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 7 минути, Raze написа:

Много общи грешки, по принцип не трябва да ги има. Може да са и заради повреден хардуер и от там да не обработва правилно данните и да дава такива грешки (процесор, дъно памет и т.н.). Остана само да дадеш и SMART статуса на диска да видим какъв е. Също тествай с по 1 плочка памет известно време, ако продължават грешките сменяй паметите и местата им по слота - съответно пак само с по 1 плочка, която въртиш по слотовете, докато евентуално изчезнат грешките.

Сега ще дам SMART статус ,след 2-3 минути

DDlt3oU.png

преди 4 минути, DarkEdge написа:

Стартирай cmd като администратор и постави в черния прозорец:
За ID 36888:
reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL" /f /v "EventLogging" /t REG_DWORD /d 0

За ID 3006:
lodctr /r
- Ако върне грешка 5:
cd /d sysww64
lodctr /r

За CAPI2:
certutil -urlcache * delete

Това са за грешките дето е дало в лог-а нали ,сега ще напиша командите по-точно какво трябва да се случи ,да изкара нещо или..?

На 1-вата команда ми изкара невалиден синтаксис ..копирах и написах реда както е даден.

Като изпълниш командите, снимай екрана, така, че да се виждат всички резултати.
За ID 10 - изтегли архива на десктопа  и разархивирай в id10 папка. Влез в нея и стартирай id10_wmi.bat с админстраторски права.

• Автор
преди 2 минути, DarkEdge написа:

Като изпълниш командите, снимай екрана, така, че да се виждат всички резултати.

ecMubui.png офф третата команда заличи ... останалите 2 иначе изписа ,че всички са успешни ...Ако трябва да повторя първите 2 и да поставя снимка ?

Щом са успешни не пипай!
Като изпълниш и за ID10, рестартирай компютъра.
Като влезеш отново до десктоп, виж грешките.

• Автор
преди 2 минути, DarkEdge написа:

Щом са успешни не пипай!
Като изпълниш и за ID10, рестартирай компютъра.
Като влезеш отново до десктоп, виж грешките.

Значи архива се разархивира в папка id10 ,след това пускам файла както си описал ти ,бия рестарт и да вляза да видя грешките ,правилно ли съм разбрал?Питам защото до сега не съм правил такива операции ,даже не знам въобще какво правят ..

Да, стартираш bat файла с администраторски права.
Можеш преди рестарта да изтриеш всички логове на eventvwr

• Автор
преди 4 минути, DarkEdge написа:

Да, стартираш bat файла с администраторски права.
Можеш преди рестарта да изтриеш всички логове на eventvwr

Не ми дава да ги изтрия ..Сега ще рестартирам

Кое не дава?
В левия панел кликаш на System и избираш Clear Log... >No
В левия панел кликаш на Application и избираш Clear Log... >No

• Автор
преди 26 минути, Raze написа:

Според мен както тествахме е заради видеокартата ,тя вдигна 95 градуса и накрая на теста се рестартира ,но ще се опитам това с плочките ,може и да потърся рам от някой приятел..

току-що, DarkEdge написа:

Кое не дава?

Да изтрия логовете от event viewera.

преди 8 минути, DarkEdge написа:

Кое не дава?
В левия панел кликаш на System и избираш Clear Log... >No
В левия панел кликаш на Application и избираш Clear Log... >No

И рестартираш
Ако не дава - стартираш eentvwr като админ и изтриваш по цитирания начин.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.