Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра се рестартира след преинсталация..

Featured Replies

Той линукс какво е разчел, какво е инсталирал и дали ти е активирал хардуерното ускорение, е друг въпрос. Ако имаш линукс все още направи тестове на видеото как се държи. Пробвай и софтуера, който ти дадох - даваш "analyze" и скролваш най-долу, ако е имало сини екрани и са правени дъмпове на паметта ще ти ги изкара. Пусни и някой бенчмарк под уиндоус - примерно това:

https://benchmark.unigine.com/heaven

Виж какви са температурите на видеото и процесора по време на теста, също и дали ще го изкара нормално. Процесора отделно може да тестваш с това:

http://www.ocbase.com/

• Отговори 99
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Той линукс какво е разчел, какво е инсталирал и дали ти е активирал хардуерното ускорение, е друг въпрос. Ако имаш линукс все още направи тестове на видеото как се държи. Пробвай и софтуера, който ти дадох - даваш "analyze" и скролваш най-долу, ако е имало сини екрани и са правени дъмпове на паметта ще ти ги изкара. Пусни и някой бенчмарк под уиндоус - примерно това:

https://benchmark.unigine.com/heaven

Виж какви са температурите на видеото и процесора по време на теста, също и дали ще го изкара нормално. Процесора отделно може да тестваш с това:

http://www.ocbase.com/

Даде грешка това дето го даде ти ,сега ще се мъча да го оправя ,иначе ще ги пусна тези тестове и ще видя как се държи компютъра и както следва ако на някой тест се рестартира незнайно защо ,това е проблема ,така ли ,а как да се тества рам паметта ? 

Незнам кое каква грешка ти е дало, дадох ти много работи. Паметта може да я тестваш преди да зареди Windows - след пост екрана помпаш F8, има в менюто "memory test" или нещо подобно, щом си на Windows 7 ще можеш да влезеш там. Виж и това:

https://technet.microsoft.com/en-us/library/ff700221.aspx

На чиста инсталация толкова грешки, по-голямата част от които свързани с права и конфигурирането им, не е нормално това. Няма да се учудя ако проблемът е от източника на инсталиране или самия процес на инсталирането.

преди 1 час, l33tx написа:

Носил съм го над 10 пъти човек ,на мене ми писна да паля колата ,да го закарам и след това пак същото ...

Сменяш сервиза. Проблема е хардуерен. Никъде не видях какви са температурите на системата.  Сложи една снимка.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, Raze написа:

Незнам кое каква грешка ти е дало, дадох ти много работи. Паметта може да я тестваш преди да зареди Windows - след пост екрана помпаш F8, има в менюто "memory test" или нещо подобно, щом си на Windows 7 ще можеш да влезеш там. Виж и това:

https://technet.microsoft.com/en-us/library/ff700221.aspx

Още ми дава тази грешка с това .dll на програмата whocrashed и да ще тествам паметта ,ще пусна и всичките тестове за да видя дали ще изкара нещо.

преди 1 минута, DarkEdge написа:

На чиста инсталация толкова грешки, по-голямата част от които свързани с права и конфигурирането им, не е нормално това. Няма да се учудя ако проблемът е от източника на инсталиране или самия процес на инсталирането.

С предишния уиндоус пак правеше същите мизерии и има пак ерори (критични и тн) ,източника е както всички знаем българския тракер от който всички теглят .. (замунда) оттам го изтеглих ,процеса на инсталирането си протече съвсем нормално ,имаше рескания както трябва ,настройва си нещата както трябва и има няма след 30 минути работа си удари рестарта сам ,мишката зацепи за секунда и край отначало тръгна да зарежда както следва буут екран и тн .. 

1. Тест на паметта.

2. Преглед на състоянието на диска.

3. Инсталация на чисто от не пипано ISO.

4. Прилагане на ъпдейтите за ОС-а. Може с WSUS Offline или друг готов пакет

5. Никакво кракване на ОС-а - имаш 30 дни в които няма да ти мрънка много много и ще установиш дали работи нормално

6. Хубаво е в дадени ключови моменти да си правиш бекъп на системния дял - спестява време :)

• Автор
преди 13 минути, plamen_petrov_80 написа:

1. Тест на паметта.

2. Преглед на състоянието на диска.

3. Инсталация на чисто от не пипано ISO.

4. Прилагане на ъпдейтите за ОС-а. Може с WSUS Offline или друг готов пакет

5. Никакво кракване на ОС-а - имаш 30 дни в които няма да ти мрънка много много и ще установиш дали работи нормално

6. Хубаво е в дадени ключови моменти да си правиш бекъп на системния дял - спестява време :)

Тест на паметта задължително ще го направя ,но утре както и другите тестове който даде raze .

преди 15 минути, Емил Костов написа:

Сменяш сервиза. Проблема е хардуерен. 

Здравей то и аз предполагах ,че може и да е хардуерен ,но след като съм го носил толкова много пъти и човека каза ,че му е пускал какви ли не тестове и не е излязло нищо ,нормално е да му повярвам ,но утре ще пусна тест на рам паметта ,ще го оставя нека си се тества,но ако се рестартира по време на теста на паметта ,какво следва(,че проблема е от рамта или?)

преди 1 минута, l33tx написа:

Тест на паметта задължително ще го направя ,но утре както и другите тестове който даде raze .

Здравей то и аз предполагах ,че може и да е хардуерен ,но след като съм го носил толкова много пъти и човека каза ,че му е пускал какви ли не тестове и не е излязло нищо ,нормално е да му повярвам ,но утре ще пусна тест на рам паметта ,ще го оставя нека си се тества,но ако се рестартира по време на теста на паметта ,какво следва(,че проблема е от рамта или?)

При 10 пъти носене и връщане ти вярваш на човека при който си го носил. Даже няма и да е засмея. Покажи една снимка на температурите да видим как са и СМЕНЯЙ сервиза на секундата. 

преди 51 минути, l33tx написа:

За линукса той си разчете видеото имаше най-голямата възможна резолюция на монитора т.е използвах я ,иначе за вградено видео май няма дъното,рамта не съм си играл така ,но лошото е ,че е имало дни в който не се рестартира.И е малко странна работата

ЕДИТ: VO9hxDd.png излезна тая грешка ,ще го инсталирам в C и ще видя какво ще стане .

https://support.microsoft.com/en-us/help/2999226/update-for-universal-c-runtime-in-windows

Изтегли и инсталирай Universal С Runtime и тогава стартирай WhoCrashes
Въпреки, че ако не става дума за сини екрани, програмата няма да помогне.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 38 минути, pa_pa написа:

А аз не вярвам на човека пуснал темата.

Щом така си мислиш това е твой проблем, няма никъв смисъл да лъжа и да мажа при положение, че компютъра е мой и тн тн тн, няма кво да ти обяснявам виждам, че си тука да се заяждаш. Та кажи ми  една причина да не вярваш и, че лъжа кат няман никаква ползва от тва. 

преди 40 минути, Емил Костов написа:

При 10 пъти носене и връщане ти вярваш на човека при който си го носил. Даже няма и да е засмея. Покажи една снимка на температурите да видим как са и СМЕНЯЙ сервиза на секундата. 

Ще снимам температурите като се прибера. Ще едитна поста

преди 37 минути, DarkEdge написа:

https://support.microsoft.com/en-us/help/2999226/update-for-universal-c-runtime-in-windows

Изтегли и инсталирай Universal С Runtime и тогава стартирай WhoCrashes
Въпреки, че ако не става дума за сини екрани, програмата няма да помогне.

Здравей ще инсталирам това като се прибера и ще ти натисна бутона който каза за да видя какво ще изпише и ще оставя снимка тук. 

преди 3 минути, pa_pa написа:

Що не вървиш на ...

Всъщност защо всички не вървите там ...

Ти върви най-добре, като не ти харесва тук. Като не помагаш, поне недей да пречиш и да спамиш. Как пък все ще има по един такъв като тебе, дето все да се заяжда за нещо. Форума не е за това, не го прави тук.

• Автор
преди 15 минути, pa_pa написа:

Що не вървиш на ...

Всъщност защо всички не вървите там ...

Ти си пълен селяк приятелю съжалявам, че ти го казвам, жив и здрав да си както каза човека поне не се заяждай с хората като не помагаш, лека вечер всеки твой пост ще бъде игнориран. 

преди 14 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не знаем пътя, но след като си ходил там можеш да дадеш карта.

:)

преди 12 минути, Raze написа:

Ти върви най-добре, като не ти харесва тук. Като не помагаш, поне недей да пречиш и да спамиш. Как пък все ще има по един такъв като тебе, дето все да се заяжда за нещо. Форума не е за това, не го прави тук.

Оставете го, то той като му прегледах мненията повечето са такива. Няма кво да му се връзваме на глупостите. 

преди 17 минути, Raze написа:

:) Ок.

• Автор

OzIesYF.png ето снимка на температурите

QfyS8Tl.png ето снимка от whocrashed и мисля ,че ако съм разбрал правилно какво е казала програмата е ,че проблема е някъде хардуерен ,сега остава да го търся със различни тестове,така ли?

8ZB96kS.png

Та почнах да пускам тестовете иии първо пуснат Heaven Benchmark 4.0 и по време на benchmark-a (теста) видео картата се държеше що годе добре ,докато не започна да вдига от 85 градуса нагоре ,накрая стигна покрай 92-93-94-95 градуса и на последната сцена държеше пак 95 градуса и се рестартира ? Това какво следва ,че е от нея или ..да продължавам с тестовете..?

Прегледай и охлаждането (на видеокартата), почисти го, виж дали се въртят вентилаторите, смени термопастата. Добави още вентилатори в кутията, ако е нужно, за да се получи добър въздушен поток, ако другите неща не помогнат. Ако си правил клок на нещо го върни във фабрични настройки. Тази грешка е много обща - пише, че може да е от рам памет или процесора да е почнал да дава фира:

https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/debugger/bug-check-0x124---whea-uncorrectable-error

Другия тест - за процесора - пуска ли го? Там какви температури дава? Минава ли нормално? Пусни Hard disk sentinel и дай какъв е SMART статуса на дисковете.

WHEA грешките показват хардуерен проблем и по-точно неправилна работа на процесора и няма да се учудя ако става въпрос за калпаво обновление на Операционната Система или микрокода на процесора за Spectre/Meltdown.

Ако сте обновявали БИОС-а с нова версия, върнете старата или проверете за още по-нова (скоро от intel пуснаха нови версии на микрокода, които са уж безпроблемни за Kaby-Lake и SkyLake. За Coffee-Lake и предния микрокод си беше наред и там слагането на новия не е необходимо).

Ако се касае за актуализация вижте кои са инсталираните и ако трябва една по една ги махнете или изчакайте новия Patch Tuesday да дойде. Вече имаше и новина, че новите версии на микрокода за процесорите ще идва вече през Windows Update...Според мен това е лошо решение от страна на MS, но те си знаят.

За такъв стар процесор никой няма да пусне обновен BIOS за spectre/meltdown, доколкото знам засега ще има само за 6 серия интел и нагоре, също и обновяванията на windows ще са за тези процесори.

За AMD не знам как стоят нещата, но при Intel има актуализация дори за серия 2, че и по-назад. После вграждането е по-трудно, но с инструменти като UBU всичко е възможно. Дори наскоро четох, че модъри са използвали микрокода за Coffee-Lake и са го пригодили за по-старите поколения докато чакат от Intel версия 2. Не знам дали и при AMD микрокода ще идва с Windows Update, но определено и те бяха издали (поне за новите си процесори нов микрокод). А да не забравяме, че някои от кръпките на MS правеха системите с AMD да работят нестабилно. Може лесно да се провери ако преинсталира начисто със сравнително стар release за който се знае, че няма интегрирани последните актуализации и след това временно изключи Windows Update и да провери на напълно чист Windows дали го има проблема.

За Wim 10 1709 излезе нова кръпка:
http://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4090007

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор
преди 54 минути, Raze написа:

Прегледай и охлаждането (на видеокартата), почисти го, виж дали се въртят вентилаторите, смени термопастата. Добави още вентилатори в кутията, ако е нужно, за да се получи добър въздушен поток, ако другите неща не помогнат. Ако си правил клок на нещо го върни във фабрични настройки. Тази грешка е много обща - пише, че може да е от рам памет или процесора да е почнал да дава фира:

https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/debugger/bug-check-0x124---whea-uncorrectable-error

Другия тест - за процесора - пуска ли го? Там какви температури дава? Минава ли нормално? Пусни Hard disk sentinel и дай какъв е SMART статуса на дисковете.

Сега ще пусна теста и за процесора понеже ме нямаше на компютъра ,сега го пускам ( и на колко минути да го пусна 5/10) ? Ще пусна и hard disk santinel след теста за процесора

преди 20 минути, B-boy/StyLe/ написа:

WHEA грешките показват хардуерен проблем и по-точно неправилна работа на процесора и няма да се учудя ако става въпрос за калпаво обновление на Операционната Система или микрокода на процесора за Spectre/Meltdown.

Ако сте обновявали БИОС-а с нова версия, върнете старата или проверете за още по-нова (скоро от intel пуснаха нови версии на микрокода, които са уж безпроблемни за Kaby-Lake и SkyLake. За Coffee-Lake и предния микрокод си беше наред и там слагането на новия не е необходимо).

Ако се касае за актуализация вижте кои са инсталираните и ако трябва една по една ги махнете или изчакайте новия Patch Tuesday да дойде. Вече имаше и новина, че новите версии на микрокода за процесорите ще идва вече през Windows Update...Според мен това е лошо решение от страна на MS, но те си знаят.

Ппц не знам дали са обновявали биоса ,компютъра не съм го гласил(настройвал) аз...

преди 7 минути, B-boy/StyLe/ написа:

За AMD не знам как стоят нещата, но при Intel има актуализация дори за серия 2, че и по-назад. После вграждането е по-трудно, но с инструменти като UBU всичко е възможно. Дори наскоро четох, че модъри са използвали микрокода за Coffee-Lake и са го пригодили за по-старите поколения докато чакат от Intel версия 2. Не знам дали и при AMD микрокода ще идва с Windows Update, но определено и те бяха издали (поне за новите си процесори нов микрокод). А да не забравяме, че някои от кръпките на MS правеха системите с AMD да работят нестабилно. Може лесно да се провери ако преинсталира начисто със сравнително стар release за който се знае, че няма интегрирани последните актуализации и след това временно изключи Windows Update и да провери на напълно чист Windows дали го има проблема.

Потребителя ползва Windows 7, който не се знае изобщо дали му е включен update, а и не вярвам Microsoft да пуснат такъв за тази OS изобщо. Процесора му е от 2010 година, моя от подписа се води 3 серия интел (2012г.), все още няма никакъв ъпдейт, с лицензиран Windows 10 Pro съм, последния ми ъпдейт е от 10.01.2018 за Adobe flash player.

преди 4 минути, l33tx написа:

Сега ще пусна теста и за процесора понеже ме нямаше на компютъра ,сега го пускам ( и на колко минути да го пусна 5/10) ? Ще пусна и hard disk santinel след теста за процесора

Ппц не знам дали са обновявали биоса ,компютъра не съм го гласил(настройвал) аз...

10-15 минути е достатъчно, дано да издържи толкова. Тествай и RAM паметта, по-горе съм ти дал линк как става - пише се в run или cmd тази команда и ще ти изкара прозорец с опция за рестарт. Следи и температурите на процесора по време на теста.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.