Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Драйвър на NVidia

Featured Replies

Ако някой ползва драйвър на Nvidia, свален, като .run файл от официалната страница, моля да ми каже, задължително ли е убиването на X сървъра по време на инсталацията. Става въпрос за 340 драйвър, който ползвам за G210 на най- експлоатираната си машина. Другото, което ме интересува е, има ли ограничения за ядрото. Конкретно ме интересува 2.6.32.ххх. В новите дистрибуции, инсталирам драйвърите от хранилищата и не ми се е налагало да ги свалям от външен източник. Не убивам и графичния сървър, а само рестартирам машината.

Благодаря предварително за отговорите !

• 4 седмици по-късно...

Ползвам карта G610, драйвера инсталирам от хранилището. В последно време използвам драйвера, който си идва с дистрибуцията. Не съм сигурен дали е по-добре с драйвера на Nvidia или с другия. 

Не съм сигурен дали няма да недоволства за версия на компилера, или нещо друго по библиотеките. Ако на сайта на nvidia пише, че е съвместим с това ядро, добре. По принцип с dkms трябва да си направи кернел модулът за конкретното ядро. Иначе най добре е да се пробва .deb от някоя дистрибуция, защото поне ще си каже какво не му харесва.

• Автор
преди 6 часа, RagnerBG написа:

Не съм сигурен дали няма да недоволства за версия на компилера, или нещо друго по библиотеките. Ако на сайта на nvidia пише, че е съвместим с това ядро, добре. По принцип с dkms трябва да си направи кернел модулът за конкретното ядро. Иначе най добре е да се пробва .deb от някоя дистрибуция, защото поне ще си каже какво не му харесва.

От години ползвам драйвъри на NVidia, инсталирани през пакетния мениджър.  Става въпрос за този драйвър и ядро 2.6.32.

http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/91217/en-us

Никъде не съм писал и, че става въпрос за Debian базирана дистрибуция. Да намериш бинарен пакет, който ползва купчина зависимости в дистрибуция от 2010г. е обречена кауза.

на 18.03.2018 г. в 13:33, cybercop написа:

Ако някой ползва драйвър на Nvidia, свален, като .run файл от официалната страница, моля да ми каже, задължително ли е убиването на X сървъра по време на инсталацията.

Предполагам, че е по-добре да няма Х. Както и предполагам, че ако е пуснат, след рестарт пак ще трябва да се направи в конзолата nvidia-xconfig (или подобно), защото няма да зареди Х.

Нищо не губиш ако пробваш с пуснат, би трябвало при инсталирането да си "каже" ако иска да е спрян.

Тук е описано какво трябва да се направи относно питането за Linux x64 (AMD64/EM64T) Display Driver 340.93:

http://us.download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86_64/340.93/README/installdriver.html

Before you Begin.....накратко

Преди да започнеш

Преди да започнете инсталацията, излезте от X сървъра и прекратете всички OpenGL приложения (имайте предвид, че някои OpenGL приложения продължават да съществуват дори след като X сървърът е спрял). Трябва също така да настроите стандартното ниво на изпълнение на вашата система, така че да се зареди на VGA конзола, а не директно на X. Това ще направи по-лесно възстановяване, ако има проблем по време на инсталационния процес.

Не ти препоръчвам заедно с ядро 2.6.32. да поддържаш и друго,ново,например от рода на mainline kernels.Proprietary drivers и mainline kernels е равно на проблем.Черен екран след рестарт или WIFI  не работи и др.

Каква е целта на тази инсталация,извинявай за любопитството?

• Автор
преди 9 минути, nick_dimitrov написа:

Тук е описано какво трябва да се направи относно питането за Linux x64 (AMD64/EM64T) Display Driver 340.93:

http://us.download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86_64/340.93/README/installdriver.html

Before you Begin.....накратко

Преди да започнеш

Преди да започнете инсталацията, излезте от X сървъра и прекратете всички OpenGL приложения (имайте предвид, че някои OpenGL приложения продължават да съществуват дори след като X сървърът е спрял). Трябва също така да настроите стандартното ниво на изпълнение на вашата система, така че да се зареди на VGA конзола, а не директно на X. Това ще направи по-лесно възстановяване, ако има проблем по време на инсталационния процес.

Не ти препоръчвам заедно с ядро 2.6.32. да поддържаш и друго,ново,например от рода на mainline kernels.Proprietary drivers и mainline kernels е равно на проблем.Черен екран след рестарт или WIFI  не работи и др.

Каква е целта на тази инсталация,извинявай за любопитството?

CENTOS6

Колкото до стената на Ubuntu Kernel - най- новите ядра не работят в Ubuntu 10.04, което е с щатно 2.6.32. Поне при мен, работеха до определена бройка и след това вече стана обречена кауза.

• 1 месец по-късно...

Аз имам geforce 840m и по въпроса за дървата пише, че по-добре било да се инсталират през driver manager-a, не да се свалят като файл.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.