Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с ново дъно Asus prime z270 A и отказ на гаранция

Featured Replies

Случаят приключи! С помощта на КЗП ми върнаха парите! 

Здравейте! Наскоро си поръчах ново дъно от Speedcomputers Asus Prime z270 A. Следователно нови Рам, процесор Intel i3 7100 и захранване EVGA 1000W GOLD. 

Слабям си го на бюрото на гумена основа, включвам монитор, цъкам копчето на захранването и светва ЛЕД подсветката на дъното (странно е, че само при включено захранване в тока дъното свети). Стратирам с вграденото Power копче, вентилатора на процесора се върти, но няма никаква картина на нито един видео изход от дъното. 

Слагам един спиикър, но и от там не излиза звука

"Преди съм имал същия проблем с друго дъно от дриг магазин, след като им го върнах за поправка се оказа, че трябва ъпдейт на биоса, върнаха ми го и всичко е точно" 

Звъня в магазина, разговарях с човек от сервиза, като му обясних каква ми е конфигурацията и каза, че би трябвало всичко да е наред и да им го пратя да го погледнат. 

Получават го на следващия ден и започва чакането.. Звъня след 1 седмица, като от там ми казват, че е изпратено към производителя.. Ок. 

След още 1 седмица получавам пратка в Спиди, като мисля, че е дъното. Гледам някъв плик с документи. Отварям ги и гледам снимки на задната страна на дъното, снимана някаква спойка и пише, че ми е отказана гаранция от производителя поради "неоторизирана намеса". WTF?

На снимата не можах да разбера какво ѝ има на спойката, защото е размазана и черно-бяла. 

Звъннах в магазина, като отново си говорих с човек от сервиза, като той ми каза, че и те ще го видят като пристигне при тях и ще ми звъннат. 

В нета се разрових и видях, че и много други имат същия проблем с това дъно. 

Как да процедирам ако и те ми откажат гаранционно поправяне или замяна? 

преди 6 минути, Cvetelin Evtimov написа:

Здравейте! Наскоро си поръчах ново дъно от Speedcomputers Asus Prime z270 A. Следователно нови Рам, процесор Intel i3 7100 и захранване EVGA 1000W GOLD. 

Слабям си го на бюрото на гумена основа, включвам монитор, цъкам копчето на захранването и светва ЛЕД подсветката на дъното (странно е, че само при включено захранване в тока дъното свети). Стратирам с вграденото Power копче, вентилатора на процесора се върти, но няма никаква картина на нито един видео изход от дъното. 

Слагам един спиикър, но и от там не излиза звука

"Преди съм имал същия проблем с друго дъно от дриг магазин, след като им го върнах за поправка се оказа, че трябва ъпдейт на биоса, върнаха ми го и всичко е точно" 

Звъня в магазина, разговарях с човек от сервиза, като му обясних каква ми е конфигурацията и каза, че би трябвало всичко да е наред и да им го пратя да го погледнат. 

Получават го на следващия ден и започва чакането.. Звъня след 1 седмица, като от там ми казват, че е изпратено към производителя.. Ок. 

След още 1 седмица получавам пратка в Спиди, като мисля, че е дъното. Гледам някъв плик с документи. Отварям ги и гледам снимки на задната страна на дъното, снимана някаква спойка и пише, че ми е отказана гаранция от производителя поради "неоторизирана намеса". WTF?

На снимата не можах да разбера какво ѝ има на спойката, защото е размазана и черно-бяла. 

Звъннах в магазина, като отново си говорих с човек от сервиза, като той ми каза, че и те ще го видят като пристигне при тях и ще ми звъннат. 

В нета се разрових и видях, че и много други имат същия проблем с това дъно. 

Как да процедирам ако и те ми откажат гаранционно поправяне или замяна? 

Преди да пращаш някъде нещо му правиш снимки все е едно е фотомодел. Сега може да пиеш една студена вода. Типично българска врътка и далавера с клиентите.

Като ти кажат точно какъв е проблема си пусни жалба в КЗП и говори с тях дали могат да съдействат нещо, стига дъното да не е купувано с фактура на фирма.

В случая магазина трябват да вземат становище дали да ти върнат парите, щом производителя се отказва от сервизиране. 

преди 1 минута, techmaniac написа:

В случая магазина трябват да вземат становище дали да ти върнат парите, щом производителя се отказва от сервизиране. 

Те са си "вързали гащите" - уведомили са го в законовия срок, че му е отказана гаранцията - пратили са му снимки и протокол за отказ най-вероятно.

преди 2 минути, Raze написа:

Те са си "вързали гащите" - уведомили са го в законовия срок, че му е отказана гаранцията - пратили са му снимки и протокол за отказ най-вероятно.

Според тях вината е в него, а дали наистина е така - автора ще каже. Как го е сглобявал, дали не е накривил нещо - пинчета на сокета, елементи по PCB-то etc. Може и по невнимание да е допуснал нещо. 

• Автор

20180320_212751.jpg

Не ми е първия компютър, който сглабям. Това ми е част от задълженията във фирмата в която работя. 

Дъното съм си го взел за мен и не е купувано през фирма. Слабяно е на маса с подходяща подложла. Не съм го пъхал в кутии. 

Процесор, рам и накрая захранване. Цък и нищо.

преди 16 минути, Cvetelin Evtimov написа:

20180320_212751.jpg

Не ми е първия компютър, който сглабям. Това ми е част от задълженията във фирмата в която работя. 

Дъното съм си го взел за мен и не е купувано през фирма. Слабяно е на маса с подходяща подложла. Не съм го пъхал в кутии. 

Процесор, рам и накрая захранване. Цък и нищо.

За втори път. Ако се налага ще направиш клипче в реално време как го сглобяваш и как дъното не тръгва. За по нататък да си знаеш.

Аз си мисля, че така си е било. Какво ще пипа там под PCI слотовете. Вероятно е фабричен дефект (студена спойка или нещо подобно) и си измиват ръцете със потребителя/купувача. За съжаление нищо не може да се докаже.

Остава магазина да върне парите или да го смени с друго, но едва ли ще го направят.

Ремонт в сервиз е малко скъп вариант, но може да се пита.

• Автор

След няколко дни ще им свърши 30 дневния срок. Ако ми откажат да ми заменят дъното или да ми върнат парите гаранционни, мисля че мога да си искам парите заради неспазен гаранционен срок. Нали така? 

• Автор
преди 20 минути, Raze написа:

Не. Те са ти пратили уведомление с куриер, че ти е отказана гаранцията. Говори с КЗП ти казах.

Казаха, че от производителя са ми отказали гаранцията и като им го върнат те ще го погледнат

• 4 седмици по-късно...

Един съвет никога не си сглобявай компютъра сам дори и да  разбираш, защото дори и да не си направил нищо на дъното и проблема да е фабричен в магазина от който си купил  компютъра няма как да знаят дали ти не си направил нещо или си е било така по добре те да го сглобят така и да стане нещо като е в  гаранция нямаш грижи.Лично мнение

Възможно е и дъното да е върнато от друг клиент и да са набутали него след това с това дъно, особено ако е бил някой техен човек. По този начин те си измиват ръцете и пак си прибират парите за продажбата. Единствено, както казах преди това няколко пъти, жалба в КЗП и след това да чака решение, подобни "снимки" и проблеми трудно минават пред комисията (личен опит). Но след като автора е зае**л темата, тука можем само да хвърляме боб и да гадаем какво е станало от 22 март до сега.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Така. На 54-тия ден след като съм им изпратил дъното им написах мейл, че искам да ми върнат парите или да ми го заменят с ново, защото не мога да ги чакам повече.  2 часа след това ми звъни техен човек и ми казва:

- Дъното Ви тъкмо пристигна, къде да ви го изпратим? 

Аз - Поправено ли е, какво му беше? 

- Не, не е поправено, имате отказ от гаранционно обслужване и няма какво да направим повече. 

При което говорих с общо 2-ма служителя и отказват да ми го поправят или каквото и да било. Аз бил съм го презапоявал. И питам с каква цел ще го презапоявам? 

Той: Това не мога да ви кажа аз, но е видно, че има опит за манипулиране на една спойка. 

На следващия ден си взимам дъното и го нося веднага в друг сервиз, къде исках да видят и да ми кажат от какво може да се е получило това. От там ми казват, че според тях е студена спойка, а и видно пинчето на компонента няма къде да се запой на платката, защото се вижда, че отдолу има само пластмаса. 

Пуснал съм жалба в КЗП и чакаме! 

на 14.04.2018 г. в 17:14, fobioss написа:

Един съвет никога не си сглобявай компютъра сам дори и да  разбираш, защото дори и да не си направил нищо на дъното и проблема да е фабричен в магазина от който си купил  компютъра няма как да знаят дали ти не си направил нещо или си е било така по добре те да го сглобят така и да стане нещо като е в  гаранция нямаш грижи.Лично мнение

Аз като купувам дъна и видео карти през месец каква ще ми е файдата да давам по 100лв да ми сглобят 3 компонента?

Вече всичко снимам на камера от лепенката до стартирането на компонента. 

Никога няма гаранция никаква ако търговеца не е коректен особено когато всичко се праща и връща и тинтири-минтири . Много ясно че и в сервиза в който си го върнал ще вземат един поялник и ще нашарят дъното както им е кеф и си до тук . Просто си вземай дъна от някъде където можеш да го връщаш физически и теста да става в твое присъствие . Това е моя съвет .

Успех !

• 1 месец по-късно...
  • Автор
на 14.04.2018 г. в 17:14, fobioss написа:

Вчера ми звъннаха от Спийдкомпютри, от КЗП били ги посетили и искаха да им шратя дъното, за да продължат процедурата по жалбата. Изпратил съм го и сега чакам. 

Ако вземат да ги ударят през мърлявите неизпълнения на гаранции, от които едва ли само автора на темата е пострадал...Дано до ги заболи. Защото, капиталиста не го ли чукнеш яко, при това и  жестоко по банковите сметки,  или направо  по главата с бухалка, няма начин да бъде коректен.

• Автор

Имам въпрос за по-просветлените. Ако решат да го поправят и да ми го върнат и не ми харесва как са го направили (да са си оставили ръцете и краката отгоре) какво да направя? Да им го върна пак? 

преди 8 часа, Cvetelin Evtimov написа:

не ми харесва как са го направили

Какъв ще е критерият за това? Хм, те ти приеха за ремонт дъното, та и чак да не ти хареса ремонта е малко, извинявай, смехотворно изказване.
Успех с КЗП и целия казус.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.