Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

избор на 40'' телевизор

Featured Replies

• Автор

Добре де, какво като монитора е 100/120 хз, ако видеото е 24 или 29,94, или дори 60 fps?
Телевизора трябва да си измисли нещо, за да запълни 2,3,4 пъти повече фреймове, отколкото има в сигнала

А на всичкото отгоре, самсунга от горния линк, бидейки 50хз, се справи с насичането. Примерно тук:
https://www.youtube.com/watch?v=pqtrUOhscoI#t=1m42s

Обаче, не се справи с ъпксейла от 1080 до 4к. Просто отвратително, Замазано, с контури около обектите.
За SD канали по телевизията, въобще не ми се мисли.
Все едно, на компа да си увеличиш някаква картинка 640x480 до 1280x960 - пълен мазал. А ако увеличиш 4 или повече пъти, какво да очакваш ? Г*мна и л*йна.

Да не говорим, че на ето този прост телевизор, при еднакъв сигнал, цветовете ми харесват много повече от на всички модели самсунг в магазина:
http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-JVC-LT-39VH42K-LED/p/10401
Яд ме е че не го пробвах, но сигурно ще насича. Ако спецификациите значат нещо...

• Отговори 111
  • Прегледи 14,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

За тия пари имаш изисквания като за телевизор от  2000лв 120Hz нагоре.

преди 8 минути, emosms написа:

Добре де, какво като монитора е 100/120 хз, ако видеото е 24 или 29,94, или дори 60fps?

Самия софтуер е по добър и оттам самата картина всичко, слагат 10бит панели не 8бит панели.

преди 5 часа, emosms написа:

Е какъв да взема?

Ти гледай матрицата,другото е Т*шак, огледална/матова.И какъв тип.VA или IPS са основните.И какво ще гледаш.Ако няма да е основно 4к недей взима 4к, че така ще маже особенно на sd канали.Аз взех един филипс 49 инча full hd VA с огледална матрица направо ми напълни душата,обаче явно са ми пратили шоумодел, защото като го разкопаковах екрана беше замазан от чистене, и в последствие установих един дефект в картината та го върнах.След това поръчах едно LG със същите параметри само, че с матова матрица IPS картината беше мега по-зле от филипса, като принципно IPS е по-добра от VA , но явно защото беше матова, която предимството и, че има много по-малко отсрещно отражение, но цветовете са като нарисувани с ефтини фулмастри сравнение с огледалната.Та и него върнах.Сега чакам един филипс със същите параметри, но с IPS огледална матрица.Там е истината.

преди 8 часа, PigManu написа:

50/60Hz 100/120Hz говорим за телевизори

не за променливотоковото електричество,  Worry

Оплел си се като пиле в кълчища и не можеш да разплетеш възлите около краката ти.
Още малко ще си помислиш и че ония опърничавите в САЩ си смятат скоростта на колите в км/час или си мерят температурата в Целзий.
А и да те света че у Францата у магазините на етикетите пише диагонала на телевизора в сантиметри.
Това че американците ни пробутват инчове и че в България ги приемат, си е чисто робско поведение на народ в колониална територия.
Ти си точно толкова компетентен колкото мнозинството от продавачите по магазините, които се правят на леко кьорави, само и само да продадат един боклук.
А аз като тръгна да си избирам телевизори обикалям по магазините в Белгия, Люксембург, Франция и дори в Германия.
Правя ги разногледи продавчите, като пусна от флашка да тествам, след като те са се опитали предварително да ми пробутат боклук.
А на сателитния форум Жоро тлъстия от Пловдив ме банна веднага след като разкрих, че вносителя на самсунляците не внася от сериите 6000 Фул ХД. Лепнах им там линкове от сайтове в Германия, Полша и Белгия, да им натрия мутрите на едни големи "разбирачи", които най-нахално твърдяха дежурните лъжи че не съществували повече от серията 6000 Фул ХД. Заради това ме мразят, щото са навързани като свински черва разни бачкащи за вносители и магазини за техника. Целта им е да заблуждават клиентите и да им побутват пълни боклуци и по възможност от по-скъпите.

преди 8 часа, emosms написа:

Добре де, какво като монитора е 100/120 хз, ако видеото е 24 или 29,94, или дори 60 fps?
Телевизора трябва да си измисли нещо, за да запълни 2,3,4 пъти повече фреймове, отколкото има в сигнала

Видеото от телевизиите в Европа е 25 кадъра в секунда. Само че при 1080i пристигат по 50 половинки на секунда. Първо четните редове и после нечетите редове. Това ни е останало като наследство от кинескопите и си продължава.
Остави ги мошениците азиатци да си измислят колкото си искат технологии, а ти гледай само крайния резултат.
Те технологиите не ги обясняват на техните сайтове. От опит установяваш че при 4К и 1300 PQI ще е добре.

преди 14 минути, Белгиеца написа:

Е това е като изпуснат някой и го оставят без редовен прием на медикаменти дотам се стигаpop.gif

преди 7 часа, franchesko написа:

Сега чакам един филипс със същите параметри, но с IPS огледална матрица.

IPS е добре за да го гледа човек и странично, а не само точно срещу екрана. На 47 инчовия панасоник ми беше  IPS и цветовете бяха много по-естествени от на самсунляците. Но, понеже се оказа че не поправят телевизорите да им сменят екрана/панела ако не са от мног скъпите и понеже синчето не внимава особено какво прави докато си играе, а екранът няма нищо което да го пази от удари, да реших да взимам възможно най-евтините вече.

А ти как така ги купуваш тези телевизори без да си ги тествал в магазин предварително модела да го скиваш как работи, не ми е ясно. Те ще ти излезат златни да ги връщаш за твоя сметка по пощата по 5 пъти докато учелиш да работи някой модел. На мен ми пускат от флашката да гледам всички налични телевизори в магазина едновременно да ми дават един и същи тест. И зяпам по половин час най-нахално. Един продавач даже ме зряза един път, щото му беше обедната почивка, изчезна тихомълком. После шефа му като си исках флашката да я спре, ми се помоли да я копира. Целта му беше да пробутва по-лесно на люксембурците от по-скъпите телевизори, като ги уплаши например с някои от серията 5000 че насичат и треперят като болен от паркинсон.

преди 6 минути, PigManu написа:

Е това е като изпуснат някой и го оставят без редовен прием на медикаменти дотам се стигаpop.gif

Нали, гледай ги кви са гадове тия клиенти, не стига че не могат да ги излъжат лично тях да си купят боклук, ами и мътят акъла и на невинни нищо неразбиращи клиенти по форуми.
А аз не смея да му кажа на някой познат, че се прекарал с покупката на телевизор, за да не ме намрази.
Те тия тука при мен бяха още 90-те години почти всички вързани към единствената кабеларка тогава. Цели 95% от белгийските семейства плащаха абонамент за да гледат телевизия. И бяха толкова горди, че им били качествени кабелите в сравнение с франсетата, че изкарали забарана за поставяне на антени на покривите. За да се обонираш към кабеларката, която по "случайност" е собственост на общината.
Съседите ме гледат че съм посадил 4 големи антени в градината и им разправям че зяпам от 15 сателита без пари стотици канали, ама нито един не смее да си посади дори една и да спре да плаща по 20 евро на месец. На едната съседка даже ѝ предложих да си закачи един кабел към моя Quad LNB  към 5°W и да пробва дали ще ѝ хареса да зяпа 30 канала в Фул ХД 1080i на френски без пари и да си спре абонамента, ама тя не иска. Предпочита да си плаща жената, даже загрижена ме пита преди 4 години дали е разрешено да имаш антена в градината. 
Ето от такива невежи изкарват пари и продавачите на телевизори и продавачите на абонаменти за ИПТВ.
И естестено като ги поразобличиш на някой форум, те те пращат задължително на 4-ти километър.
А ако си техен коорпоративен форум те банват, щото спадат продажбите на бокуците.

По цели чаршафи несвързани работи си пишеш и си вярваш hihi

пп."Хващал", "разобличавал" GayFighT.gif

Аве момче излез от тоя виртуал и влез в реала.

преди 54 минути, Белгиеца написа:

току-що, Белгиеца написа:

Точно така, на пук на мошениците.

преди 6 минути, PigManu написа:

Аве момче излез от тоя виртуал и влез в реала.

Прецаках май доста продажби в следващите дни, ха ха ха ...

Момче сам си съчиняваш и сам си се радваш, ма то е така без хапчета Worry

преди 13 минути, ncl написа:

Белгиец, има ли нещо от което не разбираш...?

Като бях ученик една даскалица каза, че бай Тошо е заръчал да ставаме всестранно развити личности.
И аз се развивах всестранно и се научих да си ловя гаджета чужденки.
Като си в чужденеция ги усещаш много повече продавачите които се опитват да те будалкат. По-критичен си към тях, щото са различни от тебе. 
Няма начин, ако не разбираш от нещо, или намираш начин да почнеш да разбираш, или те прекарват разни мошеници.
А телевизори цял живот ще трябва да си купуваме.
За първия ни ЛЦД телевизор един продавач мошеник в Люксембург ни пробута един 50 херцов ЛЖ. Аз го питах дали е 100 херца и той ми показа на кутията едно число 100 е каза че това било за херцовете , ама те го пишели по-иначе. Еми нямах опит преди с такива телевизори и ми го пробута мръсникът му с мръсник. Аз го купих оттам заради вградения сателитен тунер, понеже ония внасят и от Германия.
Та така, после почнах четене на инглиш, на француски и се поотраках относно телевизорите.
А на оня шибания сателитен форум даже ни искаха да ми дадат тестови файлове като им исках. Щото това ще пречи на продажбите на братовчедите им.

преди 5 минути, PigManu написа:

Момче сам си съчиняваш и сам си се радваш, ма то е така без хапчета Worry

Така, така без хапчета и с теста от предишната страница дето го лепнах
Philips FHD Sample Video - The Hong Kong Connection
 продажбите ще намалеят със сигурност.
Хората не са всички кьорави, някои гледат внимателно и вждат какъв ужас са определени модели от сериите 5000.

Така, така без хапчета 

Лошо Седларов лошоE085

преди 18 минути, Белгиеца написа:

Та така, после почнах четене на инглиш, на француски и се поотраках относно телевизорите.

Личи сиWorry

преди 2 часа, Белгиеца написа:

Видеото от телевизиите в Европа е 25 кадъра в секунда. Само че при 1080i пристигат по 50 половинки на секунда. Първо четните редове и после нечетите редове. Това ни е останало като наследство от кинескопите и си продължава.

хм, това не бяха ли стари стандарти при които задължително се ползваше mpeg2, за да има съвместимост със старите кинескопни телевизори
днес като че ли стандарта е mp4, а доколкото зная, при него няма презредова развивка...ъ-ъ-ъ...тъй де, може и да се заблуждавам

преди 30 минути, дръндю написа:

хм, това не бяха ли стари стандарти при които задължително се ползваше mpeg2, за да има съвместимост със старите кинескопни телевизори
днес като че ли стандарта е mp4, а доколкото зная, при него няма презредова развивка...ъ-ъ-ъ...тъй де, може и да се заблуждавам

Изчакай малко да види в гугъла кво пише и ще отговори без значение дали е вярно или неGayFighT.gif

хм, тук намерих нещо, ама доколко е достоверно днес...?

Цитат

Сигналите в цифровата телевизия обикновено се кодират по метода на MPEG-2 или MPEG-4 компресиите

http://pcworld.bg/9093_digitalna_sablazan__tajnite_na_cifrovata_televiziya

преди 2 часа, дръндю написа:

може и да се заблуждавам

може да

преди 1 час, PigManu написа:

Изчакай малко да види в гугъла кво пише и ще отговори без значение дали е вярно или не

А дали ваше ниско височество ще ми позволи да си гледам на Линукс Енигма 2 приемника кой канал е в 720p или 1080i ?
И понеже така и така си дежурен днес на барикадата, дали имам право и битрейта да си го видя в ОупънПли-то ?
Или викаш такива работи са забранени да ги знаят потребителите, само продавачи трябва да ги пазят в тайна.

Я да те нервирам още малко, така и так си ми под ръка.
Телевизорът показва 1080p нищо че му пристига в 1080i.

Видя ли сега как се оплеска работата, ще почнат да питат при Жоро тлъстия дали булшит ще пуска от 2Е  сателита 1080p.

преди 11 минути, Белгиеца написа:

Седларов има два вида хора знаещи и такива кат теб заблудени дет си мислат че знаят и затова им трябват хаповеWorry

преди 1 минута, PigManu написа:

Седларов има два вида хора знаещи и такива кат теб заблудени дет си мислат че знаят и затова им трябват хаповеWorry

До сега става ясно че някакъв седларов ти го е начукал четвъртит някъде и ти се привижда навсякъде, направо страхова невроза си развил.

А иначе, прав си че има знаещи мошеници, гледай ги хакерите например. Чрез знания успяват да ти източат банковата сметка.

А за теб разбрахме че не знаеш че продавните телевизори в Европа са 50 и 100 херца, а не са 60 и 120 херца като при янките. Ти азбуката на телевизията още не си я разшифровал. Много си изостанал бе завалийко.

• Автор

БАЛ СЪМ ГО В МАМАТААА... !!!!
ЕТО ГО ТЕЛЕВИЗОРА:
 https://zora.bg/product/kdl40re450baep-1

За тази цена, вече ми харесва. Предполагам, по-великден ще го намалят и в по-известните вериги, където все още държи цена.
И то значително по-висока.
Но не ми се вярва да падне по-ниско.

Телевизора доколкото разбрах не е смарт, но ме боли фара.
Не е и 4к, което е хубаво. 40 инча е.
За справяне с бързи кадри разчита на: Motionflow™ XR 400Hz (първоначално 50 Hz)
- най-проста 50 херцова матрица.
За ъпскейл до Full HD разчита на: X-Reality™ PRO

Матрицата нямам идея дали е VA или IPS, даже не си спомням дали е матова или лъскава.
На всичкото отгоре, подсветката е по-проста, само от крайщата, което доколкото разбрах е по-кофти контраст.

Но, както се казва, за 650 лв толкова. За тези пари трябва да е добре и ми харесва.
Надявам се че сони са измислили свестен телевизор.

преди 2 минути, Белгиеца написа:

А за теб разбрахме че не знаеш че продавните телевизори в Европа са 50 и 100 херца, а не са 60 и 120 херца като при янките. Ти азбуката на телевизията още не си я разшифровал. Много си изостанал бе завалийко.

Седларов аве пийни си аповете че белгийкатата ще изгониworry.gif

Разбрах че и да четеш не можеш но иначе ги разбираш телевизорите https://www.displayspecifications.com/en/model/20bec6a

Я кажи тоя тв колко херца е

• Автор

Стига стига, кажете за този телевизор:

преди 7 минути, emosms написа:

БАЛ СЪМ ГО В МАМАТААА... !!!!
ЕТО ГО ТЕЛЕВИЗОРА:

За тази цена, вече ми харесва. Предполагам, по-великден ще го намалят и в по-известните вериги, където все още държи цена.
И то значително по-висока.
Но не ми се вярва да падне по-ниско.

Телевизора доколкото разбрах не е смарт, но ме боли фара.
Не е и 4к, което е хубаво. 40 инча е.
За справяне с бързи кадри разчита на: Motionflow™ XR 400Hz (първоначално 50 Hz)
- най-проста 50 херцова матрица.
За ъпскейл до Full HD разчита на: X-Reality™ PRO

Матрицата нямам идея дали е VA или IPS, даже не си спомням дали е матова или лъскава.
На всичкото отгоре, подсветката е по-проста, само от крайщата, което доколкото разбрах е по-кофти контраст.

Но, както се казва, за 650 лв толкова. За тези пари трябва да е добре и ми харесва.
Надявам се че сони са измислили свестен телевизор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.