Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

избор на 40'' телевизор

Featured Replies

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Ако си платиш ще ти кажа.

Който не разбира така казва, ма иначе устата ти е голяма за тва се криеш зад клавиатурата щото на улицата знаеш с тролове като тебе какво се случва.

• Отговори 111
  • Прегледи 14,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 минути, PigManu написа:

Който не разбира така казва, ма иначе устата ти е голяма за тва се криеш зад клавиатурата щото на улицата знаеш с тролове като тебе какво се случва.

Тебе пък кой ще те пусне на белгийска улица ?

преди 3 минути, emosms написа:

Стига стига, кажете за този телевизор:
https://zora.bg/product/kdl40re450baep-1

Аз ти препоръчах кои тв- та за тия пари са най добри дадох ти линкове.

Крайното решение си е твое. Успех

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Тебе пък кой ще те пусне на белгийска улица ?

Седларов за това ли не излизаш и цял ден тролиш.Lol15

на ‎25‎.‎3‎.‎2018‎ г. в 21:21, emosms написа:

- samsung или sharp?

Sharp по мое мнение.

Успех!

преди 10 часа, Белгиеца написа:

А ти как така ги купуваш тези телевизори без да си ги тествал в магазин предварително модела да го скиваш как работи, не ми е ясно. Те ще ти излезат златни да ги връщаш за твоя сметка по пощата по 5 пъти докато учелиш да работи някой модел.

Ей така харесвам си го по картинка и спесификации, плащам с айдииъл и според срока на доставка,ако е след семдица ми го достовят, без да ми се налага да се бутам в паплачта и мога да си го тествам в нас 14 дена на спокойствие.И не ми излизат по никакъв начин златни, защото поръчвам от фирми, които връщането си е за тяхна сметка.Куриера си идва на вратата ми, давам му го и не се разправям повече.Плюс, което във физическите магазини избора е доста ограничен сравнение с интернет магазините.А и има само бенелюкс модели, които са скъпи и скапани.До колкото в интернет имаш и немски модели, както и чисто немски марки като Телефункен и Грундик.

преди 5 часа, emosms написа:

БАЛ СЪМ ГО В МАМАТААА... !!!!
ЕТО ГО ТЕЛЕВИЗОРА:
 https://zora.bg/product/kdl40re450baep-1

За тази цена, вече ми харесва. Предполагам, по-великден ще го намалят и в по-известните вериги, където все още държи цена.
И то значително по-висока.
Но не ми се вярва да падне по-ниско.

Телевизора доколкото разбрах не е смарт, но ме боли фара.
Не е и 4к, което е хубаво. 40 инча е.
За справяне с бързи кадри разчита на: Motionflow™ XR 400Hz (първоначално 50 Hz)
- най-проста 50 херцова матрица.
За ъпскейл до Full HD разчита на: X-Reality™ PRO

Матрицата нямам идея дали е VA или IPS, даже не си спомням дали е матова или лъскава.
На всичкото отгоре, подсветката е по-проста, само от крайщата, което доколкото разбрах е по-кофти контраст.

Но, както се казва, за 650 лв толкова. За тези пари трябва да е добре и ми харесва.
Надявам се че сони са измислили свестен телевизор.

И аз си мислех едно такова сони само, че 49 инча,гледах ги в магазина въобще не ми хареса картината.Както и движението на хората примерно уж е по плавно,  но на мен ми изглеждаше доста неествено.Освен, което стойките са им много грозни, ако няма да е на стената.Искаше ми се сони нали уж е върха на сладоледа, но нещо не можах да се убедя, че това е моят телевизор.По добре върви го виж как работи, че в бегето не са толкова ларж, когато искаш да върнеш нещо само защото не си доволен как работи и да не стане да намразиш сони за цял живот.

преди 1 час, franchesko написа:

А и има само бенелюкс модели, които са скъпи и скапани.
До колкото в интернет имаш и немски модели, както и чисто немски марки като Телефункен и Грундик.

Бенелюкс моделите са същите като немските без сателитния тунер.
От сателитния тунер обче файда няма никаква, защото и без това трябва външен тунер с Линукс в него, ако ще се гледа сателитна телевизия сериозно без пари.

А какво се случва като се повреди ?
Щото за панасоника идва техник от 200 км до вкъщи да го види. Даже беше минал срока на гаранцията с 5 дена и пак дойде безплатно техникът.
Германците ще ти пратят ли техник от Германия ???
А ако ти пратят и не шпреха инглиш, кво става ?

Аз съм ходил точно 3 пъти до магазин в Люксембург за последния ми фотоапарат, да ги карам да го пращат в Брюксел да го донастройват правилно.  Отиване и връщане е 2 по 25 км. Последния път чак го настроиха, щото иначе щях да искам да ми върнат парите.

Град Трир ми е на 82 км по магистралата и има там Сатурн и Медиамаркт, ама телевизор не смея да купя от тях, понеже не знам немски. Продаването лесно ще стане на английски, но после на гишето за ремонтите става супер сложно.

преди 7 часа, PigManu написа:

Аз ти препоръчах кои тв- та за тия пари са най добри дадох ти линкове.

тебе ако те слуша някой, трябва да се изръси 2000 лв за телевизор, който така и така след като му мине гаранцията ще издъхне, понеже е програмирано да не изкарват дълго време 

преди 54 минути, Белгиеца написа:

Бенелюкс моделите са същите като немските без сателитния тунер.
От сателитния тунер обче файда няма никаква, защото и без това трябва външен тунер с Линукс в него, ако ще се гледа сателитна телевизия сериозно без пари.

А какво се случва като се повреди ?
Щото за панасоника идва техник от 200 км до вкъщи да го види. Даже беше минал срока на гаранцията с 5 дена и пак дойде безплатно техникът.
Германците ще ти пратят ли техник от Германия ???
А ако ти пратят и не шпреха инглиш, кво става ?

Аз съм ходил точно 3 пъти до магазин в Люксембург за последния ми фотоапарат, да ги карам да го пращат в Брюксел да го донастройват правилно.  Отиване и връщане е 2 по 25 км. Последния път чак го настроиха, щото иначе щях да искам да ми върнат парите.

Град Трир ми е на 82 км по магистралата и има там Сатурн и Медиамаркт, ама телевизор не смея да купя от тях, понеже не знам немски. Продаването лесно ще стане на английски, но после на гишето за ремонтите става супер сложно.

В Германия има много по ефтини модели телевизора на филипс например или елджи от колкото в бенелюкса, където в бенелюкса не можеш да ги намериш.Ако го купиш чрез белгийска фирма, както аз чрез холандска какво те брига ако се счупи.Фирмата, от която си го купил да се оправят с евентуалния ремонт.А Сатурен и Медиамаркт са немски дъщерни фирми и почти с един и същи асортимент с много малка разлика.В Сатурн не ми се случвало да връщам нещо или да давам за ремонт, но в Медиамаркт да и сервиза им е супер.Много коректни.Но пак нямат такъв богат асортимент като в интернет пространството.Като искаш ефтини телевизора в Германия съм виждал и  123 сантима Thomson  4k ultra hd за 450 евро.Следващия ми телевизор със сигурност ще е немска марка.

преди 2 часа, Белгиеца написа:

тебе ако те слуша някой, трябва да се изръси 2000 лв за телевизор, който така и така след като му мине гаранцията ще издъхне, понеже е програмирано да не изкарват дълго време 

Където и отидеш си оставаш Бай Ганьо промяна няма.Worry

преди 9 часа, PigManu написа:

Където и отидеш си оставаш Бай Ганьо промяна няма.

Я понеже ти от тлевизори не разбираш, да ти обясня с други продукти какво означава да носиш истински гени на човек който не се минава лесно да го мамят търговци мошеници.
В квартала има наблизо 3 големи магазини за хранителни стоки. Вчера се бяхме наканили със синчето да ги обиколим и трите, понеже има различни продукти във всеки един от тях, които ги няма в другите два.
И кво да видиш.
В най-скъпия магазин пъпеш с цена 4 евро и 35 цента, а в следващия пак същият сорт пъпеш ама за 2 евро и 25 цента.
Сега, таквиз фукари кат тебе шъ си купят за 4 и 35, вместо за 2 и 25.
Само че като събереш разликите в цените за всичките продукти които купуваш за ядене и то се получава, че за една година или спестяваш хиляди евро, или прахосваш хиляди евро.
Тютюнджиите пушещи по една кутия цигари от по 6 евро на ден прахосват по 365х6=2190 евро на година.
Но са на мнение че много разбират от цени и телевизори. 

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Тютюнджиите пушещи по една кутия цигари от по 6 евро на ден прахосват по 365х6=2190 евро на година.

В тоя ред на мисли се сетих за един виц за един къде непушел как ,,набивал канчето,, на един къде пуши по 2 кутии цигари на ден.Казал му: -На година прахосваш по 4400 евро за цигари, ако не пушеше, за 25 години щеше да си купиш чисто нов Кайен.А този който пуши му отвърнал: -Ми на теб къде ти е Кайена бе да  *ба?:D

преди 6 часа, Белгиеца написа:

В квартала има наблизо 3 големи магазини за хранителни стоки. Вчера се бяхме наканили със синчето да ги обиколим и трите, понеже има различни продукти във всеки един от тях, които ги няма в другите два.
И кво да видиш.
В най-скъпия магазин пъпеш с цена 4 евро и 35 цента, а в следващия пак същият сорт пъпеш ама за 2 евро и 25 цента.

Викаш пъпешите от един сорт но на различни цени, са като телевизорите от различен клас на различна цена евала Бай Ганя са оправиш ма не в тоз живот.Worry

И Ролс Ройса и Дачията са се коли нали ? 

За кво да караш Ролс за 400 000 лири , като може да караш Дачия за 4500евра то същото налиGayFighT.gif

преди 5 минути, PigManu написа:

За кво да караш Ролс за 400 000 лири , като може да караш Дачия за 4500евра то същото нали

Леле колко си откъснат от реалния живот !
Абе ти да не пишеш от някоя затворническа килия та нито знаеш че в България не продават телевизори 60 херца, нито пък знаеш цената на най-евтината нова Дачия ?

И за кво да давам пари колкото за една къща само за една камара от 1 тон ламарина ?

Ти с мен по тарикатлък не можеш да се мериш. Аз съм разбрал че женорята не ебават да зяпат мачове с рунтави мъжки баджаци и като не съм по тъп от тях и аз не се минавам да гледам футболни тъпотии по телевизията.

п.п.
прекараха хората да си купуват задължително 4К телевизори и това си е, а 4К телевизионно съдържание в България на български език просто няма да има следващите 20 години.

преди 8 минути, Белгиеца написа:

Ти с мен по тарикатлък не можеш да се мериш. 

А така учи и синковеца на "тарикатлък" 806

Леле колко си откъснат от реалния живот !
Абе ти да не пишеш от някоя затворническа килия та нито знаеш че в България не продават телевизори 60 херца,

Чай малко че съм на клек бараC020 ти завия ли за вкъщи Lol15

И за кво да давам пари колкото за една къща само за една камара от 1 тон ламарина ?

a026.gif

Е*ати аз предния телевизор който взех преди 12 години едно 26 инчово елджи ейчдиреди, го взех изцяло по съвет на продавач консултанта.Нито цени съм гледал кое как върви, нито си имах хабер, какво означават спесификациите на телевиозра.Тръгнах за телевизор и идеят беше да влезна в първия магазин и да се прибера с такъв и да седна да гледам.И останах много доволен.Такава богата картина има ,че слага много фуллейчдита в малкия си джоб.И здрав.Претърпя едно наводнение и едно местене и до сега си бачка на пушка.Пералня си купих и тогава от същия магазин пак по препоръка на продавач консултанта и от нея останах много доволен.Има хора по тея магазини, които действително си разбират от работата.Няма лошо човек и тях да послуша.

• Автор

Купих сони KDL 40RDE от промоцията в зора. Ако не беше промоцията, едва ли щях да го взема. Не съм убеден че и толкова струва (650лв) но се поблазних от марката.

Картината е добра. Но на тестовия клип, от флашка, насича яко. Клипа с японката пък е пълна трагедия. Старата тошиба ми се струва, че го предава маалко по добре.

Не откривам никакви настройки за динамичния режим, да пробвам да оправя бързите масщабни кадри.

Все пак, още не съм го пуснал по hdmi. Имам известни надежди, че с подходящ плеър от компа, може би и с добра видеокарта, ще е по-добре.

преди 10 часа, emosms написа:

Купих сони KDL 40RDE от промоцията в зора. 

Но на тестовия клип, от флашка, насича яко. 

Не откривам никакви настройки за динамичния режим, да пробвам да оправя бързите масщабни кадри.

Все пак, още не съм го пуснал по hdmi. Имам известни надежди, че с подходящ плеър от компа, може би и с добра видеокарта, ще е по-добре.

Еми ще насича, това го писах още от началото че ви принуждават да купите 4К. 
Настройки в сонито трябва да има, сложи го на английски за да отгатнеш по-лесно къде са в менюто.

При от два компютъра като пусна тестовия файл по hdmi към вичките телевизори които съм имал и насича също. 
А пуснат от флашка в самия телевизор не насича.
От всичките ми ХД сателитни приемници по hdmi към телевизорите ми не насича даже и СД 720 на 576 пиксела.
Е, има някои канали на бедняци които дават трепереща картина, но това не е от приемника, щото на повечето СД не насича по никакъв начин.

преди 10 часа, Белгиеца написа:

Еми ще насича, това го писах още от началото че ви принуждават да купите 4К. 

Белгиеца е нашта "пътеводна светлина" 806

преди 15 минути, PigManu написа:

Белгиеца е нашта "пътеводна светлина" 806

Ми да, думата Белгиеца е благородническа титла, ти не знаеш ли ?
Демек човек със синя кръв !

преди 4 часа, Белгиеца написа:

Ми да, думата Белгиеца е благородническа титла, ти не знаеш ли ?
Демек човек със синя кръв !

Едно време се грижиха за такива като вас и настаняваха по специализараните заведания а сега сте на самотек.

Ти си слаба работа само някаква благородническа титла, колегите ти кой Наполеон кой Хитлер кой нещо друго, знам аз че си ниска категория.

преди 2 часа, emosms написа:

Под 2000лв модели независимо от марката от 2017г 100/120Hz матрица няма.

преди 5 часа, emosms написа:

Каква 100 херцова матрица? Ти да не си пил нафта с габърчета? IPS 8 битова 60 херцова матрица.Имаш нереално високи изисквания за бюджетни саирсандъци.Клипове с японката ми пускаш...на телевиозри, които са предназначени за хора, които искат просто да гледат и до там.Нищо повече.Да ли ще насича повече или по-малко зависи от софтуера в телевиозра.Но, чесно казано, аз не бих си взел бюджетно елджи.Имат много бедни настройки на картината и като цяло е жмел от всякъде.

преди 4 часа, PigManu написа:

Под 2000лв модели независимо от марката от 2017г 100/120Hz матрица няма.

Ама ти пак ли почна с твоите 2000 лв ?
той нали си намери 4К самсунляк с 1300 PQI = 100 херца, за около 860 лв.

преди 38 минути, PigManu написа:

LG 32инч. след гаранцията им дефектират подсветки и какво ли не, Samsung https://www.technomarket.bg/televizor/samsung-ue-32m5602akxxh-fhd-smart-tv-09154305

Това е моделчето което си заслужава.

От 5602 серията трябва да е 50 херца.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.