Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на видео карта

Featured Replies

Здравейте,компютърът ми е lenovo ThinkCentre procesor:Intel Pentium G620 @ 2.60 GHZ Двуядрен

Рам :8 gb. със 64 битова операциона система уиндоус 7 ултимеид 

Видео карта:Intel HD Graphick Family 

Модел на самия компютър LenovoThinkcentre  M81 (1730BF8) 

( Понеже не намерих инфо за дъното) компютъра е ъпгреиднат със 8 gb рам,

целта ми е да му сложа подходяща видеокарта, която да ми служи да си играя любимата игра world of Tanks на сравнително добра графика,също така по възможност видеокартата да бъде със вход HDMI,  и ако има такава подходяща на добра цена да бъде и със тв тунер за кабелна телевизия,но ако няма такава възможност,поне да ми послужи да си гледам филмчета на добра резолюция.

Благодаря за вниманието.

Казвам се Петър Т.П.

Здравей. Имай предвид, че на скоро бях взимал такъв подобен на старо и не искаше да буутва с Radeon R9 270. Оказа се, че някои видеокарти са блек листнати в биос-а му понеже се води бизнес серия, а не гейминг. След замяна без доплащане със HP Elite 8200 CMT свичко тръгна. Успех.

Няма как да е с HDMI вход, но HDMI изход може. За тунер заедно с видео картата забрави. Отвори го и виж захранването ти какво е и с какви параметри! Сигурен ли си, че процесора е достатъчен за играта? Какъв е максималния бюджет? С какъв монитор (модел или параметри) ще се свързва?

• Автор

Ами тя играта и вмомента си върви доста добре,гладко не засича въобще,само дето се вижда малко кофти,плана е да сложа някаква малко по добра видео карта понеже тази е  прекалено елементарна,а във момента съм със монитор  lg старо поколение 1280- 1024 но по натам ще си копувам и ето това

https://www.emag.bg/televizor-led-samsung-lt24d391ew-24-59-sm-full-hd-lt24d391ew-en/pd/DRCW3YBBM/

По-добре смени процесора - втора употреба I3 2 серия се намира за около 30 лв., I5 има около 50-60. Ето ти клип как върви с подобен процесор на вграденото видео:

Ако вземеш видеокарта само от рода на GTX 1050(TI), ще те спъва отново процесора и кадрите няма да се качат значително.

Пусни един Heaven или Valey на това вградено видео и ще разбереш, че освен за филмчета, за друго не става. Как изобщо сравняваш пълноценно видео с умрелото вградено на Санди... ?!

Като ще е на ниски детайли, той и сега си играе прилично на такива.

преди 2 часа, Raze написа:

По-добре смени процесора - втора употреба I3 2 серия се намира за около 30 лв., I5 има около 50-60. Ето ти клип как върви с подобен процесор на вграденото видео:

Ако вземеш видеокарта само от рода на GTX 1050(TI), ще те спъва отново процесора и кадрите няма да се качат значително.

Това така, но човека казва, че и сега му върви гладко. Само му трябва по-добра графика на 1280х1024. А щом върви гладко, една видеокарта няма да навреди. Иначе да, смяната на процесора си е далавера, заедно с нова видеокарта.  Преди години тая игра  товареше само едно ядро главно и затова при нея бе важна честотата и Интелския процесор. Сега не знам как е, не съм се интересувал отдавна. 

преди 1 час, baikolio95 написа:

Пусни един Heaven или Valey на това вградено видео и ще разбереш, че освен за филмчета, за друго не става. Как изобщо сравняваш пълноценно видео с умрелото вградено на Санди... ?!

Като ще е на ниски детайли, той и сега си играе прилично на такива.

Като я набичи на макс графика с новата видеокарта, все му е тая сандито колко кадъра дава, щом и сега го устройват. Обаче наистина кадрите трябва да са на макс с максимално количесатво АА, че в противен случай е възможен обратния ефект - насичане на картината и дроп на кадрите. Имах подобен проблем навремето с монитор с резолюция до 1600х1200 при игра като F1, когато картината се изглаждаше едва като набичех на макс графиката и вдигнех максимално резолюцията така, че кадрите да паднат на 40-45. Иначе процесора не смогваше и картината сечеше, дропваше. Добре, че тогава имах 1600х1200 де, че иначе на 1280х1024 не ставаше номера, че картата бе прекалено бърза за процесора.  Но в случая с тая игра WT  не е много ясна работата как ще се получи. Възможно е наистина картата да дойде прекалено бърза и да почне дропа на кадри. 

• Автор

Благодаря на всички, много полезно, 

Клдата е уникален сайт.

преди 5 часа, lompena написа:

Модел на самия компютър LenovoThinkcentre  M81 (1730BF8) целта ми е да му сложа подходяща видеокарта,

която да ми служи да си играя любимата игра world of Tanks на сравнително добра графика,

също така по възможност видеокартата да бъде със вход HDMI,  да си гледам филмчета на добра резолюция.

https://shop.sky.bg/KOMPJUTARNI-KOMPONENTI/Video-karti/2048M-GT1030-2GHD4-LP-OC-PCI-E-30?sort=p.price&order=ASC

http://plesio.bg/grafichni-karti-c-69977735/gigabyte-vga-gt-1030-2gb-p-322984.html

Картата е нископрофилна и с консумация 20W. Разбирай че ще се събере в кутията и скопеното захранване ще е достатъчно.

Идеална е за играта има HDMI изход и поддържа хардуерно ускорение (х265) тоест и 4К ще се подкара не че има на какво да го гледаш. 

п.с. Модела с GDDR5 е по-добрия.

Гордостта на форума- защо си му предложил от новите GT 1030 2GB DDR4 ?

Когато ползва тази памет, картата не е ли много по-слаба от нормална GT 1030 GDDR5?

Разликата в цената е от порядъка на 10-20 лева, но първата е доста бавна.

преди 16 часа, milevmilev написа:

Гордостта на форума- защо си му предложил от новите GT 1030 2GB DDR4 ?

на 22.05.2018 г. в 21:03, Roujin Z написа:

п.с. Модела с GDDR5 е по-добрия.

Написал си го е още тогава, ама кой да чете...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.