Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Договор от разстояние с виваком

Featured Replies

Как се казва фирмата, която се занимава с прозвъняване на клиентите?

преди 34 минути, Veselina Miteva написа:

Как се казва фирмата, която се занимава с прозвъняване на клиентите?

Това е без значение. Кажи какъв ти е въпроса.

сигурно пита за ония колекторските фирми:giggle1:

Договора се подписва на място във офис на Виваком  и всякакви други промени по него или анекси  и услуги се  пускат  пак във  съшия този офис и никой друг в  страната. Не можете да си пускате или спирате услуги  ако сте подписали в София  да речем  а сега се намирате в Русе. Колекторските фирми изкупуват дълговете  на клиентите за около 50% от реалната стойност    и след това  ви пращат писма за реалната сума. Така печелят те от цялата тая далавера.

От Виваком(или свързана с тях фирма) звънят на абонат на Виваком и му предлагат нов договор, прочитат му условията, правата, задълженията и т.н. Ако абонатът се съгласи му изпращат новия договор по куриер. Абонатът има право да прочете договора, когато го получи от куриера, да го подпише или да не го подпише и куриерът го взима и го изпраща където трябва. Преди 3 седмици ми се обадиха от такава фирма. Казаха ми, че ми предлагат нещо, което в магазините на Виваком не може да ми предложат, защото съм бил лоялен клиент и т.н. и затова получавам специална цена. Съгласих се да ми изпратят договор, при предложените условия. Проверих в сайта на Виваком - наистина не пердлагат това, което ми предложиха при позвъняването на същата цена. Обаче отидох в магазин на Виваком, разговорихме се с една от служителките и се оказа, че те ще ми предложат същите условия за същата цена и то само ако предподпиша договора си с тях. С други думи и на двете места(магазин на Виваком и позвъняване) ми предлагат едно и също нещо за една и съща сума. Разликата е, че при позвъняването мe излъгаха, че само те предлагат такива изгодни условия.

Получих изпратения договор и директно казах на куриера, че нито ще го взимам, нито ще го чета. Никакви проблеми от страна на куриера. Предпописах в магазин на Виваком.

https://offnews.bg/obshtestvo/dlazhen-li-sam-da-podpisha-vednaga-dogovor-izpraten-po-kurier-644794.html

Договор по телефона е незаконен. Може да се прати с куриер, но тогава имаш 14 дневен срок да се откажеш, независимо какво пише в договора. При проблеми и за повече информация - КЗП. Ето и още:

https://pravatami.bg/10485

С Google  става най-лесно ;)

преди 2 часа, Raze написа:

https://offnews.bg/obshtestvo/dlazhen-li-sam-da-podpisha-vednaga-dogovor-izpraten-po-kurier-644794.html

Договор по телефона е незаконен. Може да се прати с куриер, но тогава имаш 14 дневен срок да се откажеш, независимо какво пише в договора. При проблеми и за повече информация - КЗП. Ето и още:

https://pravatami.bg/10485

С Google  става най-лесно ;)

По телефон няма как да сключиш договор, защото няма как да го подпишеш. То и затова е незаконен. Всъщност, преди години продадоха и лумизината на президента, без той да знае, та... :)

Това за 14-дневния срок е истина и момичето, което ми се обади също ми го каза - че ако подпиша договора, изпратен по куриера, имам право в срок до 14 дни да се откажа от този договор, като не дължа нищо на никого и няма да плащам никакви неустойки и тем подобни щуротии. Поне в това отношение беше коректна. При подписване на договор в магазин на Виваком има опция да подишеш договор и той да влезе в сила след 7 дни, като в тези 7 дни имаш право да се откажеш от договора като не дължиш никакви неустойки. Обаче, ако сложиш последния подпис, на последната страница от договора, договорът влиза в сила веднага и след това, ако решиш да се откажеш си носиш последствията, описани в договора, който си подписал. Аз, преди да преподпиша казах на служителката в магазина да си върши другата работа, седнах на едно столче и прочетох договора.

Ясно е, че не може да се подписва по телефона, но преди години можеше и много хора бяха прецакани по този начин, затова го отмениха. Само едно "ДА" да кажеш по телефона и вече си с подновен или нов договор.....(преди).

В конкурентен оператор миналата година говорих около 1 часа докато докопам условията, които ме устройваха. Уговорката беше да мина през който и да е офис и да подпиша договора с уговорката ако ме ни хареса да окажа. 

Познат го успаха по телефона и му пратиха договор + таблет. Човека се отказа в 14-дневния срок, защото таблета не беше 4Г, а 3Г, т.е. пробутаха му застоял боклук. Все пак получи към сметката си такса за мобилен нет за таблета, след кратък разговор с оператор при следващата фактура таксата беше приспадната.

По принцип "ДА"-то много го ползват в щатите и гориш като барут след изричането на тази думичка. Все пак в ЕС има някой регулации.

Договори по пощата не се пращат защото няма как да  се гарантира,че човека на който пращате договора е   титуляра. Във договора се описват лични данни  и  във която и фирма да отидете ще ви искат  лична карта !!!  На служителите е забранено още преди  няколко години да   активират договори и услуги  по телефона !!!  По телефона могат да ви анкетират за  конкретна услуга но не и да  ви агитират да преподписвате каквото и да е .Аз съм клиент на Виваком  от 3 години   и   след 5 обаждания   от моя страна към оператора за активация  на  TV GO  пакет ми беше категорично отказано и 5-те пъти подобна дистанционна  услуга.  Във  Виваком  дори не можете да  си пуснете анекс към договора от различни офиси във едно и също населено място бе хора.  Ако си подписал в кв. Дружба  договора си не можеш да си пуснеш анекс към договора във кв. Младост 2   да речем !!!! Всякакви други практики са нарушение на закона и вътрешните правила на оператора  и се носи наказателна или администативна  отговорност.

• Автор
на 26.05.2018 г. в 20:12, Емил Костов написа:

Това е без значение. Кажи какъв ти е въпроса.

Това ми е въпроса?

Толкова много коментари и нито един верен. 

Няма външна фирма, която да прозвънява - прозвъняват си ги самият Виваком и под договор по телефона се има предвид, че ви го изпращат по куриер пред който може да подпишете или да се откажете. Подписаният договор се връща обратно във Виваком. 

Относно преподписването, анексите и т.н. - няма проблем да си го преподпишеш в друг офис, нямаш проблем да си пуснеш някакъв анекс в друг офис и т.н. - това са глупости на търкалета. К’во правим ако аз съм си подписал договора в Бургас, а на края на втората година живея вече в София и трябва да преподписвам? Да ходя в Бургас ли? Пак казвам - няма такива неща. Или пък - бил съм на почивка в Ахтопол, подписал съм там, а реално живея в София?

И като заключение - по телефона често предлагат оферти, които ги няма в сайта и които няма да ти кажат в магазина - само и само да те задържат. В магазина знаят за всички оферти, но не ги предлагат, ТЕ СЕ предлагат в краен случай и само за да задържат клиента. Та, когато си отишъл в магазина и си казал за тази оферта те са наясно, че няма как да не ти кажат, че не знаят за нея - целта е една - да не те изгубят като абонат.  Това е практика при всички мобилни оператори - аз например от доста години получавам само и единствено оферти по телефона от Мтел, защото в магазина не могат и не искат да ми предложат нищо хубаво. 

Редактирано от Остави да пуша (преглед на промените)

Пич за да ги пиша тия работи значи съм ходил 15 пъти до тоя шибан офис  в моя град  и съм се обадил също толкова пъти на  телефона до  София  докато успея да върна 3 комплекта приемници и да взема нови 3 на мое име защото старите бяха на баща ми  а той почина. Но ти явно по ги знаеш нещата  защото си ги правил тия работи. Като може  да се праша договор по куриер на мен защо ми не пратиха анекса  към моя договор ми 5 пъти ми казаха тия тиквеници по телефона да ида  във офиса във който съм и подписвал ? Кой куриер  ще седи 1 час да те чака тебе да си четеш  договора ?  Оферти  дето не са  официални  трудно могат  да ти предложат защото няма как да ги пуснат в системата си !!! Ти май никога не си работил в офис на някой от операторите и понятие си нямаш как работят  системите им по офисите.

Тва с офисите верно е глупост. Подписвал съм в Търново, във София съм доподписвал анекси, във Варна тотално промених целия договор. В момента съм в Швеция,по телефона си спрях мобилния трафик.

МИ значи мен са ме излъгали 6 различни служителя на Виваком  :)  две касиерки в офиса+ 3 -ма човека по телефона от кол центъра им и един регинален мениджър . 

Или са погазили законите и вътрешния си правилник за да ме обслужат мен. Баси майката, а?

Напротив, работил съм в един от българските оператори доста години и много добре знам как стоят нещата. Друг е въпроса, че всякак се опитват да задържат абонатите! 

Иначе на въпроса кой куриер ще те чака - всеки! Пак ти казвам - последните 2 преподписвания ми са така, куриера ми носи договора, изчаква ме да си го прочета и подпиша и си тръгва.

И да - има оферти, които няма да ти предложат в магазина - наричат се индивидуални и целта им е една - когато не си си харесал план и си на крачка от прекратяване на договора, да опитат да те задържат. 

Редактирано от Остави да пуша (преглед на промените)

• 8 месеца по-късно...

Леле леле ама че глупости са писани тук! Не можеш да си подновиш договора никъде другаде освен в офиса в който си го направил хахахаха Ами ако този офис го закрият например? хаха Или се преместя в друг град, тогава какво правим? Виждам че темата е стара но просто не се сдържах след като прочетох всичко това. Единствено  "Остави да пуша" май горе долу е наясно с нещата.

Първо - офертите по телефона са съвсем реални и няма нищо страшно в това да се съгласи човек тъй като както и по-горе се отбеляза - куриер ти носи дог-ра след което го четеш и след като видиш че всичко е ок и е така както е уговорено - се разписваш. Дори след това по закона за защита на потребителите клиента има право да се откаже в 14 дневен срок от датата на подпис без да дължи неустойка, посочва причина и т.н. 

Второ - не всички оферти които се предлагат по телефона важат и в офис, защото има оферти с отстъпки от таксата примерно които в офис ще получиш на стандартна цена. Има оферти с увеличени минути / МБ които получаваш за същата цена която ще ти дадат в офис, но в офиса получаваш и стандартните параметри на тарифния план.

и трето - всички разговори се записват (за което оператора уведомява в на

преди 8 часа, pisankata7 написа:

Леле леле ама че глупости са писани тук! Не можеш да си подновиш договора никъде другаде освен в офиса в който си го направил хахахаха Ами ако този офис го закрият например? хаха Или се преместя в друг град, тогава какво правим? Виждам че темата е стара но просто не се сдържах след като прочетох всичко това. Единствено  "Остави да пуша" май горе долу е наясно с нещата.

Първо - офертите по телефона са съвсем реални и няма нищо страшно в това да се съгласи човек тъй като както и по-горе се отбеляза - куриер ти носи дог-ра след което го четеш и след като видиш че всичко е ок и е така както е уговорено - се разписваш. Дори след това по закона за защита на потребителите клиента има право да се откаже в 14 дневен срок от датата на подпис без да дължи неустойка, посочва причина и т.н. 

Второ - не всички оферти които се предлагат по телефона важат и в офис, защото има оферти с отстъпки от таксата примерно които в офис ще получиш на стандартна цена. Има оферти с увеличени минути / МБ които получаваш за същата цена която ще ти дадат в офис, но в офиса получаваш и стандартните параметри на тарифния план.

и трето - всички разговори се записват (за което оператора уведомява в на

Писанката щом ги разбира тези работи да продължи с последното си изречение, там, дето е поставила скоба и не си е завършила изречението. В мобилните оператори може и да има гадатели, но тук във форума няма такива.

След 2 годишен договор с Мобилния оператор Виваком, звънят ми преди месец да ми изтече плана и ми предлагат друг на по високи цени, аз отговарям, ще помисля харесва ми плана, ако реша ще отида в ваш офис да го променя, благодаря чао, следващия месец буууум 29лв сметка автоматично подновен, аз какво ли не правих, в офис ходих, в друг офис, те казват че съм бил съгласен..... няма такава идиотщина, подадох молба за прекратяване в 2 варианта копие за тях и мен до 30 дневен срок да се махна от услугите им, заплатих 3 месеца за напред и чао Алфидерзин Вива-Кокумнисти-Тикви.... 

Хахаха Колев60 да, прав си! Пишейки коментара съм натиснала Enter по погрешка, след което веднага редактирах но защо не са отбелязани промените - не мога да кажа.Както и да е, отново ще го напиша: 

Разговорите се записват  (за което оператора уведомява клиента още в началото на разговора) следят се и никой не би си позволил заради 1 дог-р да рискува  да даде на клиента грешна / подвеждаща информация за да не го глобят / санкционират и т.н. Докато в офис всичко казано си остава там и иди после доказвай какво сте говорили в м-н и какво ти е обещано! Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против операторите в офис,  има и съвестни хора които разчитат на качествата си при работата с клиенти, но повечето лъжат и мажат. Като например отиваш да си подновяваш договора за моб карта и ти дават УЖ подарък флашка, да ама в последствие разбираш че имаш НОВА УСЛУГА ЗА 2 ГОДИНИ а тази флашка изобщо не ти е нужна!!! По същия начин получаваш и подарък домашен телефон. Предимството на оферта по телефона и получаване на дог-ра чрез куриер освен тези 14 дни отказ по закон, също така е и това че винаги може да се проследи дали това което сте говорили съответства на това което си приел и ползваш, докато в офис - няма как ! 

преди 5 часа, atinagold написа:

След 2 годишен договор с Мобилния оператор Виваком, звънят ми преди месец да ми изтече плана и ми предлагат друг на по високи цени, аз отговарям, ще помисля харесва ми плана, ако реша ще отида в ваш офис да го променя, благодаря чао, следващия месец буууум 29лв сметка автоматично подновен, аз какво ли не правих, в офис ходих, в друг офис, те казват че съм бил съгласен..... няма такава идиотщина, подадох молба за прекратяване в 2 варианта копие за тях и мен до 30 дневен срок да се махна от услугите им, заплатих 3 месеца за напред и чао Алфидерзин Вива-Кокумнисти-Тикви.... 

Най-вероятно дог-ра Ви е изтекъл и ако сте ползвал преференциални условия те са отпаднали, затова и е била по-висока сметката Ви. Проверете дали сте имал отстъпка от месечната такса преди да Ви изтече дог-ра. Предполагам са Ви се обадили именно поради тази причина още ПРЕДИ ДА ИЗТЕЧЕ СРОКА за да може да реагирате. Няма как да преподпишете само с 1 разговор по телефона, каквото и да коментирате с оператора дог-ра влиза в сила само след Вашия подпис - след като получите документите и ги разпишете! 

на 6.02.2019 г. в 23:04, pisankata7 написа:

Хахаха Колев60 да, прав си! Пишейки коментара съм натиснала Enter по погрешка, след което веднага редактирах но защо не са отбелязани промените - не мога да кажа.Както и да е, отново ще го напиша: 

Разговорите се записват  (за което оператора уведомява клиента още в началото на разговора) следят се и никой не би си позволил заради 1 дог-р да рискува  да даде на клиента грешна / подвеждаща информация за да не го глобят / санкционират и т.н. Докато в офис всичко казано си остава там и иди после доказвай какво сте говорили в м-н и какво ти е обещано! Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против операторите в офис,  има и съвестни хора които разчитат на качествата си при работата с клиенти, но повечето лъжат и мажат. Като например отиваш да си подновяваш договора за моб карта и ти дават УЖ подарък флашка, да ама в последствие разбираш че имаш НОВА УСЛУГА ЗА 2 ГОДИНИ а тази флашка изобщо не ти е нужна!!! По същия начин получаваш и подарък домашен телефон. Предимството на оферта по телефона и получаване на дог-ра чрез куриер освен тези 14 дни отказ по закон, също така е и това че винаги може да се проследи дали това което сте говорили съответства на това което си приел и ползваш, докато в офис - няма как ! 

Най-вероятно дог-ра Ви е изтекъл и ако сте ползвал преференциални условия те са отпаднали, затова и е била по-висока сметката Ви. Проверете дали сте имал отстъпка от месечната такса преди да Ви изтече дог-ра. Предполагам са Ви се обадили именно поради тази причина още ПРЕДИ ДА ИЗТЕЧЕ СРОКА за да може да реагирате. Няма как да преподпишете само с 1 разговор по телефона, каквото и да коментирате с оператора дог-ра влиза в сила само след Вашия подпис - след като получите документите и ги разпишете! 

Писанче!

Защо не разкажеш и за някои други шейритлъци на мобилните оператори ами си мълчиш Явно си вряла и кипяла в обятията на някой от тях. Ще е полезно за здравето на народа.

Колевче, имаше един период в който ставаха странни неща до преди 5г.

Изпратено от моят ANE-LX1 с помощта на Tapatalk

преди 5 минути, atinagold написа:

Колевче, имаше един период в който ставаха странни неща до преди 5г.

Изпратено от моят ANE-LX1 с помощта на Tapatalk

Добре де! А защо не споделите тези странни неща.Дай нещо по съществено. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.